AfterDawn: IT-alan uutiset

Parempi USB-muistien tuki Xbox 360:lle 6. huhtikuuta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.3.2010 19:08 Kommentteja (10)

Parempi USB-muistien tuki Xbox 360:lle 6. huhtikuuta Viime viikolla Joystiq-verkkojulkaisu kertoi Xbox 360 -pelikonsolin tulevasta ohjelmistopäivityksestä, jonka myötä konsolissa ei ole enää pakko käyttää Microsoftin virallisia tallennuslaitteita, vaan jatkossa kaikki USB-massamuistilaitteet käyvät.
Xbox 360:n uudistuksista ahkeraan kertova Major Nelson vahvisti tänään lopulta uuden ominaisuuden julkaisupäivän, joka on huhtikuun 6. päivä. Nelson vahvisti lisäksi toteutuksen tekniset yksityiskohdat, joiden myötä USB-massamuistilta on löydyttävä tallennuskapasiteettia vähintään gigatavun verran ja suurimmillaan Xbox 360 voi luoda 16 gigatavun kokoisia tallennusosioita muistilaitteille. Samanaikaisesti konsolissa voi käyttää kahta muistilaitetta, joten edullista tallennustilaa saa uudistuksen myötä käyttöönsä kerrallaan 32 gigatavua.

Major Nelson suosittelee flash-muistia hyödyntävien laitteiden käyttämistä, koska niiden nopeammat hakuajat tekevät kokemuksesta paljon mukavamman. Näillä näkymin ainakin SanDisk on tuomassa toukokuussa markkinoille uusia USB-muistitikkuja, jotka ovat suunniteltu varta vasten käytettäväksi Xbox 360:n kanssa eli ne ovat valmiiksi alustettu sopivaan tiedostoformaattiin.

Päivityksen jälkeen Xbox 360 ei hyödynnä konsoliin liitettäviä USB-massamuisteja automaattisesti, vaan massamuistille pitää luoda sopiva osio konsolin käyttöliittymän kautta. Tämän jälkeen muistitikulle voi kopioida esim. pelitallennuksia, pelejä ja videoita.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

126.3.2010 21:50

Lainaus:
konsolissa ei ole enää pakko käyttää Microsoftin virallisia tallennuslaitteita

Ohhoh. Microsofthan repäisi.

226.3.2010 23:39

No voi vittu, ei kiinnosta alkaa osittamaa muistitikkuja ku niitä on tarkoitus käyttää muissakin laitteissa.

327.3.2010 2:03

Ei voi köyhä pyhittää sunnuntaita ja usbitikkua? Muista käydä lidlissä.

427.3.2010 21:57

Voi jumankauta, aina kun on kyse Microsoftista niin joku tulee pätemään "microsoft sitä ja tätä...". Mikä teitä ketuttaa Microsoftissa? Kateellisuus vai mikä? Sehän on ainakin selvää että Microsoft repii rahaa kaikista, niinhän jokainen tekisi? Itse en Microsoftia mitenkään jumaloi, mutta firma siinä missä joku muukin...

528.3.2010 17:23

Tämähän on mainio uutinen :)

628.3.2010 22:39
Krewi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kawasaki7:
Voi jumankauta, aina kun on kyse Microsoftista niin joku tulee pätemään "microsoft sitä ja tätä...". Mikä teitä ketuttaa Microsoftissa? Kateellisuus vai mikä? Sehän on ainakin selvää että Microsoft repii rahaa kaikista, niinhän jokainen tekisi? Itse en Microsoftia mitenkään jumaloi, mutta firma siinä missä joku muukin...
M$ on ahne. M$ ei osaa tehdä mitään toimivasti. Jos samat softat toimis linuxissa ku mitä M$ wintturassa esim. käyttäisin linuxia, se toimii! Ite en hommaa yhtäkään ylimääräistä M$ tuotetta. Toiki usb muistisysteemi.. vasta nyt? Saatanan ahne ja paska firma!

729.3.2010 10:54
aa
Vahvistamaton

Tallenuskapasiteetti paranee reilusti 16GB muistitikulla, ei tarvitse ostaa isompaa kovalevyä kun on nyt tuo alkuperäinen 20GB malli... ihan hyvä uutinen

829.3.2010 23:12

@6 Kyllä kaikilla firmoilla on raha ensimmäisenä mielessä. Itsekkin et välittäisi mistään muusta kun rahasta, jos omistaisit ison firman. Tai näin ainakin luulisin asian olevan.

931.3.2010 12:56

Kaikista parasta ois kun xboxin kiintolevyjäkin saisi muut valmistaa ja myyjä tai että sen voisi itse vaihtaa suurempaan.

1014.4.2010 0:18

Onnistuukohan nyt sitten myös esim. musiikin kopioiminen tikulta boksille? Aiemmin pystyi vain kuuntelemaan tikulta, mutta ei kopioimaan tiedostoja..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti
Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin (17.7.2018 17:30)
Samsung on esitellyt ensimmäisen kahdeksan gigabitin LPDDR5-muistipiirin. Yhtiön mukaan entistä nopeampi mobiililaitteisiin tarkoitettu muistipiiri soveltuu erityisen hyvin tekoälyteknologian ....

Uutisarkisto