AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

HP ostaa Palmin 1,2 miljardilla dollarilla

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 29.4.2010 00:51 Kommentteja (12)

HP ostaa Palmin 1,2 miljardilla dollarilla Yksi maailman suurimmista tietotekniikkayrityksistä, Hewlett-Packard, on ilmoittanut ostavansa taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen mobiililaitepioneerin, Palmin 1,2 miljardilla dollarilla eli noin 914 miljoonalla eurolla. Palm tunnetaan mobiililaitteiden esi-isänä, yhtiönä, joka loi aikoinaan megasuositun kämmentietokonemarkkinan -- ja joka on kämmentietokoneiden muututtua älypuhelimiksi taistellut vuosi toisensa jälkeen olemassaolonsa puolesta.
HP, joka on tunnetumpi tietokoneistaan ja palveluistaan kuin kännyköistään (joita toki yritys valmistaa niitäkin) kertoo tiedotteessaan ottavansa Palmin innovatiivisen WebOS -käyttöjärjestelmän osaksi mobiilistrategiaansa ja aikovansa vahvistaa kaupan avulla asemiaan kasvavilla älypuhelinten markkinoilla.

HP:n ostos omalla tavallaan sinetöi yhden aikakauden, sillä 90-luvun lopulla kämmenlaitteet eli PDA:t olivat pitkälti kolmen suuren pelaajan markkinat. Näistä kolmesta on kaupan jälkeen enää HP jäljellä, joka fuusioitui kilpailijansa Compaqin kanssa vuonna 2002 ja nyt viimeinen tuon aikakauden suurista pelureista, Palm, päätyy sekin osaksi HP:ta. HP ilmoitti aiemmin tässä kuussa ostavansa myös Palmin aiemman emoyhtiön, 3Comin, josta Palm irroitettiin teknokuplan huipulla, vuonna 2000.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

129.4.2010 10:09

Jos facebook olisi ostanut Palm, oliskohan uuden yrityksen nimksi tullut 'facepalm'?

229.4.2010 11:17
Thors
Vahvistamaton

Kylläpä varsin omaperäisen vitsin murjaisit.

Mutta joo, tästä tulee kyllä mielekiintoista. WebOS tableteissa on varmasti hyvä kilpailija Intelin Meegolle.

329.4.2010 12:31
Boomm
Vahvistamaton

Tämä on erittäin merkittävä liike HP:ltä. Kyseessä on yritys irtautua Windows-maailmasta täysin ja lähteä tavoittelemaan Applen kaltaista tuotekonseptia, jossa HP pyörittää rautaa ja käyttöjärjestelmää.

Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavan 3 vuoden aikana tapahtuu käyttöjärjestelmä- ja laitemarkkinoilla. Pelissä on siis ainakin HP, Apple, Google, Microsoft, Nokia ja Samsung. Jokainen näistä jäteistä yrittää vallata alaa uudella tavalla. Applella saattaa olla tällä hetkellä etulyöntiasema, mutta jokaisella mainitsemallani firmalla on kyllä resursseja vastata tähän kilpailuun ja niin tapahtuukin.

Kuluttajan kannalta mielenkiintoinen taisto edessä. Nyt yritysten muuntautumiskyky punnitaan todella, kun edessä on hiljattainen siirtyminen pois perinteisistä desktop- ja kenties laptop-koneista.

429.4.2010 14:28

@3

HP ei luonnollisesti irtaudu Windows-maailmasta, sillä se on tietääkseni alan markkinajohtaja. Mutta se on totta, että ala on murroksessa kevyempien mutta silti monipuolisten päätelaitteiden vallatessa markkinoita perinteisiltä pöytäkoneilta ja kannettavilta. HP:lta ihan fiksu veto, sillä Palmin ydinporukka on osaavaa väkeä.

Saa nähdä mitä tästä kehkeytyy, HP:llä on hyvät suhteet operaattoreihin, sillä he toimittavat näille järjestelmiä moneen käyttöön. Haasteellisinta on ehkä tuoda kuluttajille tietoisuuteen HP:n brändi mobiilimaailmassa, se kun ei ole Compaq iPaq:sta huolimatta oikein koskaan lähtenyt rullaamaan.

529.4.2010 15:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boomm:
Tämä on erittäin merkittävä liike HP:ltä. Kyseessä on yritys irtautua Windows-maailmasta täysin ja lähteä tavoittelemaan Applen kaltaista tuotekonseptia, jossa HP pyörittää rautaa ja käyttöjärjestelmää.

Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavan 3 vuoden aikana tapahtuu käyttöjärjestelmä- ja laitemarkkinoilla. Pelissä on siis ainakin HP, Apple, Google, Microsoft, Nokia ja Samsung. Jokainen näistä jäteistä yrittää vallata alaa uudella tavalla. Applella saattaa olla tällä hetkellä etulyöntiasema, mutta jokaisella mainitsemallani firmalla on kyllä resursseja vastata tähän kilpailuun ja niin tapahtuukin.

Kuluttajan kannalta mielenkiintoinen taisto edessä. Nyt yritysten muuntautumiskyky punnitaan todella, kun edessä on hiljattainen siirtyminen pois perinteisistä desktop- ja kenties laptop-koneista.
Kyllä mielestäni myös HTC on tässä taistossa mukana aivan tasaväkisenä, vaikka vielä myyntiluvut eivät välttämättä päätä huimaa. Itse ottaisin tolta listalta jopa Samsungin pois (epäinnovatiivisten ideoittensa johdosta) ja lisäisin HTC:n esimerkiksi todella onnistuneenn Sensen takia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2010 @ 15:13

629.4.2010 15:57
tj
Vahvistamaton

@5 Mitenkäs HTC tuohon listaan liittyy. HTC:llä ei ole omaa käyttöjärjestelmään kuten muilla listalla mainituilla.

730.4.2010 01:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Jos facebook olisi ostanut Palm, oliskohan uuden yrityksen nimksi tullut 'facepalm'?
Oli pakko oikeen kirjautua sisään tämän takia ja laittaa eka kommentti tänä vuonna. Kiitos nauruista vain! :)

Itse uutiseen ei mitään kommentoitavaa, ei juurikaan kosketa mua.
830.4.2010 01:20

tuplaa pukkas :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.4.2010 @ 01:20

930.4.2010 08:21
dasfsdgfsdgfdgfdg
Vahvistamaton

@5

HP:lla on nyt webOS, Nokialla (symbian) ja meego, Applella iPhone OS, Googlella Android, Microsoftilla Windows Mobile/phone, Samsungilla Bada. Onko HTC:lla mitään omaa käyttöjärjestelmää?

1030.4.2010 10:08

Onko Palmilla nyt oikeasti noin paljon patentteja että tollaisella summalla kannattaa ostaa

1130.4.2010 11:47
Mutta mutta
Vahvistamaton

Kyllähän Rim on ainaki Pohjois-Amerikassa täs kilpailussa mukana niiden legendaarisilla Blackberryillä joissa on niiden joku oma OS.ssä

121.5.2010 09:43
spam
Vahvistamaton

11@
Rim on pohjois-Amerikassa erittäin vahva omassa segmentissä, ns. älypuhleinsegmentin johtaja.
RIM on jyrännyt email / firma systeemillä, siinä se on menettänyt vahvan vivun, ei enään tarvita RIMiä mobilisoimiseen, Exchange, Lotus jne. menevät taskuun ilman RIMiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto