AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus: FCC ei voi rangaista internet-operaattoreita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.4.2010 22:23 Kommentteja (3)

Oikeus: FCC ei voi rangaista internet-operaattoreita Yhdysvaltain telehallintovirasto eli Federal Communications Commission (FCC) koki tänään merkittävän oikeustappion, kun Washingtonin oikeuslaitos totesi, ettei FCC voi pakottaa internet-operaattoreita muuttamaan toimintatapojaan.
Vuonna 2008 FCC nuhteli internet-operaattori Comcastia, koska operaattori oli häirinnyt BitTorrent-liikenteen sujuvuutta. Samalla FCC määräsi operaattoria muuttamaan toimintaansa, mutta Comcastin mukaan FCC:llä ei ollut määräysvaltaa asiassa, jonka takia yritys valitti FCC:n toimista.

Oikeuden näkemyksen mukaan maan kongressi ei ole antanut FCC:lle täysiä toimintavaltuuksia asian suhteen, joten virasto ei voi määrätä muutoksia ilman kongressin hyväksyntää. FCC voi valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen tai vaihtoehtoisesti se voi lobata läpi lakimuutoksen, jonka myötä se voisi vahtia ja tuomita niitä internet-operaattoreita, jotka eivät pelaa sääntöjen mukaan.

Tällä hetkellä yhteisistä säännöistä käydään kuitenkin Yhdysvalloissa jatkuvaa kädenvääntöä, sillä suurimmat internet-operaattorit haluaisivat enemmän vapauksia toimintaansa, jotta ne voisivat esim. myydä erilaisia yhteyspaketteja kuluttajille tai estää tiettyjen ohjelmien toiminnan verkossaan.

Operaattoreiden suunnitelmia vastustavat mm. Google ja Skype, jotka haluavat pitää internetin neutraalina paikkana, jossa operaattorit eivät voi määrätä ehtoja.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

110.4.2010 13:06

Todella huolestuttavaa miten yksilöiden vapautta halutaan rajoittaa jatkuvalla syötöllä. Tahot jotka muka palvelevat asiakkaitaan, todellisuudessa haluavat heille kahleet ranteisiin ja meidän maksavien asiakkaiden sitten pitäisi sokeasti luottaa kyseisiin tahoihin. Jos halutaan lisää valvontaa kun ollaan niin huolissaan rikollisten (tavallinen Internetin käyttäjä) toimista, niin aloittaisivat peilistään. Kun poliitikot valehtelevat kansalle sanomalla yhtä ja tekemällä toista niin on turha kuvitella että kaikki yritysmaailman edustajat (joiden prostituoituja yhä useammat poliitikot ovat) ovat mitään suuria pyhimyksiä tai vastuullisuuden perikuvia. Keitä he ovat meitä valvomaan? Käyttävät itse miljoonia salailuun yms. Viimeisin lama todisti että yritys maailma tarvitsisi sitä valvontaa kun monet tahot saavat sotkea, huijata, valehdella jne. aivan liikaa. Nyt sitten meitä tavallisia kansalaisia halutan valvoa yhä enemmän ja enemmän!

Näyttää vanha viisaus ’se mitä itse teet muille, pelkäät muiden tekevän sinulle’ pitävän paikkansa tässäkin tapauksessa. Se joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven – ja syntiset niitä kiviä ovat ensimmäisinä heittämässä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2010 @ 13:09

212.4.2010 17:51

Siis tuskin Internet-operaattorit mitään ohjelmia tahtoisivat verkoistaan pois. Taustalta löytyy yllätys yllätys TO-mafia, joka painostaa näitä operaattoreita. Ihan oikeasti, kuvitteliko joku muuta.

Ihan yleisesti tällainen rajoittaminen on täysin tuomittavaa toimintaa. Internetin vapaus on asia, jonka puolesta on meistä jokaisen oltava valmiina taistelemaan. Emme tahdo siitä TO-mafian ja mediatalojen haluamaa syöttötuubia, jossa maksetaan jokaisesta nähdystä sivusta ja sisältö suodatetaan vastaamaan näiden tahojen tarkoitusperiä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2010 @ 17:51

312.4.2010 18:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Emme tahdo siitä TO-mafian ja mediatalojen haluamaa syöttötuubia, jossa maksetaan jokaisesta nähdystä sivusta ja sisältö suodatetaan vastaamaan näiden tahojen tarkoitusperiä.
Ei niitä to-mafian tuotteita tarvitse nytkään käyttää: jos ei halua, niin ei tarvitse ladata tai ostaa. Valinta on vapaa.

Kannattaa miettiä seuraavaa periaatetta: jos pidän kädessä palloa, enkä voi laskea siitä irti niin hallisenko palloa vai hallitseeko se pallo minua..

Ts. voiko olla lataamatta: jos ei voi, niiin viekö ne ladattavat asiat (to-mafian musiikki ja leffat) kuitenkin lataajaa kuin pässiä narussa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto