AfterDawn: IT-alan uutiset

CeBIT-messuilla ratsia patenttien takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.3.2010 11:37 Kommentteja (4)

CeBIT-messuilla ratsia patenttien takia Saksassa viime viikolla pidetyt CeBIT-messut eivät sujuneet ilman ongelmia, sillä SemiAccurate-sivuston reportaasin perusteella eräs miniläppäreitä ja e-kirjojen lukulaitteita valmistava kiinalainen yritys joutui messuilla ratsian uhriksi.
Yrityksen edustajien mukaan ratsian takana ovat Apple, Siemens ja Sisvel, joiden patentteja yritys on kuulemma rikkonut. Torstaina Applea, Siemensiä ja Sisveliä edustaneet asianajajat tulivat paikalle, ja he vaativat 10 000 euron korvauksia patenttiloukkauksista. Asianajajat eivät kuitenkaan saaneet rahojaan ja seuraavana päivänä paikalle tulivat poliisit, jotka takavarikoivat kaikki tietokoneet ja muut laitteet yrityksen messuosastolta. Koska työntekijöitä ei kuitenkaan pidätetty, pystyivät he jatkamaan messuosaston pyörittämistä paperiesitteiden avulla.

Asianajajat eivät kertoneet SemiAccuraten toimittajalle tarkempia tietoja patenttiloukkauksista, mutta ratsioita oli kuulemma tehty muidenkin Aasiassa toimivien yritysten messuosastoille.

Saksan tekniikkaan liittyvillä messuilla ratsiat ovat yleisiä. Vuonna 2008 CeBIT- ja IFA-messuilla poliisit tekivät ratsioita yhteensä yli sadan näytteilleasettajan tiloihin. Ongelmien estämiseksi EU ja Kiina aloittivat viime vuonna yhteistyön, jonka tarkoituksena on antaa yrityksille apua patenttiasioissa.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

18.3.2010 23:00

may ACTA with you

29.3.2010 12:50

Ratsia, messuilla, patenteista? Kenenkään muun mielestä kuulosta yhtään absurdilta? Tosin, firma oli kiinalainen, joten patentteja rikottu varmemmin kuin varmasti.

310.3.2010 23:55

Tämä on tätä "vapaata kilpailua".

411.3.2010 21:21

Viime vuonna oli sama diili, mutta sillon iskun kohteena oli mp3-/mediasoittimet... Ja jotain suuriakin firmoja oli silloin ratsattavana.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto