AfterDawn: IT-alan uutiset

Italiaissyyttäjä määräsi Linkstreaming.comin sulkulistalle

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.4.2010 18:18

Italiaissyyttäjä määräsi Linkstreaming.comin sulkulistalle Italiaissyyttäjä on määrännyt linkstreaming.com-sivuston sulkulistalle. Sivuston kautta levitettiin tekijänoikeudella suojattua musiikkia, elokuvia ja pelejä. Määräyksen seurauksena Italian poliisi antipiratismijärjestöjen ja levyteollisuuden avituksella sulki linkstreaming.comin, joka oli yksi maan suosituimmista nettipalveluista.
Italiassa tehtiin helmikuussa 2010 The Pirate Bay -torrentsivustoon liittyen korkeimman oikeuden päätös, jonka perusteella italialaisilta on voitu estää pääsy myös maan rajojen ulkopuolisilla palvelimilla sijaitseville sivustoille. Linkstreaming.comia ylläpidettiin Italiasta, mutta sivusto sijaitsi ruotsalaisen PRQ:n palvelimella. Sivuston sulkemiseen johtanut poliisioperaatio Little Angel (PDF, italiaksi) käynnistyi jo helmikuussa.

Syyttäjän sulkumääräykseen johti italian talousrikospoliisi GdF:n tekemä ilmoitus. GdF:ää taas oli avustanut Italian levyteollisuuden antipiratismijärjestö FPM. Toimien seurauksena italialaiset palveluntarjoajat ovat estäneet pääsyn linkstreaming.comiin ja kuusi sivuston ylläpitäjää on asetettu syytteeseen. Syytettyjä voi odottaa 1-4 vuoden mittainen istuminen vankilassa sekä lisäksi sakkorangaistus. Levyteollisuuden etujärjestö IFPI kertoo ylläpitäjien tienanneen sivuston mainostuloilla noin 20 000 euroa kuukaudessa.
Tällä hetkellä linkstreaming.com on kadonnut kaikilta netin käyttäjiltä, myös muilta kuin italialaisilta. Tilanne on ilmeisesti kuitenkin vain väliaikainen, sillä nimimerkkiä nata100 käyttävä sivuston ylläpitäjä kertoo blogimerkinnässään linkstreaming.comin palaavan linjoille pian. Sivuston katoaminen linjoilta johtuu nata100:n mukaan siitä, että sivuston palvelimien salasana joutui sulkemisen yhteydessä vääriin (virkavallan) käsiin.

FPM:n pääsihteeri Luca Vespignani toteaa tapauksen osoittavan, ettei lain kiertäminen onnistu pyörittämällä laittomia kaupallisia palveluita ulkomailla. "He (sivustojen ylläpitäjät) keräävät voittonsa muiden tekemästä työstä, ja virkavalta tietää heidän aiheuttavan vahinkoa luovan työn tekijöille täällä Italiassa. Hiljaittainen korkeimman oikeuden päätös The Pirate Bay -jutussa helpottaa toimiin ryhtymistä näiden sivustojen sulkemiseksi", Vespignani toteaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto