AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle Areenaan teräväpiirtoa jo tänä vuonna?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 26.4.2010 18:33 Kommentteja (4)

Yle Areenaan teräväpiirtoa jo tänä vuonna? Yleisradio parantaa Areena-nettipalvelun videoiden laatua HD-tasoiseksi. Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoi Tietoviikolle, että teräväpiirtotasoiseen materiaaliin saatetaan päästä jo tämän vuoden puolella. Teräväpiirto-ohjelmien tarjoamista maanpäällisessä televisioverkossa joudutaan näillä näkymin odottelemaan ensi vuoteen, mutta Pekingin ja Vancouverin olympialaisten tapaisia testilähetyksiä tullaan näkemään lisää vielä tänä vuonna.
Panostaminen Yle Areenan videoiden laatuun kulkee käsikkäin Ylen ja Sonyn reilu viikko sitten solmiman yhteistyön kanssa, joka tuo Areenan videot Sonyn Bravia Internet Video -ominaisuudella varustettuihin taulutelevisioihin ja Blu-ray-soittimiin.

Jungner kertoi Tietoviikolle, että myös upotettavat videot ovat harkinnassa. Tämä mahdollistaisi videoiden jakamisen Ylen ulkopuolisilla sivustoilla, kuten blogeissa ja yritysten sivustoilla. Televisiomaailman kuumin trendi, kolmiulotteinen video, on myös ollut tapetilla. Jungnerin mukaan 3D-television yleistyessä Yle on valmis lisäämään myös 3D-sisältöä Areenaan.

Yle Areena kattaa toimitusjohtaja Jungnerin mukaan noin 90 prosenttia Ylen kaikista ohjelmista, eli kaiken kaikkiaan yli 700 radio- ja televisio-ohjelmaa.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

126.4.2010 22:30

Ylen kaikki historiansa aikana [lähettämät/tekemät] ohjelmat = 90% 700:sta?
Siitähän tulee melkein yksi ohjelma joka kuukausi.
Taitaa olla YLEn arkistossa ihan täysillä oikeuksillakin yli kymmenkertainen määrä ohjelmia...

226.4.2010 22:39

HD kuva vaatii kyllä laajakaistalta enemmän kuin 2M yhteyden ennenkuin sitä pääsee nykimättä katsomaan. Ei taida syrjäkylien mummut ja papat taida päästä katsomaan uutisia HD:nä vielä pitkään aikaan. Mutta joo, miksei hyvä idea.

327.4.2010 14:28

Paljonko kuluttajille tuli maksamaan yhteistyö Sonyn kanssa? Moniko siitä hyötyy? Vai että hd:tä tarjolle. Millä kaikki maksetaan?

Nostetaan tv-lupa maksua. Mitä merkitystä sillä on kun kaikki sen joutuvat kuitenkin maksamaan, sanoi kansa mitä tahansa.

43.6.2011 8:11
dQmwMxzWyUuwD
Vahvistamaton

IÂ’m not wrtohy to be in the same forum. ROTFL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto