AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony haastettu oikeuteen Other OS -tuen poistamisesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.4.2010 14:42 Kommentteja (14)

Sony haastettu oikeuteen Other OS -tuen poistamisesta Maaliskuun lopulla Sony kertoi poistavansa vanhemmista PlayStation 3 -pelikonsoleista Other OS -tuen uudella firmware-päivityksellä, joten esim. Linuxin asentaminen ei onnistu konsoliin, jos siinä on 3.21 tai tuoreempi firmware-versio. Sonyn päätös ei miellyttänyt kuluttajia, ja nyt Yhdysvalloissa onkin nostettu joukkokanne asian tiimoilta.
Kuluttajien yhteisiä etuja on tällä kertaa puolustamassa Kaliforniassa asuva Anthony Ventura, joka haluaa Sonyn korvaavan kuluttajille rahaa. Tarkkaa summaa ei ole kerrottu, mutta oikeuteen jätettyjen paperien (PDF) perusteella jutussa on kyse ainakin yli viiden miljoonan dollarin summasta.

Venturan mukaan Sony on rikkonut kuluttajien kanssa tehtyä sopimusta, kun se poisti Other OS -tuen. Euroopan tapaan Sonyn internet-sivut ja muut materiaalit ovat Yhdysvalloissa kertoneet kuluttajille Other OS -tuesta, joten ominaisuuden poistaminen on oikeusjutun mukaan petollista toimintaa. Sony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.

Joukkokanne koskettaa kaikki Yhdysvalloissa asuvia kuluttajia, jotka ovat ostaneet PlayStation 3 -pelikonsolin sen julkaisun ja viime kuun 27. päivän välisenä aikana.

Sony ei ole toistaiseksi kommentoinut joukkokannetta, mutta aiemmin tässä kuussa yritys kertoi, ettei se aio korvata Other OS -tuen poistamista.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

129.4.2010 15:09

Ihan oikein tuollainen. Tuntuu tosin aika pieneltä tuo summa, kun ottaa huomioon että kuinka paljon noita vanhoja PS3:a on yhdysvalloissakin myyty. Ei riitä tuosta viidestä miljoonasta edes dollaria jokaisen konsolin omistajalle.

229.4.2010 15:30

Lainaus:
Sony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.
Mitä hyötyä tästä Sonylle oli?
Ja ei ne sitä poistanut, siellä se vielä on, jos ei päivitystä asenna.

329.4.2010 15:35

Lainaus:
ony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.
Hieman ristiriitainen lause. Kyllä minun mielestäni tietoturvan parantaminen hyödyttää myös kuluttajia.
Saapa nähdä miten käy, Sony on varannut käyttöehdoissaan oikeuden muuttaa/poistaa/lisätä ominaisuuksia konsoliin...

Lainaus:
Tuntuu tosin aika pieneltä tuo summa, kun ottaa huomioon että kuinka paljon noita vanhoja PS3:a on yhdysvalloissakin myyty.
Mitään summaahan ei ole kerrottu, uutisessa kerrotaan vain että summa on yli 5 miljoonaa dollaria.

429.4.2010 16:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahet:
Lainaus:
Sony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.
Mitä hyötyä tästä Sonylle oli?
Ja ei ne sitä poistanut, siellä se vielä on, jos ei päivitystä asenna.
Sony nyt ei vaan tykkää että kräkkerit yms. rupeavat käyttämään konsolia miten sattuu. Myöhemmin tämä voisi johtaa myös warepelien pelaamiseen.

529.4.2010 16:34

Ahet, jossakin määrin vaikuttaa asiaan, esim: jotkut uudet pelit haluavat koneelta juuri uudemman firmwaren, myös BR-ellut jossain vaiheessa tarkistavat koneen onko päivitetty yms...eli kyllä se vaikuttaa. Ei mutakuin SONY PENNIT JONOON tai uusi päivitys joka tuo tuen takaisin taikka poistetaan ko päivitys kokonaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2010 @ 16:36

629.4.2010 16:52

Lainaus:
Mitä hyötyä tästä Sonylle oli?
Hankaloittaa piraattien toimintaa

Itellä ei tuo Linux PS3:sessa ole joten ihan sama

Konsoleissa ei ole itellä yhtään piraatti peliä kaverilla oli yht äkkiä konsoli ei toiminut enään takku huollossa sanoivat et sony on lukinnut sun konsolin

729.4.2010 22:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:


Itellä ei tuo Linux PS3:sessa ole joten ihan sama

Konsoleissa ei ole itellä yhtään piraatti peliä kaverilla oli yht äkkiä konsoli ei toiminut enään takku huollossa sanoivat et sony on lukinnut sun konsolin
Ettei mahtais olla microsoftin 360 ja sillä pelattu livessä piraattikopiolla? Tietääkseni ainuttakaan pelaamiseen soveltuvaa murrettua/modattua PS3:sta ei ole olemassa, joten epäilen tuota Sonyn lukitsemista kylläkin. Oudolta kuulostaisi
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2010 @ 22:24

829.4.2010 23:15

Jep, PS3:sta ei ole murrettu vielä ainakaan "kotikäyttäjien" tarpeita vastaamaan.

929.4.2010 23:43
masa92
Inactive

Onkos kellään tietoa että pääseekö tuohon kanteseen jotekin "mukaan". On jenkkien oikeusysteemi hiukan hakusessa, mutta pleikka on sieltä ;)

1030.4.2010 8:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Ihan oikein tuollainen. Tuntuu tosin aika pieneltä tuo summa, kun ottaa huomioon että kuinka paljon noita vanhoja PS3:a on yhdysvalloissakin myyty. Ei riitä tuosta viidestä miljoonasta edes dollaria jokaisen konsolin omistajalle.
Riittäähään tuosta tuhansia dollareita jokaiselle joka tuota ominaisuutta *oikeasti* käyttää. Satunnaiset kokeilijat, ominaisuuden käyttämättä jättävät ja aikaisemmin autuaallisen tietämättömät näkevät tässä tietysti mahdollisuuden ansaita hiukan taskurahaa.

1130.4.2010 13:08
Herlokki
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fanwars:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahet:
Lainaus:
Sony perusteli Other OS -tuen poistamista tietoturvaan liittyvillä näkökohdilla, ja Ventura sanoo, ettei tästä päätöksestä ollut kuluttajille mitään hyötyä, vaan Sony ajatteli tilanteessa ainoastaan omaa etuaan.
Mitä hyötyä tästä Sonylle oli?
Ja ei ne sitä poistanut, siellä se vielä on, jos ei päivitystä asenna.
Sony nyt ei vaan tykkää että kräkkerit yms. rupeavat käyttämään konsolia miten sattuu. Myöhemmin tämä voisi johtaa myös warepelien pelaamiseen.


Sehän on selvä, mutta mitäs se kuluttajalle kuuluu? En oikein ymmärrä, miksi kuluttajan pitäisi kiltisti luopua jostain, kun tavaran valmistanut firma on kusessa. Ei kuulu minulle, mitä ongelmia Sony Linuxissa näki, mutta se kyllä kuuluu, että tuote markkinoitiin, ja myytiin minulle OtherOS:llä, mutta nyt se viedään pois. Ei enää vastaa HTPC konsolia, minkä kaupassa ostin.

1230.4.2010 15:02

Lainaus:

Ei enää vastaa HTPC konsolia, minkä kaupassa ostin.

Ihan mielenkiinnosta, miten tai mitä ominaisuuksia käytit tuossa linuksissa 'HTPC konsoli' käytössä?

132.5.2010 18:58
Herlokki
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sobc:
Lainaus:

Ei enää vastaa HTPC konsolia, minkä kaupassa ostin.

Ihan mielenkiinnosta, miten tai mitä ominaisuuksia käytit tuossa linuksissa 'HTPC konsoli' käytössä?

Ken Kutaragi nimitti PS3a supertietokoneeksi, olisko semmonen?
HTPC oli ehkä väärä sana, mutta kysypä Sonylta, kun se kovasti halusi PS3:n luokiteltavaksi tietokoneeksi, että mikä olis sopiva nimike. Itse en tiedä. Mutta kummasti Sonylta unohtu tämä, kun temppu ei onnistunutkaan, ja linuxilla pyyhki huoletta pyllyä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.5.2010 @ 19:04

144.5.2010 12:44

Ihan oikein, itse ainakin olisin todella vihainen jos omistaisin PS3:sen juuri nyt kun otherOS tuki vietiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2010 @ 12:45

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto