AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvia teatterissa kuvannut "maVen" tuomittiin vankilaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.3.2010 18:04 Kommentteja (12)

Elokuvia teatterissa kuvannut "maVen" tuomittiin vankilaan Internetissä paremmin maVen-nimellä tunnettu Geremi Adam on saanut Kanadassa lopulta rangaistuksen kahden tekijänoikeudella suojatun elokuvan luvattomasta nettijakelusta, kun hänelle luettiin tuomio eilen Montrealissa.
Adam levitti vuosien 2004-2006 aikana internetiin useita elokuvia, joita jaettiin sitten eteenpäin mm. P2P-verkkojen kautta. Kopiot Adam kuvasi paikallisissa elokuvateattereissa, ja hänet saatiin lopulta kiinni luvattomasta kuvaamisesta ensimmäisen kerran vuonna 2006. Kiinnijäämisestään huolimatta Adam jatkoi elokuvien luvatonta kuvaamista elokuvateattereissa ja hän jäi toimistaan kiinni vielä uudemman kerran vuonna 2008.

Kanadan poliisin ohella miehen toiminnasta oli kiinnostunut Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi eli FBI (Federal Bureau of Investigation), joka auttoi todisteiden keräämisessä. FBI kuvaili jossain vaiheessa Adamia Kanadan suurimmaksi elokuvapiraatiksi.

Adamin tuomioksi määrättiin kahden ja puolen kuukauden vankeusrangaistus, jonka lisäksi hänen pitää suorittaa yhdyskuntapalvelusta sadan tunnin verran. Syyttäjä vaati hänelle neljän kuukauden vankeusrangaistusta ja puolustus olisi halunnut tuomioksi pelkkää yhdyskuntapalvelusta, koska Adam kärsii masennuksesta ja hänellä on ollut ongelmallinen lapsuus.

Adam on istunut tuomiostaan jo suurimman osan, koska hänet pidätettiin autovarkauden yrityksestä tammikuussa, jonka jälkeen hän ollut pidätettynä. Näillä näkymin hän vapautuu ensi viikolla, jonka jälkeen hänen on tarkoitus jatkaa opintojaan.

Kyseessä on ensimmäinen Kanadassa langetettu vankeusrangaistus elokuvien luvattomasta nettijakelusta, joten kyseessä on merkittävä ennakkotapaus.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

117.3.2010 18:17

Kanadassa osataan näemmä pitää vahingonkorvaukset aisoissa paremmin kuin naapurimaassaan

217.3.2010 19:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eohopea:
Kanadassa osataan näemmä pitää vahingonkorvaukset aisoissa paremmin kuin naapurimaassaan
Samaa mieltä. Mutta hauska vetoaminen masennukseen ja "ongelmalliseen" lapsuuteen.. Eiköhän nuo tuomiot lisää sitä masennusta:) Tosin jenkkilässä olisi pamahtanut triljoonien korvaukset, ja päälle vielä 200 vuoden tuomio ilman mahdollisuutta ehdolliseen vankeusrangaistukseen..

317.3.2010 20:03

Lainaus:
Adam on istunut tuomiostaan jo suurimman osan, koska hänet pidätettiin autovarkauden yrityksestä tammikuussa, jonka jälkeen hän ollut pidätettynä.
Tyypillinen piraatti. :) You wouldn't steal a handbag.

417.3.2010 22:18

Jotenkin ymmärtää että joku jakaa kaverille jotain musaa tai leffa mutta että näkee vaivaa asiassa on jo aika kummallista.

517.3.2010 22:34

Sietääkin laittaa linnaan kun tuollaista kuraa suoltaa.

618.3.2010 0:02

Tuomio tuli kylläkin leffojen kauppaamisesta, ei niinkään yksin nettijakelusta, alkuperäisestä uutisesta:

Lainaus:
According to the police, Adam had been selling copies of movies on the Internet using the alias ‘maVen,’ which were then re-sold on the web and the streets.
Teatterissa kuvaaminen ei ole joissain maissa edes laitonta, nyt kävi näin.

718.3.2010 0:54

Kilpaileeko joku kameraroska edes minkään muun kuin VHS:n kanssa?

818.3.2010 1:39

Eihän se kilpaile edes VHS:n kanssa, äänipuoli nyt varsinkin jää aivan karmeaksi. Mutta ilmeisesti joku halusi moista moskaakin ostaa, jos kerran kauppoja on syntynyt. Vai olivatko kaikki ostajat vain niitä FBI-agentteja todisteita keräämässä:) (Jossain tosin väitetään ettei tyyppi itse olisi pyytänyt leffoista rahaa vaan jakanut ilmaiseksi.)

eohopea kirjoitti:
> Kanadassa osataan näemmä pitää vahingonkorvaukset aisoissa
> paremmin kuin naapurimaassaan

Missä niistä vahingonkorvauksista kerrotaan?

918.3.2010 2:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Missä niistä vahingonkorvauksista kerrotaan?
Itse pidän tuollaista yhdyskuntapalvelua sekä lievää linnakakkua paljon parempana vaihtiksena kuin satojentonnien laskua vahingonkorvauksina, josta ei välttämättä pääse koskaan eroon. Rikosrekisteri sentään vanhenee (ainakin Suomessa, riippuen tietenkin teosta), tosin Kanadan mallista en tiedä, että miten siellä nuo rekisterit menevät.

Mutta tämä on vain oma mielipiteeni, joten ei siitä sen enempiä.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

1018.3.2010 8:47

Olen vieraillut sekä Kanadasaa että jenkeissä toistakymmentä kertaa - ja Kanada maana on ja tuntuu ehdottomasti ihmisen mittaiselta. Jossa jumalattoman hyvän ja ilmaisen sairaanhoidon - asia josta jenkti eivät ole kateellisia, vaan todella katkeria - myös oikeuden tuomioillakin on oma tolkkunsa.

Piraattihörhön tuomioon en sen enempää ota kantaa, koska aikaa näihin sekoiluihin ei ole - mutta lonkalta luettuna tuntuu, että kohtuudessa siinäkin pysytään.

1118.3.2010 17:05

Vai että oikein myi piraatti tavaroita netin välityksellä. Kuka helvetti ostaisi piraatteja? En minä ainakaan, hinnasta viis jos ostaa aikoo niin miksei suoraan osta aitoa kopiota?

1218.3.2010 20:48
Croft
Inactive

"FBI kuvaili jossain vaiheessa Adamia Kanadan suurimmaksi elokuvapiraatiksi."

-Ihanko totta? :P Olisi kiva nähdä millaista laatua nämä elokuvat ovat? Katsooko ihmiset tosiaan noita itse kuvattuja elokuvia missä on on taustalla kaikenlaista hälinää, yskimistä, popcorn pussin rapinaa... =D Eiköhän ne elokuvat ole jo jossain samaa aikaa ihan DVD laatuna jaossa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto