AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo kehittää uusia kopiointisuojauksia 3DS:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.5.2010 13:34 Kommentteja (13)

Nintendo kehittää uusia kopiointisuojauksia 3DS:lle Maaliskuussa Nintendo kertoi ensimmäiset viralliset tiedot yrityksen tulevasta 3D-näyttöä hyödyntävästä pelikonsolista. Tämän viikon perjantaina Nintendo vahvisti lisää tietoja tulevasta 3DS-konsolista, ja nämä tiedot eivät ainakaan ole varmuuskopioijien mieleen.
Nintendoa johtava Satoru Iwata kertoi 3DS sisältävän aiempaa tehokkaammat kopiointisuojausmenetelmät, joiden avulla on tarkoitus hillitä piratismia. Iwata ei valitettavasti kertonut mitään tarkempaa käytettävistä suojausmenetelmistä, mutta joidenkin spekulaatioiden mukaan kyse voisi olla jonkin sortin verkkopohjaisesta tarkistusjärjestelmästä, joka voisi toimia esim. 3G-verkkojen avulla.

Iwatan mukaan pahin ongelma luvattomien pelikopioiden kanssa on se, että ihmiset pitävät luvattomien kopioiden pelaamista hyväksyttävänä toimintana. Iwata haluaa tähän asiaan muutoksen, joten Nintendo saattaa lanseerata lähiaikoina oman anti-piratismikampanjan, jonka tarkoituksena on valistaa kuluttajia luvattomien pelikopioiden ongelmista.

Luvattomien pelikopioiden suuri määrä on ollut Nintendo erityisen suuri ongelma Aasiassa ja Euroopassa, ja yritys on käynnistänyt useita oikeustaisteluja, joiden tarkoitus on hillitä piratismia. Iwatan mukaan luvattomien kopioiden suuri määrä on johtanut Euroopassa jopa pelimyyntien vähentymiseen.

Lisää tietoja 3DS-konsolista saadaan kesäkuun E3-messuilla.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

19.5.2010 16:42

-varoitus, kasa textiä-
Onhan siinä sekin, että pelit yleensä julkaistaan ensin japanissa ja sitten jenkeissä ja sitten vasta euroopassa, joitain pelejä saa oottaa jopa yli 3kuukautta sen jälkeen kun se julkaistaan jenkeissä, jotkut pelit ei edes näe eurooppa julkaisua, ja tietenkin eurooppa konsolilla ei voi pelata jenkki pelejä laillisesti, sekä joitakin pelejä on miltei mahdotonta ostaa, kun ne on niin harvinaisia, ja jos sattuu löytämään ko pelin, niin senkin hinta on naurettavan korkealla(yli 40-50€).

esimerkiksi: contra 4(ds)(ei euro julkaisua)
phoenix wright - ace attorney(ds)(vaikea löytää ei-jenkkiversiota, wiiware versiosta puuttuu viides juttu, sekä ko. peli toimii paremmin deeässällä)
tales of sarja, harva peli ko. sarjasta on julkaistu japanin ulkopuolella, ja silloinkin vain jenkeissä(esim. tales of destiny), tai sitten huonompi versio pelistä(esim. tales of phantasia joka on snes, gba, ps1 ja psp, joista vain gba versio on julkaistu euroopassa/jenkeissä, ja gba versio on huomattavasti hitaampi taisteluissa kuin mikään muu versio)

29.5.2010 18:56

Sopii yrittää. Nintendo on aina ollut huono softan ja suojausten kanssa, eiköhän tämäkin kierretä vaikka tekisivät mitä.

39.5.2010 22:09

nintendon konsolit = täyttä paskaa sitten n64. koittakaa se nyt vaan hyväksyä

410.5.2010 3:45
Jake667
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tumii:
nintendon konsolit = täyttä paskaa sitten n64. koittakaa se nyt vaan hyväksyä
Paskaa sitten vanhan 8 bittisen.. Ehkä super nintendon vois laskee viel läpäl kännis overall onnistuneeks julkasuks/tekeleeksi..

510.5.2010 11:08

Kaikki konsolit = täyttä paskaa sitten nintendon 8 bittisen. koittakaa se nyt vaan hyväksyä.

610.5.2010 23:05

Nintendo vaan pitää olla joka perheessä, siitä ei pääse mihinkään :) Kopiosuojauksia ei ainakaan meidän perheen osalta tarvitsisi ollenkaan, kun emme sitä pidä missään arvossa saatikka sitä harrasta. Kaikki Cd:t, Blu-Ray:t ja pelit ovat ostettuja. Näin se pitäisi olla ettei maksavien kansalaisten tarvi kärsiä kaikenlaisista monimutkaisista värkkäämisistä.

Piratismin takia menee oikeasti kaikki niin hankalaksi että pitäis saunan taakse piestä niinku hyvinä aikoina. Kai ne ihimiset elävät siinä toivossa, että olevat jotenkin erityisesti oikeutettuja näin toimimaan ? Röyhkeitä ja koppavia omassa pienessä haavemaailman kuplassa eläviä turhakkeita ennemminkin.

Hakkereille (pahimmille) elinkautistuomiot käyttöön, ja pitäisi ihan kaikkien ihmisten päänvaivan säästämiseksi käräyttää, vaikka rahasta jos ei muuten. Minä ainakin isänä pidän huolen siitä, että meidän perheessä jos latailusta minulle kärähtää, niin pitää olla rahaa sen ostamiseen. Jos ei ole, niin töitä löytyy :D

Tämä kaikki "lähtee" vanhemmista. Eli minkälaisen asenne kasvatuksen ja minkälaisia perinteitä ja asioita lapset oppivat kunnioittamaan. Muuta kuin kaljaa, vitun hokemista ja muuten koppavaa käytöstä. Jos ei nuorilla ole rahaa ostaa niin ainahan sitä kotitöitä vastaan on hienoa tienata, ja vielä mukavampi itse rehdisti ansaitulla rahalla "itsestään syystä ylpeänä" ostaa ?

711.5.2010 8:41

Lainaus:
Minä ainakin isänä pidän huolen siitä, että meidän perheessä jos latailusta minulle kärähtää, niin pitää olla rahaa sen ostamiseen. Jos ei ole, niin töitä löytyy :D

Voi tulla useampi työpäivä jos menee lataamaan vaikkapa Adobe Photoshopin :)

811.5.2010 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JussiFX:
Lainaus:
Minä ainakin isänä pidän huolen siitä, että meidän perheessä jos latailusta minulle kärähtää, niin pitää olla rahaa sen ostamiseen. Jos ei ole, niin töitä löytyy :D

Voi tulla useampi työpäivä jos menee lataamaan vaikkapa Adobe Photoshopin :)
Sehän on kassaneitin kuukauden palakka :D

912.5.2010 18:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Nintendo vaan pitää olla joka perheessä, siitä ei pääse mihinkään :) Kopiosuojauksia ei ainakaan meidän perheen osalta tarvitsisi ollenkaan, kun emme sitä pidä missään arvossa saatikka sitä harrasta. Kaikki Cd:t, Blu-Ray:t ja pelit ovat ostettuja. Näin se pitäisi olla ettei maksavien kansalaisten tarvi kärsiä kaikenlaisista monimutkaisista värkkäämisistä.

Piratismin takia menee oikeasti kaikki niin hankalaksi että pitäis saunan taakse piestä niinku hyvinä aikoina. Kai ne ihimiset elävät siinä toivossa, että olevat jotenkin erityisesti oikeutettuja näin toimimaan ? Röyhkeitä ja koppavia omassa pienessä haavemaailman kuplassa eläviä turhakkeita ennemminkin.

Hakkereille (pahimmille) elinkautistuomiot käyttöön, ja pitäisi ihan kaikkien ihmisten päänvaivan säästämiseksi käräyttää, vaikka rahasta jos ei muuten. Minä ainakin isänä pidän huolen siitä, että meidän perheessä jos latailusta minulle kärähtää, niin pitää olla rahaa sen ostamiseen. Jos ei ole, niin töitä löytyy :D

Tämä kaikki "lähtee" vanhemmista. Eli minkälaisen asenne kasvatuksen ja minkälaisia perinteitä ja asioita lapset oppivat kunnioittamaan. Muuta kuin kaljaa, vitun hokemista ja muuten koppavaa käytöstä. Jos ei nuorilla ole rahaa ostaa niin ainahan sitä kotitöitä vastaan on hienoa tienata, ja vielä mukavampi itse rehdisti ansaitulla rahalla "itsestään syystä ylpeänä" ostaa ?
Lapsista on kivaa ja jännittävää seurata kun nero tekee levyä mikä on juuri ladattu, ja minusta on kivaa kun on rahaa ostaa kaikkea mukavaa tavaraa, ruokaa ja juomaa.

1012.5.2010 19:35

Niin, sehän on luonnollisesti pois kaikesta muusta ? Siinähän onkin koko ongelman ydin, eletään siinä uskossa että kun ei siitä ole "pakko" maksaa niin miksi maksaa ? Jää rahaa muuhunkin.

Tottakai sitten jos perheen pää omaa selkärankaa ja ripauksen oikeamielistä asennetta, ei näin itsekkäästi tule ajateltua. Vastuullinen vanhempi päinvastoin "ajattelee lapsen parasta" myös tulevaisuuden kannalta.

Mutta kukin tavallaan, meidän perheestä ei kukaan ainakaan vietä tulevia päiviänsä (maksaen tolkuttomia rahoja/istuen linnassa) välinpitämättömyyden ja asennevamman vuoksi.

Onnea, sitä tarvitsette. Ainakin tulevaisuudessa kun latauksia pääsevät kunnolla seuraamaan (toivottavasti). Toki voi olla että omaa niin hyvän tuurin ettei näin käy, mutta jos käy vieläpä esim. oman lapsen kohdalle niin siinäpä ihimettelettä sitte millä maksatta. Siinä saattaa tulla tippa linssiin, kun syy on vanhemman joka esimerkillään lapselle näyttää ja opettaa että se on OK, ja lapsikos se vasta ihmeissään on kun koko elämänsä sitä huonolla tuurilla maksaa ja vanhemmilta kyselee että miksi ? Sehän piti olla OK ?

1112.5.2010 22:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Niin, sehän on luonnollisesti pois kaikesta muusta ? Siinähän onkin koko ongelman ydin, eletään siinä uskossa että kun ei siitä ole "pakko" maksaa niin miksi maksaa ? Jää rahaa muuhunkin.

Tottakai sitten jos perheen pää omaa selkärankaa ja ripauksen oikeamielistä asennetta, ei näin itsekkäästi tule ajateltua. Vastuullinen vanhempi päinvastoin "ajattelee lapsen parasta" myös tulevaisuuden kannalta.

Mutta kukin tavallaan, meidän perheestä ei kukaan ainakaan vietä tulevia päiviänsä (maksaen tolkuttomia rahoja/istuen linnassa) välinpitämättömyyden ja asennevamman vuoksi.

Onnea, sitä tarvitsette. Ainakin tulevaisuudessa kun latauksia pääsevät kunnolla seuraamaan (toivottavasti). Toki voi olla että omaa niin hyvän tuurin ettei näin käy, mutta jos käy vieläpä esim. oman lapsen kohdalle niin siinäpä ihimettelettä sitte millä maksatta. Siinä saattaa tulla tippa linssiin, kun syy on vanhemman joka esimerkillään lapselle näyttää ja opettaa että se on OK, ja lapsikos se vasta ihmeissään on kun koko elämänsä sitä huonolla tuurilla maksaa ja vanhemmilta kyselee että miksi ? Sehän piti olla OK ?
Leikitään myös piilosta nimeltään VPN!

1213.5.2010 8:58

Lainaus:
Mutta kukin tavallaan, meidän perheestä ei kukaan ainakaan vietä tulevia päiviänsä (maksaen tolkuttomia rahoja/istuen linnassa) välinpitämättömyyden ja asennevamman vuoksi.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

133.6.2011 18:03
wmfXeZvdDAamFBfRGD
Vahvistamaton

Your answer was just what I ndeeed. ItÂ’s made my day!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto