AfterDawn: IT-alan uutiset

URHOtv:n pätkivät nettilähetykset kuumentavat playoff-kansaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 29.3.2010 16:59 Kommentteja (7)

URHOtv:n pätkivät nettilähetykset kuumentavat playoff-kansaa

Jääkiekon SM-liigassa eletään kuuminta playoff-kevättä, ja lajin ystävät seuraavat tapahtumia televisioruutujen ja nettilähetysten välityksellä -- tai ainakin yrittävät seurata. SM-liigan otteluita tämän kauden alusta asti televisioineen URHOtv:n nettilähetykset ovat nimittäin reistailleet siten, että välillä lähetykset ovat olleet täysin poikki. Viimeksi lähetysongelmia ilmeni perjantain villikorttikierroksen eli kansankielellä säälipleijareiden otteluissa, joiden ongelmat jumittavat hetkeksi koko Urhotv.fi-sivuston.
Viime perjantaina URHOtv lähetti nettilähetyksenä eli Urho Play -palvelun otteluina molemmat pelatutut pelit, eli ottelut Tappara - Jokerit ja Blues - Kärpät. Lähetys ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, kuten esimerkiksi Jatkoaika.comin keskusteluista voi todeta. Kun lähetykset käynnistyivät kymmenen minuuttia ennen otteluiden alkua, kello 18.20, näkyi sekä Tappara - Jokerit että Blues - Kärpät -pelin tilanneille Tampereella pelatun lähetyksen streami. Jonkin ajan kuluttua lähetys vaihtui lennosta Blues - Kärpät -otteluun. Pian tämän jälkeen molempien otteluiden lähetykset katkesivat ja koko Urho.tv:n sivusto meni nurin -- todennäköisesti seuraksena siitä, että palvelun tilanneet yrittävät kuumeisesti saada maksamiaan otteluita näkyviin.
Ongelmat alkoivat ratketa vasta ensimmäisellä erätauolla. Kun Urhotv.fi:n palvelin oli saatu pystyyn, tuli sivua ladattaessa ilmoitus tietokantayhteyden epäonnistumisesta. Hieman myöhemmin sivustolle saatiin päivitettyä ilmoitus "URHOtv palvelussa on ruuhkaa, tilannetta korjataan.", kunnes lopulta noin 19.15 nettilähetykset saatiin toimimaan, juuri sopivasti toisen erän alkuun.

Urho Play -palvelu on ollut saatavilla koko kauden, mutta ongelmat ovat alkaneet esiintyä vasta nyt keväällä. Mm. Jatkoajasta selviää, että useilla oli ongelmia jo viime tiistain pelien kanssa, kun mattimyöhäset yrittivät maksaa peliään juuri ennen ottelun alkua. Tuolloin ilmeisesti maksupalvelu ruuhkaantui. Maksupalveluruuhkan välttämiseksi URHOtv lisäsi sivustolle kehoituksen tilata palvelu hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Yhden ottelun katselu Urho Play -palvelun kautta maksaa 7 euroa.

Ongelmia ovat aiheuttaneet myös URHOtv:n sekavahkot ja puolivillaisesti tehdyt verkkosivut, jotka eivät toimi useilla selaimilla. Ilmeisesti URHOtv on asiakaspalautteen ansiosta saanut ainakin osan sivustonsa flash-linkeistä korjattua. Pikaisen tarkastelun perusteella linkkien toimimattomuusongelmat ovat seurausta siitä, että URHOtv:n verkkosivustot toimivat sekä osoitteessa Urho.tv että Urhotv.fi. Mikäli Urho.tv-sivustolla klikkaa linkkiä, lähtee pyyntö urhotv.fi-sivustolle, mutta pyyntö ei palauta mitään sisältöä.

URHOtv neuvoo verkkosivustollaan palvelun tilanneita ja ongelmista kärsineitä asiakkaita lähettämään reklaamatiot osoitteeseen info@urhotv.fi.

URHOtv:tä ei tavoitettu kommentointia varten, eikä yhtiö ole vastannut sähköpostitse lähetettyyn kyselyyn.


Television parasta urheiluohjelmaa. Välillä hommat menee päin seiniä konehuoneessa, ja välillä myös kameramiehellä on fokus hieman hukassa.
26.03.2010 BLUES - KÃRPÃT (tarvittaessa). Palvelun pieni puolivillaisuus näkyy streamien nimissäkin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

129.3.2010 17:31

Itsellä jäi näkemättä perjantain Tappara - Jokerit pelistä 2. ja 3. erä. Puskuroi 1min -> näyttää kuvaa sekunnin -> Puskuronti...

Buuttasin boxin, muttei auttanut. Kiitos Urhotv!

229.3.2010 17:32

Rupeaa muistuttamaan Canalin LaLiga pelejä (espanjan jalkapallo) ne kun tuppaaavat olemaan välillä kanssa poikki...tosin silloin yleensä se "koitetaan saada" mahdollisimman nopeasti takaisin..

heh, onneksi en tilannut urhotv:tä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2010 @ 17:33

329.3.2010 20:34
aksu2000
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kasber:
Itsellä jäi näkemättä perjantain Tappara - Jokerit pelistä 2. ja 3. erä. Puskuroi 1min -> näyttää kuvaa sekunnin -> Puskuronti...

Buuttasin boxin, muttei auttanut. Kiitos Urhotv!
Sama vika meillä. ... !!!!!

Koitan saada rahat takaisin

429.3.2010 20:45

29.3. HIFK - hpk...aivan kuraa, kiitos urhon nettitv:n! Welhon 40(/2) Mb/s eikä toimi. Puskuroi n. 30s välein! Ja parasta että kun suljin selaimen halusivat uudestaan 7€, että näkyi. No jos vaikka palauttavat rahat, mutta ei noita kannata ostaa. Tää oli jo toinen kerta kun meni perseelleen (3 kertaa kokeillut)!

529.3.2010 21:38
SH
Vahvistamaton

Samaa vikaa JYP - Kärpät -pelissä kuin hienoaurholla. Reklamaatiota pistetty sinne suuntaan jo. Eniten tässä hatuttaa se, että maksoin viiden ottelun sarjalipusta. Jospa seuraava peli näkyisi ongelmitta, mitä kyllä epäilen.

629.3.2010 21:45

Pätkimisongelmia on ilmeisesti ollut useilla tänään peliä seuranneilla, mutta palvelu on sentään pysynyt joten kuten pystyssä. Hieno juttu sinänsä, että tämmöisiä palveluita kehitetään ja tarjotaan, mutta todella harmi että tekniikkaa ei saada pelaamaan paremmin.

730.3.2010 08:15
kilroy
Vahvistamaton

En pystynyt katsomaan ottelua Jyp-Kärpät koska koko ajan puskuroi
yritin ottaa yhteyttä tuotteen tuottajaan.....turhaan,jos ei huomenna näy haluan maksu palautuksen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto