AfterDawn: IT-alan uutiset

3G:n taika nosti maagisten iPadien myyntiluvut miljoonaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.5.2010 22:27 Kommentteja (18)

3G:n taika nosti maagisten iPadien myyntiluvut miljoonaan Applen toimitusjohtaja Steve Jobs on kertonut tänään yrityksen tukijoille iloisia uutisia, sillä iPadit rikkoivat viime perjantaina miljoonan myydyn laitteen rajapyykin.
Miljoonan iPadin raja meni rikki 28 päivässä, joten laitteiden kysyntä on ollut huimaa. Esimerkiksi ensimmäiseltä iPhonelta kului 74 päivää saman päämäärän saavuttamisessa. iPadien myynti kasvoi viime viikolla runsaasti, kun Apple toi Yhdysvaltojen markkinoille myyntiin 3G-tuella varustetut iPadit.

iPadien ohella kuluttajat ovat hankkineet laitteisiinsa runsaasti sovelluksia ja kirjoja, sillä App Storesta on ladattu iPadeille jo yli 12 miljoonaa sovellusta ja iBookstoren kautta e-kirjoja laitteille on puolestaan myyty 1,5 miljoonaa kappaletta.

Jobsin mukaan laitteiden kysyntä ylittää edelleen tarjonnan, ja Apple koettaakin parhaansa mukaan parantaa tilannetta, jotta useammat kuluttajat saisivat haltuunsa tämän maagisen tuotteen.

Jos iPadien kysyntä jatkuu yhtä voimakkaana, voi laitteiden julkaisu Yhdysvaltojen ulkopuolella myöhästyä entisestään. Applen on tarkoitus paljastaa ensi viikolla iPadin julkaisuaikataulut Yhdysvaltojen ulkopuolella ja samalla selvinnee laitteen myyntihinta Euroopassa.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

13.5.2010 23:32

Ohjelmia iPadeille on ladattu "runsaasti" ohjelmia, eikös tuo nyt ole vain 12 ohjelmaa/iPad, eihän se nyt ihan hirmu mullistava määrä ole. Mutta täytyy silti nostaa hattua hieman applelle, kun näyttää menevän aina niin, että mitä tahansa apple tekee vaikka se olisi jotain näin ehkä suoraan sanottuna vähän turhaa (lue: iPod touch suurennettuna), niin silti se saa melko kalliillakin hinnalla tuulta purjeisiin.

Ja täytyy sanoa että osaavat poimia applella hienosti "tärkeitä" asioita teksteihin, kuten tämä vertaus ensimmäiseen iPhoneen joka ei ollut silloin vielä hitti kun julkaistiin, niin ei tietenkään myy heti kuin häkä. Mutta nyt kun koko luuri on hulvattoman suosittu ja kaikki tietää, niin tottakai ihmiset ostaa suurennetun version kyseisestä laitteesta herkemmin kuin hmm "sikaa säkissä".

Oma mielipiteeni asiasta ja kyllä myönnän etten ole suuri applen tukija, kuten saattoi tekstin sävystä huomata.

24.5.2010 0:28

Taitaa olla Abexille kohta tulossa iPad. :P Nyt vain kiukuttelee, mutta kohta jätkä on ihan tulessa. Hehhehe...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2010 @ 00:29

34.5.2010 9:24

Miks tosta seuraavasta iPhonesta piti tehdä noin iso?? Luulis olevan hankala kuljettaa tai sit pitää olla tosi isot taskut :P

44.5.2010 9:57

Kyllä Apple osaa hehkutuksen :D Vertaa sitä ekan sukupolven iLuurin, joka oli teknisesti suorastaan rampa ja muutenkin tuntemattomana täysi niche-tuote ja fanipoikien tavara. Tais toisen sukupolven luuri mennä pikkuisen nopeemmin kaupaksi... Lisäksi Apple myi iPadia 300 000kpl ekana päivänä, niin kyllä tuo miljoona ois pitäny alle viikossa saavuttaa. Nyt meni kuitenkin 28 päivää, jossa uuden buustin myynnille antoi 3G-malli. Olen kyllä täysin varma, että Jobs on pienessä mielessään pettynyt myyntilukuihin ja tämä hehkutus siitä, että tuotetta ei ehditä valmistaa tarpeeksi kun revitään kädestä, on puhdas mainoskikka.

54.5.2010 9:59

Niin ja kyllä tuo mainoskikka toimii, kun lehdet ympäri maailmaa uutisoivat "taianomaisen laitteen revittävän käsistä"

64.5.2010 11:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nks123:
Kyllä Apple osaa hehkutuksen :D Vertaa sitä ekan sukupolven iLuurin, joka oli teknisesti suorastaan rampa ja muutenkin tuntemattomana täysi niche-tuote ja fanipoikien tavara.
Hehe. Ei taida ihan pitää paikkaansa. Silloin kun eka iPhone, tuli niin se oli todella mullistava tuote. Kellään kilpailijalla ei ollut, niin toimivaa kapasitiivista näyttöä eikä ole vieläkään. Laite oli aivan ylivoimainen. Siihen ei tarvittu mitään Applea fania, vaan kyllä tuote oli yleisesti tosi onnistunut tuote. Mustan vieläkin sen päivän, kun kokielin tuotetta 2007 keväällä ekakerran. Pidin Nokia 6110 Navigatoria toisessa kädessä ja tuli tunne, että se oli eri vuosikymmeneltä, vaikka toi 6110:kin oli loistava puhelin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2010 @ 13:10

74.5.2010 12:10

Tuote on niin hyvä, että kilpailija toisensa jälkeen luovuttaa ennen kuin on aloittanutkaan. Windows-kansalla on vaihtoehtoina unohtaa Windows tai jäädä odottamaan jotain mitä ei koskaan tule.

84.5.2010 14:45

Vaikka itse aionkin hankkia android-vehkeen, näillä näkymin ADAMin, noi "eihän tässä ole mitään järkeä, sehän on vain suurennettu ipod" kommentit ovat kyllä vajaaälyisimpiä aivopieruja aikoihin.

"Miksi ostaisin 50" telkkarin, sehän on vain 20" suurennettuna!".

Itseäni ei ainakaan voisi vähempää kiinostaa lukea esim e-kirjoja tai sarjakuvia jostain ipodin näytöltä.

94.5.2010 15:06

Free iPhone-To-iPad Upgrade
HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

104.5.2010 15:25

Jeps, toimiihan toikin. Vedä sinä suurennuslasi-metodilla, niin minä satsaan edelleen videotykkiin, isompiin näyttöihin jne. Samalla voit pyöriä ympyrää niiden kahden konepaketin kyljessä tulleen creative-laatikkosi välissä, kuulolaite korvissa, ja leikkiä että sinulla on kotiteatteri. Kaikki pysyvät tyytyväisinä.

114.5.2010 18:23

Naurettavinta näissä Apple uutisissa on se, että niihin kommentoi ihmiset, joilla ei ole mitään hajua koko asiasta! "iPod Touch suurennettuna" - MITÄ IHMETTÄ?! Ei iPadia voi verrata iPod Touchiin / iPhoneen, täysin eri laitteita kun ovat! Ja se, että ihmiset valittavat iPadin hinnasta, on myös erittäin kaukaa haettua. 499$ hinta USA:ssa on naurettavan vähän noin kyvykkäästä laitteesta, joka todellakin vetää vertoja läppärille. Miniläppärin vertaaminen iPadiin on jo rangaistava teko.

"ei ole moniajoa", imekää kakkaa - se tulee syksyllä. Jos ei jaksa odottaa, voi toki jailbreakata laitteen ja lisätä moniajon käsin. PC / Nokia miesten on vaikea ymmärtää; moniajo ei ole välttämätön tai edes tarpeellinen tämän kaltaisessa laitteessa. Ja akkukesto - jonka Apple on saanut iPadiin - on huippuluokkaa.

En siis itse ole kummoinen Apple fani (käytän läppärinäni PC:tä ja puhelimenani myös Nokiaa), mutta tällähetkellä se vain sattuu olemaan ainoa yritys, jolla on vielä järkeviä tuotteita. Google tosin on kova kilpailija ja sitä yritystä arvostan Appleakin enemmän.

124.5.2010 18:38

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2010 @ 10:36

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

134.5.2010 18:44
HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

145.5.2010 7:06

Täytyy kyllä sanoa että Apple osaa markkinoinnin ja ihmisten aivopesun kun saa myytyä noinkin monta täysin turhaa laitetta.

155.5.2010 9:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Täytyy kyllä sanoa että Apple osaa markkinoinnin ja ihmisten aivopesun kun saa myytyä noinkin monta täysin turhaa laitetta.
??
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2010 @ 09:59

165.5.2010 20:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Täytyy kyllä sanoa että Apple osaa markkinoinnin ja ihmisten aivopesun kun saa myytyä noinkin monta täysin turhaa laitetta.
Mä ymmärrän, että 12-vuotiaana on kiva heitellä mielipiteitä suuren maailman asioihin, joista ei ymmärrä hölkäsenpöläystä.

Apple todellakin osaa markkinoinnin, mutta mitä edes tarkoitat aivopesulla?

Mainitse yksikin Applen laite, joka olisi turha? Ehkä juuri sinä et tarvitse isolla kosketusnäytöllä varustettua mukavaa matkakumppania työasioissa, koska kuudenella luokalla ei tehdä muuta kuin läksyjä ja pelata runescapea kotikoneella. Monille ihmisille iPad kuitenkin on taivaan lahja.

Mistä johtuu ihmisten tyhmyys / ajattelemattomuus?

177.5.2010 9:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EET:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Täytyy kyllä sanoa että Apple osaa markkinoinnin ja ihmisten aivopesun kun saa myytyä noinkin monta täysin turhaa laitetta.
Mä ymmärrän, että 12-vuotiaana on kiva heitellä mielipiteitä suuren maailman asioihin, joista ei ymmärrä hölkäsenpöläystä.

Apple todellakin osaa markkinoinnin, mutta mitä edes tarkoitat aivopesulla?

Mainitse yksikin Applen laite, joka olisi turha? Ehkä juuri sinä et tarvitse isolla kosketusnäytöllä varustettua mukavaa matkakumppania työasioissa, koska kuudenella luokalla ei tehdä muuta kuin läksyjä ja pelata runescapea kotikoneella. Monille ihmisille iPad kuitenkin on taivaan lahja.

Mistä johtuu ihmisten tyhmyys / ajattelemattomuus?
Vai että taivaan lahja,=) No tämä IPAD on kyllä helvetin turha kapistus. Tämä ei kyllä oikeesti sovellu mihinkään työkäyttöön. Alappa vääntää koodia, tai kirjoittamaan kokouksen pöytäkirjoja tuolla.. Soveltuu ehkä jollekin reppurille joka hyllyjen väliä kolutessaan tekee muistiinpanoja tavaramääristä, tosin käyttäisin tähän mieluummin kannettavaa jossa on tablet näyttö ja kynä. Mutta eipä mitä, laite on ihan kivan näköinen ja sillä on varmaan kiva hifistellä kavereille. Sopii sohvaperunalle facebookin ja netin lukemiseen sohvalla rönöttäen.

187.5.2010 10:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jouni76:

Vai että taivaan lahja,=) No tämä IPAD on kyllä helvetin turha kapistus. Tämä ei kyllä oikeesti sovellu mihinkään työkäyttöön. Alappa vääntää koodia, tai kirjoittamaan kokouksen pöytäkirjoja tuolla.. Soveltuu ehkä jollekin reppurille joka hyllyjen väliä kolutessaan tekee muistiinpanoja tavaramääristä, tosin käyttäisin tähän mieluummin kannettavaa jossa on tablet näyttö ja kynä. Mutta eipä mitä, laite on ihan kivan näköinen ja sillä on varmaan kiva hifistellä kavereille. Sopii sohvaperunalle facebookin ja netin lukemiseen sohvalla rönöttäen.

Se on varmasti sulle tosi turha kapistus, muttei välttämättä muille. Kovin monen ei välttämättä tarvitse kirjoittaa mitään pöytäkirjaa tai koodata. :P Pitääpä kysyä vaimolta joka on opettaja, että hei kulta haluatko koodata iPadillä. lol Naurais varmaan ja kysyis mitä ihmeen "koodata". Ei kaikki ole mitään hardcore nörttejä. :P Kehittäjille on omat ohjelmat ja koneet. iPad on web-tabletti edelleen eikä mikään super uber koodaustietokone. Laitetta käytetään, netin selaamiseen, sähköpostien lukuun, mahdollisesti navigointiin, musiikin kuunteluun, ajankulutukseen, videoiden katsomiseen yms. Eli kone on täysin viihde / vapaa-ajan masiina. Vaikka itse voisin hyödyntää laitetta täysin koulujutuissa.

Mainitsi tuo kirjoittamisasian, niin kyllpä MacWorld oli kirjoittanut koko iPad arvostelunsa iPadillä ja hyvin näytti onnistuvan. Tosiaan se oli semmoinen 4-6 sivua pitkä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto