AfterDawn: IT-alan uutiset

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2010 12:20

Hulu uudisti mediasoitinta - HTML5-tukea ei nähdä aikoihin Yhdysvalloissa suosittu Hulu-videosivusto uudisti eilen ilmettään, kun se julkaisi palveluun uusia ominaisuuksia ja esitteli videoiden katselijoille uuden mediasoittimen.
Uusi mediasoitin on toteutettu Flash-tekniikan ActionScript 3 -ohjelmointikielen avulla, ja Hulun blogimerkkinän mukaan tämä muutos mahdollistaa mm. internet-yhteyden nopeuden paremman hyödyntämisen, mainosten äänenvoimakkuuden normalisoinnin, paremmat tekstitysten säätömahdollisuudet ja kelauskohdan esikatselun.

Lisäksi soittimen video-osaa on hieman suurennettu ja uutena ominaisuutena Hulussa näkyviä mainoksia voi merkitä sen mukaan, että ovatko ne katsojalle oleellisia. Tämän tiedon avulla Hulu koettaa tarjota jatkossa palvelun käyttäjille enemmän heitä kiinnostavia mainoksia.

HTML5-tukea odottaville tahoille Hulun blogimerkintä oli kuitenkin pettymys, sillä tekstin perusteella HTML5 ei täytä toistaiseksi Hulun vaatimuksia, jonka takia HTML5-pohjaista Hulua ei nähdä aivan heti. Hulun mukaan HTML5:n pitäisi tukea videoiden toistamisen lisäksi jonkinnäköisiä DRM-suojauksia, erilaisia mainostajille meneviä ilmoituksia, viestiä takaisin palvelimelle toiston sujuvuudesta jne. ennen kuin se voisi korvata nykyisen Flash-soittimen. Hulun mukaan monilla muilla videosivustoilla ei ole yhtä kovia vaatimuksia tekniikan osalta, mutta Hulun liiketoiminnan kannalta nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä.

Nykyisellään HTML5-standardissa ei tukea esim. DRM-suojauksille, joten Hulu pysynee Flashin parissa vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto