AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2010 10:40 Kommentteja (4)

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin Linux-tuki on pian historiaa, sillä yrityksen pelikonsoliblogissa kerrotaan huhtikuun alussa julkaistavan 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen poistavan Other OS -tuen kokonaan.
Other OS -tuen avulla vanhempiin PS3-konsoleihin on voinut asentaa esim. Linux- ja NetBSD-käyttöjärjestelmän. Viime vuonna julkaistuissa Slim-mallisissa konsoleissa Other OS -tukea ei kuitenkaan enää ollut ja uuden päivityksen myötä se poistuu myös vanhemmista konsoleista.

Sonyn mukaan Other OS -toiminnallisuus aiheuttaa tietoturvaongelmia, jonka takia ominaisuus on pakko poistaa. Uuden päivityksen asentaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta ilman uusinta päivitystä konsolilla ei voi kirjautua PlayStation Network -verkkopalveluun, katsella tulevia Blu-ray-elokuvia (jotka vaativat ohjelmistopäivityksiä) tai saada käyttöönsä tulevia ominaisuuksia, kuten 3D-tukea.

Blogikirjoituksessa ei ole tarkennettu mihin tietoturvaongelmiin yritys on törmännyt, mutta tammikuun lopulla George Hotz julkaisi keinon hyökätä konsolin suojauksia vastaan, ja tärkeänä osana tätä hyökkäystä on juuri Other OS -toiminnallisuus.

Other OS -tuen poistaminen ei ole saanut nettikeskusteluissa kovin hyvää vastaanottoa. Erityisesti vihanpurkauksia ovat aiheuttaneet Sonyn aiemmin antamat lausunnot, joiden mukaan Other OS -tukea ei poisteta tulevissa firmware-päivityksissä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

129.3.2010 10:52
lasse
Vahvistamaton

kaikki mikä liittyy edes jollaintapaa linuksiin on uhka tietoturvalle

229.3.2010 11:00
lillerhammertime
Vahvistamaton

Katellaan sitten aprillipäivänä - eli päivityksen julkaisupäivänä että mitä sieltä tulee, alkuperäisessä jutussa (PS-blogissa) luki ensiksi jutun alussa että "No, this is not an Aprils fool...." en muista sitä loppua mutta kyseinen lause on joka tapauksessa uutisesta hävinnyt.

329.3.2010 11:06
PSBötti
Vahvistamaton

Eli kiitokset tästäkin lisäominaisuudesta voi lähettää George Hotzille. Ei nyt ollut ehkä kovin käytetty ominaisuus, johtuen ehkä koneen melko rajallisista resursseista. Olisi se silti kiva ollut säilyttää. Kuulostaa myös Sonyn puolelta pelkältä laiskuudelta, että piratismiuhka poistetaan vähentämällä toiminnallisuuksia. Nyt kun Sonyn toimintatapa on kaikille selvinnyt, pitää vain toivoa, ettei Hotz tai ketään muukaan löydä keinoa hyökätä PS3:a vastaan mediatiedostoilla.

429.3.2010 11:50

Esim Wii on kovin rajalinen laite johtuen sen 'rajoituksista'. Mikäli sen keinotekoisista rajoituksista päästäisiin, tulisi siitä vallan mainio medialaite taikka serveri monille henkilöille jotka ei vaadi huipputehoja mutta satunnaisesti vaikka tarvisivat laitteistoa joka toimii vähäisellä sähkömäärällä.

Sen sijaan isot laitteiden valmistajat haluavat laitteiden päätyvän kaatopaikkalle kun näiden laitteiden virallinen tuki on ohi. Sääli, tämä on vain laitteiston ja niukkojen resurssien tuhlausta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2010 @ 11:52

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
2 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia
Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa (18.5.2018 18:44)
Spotify-käyttäjät, ja erityisesti sen käyttöä Androidilla harjoittavat, ovat viimeaikoina valitelleet kaatuilusta. Spotifyn viimeisin Android-versio on tuonut sovellukseen bugin, jonka johdosta ....
2 kommenttia

Uutisarkisto