AfterDawn: IT-alan uutiset

Viestintävirasto selvitti Elisan ylihinnoittelua

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 5.5.2010 13:45 Kommentteja (10)

Viestintävirasto selvitti Elisan ylihinnoittelua Viestintävirasto on selvittänyt TeliaSoneran tekemästä toimenpidepyynnöstä Elisa Oyj:n muilta teleoperaattoreilta perimiä tilaajayhteys- eli laajakaistatukkumaksuja. Selvityksen mukaan Elisa ei noudata viestintämarkkinalain pykälää, jonka mukaan tukkuhinnan tulee olla suhteellinen kustannuksiin nähden.
Selvitys koski tilaajayhteyksien kuukausi- ja kytkentämaksuja, joille asetettiin Viestintäviraston päätöksestä enimmäishinnat. Maksimihinnat tulevat voimaan kolmen kuukauden päästä, jolloin kuukausimaksujen tulee olla yli 20 prosentia pienemmät. Viestintäviraston mukaan kyseessä on törkeä ylihinnoittelu.

Viestintävirasto tutkii laajakaistamarkkinoita laajemmassakin mittakaavassa. Se on havainnut puutteita useiden teleyhtiöden hinnoittelussa. Helmikuussa Viestintävirasto käynnisti selvitystyön viiden teleyhtiön osalta.

Säännöksillä taistellaan monopolihinnoittelua vastaan ja pyritään varmistamaan kansalaisille monipuoliset ja kohtuuhintaiset telepalvelut.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

15.5.2010 16:12

Teliasoneran verkkomonopoli pitää taas laajakaistamaksut pilvissä omalla asuin alueellani. Toivottavasti myös näihin asioihin puututaan samalla...

25.5.2010 17:24

Lainaus:
Selvitys koski tilaajayhteyksien kuukausi- ja kytkentämaksuja,
Hä periikö joku vielä kytkentä maksuja

35.5.2010 19:09

TeliaSonera myy 450@ liittymää, mutta se tosin on tosiasiassa Digitan eli 1/512 Hinta 39.90 + 1 euro paperilaskusta yhteensä 40.90 euroa kk. Ja vauhti on mitä on.

Että semmosta ylihintaa Digita/Sonera pitää

Ja samalla hinnalla varmaan saisi Welholta 100 megasen ellei isomman. Mutta täällä ei ole semmosia mahollisuuksia kuin mokkula ja tuo 450@ laajakaista. Ja adsl joilla se vielä on mutta sonera ei myy enää niitäkään kun langat revitään ens vuonna pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2010 @ 19:12

45.5.2010 22:44

soneran hinnat

Kyllä järkytti!

56.5.2010 9:48

Suomi on kyllä ihmeen retuperällä näiden laajakaistayhteyksien kanssa. Ottaisivat ruotsista mallia. Onhan kyllä meillä täällä suomessa welho joka tarjoaa edullisella kuukausimaksulla laajakaistayhteyksiä, mutta se tarjoaakin niitä vaan pääkaupunkiseudun snobeille ja porvareille. Saisivat laajentaa muuallekin suomeen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2010 @ 09:51

66.5.2010 10:06

Juuh, Welhon kuidut muuallekin Suomeen kiitos:)

Porissa taasen hallitsee enimmäkseen DNA, joka taasen vuokrailee noita linjojaan Soneralle sekä Elisalle, näin ainakin kun viimeksi ADSL:ää olin vanhaan kämppään hakemassa. Elisalla sekä Soneralla oli tietenkin lisäksi kalliimmat liittymät, ja avauksen odottelu. Sitten mitä nyt olen kavereiden kanssa jutellut niin ainakin Elisan/Saunalahden mokkulat toimivat hieman miten sattuu edelleen Porin alueella. DNA:lla taas mastoja tuntuisi olevan ympäriinsä (ja lisää ilmeisesti tulossa) mm.korkeimpien talojen katoille, ja kuuluvuudet tietenkin ovat sen mukaisia.

En tiedä miten muualla Suomessa on DNA:n kuuluvuudet, mutta ainakin mitä olen hieman reissannut kannettavan kanssa niin ainakin Porissa, Raumalla, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kemissä ja Torniossa on kuuluvuudet olleet pääsääntöisesti ihan kohdillaan (Torniossa heikoimmin, johtuen todella laajasta alueesta). Entäs muilla liittymillä?


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

76.5.2010 17:13

Jokainen operaattori Suomessa nyhtää perkeleenmoista ylihintaa ainakin viime kädessä kuluttajilta. Poikkeuksena EHKÄ Welho, jota ei sitten saakaan tosiaan muualle kuin PK-seudulle, josta ei 90% kansalaisista ole mitään hyötyä (arvioitani vain...). Lisäksi kun operaattorin ei tarvitse taata nopeutta mitenkään kovin kummoisesti, vaan tyyliin 24/1 pitäisi olla vähintään 8/1 muttei siitäkään tiiä, niin on suoranaista kusetusta tämä rahan nyhtäminen, ja vastalahjana maksuista saa epävarmasti toimivan yhteyden luvattua reippaasti pienemmällä nopeudella. On siinä sitten hyvä selitellä että nokun ne kaapelit on niin huonot. Mitä sitten? Jos kaapelit on huonot niin ne kele vaihdetaan hyviksi! Tällasta tänään.

87.5.2010 0:16

Täälläpäin taasen PPO pitää hinnat pilvissä. Taitaa olla hinnat alkaen kolme kymppiä /kk (2M). Meganen lienee n. 25€ pintaan, ja puolimegaistakaan tuskin alle kahden kympin saa. Hinnastoissa ei enää ole edes 1M liittymiä. Joskus puolisen vuotta sitten oli vielä. Nelimeganen menee pitkästi yli 40 euron kuussa... Toista se on isommissa paikoissa prkl.

97.5.2010 20:27

Liittymän avauksen odottelu ja avaus maksu Welhon käyttäjälle hepreaa

Piti oikein sana kirjasta katsoo mitä tarkoittaa

No joo me helsinkiläiset maksetaan kaikesta muusta enemmän joten on kiva et edes netti halvempi

itsellä 10\1 Mbs 25€ kk
107.5.2010 20:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:

itsellä 10\1 Mbs 25€ kk


Mulla Sonera monopolin ansiosta 2M/512 48€/kk. Ei naurata...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto