AfterDawn: IT-alan uutiset

195 euroa vuodessa on Kimmo Sasin mukaan sopiva Yleisradiomaksu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.3.2010 13:20 Kommentteja (60)

195 euroa vuodessa on Kimmo Sasin mukaan sopiva Yleisradiomaksu Keskustelu tulevan Yleisradiomaksun (tunnetaan myös mediamaksuna) suuruudesta on jatkunut, kun kansanedustaja Kimmo Sasi kertoi esittävänsä tulevan maksun suuruudeksi 195 euroa.
Lintilän työryhmä esitti viime keväänä, että maksu määriteltäisiin 175 euroon, mutta Sasin mukaan tämä summa ei riitä kattamaan Yleisradion nykyisiä kuluja, jolloin tulojen pienentymisen myötä kuluja pitäisi karsia. Sasin mukaan Yleisradion pitäisi etsiä säästökohteita joka tapauksessa. "Lähtökohta oli, että mediamaksu täytyy saada, ja sen on oltava kohtalaisen suuruinen, jotta urheilutarjonta voidaan pitää nykyisellään" kommentoi Sasi Aamu-TV:ssä. Sasi ehdottelee säästötoimiksi esim. televisioinnin vähentämistä kansainvälisistä urheilutapahtumista.

Tällä hetkellä käytössä oleva televisiomaksu kustantaa vuodessa vähintään 231 euroa, joten Sasin summalla nykyisille televisiomaksun maksajille säästöä tulisi vuodessa noin 36 euroa eli päivää kohden noin 0,10 euroa.

Televisiomaksun maksajia oli tammikuun lopulla noin 1,9 miljoonaa ja Yleisradiomaksun maksajiksi on kaavailtu 2,46 miljoonaa kotitaloutta. Näiden lukujen valossa Yleisradiomaksu toisi Yleisradion rahoitukselle noin 40 miljoonan euron vuotuisen korotuksen.

Asiasta keskustelu jatkunee vilkkaana, koska Yleisradiomaksuun liittyvä lakipaketti pitäisi antaa eduskunnan käsittelyyn ensi kuun alussa.

Edellinen Seuraava  

60 kommenttia

14.3.2010 13:26

YLE sais kyllä jättää ton TV tarjonnan kokonaan kaupallisille kanaville. On se hieno maksaa mediamaksua jostain a-studiosta ja sunnuntaivekkarista. Kaikko ohjelma mainostelevisiolle, niin saadaan mediamaksu järkevän suuruiseksi

24.3.2010 13:28

Rumasti sanottuna täyttä paskaa... Ylen sitä ylen tätä.. Mediamaksu/Yleisradiomaksu.. Ja PYH... Yleltä tuu ees mitää hyvää ohjelmaa mitä jaksas kattoa..

Johtokunnalla vaan enemmä euroja lähtee thaimaaha "kokouksiin"

34.3.2010 13:31

Kas, minne se 175e katosi? nyt 195e ja vielä ehtii 231 euroon ennen kuin astuu voimaan.

44.3.2010 13:33
hemmo44
Inactive

Onhan toi ihan jees, että saadaan kaikki mukaan maksamaan. Itsellähän tuo maksu sitten pienenee :)

54.3.2010 13:44

Yle voisi opetella leikkamaan kuluja kuten kaikki muutkin puljut, jos on pulaa rahasta. Ei sitä tarvitse aina kansalaisilta lisää rahaa nylkeä kun kulut kasvavat.

64.3.2010 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Onhan toi ihan jees, että saadaan kaikki mukaan maksamaan. Itsellähän tuo maksu sitten pienenee :)

aika itsekästä ajattelua. Entä jos kyseessä olisi joku suomenruotsalaisten vanhusten tukimaksu, joka nyt edeskunnan päätöksellä tulisi kaikkien suomalaisten maksettavaksi, vaikka sua ei vittuakaan kiinnostaisi kukaan suomenruotsalainen vanhus. ruåttalaiset olis sit "ohan toi jees että kaikki muutkin joutuu maksaan, oma maksu sitten pienenee"

74.3.2010 13:56

Mitä jos lopetettaisiin Ruotsalaisten hyysääminen kokonaan. Suomi yksikieliseksi. Kyllä tulisi satojenmiljoonien säästöt vuodessa, eikä ainoastaan Ylelle! Kansa kiittäisi.

84.3.2010 14:01

Yksi ainoa tv kanava riittäisi ylelle ja jos toinen pakko olla niin ruotsi voi sen kokonaan rahoittaa. Sitähän tässä yritetään että tulee kaikille jokin ihme pakollinen maksu maksettavaksi vuodessa. Nykyisellään köyhät ja kyllästyneet eivät maksa sitä lupamaksua. Jos lupamaksu nousisi huomattavasti niin moni muu jättäisi maksamatta ihan periaatteen vuoksi. Siksi täytyy ensin saada pakollinen maksu kaikille ja sen jälkeen lähtee hinaamaan hintaa ylöspäin. Kun ottaa huomioon suomen koko ja asukasmäärä sekä sen keskittymisen on yle suoranaisen massiivinen lafka tässä maassa. Onkin sitten ensimmäinen pakollinen vero upsi ai anteeksi mediamaksu jokaiselle. Ketä luulee että pienenee huomaa että pian ollaan samassa jonka jälkeen mennään sen ylikin. Ei olla uskallettu nostaa tätä korkeammalle koska pelätään kipukynnyksen tulevan vastaan ja useimpien ihmisten maksamatta jättämistä. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus olla katsomatta 1&2. Tai käyttää televisiotaan vain pelikonsolin/dvd soittimen jatkona. Itse en ole televisiota katsonut enää vuosiin(viimeiksi katsosin B5) mutta pc mailmassa olenkin jo nolife tasolla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2010 @ 14:04

94.3.2010 14:10
hemmo44
Inactive

Se on totta että yksi kanava riittäisi varmasti ja se voisi vaikuttaa maksuihinkin suopeasti. Ja yhdelle "komentoijalle", joo, eipä paljon muiden itku ja ulina kiinnosta :)

104.3.2010 14:23

Karsikaa yleä sen verran että 170€ riitää...(lue HBO sarjat yms paskat)ja olihan sitä puhetta että ensin 175€, seuraava vuosi 220€ jne...hitto yle maksulliseksi (kortti) kuten muutkin melkeimpä tekevät. Takoitan mtv3 korttia, 4:n urheilu pro etc...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2010 @ 14:23

114.3.2010 14:37

Aika kova hinta edelleenkin kun käyttö on itsellä tunti päivässä yleä ja illalla puolituntia areenaa.

Mutta pakko se on maksaa kun on sille tielle kerran lähtenyt, opiskeluaikoina ei olisi tullut mieleenkään.

Mutta kiva kun maksu on nyt kaikille sama, ja tuon summanhan tulee säästäneeksi jo kymmenennen waretetun elokuvan kohdalla eli hyvällä omalla tunnolla vaan latailemaan.

124.3.2010 15:00

Yle kaupalliseks. Ärsyttävää ku leffan aikan ei saa ees kuselle mennä. Ja Ylen menoja saataisiin leikkaa ihan kunnolla. Mediamaksu on varsin mielenkiintonen vaihtoehto, ku oletetaan et kaikki kattoo YLEa ja 500e tienaavalle mummolle sama maksu ku 500000 tienaavalle johtajalle. En oo kommari, sosialisti tms. mut jotai rajaa =)

134.3.2010 16:30

On se hienoa alkaa maksamaan muiden puolesta television katselusta ja radion kuuntelemisesta. Itsellä ei näy yksikään kanava televisiossa enkä edes katso televisiota eikä mul oo radiotakaan. Voisiko muut vastaavasti maksaa mun sähkölaskuni kimppaan, niin menisi maksut tasan.

144.3.2010 16:51

Ei mene aikaakaan ja mediamaksu on siinä samassa kuin nykyinen tv-maksu kun "ei riitä kattamaan ylen kuluja"

154.3.2010 17:01
masa92
Inactive

Ihmiset tuntuvat arvostelevan täällä yleä vain siksi että sieltä ei tule hyvää ohjelmaa. Mutta unohtavat sitten kokonaan sen faktan että yle on ainoa media joka tuottaa riippumatonta tietoa. Se saa rahoituksensa valtiolta eikä yksityisiltä ihmiselta, joten sen toimintaa ei kukaan pysty manipuloimaan. Valitettavasti suomesta ei löysy yhtäkän vastaavaa palvelua. Kaikki suurimman lehdet ovat omistajiensa räätälöimiä esittämään juuri heidän arvostamiaan arvoja.

Yle ei todellakaan tuota vain televisio-ohjelmia, vaan myös asiallisia uutisia nettiin, radio ja televisioon. Valitettavasti Suomen kaltaisessa pienessä valtiossa ei ole tarpeeksi kilpailua jotta toinen ylen kaltainen media voisi nousta.

164.3.2010 17:28

Lainaus:
Sasin mukaan tämä summa ei riitä kattamaan Yleisradion nykyisiä kuluja

Sais jättää kaikki turhat paskat pois, vain uutiset, myös viittomankielisenä ja jääkiekko yms. pelit.

174.3.2010 17:36

Jos nykyisellään 1,5 miljoonaa ihmistä maksaa 231 € / vuosi YLE:lle, tienaa YLE tappiolliset 346 miljoonaa euroa. Kun taas 5 miljoonaa ihmistä alkaa maksamaan 195 € suuruista vuosimaksua nettoaa YLE 975 miljoonaa euroa. Kasvu on on järjettömän suuri. Eikö melkein miljardi riitä YLElle vuodessa?

184.3.2010 18:03

mun mielestä olis parempi jos yle kutistettais yhdeksi kanavaksi josta sit tulis uutiset ynnä muuta ja ruotsinkieliset ohjelmat lopetettaisiin kokonaan. ylen rahoitus vois tulla vaikka valtiolta lisäks olis hyvä jos suomesta tehtäis viä ykskielinen maa. ainaki säästyis rahaa ylen pyörittämiseen.

194.3.2010 18:49

Hyvä hinta tulee meikäläiselle uutisvuodon katsomiselle areenasta. Paljonkohan tulee per jakso hintaa...

Parempi olisi luopua muutamasta turhasta johtaja ylessä ja karsia kalliit lähetysoikeudet. Tuollainen pakkolasku saisi olla maksimissaan 50 metriä per naama.

204.3.2010 18:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NaftaLefa:
Jos nykyisellään 1,5 miljoonaa ihmistä maksaa 231 € / vuosi YLE:lle, tienaa YLE tappiolliset 346 miljoonaa euroa. Kun taas 5 miljoonaa ihmistä alkaa maksamaan 195 € suuruista vuosimaksua nettoaa YLE 975 miljoonaa euroa. Kasvu on on järjettömän suuri. Eikö melkein miljardi riitä YLElle vuodessa?
Mistähän tuon 5 miljoona teit? Uutisessahan lukee että "Yleisradiomaksun maksajiksi on kaavailtu 2,46 miljoonaa kotitaloutta". Onhan se tietysti niin että tuolla 175e mennään hieman miinukselle. Ylen pitäisi saada karsittua noita kuluja jostain kyllä pois. Tuo 175e:kin saattaa olla monille liikaa. Itselleni sopiva olisi sellainen 10e/kk, mutta tuo ei nyt koskaan tule toteutumaan.

214.3.2010 19:50

Lainaus:
Ihmiset tuntuvat arvostelevan täällä yleä vain siksi että sieltä ei tule hyvää ohjelmaa.

Lähinnä siksi että ohjelmistoa on niin paljon että sitä todellakin olisi varaa supistaa.
Lainaus:
unohtavat sitten kokonaan sen faktan että yle on ainoa media joka tuottaa riippumatonta tietoa. Se saa rahoituksensa valtiolta eikä yksityisiltä ihmiselta, joten sen toimintaa ei kukaan pysty manipuloimaan. Valitettavasti suomesta ei löysy yhtäkän vastaavaa palvelua.

Vai että valtio ei tuota muuta kuin puolueetonta ohjelmaa. Aprillipäivään on melkein kuukausi vielä aikaa.
Lainaus:
Yle ei todellakaan tuota vain televisio-ohjelmia, vaan myös asiallisia uutisia nettiin, radio ja televisioon. Valitettavasti Suomen kaltaisessa pienessä valtiossa ei ole tarpeeksi kilpailua jotta toinen ylen kaltainen media voisi nousta.

Yle on työntänyt nokkansa niin moneen paikkaan että rahaa kuuluu järjettömiä summia ihan jo senkin asian takia.

Ja kerro nyt ihmeessä miten joku voisi kilpailla Ylen kanssa kun se saa automaattisesti rahoituksen toimilleen? Kilpailuasetelman pitäisi olla sellainen että Yle ei kilpaile kenenkään kanssa. Ja kuinkas tässä on käynytkään?!?

224.3.2010 21:13

Kyllä tuo ns. mediamaksu tulee vielä ponnahtamaan moneen kertaan. Syiksi tullaan mainitsemaan samat syyt joka kerta mm. kaksikielinen ohjelmatarjonta ja panostukset monipuoliseen ohjelmatarjontaan.

Suomalaisten olisi syytä ottaa mallia muista valtioista, joissa noustaan herkemmin barrikaadeille hallintoa vastaan. Siihen asti olemme herrojen sätkynukkeja - kaikki käy.

234.3.2010 21:32

Niin kauan kun kansan käsi on karttuisa ja maksut lakisääteisiä, ei ole, eikä tule todellista tarvetta tehokkaaseen kustannusäästöön ja kontrolliin mihin rahaa tungetaan.


Keskustelualueen säännöt - Myyntialueen säännöt
Otsikon tulee kuvata tarkasti ja selkeästi ongelmaasi.
Tehdessäsi kysymystä, älä tee sitä itsellesi, vaan AD:n lukijoille. Mahdollisimman selkesti ongelmaan liittyvä kuvaus ja kaikki siihen liittyvät osat ja asiat kannattaa ilmoittaa myös. Selkeä hyvin ymmärrettävä kysymys tuo selkeitä ratkaisuehdotuksia ongelmaan.

244.3.2010 22:27

En edelleenkään ymmärrä miksi hommaa ei tehty suoraan budjettirahoitteiseksi. Kun kaikki kerran joutuvat maksu maksamaan niin erillisen maksun kerääminen ei millään lailla voi olla kustannustehokkain tapa hoitaa homma. Nykyiselle hallituskoalitiolle taitaisi olla liian paha nakki tunnustaa että veroja korotetaan, vaikka de facto lopputulos on sama nytkin (tosin sillä erotuksella, että tämä ratkaisu loiventaa hippusen lisää progressiota ja osuu eniten vähäosaisiin).

255.3.2010 0:39

Jos nimi on "mediamaksu", on sillä saatava jotain mediaa.

Telkkaria ei ole - eikä moista kivikauden esinettä tule tähän kennoon. YLE siis ilmeisesti maksaa nettiliittymäni.

265.3.2010 8:30

Tunkekoon kimmo sasi perseeseensä koko mediamaksun, se paska mitä YLE:n kanavilta tulee ei oikeuta edes 2€ vuosimaksuun. Minkä v***n takia suomen kansan pitäisi maksaa yhden turhan firman toiminta uudella verolla? Lisätköön mainoksia ohjelmiinsa, sillä näyttää MTV3 ja muut pärjäävän vallan mainiosti ja niillä on jopa varaa hommata HUOMATTAVASTI parempaa ohjelmistoa.

275.3.2010 8:40

YLE:llä töissä oleva kaveri kertoi tapauksesta, jossa eräälle työntekijälle maksettiin 15 vuotta (!) palkkaa ilman, että kävi töissä oikeasti. Aamulla leimasi itsensä sisään ja iltapäivällä ulos. Mies tietysti kävi kakkosverokortilla töissä toisessa putiikissa, väittäen olevansa YLE:llä vuorotyössä ja pystyy tehdä toista työtä. Kyseessä tietysti yksittäistapaus, mutta kertoo silti jotain siitä miten televisiolupamaksuja käytetään.

Kaipa sitä veroa voisi maksaa jos sillä saa rahoilleen vastinetta, esim. valtion kustantaman vastaanottimen ja ohjelmaa, jota jaksaa katsoakin, nykyisellään YLE ei lähetä muuta kiinnostavaa kuin lätkän MM-kisat/olympiaturnaukset ja luontodokumentit.

285.3.2010 8:54

No entäs sitten MTV3 mainnoksia tulee niin pirusti että sen mikä meinaa katella on ajettaja ensin kiintolevylle ja katsottava myönemmin saa kelata mainnokset yli ei siinäkään ole mitään järkeä jos 2 tunnin kuvassa on 40 min mainnosta.Lupani oon maksanut aina en viitsi ruveta kyräilemään mokoman homman suhteen 150€ olis kohtuu vuosimaksu.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

295.3.2010 10:32

Onhan se hienoa kun opiskelijana tuohon menee yhden kuukauden vuokra!

"Lähtökohta oli, että mediamaksu täytyy saada, ja sen on oltava kohtalaisen suuruinen, jotta urheilutarjonta voidaan pitää nykyisellään", Sasi sanoi Aamu-tv:ssä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2010 @ 10:35

305.3.2010 13:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Ihmiset tuntuvat arvostelevan täällä yleä vain siksi että sieltä ei tule hyvää ohjelmaa. Mutta unohtavat sitten kokonaan sen faktan että yle on ainoa media joka tuottaa riippumatonta tietoa. Se saa rahoituksensa valtiolta eikä yksityisiltä ihmiselta, joten sen toimintaa ei kukaan pysty manipuloimaan.

Tuossahan sinä juuri puhuit itsesi pussiin.

Ensin sanot, että YLE on puolueeton, ja heti perään sanot, että valtio maksaa kaiken. Eikös maksaja ole yleensä se, joka päättää.

Kuitenkin viimeksi kun oli vasemmistohallitus, niin laittoivat sdp:tä kannattavan Jungerin johtoon, jonka meriiteiksi luettakoon mm. keskustalaista pääministeriä vastaan keksitty kohu. Kun hallitus vaihtui porvareihin, niin Ylen johtajakin vaihtui Kiviseen. Tämä tulee varmasti näkymään ajan myötä. Enkä tarkoita, että Kivinen tietoisesti pelaisi oikeiston pussiin, mutta ei yritystä voi johtaa tekemättä päätöksiä. Jokainen ohjelma jonka johtaja hyväksyy ja se millä perusteilla hän palkkaa henkilöstöä tulevat kuvastamaan hänen maailmannäkemystään.(not me)

315.3.2010 17:00

195€ on siis se lähtötaksa josta lähdetään taas hinaamaan hintaa ylöspäin joka vuosi täysin selvää asiaa. aina niitä syitä keksitään miksi(!) - kyllä v*** maksaa en minä edelleenkään muuta sano.

325.3.2010 17:08

on kyllä niin perseestä että eletään yli varojen ja sit kansalta haetaan veroina lisää massia kun ei omat riitä

sillon karsitaan jumalauta menoista

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2010 @ 17:09

335.3.2010 17:19

munmielestä ihan sopiva maksu tossa.
ja oikein että se tulee kaikkien maksettavaksi oli sitten telkkua tai ei.
valittaa saa aina.. ei siitä vinkumisesta taida enää olla paljoa apua.
tai saatika siitä että tehdää naamakirjaan yhteisö vastustaen jotain asiaa.
ottakaa mallia euroopasta ja kunnon yleislakko päälle.

345.3.2010 17:53

"Yleisradiomaksulla taataan YLE:n riippumattomuus tiedonvälittäjänä"
paskan marjat..
kiva kun kansaltakin kysytään asiaan mielipidettä.

Ensimmäiseksi luutaa heilumaan henkilöstön suhteen. turhat tyypit notkumasta minun puolesta vaikka kortistoon. kaikkihan sen jo tietää miten yliresursoitu yle on henkilöstöltään.

Toisekseen jos arvokisat on ainoa asia mitä
minä yleensä ikinä katson ylen lähetyksistä ei oikein nykyinen eikä näemmä tulevakaan "idea"tarjoa hintalaatu suhdetta ja vastinetta rahoille.
Elätän ennemmin verorahoilla huonosti voivaa kansaa kun yleisradiota siinä sivulla pakkomaksulla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2010 @ 17:54

356.3.2010 1:31

Näin sitä pitää. Kaveri heitti hyvän huomion liittyen mediamaksuun. Koskapa maksun nimi on mediamaksu, sillä pitäisi mahdollistaa median tuottamista - eli toisin sanoen se kuuluisi kaikille, jotka tuottavat mediaa. Siis sellaisille, jotka eivät rahoita toimintaansa mainoksien avulla. Eli toisin sanoen, esimerkiksi kaikki Suomessa toimivat epäkaupalliset radioasemat olisivat oikeutettuja saamaan osansa mediamaksusta. Joten, YLE, lähetäppä heillekin osa tuosta mediamaksusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2010 @ 01:45

Musiikkia ja teknologiaa käsittelevä blogi osoitteessa
musatekniikka.blogspot.fi

366.3.2010 23:37
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti chopper:

Tuossahan sinä juuri puhuit itsesi pussiin.

Ensin sanot, että YLE on puolueeton, ja heti perään sanot, että valtio maksaa kaiken. Eikös maksaja ole yleensä se, joka päättää.

Aivan mutta ero onkin siinä että esim. Hesarin omistaja on itse itsensä valinnut, kun taas kansa valitsee edustajansa tuohon "valtioon". Joten periaattessa yleä johdetaan kuten kansa haluaa, ei kuten joku yksityinen haluaa.

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

377.3.2010 10:21
Höpöhöpö
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti chopper:

Tuossahan sinä juuri puhuit itsesi pussiin.

Ensin sanot, että YLE on puolueeton, ja heti perään sanot, että valtio maksaa kaiken. Eikös maksaja ole yleensä se, joka päättää.

Aivan mutta ero onkin siinä että esim. Hesarin omistaja on itse itsensä valinnut, kun taas kansa valitsee edustajansa tuohon "valtioon". Joten periaattessa yleä johdetaan kuten kansa haluaa, ei kuten joku yksityinen haluaa.
Tuo on suppeakatseista. Natsitkin äänestettiin demokraattisessa Saksassa valtaan vähemmistön äänillä ja vastaavien toimenpiteiden kautta saivat valtaväestön mielipiteitä muokattua haluamaansa suuntaan.

Jos/kun rahat eivät riitä, niin Ylen tulisi supistaa toimintaansa kattamaan vain lakisääteisen velvoitteensa. Muistaakseni 70-luvulla telkkarista tuli aika vähän ohjelmaa päivässä. Parit uutiset kummallakin kielellä lienee se vähimmäismäärä ja päälle vaikka reality-tv:tä Eduskunnasta, sekä tietenkin vaalit ja vaalikeskustelut. Urheilulähetykset kaupallisille kanaville, joille ei näytä tuottavan ongelmaa rahoittaa sitä.

387.3.2010 10:24

Eikö ole olemassa jokin laki, jonka mukaan kuluttajan ei tarvitse maksaa mistään palvelusta, jota ei ole itse tilannut?

Varmasti menen käräjille tai jopa johonkin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen asian tiimoilta, sillä minä en tasan maksa sellaisesta, jota en käytä.

397.3.2010 10:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti splendid:
Eikö ole olemassa jokin laki, jonka mukaan kuluttajan ei tarvitse maksaa mistään palvelusta, jota ei ole itse tilannut?

Varmasti menen käräjille tai jopa johonkin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen asian tiimoilta, sillä minä en tasan maksa sellaisesta, jota en käytä.
joo vie samalla kaikki verotkin käräjille

407.3.2010 10:34

Lainaus:
joo vie samalla kaikki verotkin käräjille
Wikipediä lainaten: Verot eroavat maksuista siinä, että maksu on korvausta jonkin edun käyttämisestä.

Yleisradiomaksu/mediamaksu. Haluaisin kyllä uskoa, että on joku EU-direktiivi, jonka mukaan tällainen palvelun pakollistaminen on laitonta, kun kyseessä ei ole mikään verotus, jolla yhteiskuntaa huolletaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2010 @ 10:36

417.3.2010 10:55

joo ei ylellä ole lakimiehiä tai asiantuntioita ja tuskin ne tätä hirveen pitkälle on miettiny muutenkaa, selkee porsaanreikä!!!11

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2010 @ 10:55

427.3.2010 11:07

Lainaus:
joo ei ylellä ole lakimiehiä tai asiantuntioita ja tuskin ne tätä hirveen pitkälle on miettiny muutenkaa, selkee porsaanreikä!!!11
Yhtä lailla Googlella on lakimiehiä ja asiantuntijoita, silti jatkuvasti oikeudessa, kun mitä milloinkin epäillään palvelussa olevan laitonta.

Kuluttajan velvollisuus on maksaa tavaran tai palvelun hinta kokonaan ja sovittuna aikana. Myyjän velvollisuus on toimittaa sovitunlainen tuote sovittuna aikana ja sovittuun hintaan. -Kuluttajansuojalaki

Eli sitä päivää odotellessa, kun tuo menee veroista, pidän hampain ja kynsin kiinni oikeudestani olla maksamatta palvelusta, jota en ole tilannut.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2010 @ 11:08

437.3.2010 12:12
Rautsacoo
Inactive

Oikea pohjanoteeraus Yleltä. Pakkomaksua. Ajatella, että jotkut eivät voi pitää televisiota uskontonsa takia ja siitä huolimatta joutuvat maksamaan tyhjästä. Ei ole reilu maksatusjärjestelmä. Kaikista järkevintä olis laittaa vaikka 20 € kuukausitaksaksi ja siinä näkyisi kaikki maksullisetkin kanavat. Eli se olis "ota tai jätä" sopimus. Jos ei maksaisi, niin mitään ei näkyisi ja taas päin vastoin. Jos maksaisi, niin kaikki näkyisi. Monet maksaisi varmaan mielellään.

447.3.2010 12:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ALIS123:
Lisätköön mainoksia ohjelmiinsa, sillä näyttää MTV3 ja muut pärjäävän vallan mainiosti ja niillä on jopa varaa hommata HUOMATTAVASTI parempaa ohjelmistoa.

MTV3:n ohjelmisto on kyllä uskomatonta tuubaa verrattuna YLE:n tarjontaan. Ehkä sitten kun sinullekin tulee ikää lisää niin alat arvostamaan muutakin kuin ameriikanmantereelta tuotua kevytviihdettä ja tosi-tv:tä

457.3.2010 15:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Onhan toi ihan jees, että saadaan kaikki mukaan maksamaan. Itsellähän tuo maksu sitten pienenee :)
Ja hemmo se vaan jaksaa...

Mutta asiaan, melkein 200e vuodessa uutisista ja parista dokumentista (Mitä itse yleltä katson, jos katson) on aivan liikaa. Ei kukaan halua maksaa sellaista summaa kun 95% ohjelmista on uusintoja ja turhaa moskaa. Ja ylen netti sivuilla vierailin viimeks joskus vuonna nakki ja muusi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2010 @ 15:31

467.3.2010 15:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ALIS123:
Lisätköön mainoksia ohjelmiinsa, sillä näyttää MTV3 ja muut pärjäävän vallan mainiosti ja niillä on jopa varaa hommata HUOMATTAVASTI parempaa ohjelmistoa.

MTV3:n ohjelmisto on kyllä uskomatonta tuubaa verrattuna YLE:n tarjontaan. Ehkä sitten kun sinullekin tulee ikää lisää niin alat arvostamaan muutakin kuin ameriikanmantereelta tuotua kevytviihdettä ja tosi-tv:tä

tottahan tuo on, että kun tulee +70v lisää ikää niin alkaa arvostamaan YLE:n sunnuntaivekkareita ja A-studioita. Ja noi TV2:n TV/kännykkä-pelit joita tulee about 4 tuntia aamulla ja 5 yöllä on kans niin hubaa viihdettä että mielellään maksaa mediamaksua niiden ylläpitämiseksi! Harmi vaan ettei näin kypsymättömät ihmiset vielä tajua TV-pelien päälle....no, kuten cpenter83 sanoi, odotellaan että ikää tulee, ehkä me vielä ymmärretään
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2010 @ 15:35

477.3.2010 15:50

Mihin valuvat YLEn rahat? Mielenkiintoista luettavaa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml

487.3.2010 19:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti p2pman:
Mihin valuvat YLEn rahat? Mielenkiintoista luettavaa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml

No todellakin. Ylen touhu on kyllä jotain täysin käsittämätöntä...

Tässä ei tarvita mitään muuta kuin kunnon säästökuuria. Mediamaksun esittäminen on huono vitsi noiden tietojen valossa...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

497.3.2010 20:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ALIS123:
Lisätköön mainoksia ohjelmiinsa, sillä näyttää MTV3 ja muut pärjäävän vallan mainiosti ja niillä on jopa varaa hommata HUOMATTAVASTI parempaa ohjelmistoa.

MTV3:n ohjelmisto on kyllä uskomatonta tuubaa verrattuna YLE:n tarjontaan. Ehkä sitten kun sinullekin tulee ikää lisää niin alat arvostamaan muutakin kuin ameriikanmantereelta tuotua kevytviihdettä ja tosi-tv:tä

tottahan tuo on, että kun tulee +70v lisää ikää niin alkaa arvostamaan YLE:n sunnuntaivekkareita ja A-studioita. Ja noi TV2:n TV/kännykkä-pelit joita tulee about 4 tuntia aamulla ja 5 yöllä on kans niin hubaa viihdettä että mielellään maksaa mediamaksua niiden ylläpitämiseksi! Harmi vaan ettei näin kypsymättömät ihmiset vielä tajua TV-pelien päälle....no, kuten cpenter83 sanoi, odotellaan että ikää tulee, ehkä me vielä ymmärretään

Ai, meillä näkyy YLE:n kanavilla kyllä muutakin kuin sunnuntaivekkari, A-studio ja mobiili-pelejä.

Muutama esimerkki hyvästä tarjonnasta YLE:n kanavilla: MOT, Silminnäkijä, Kuningaskuluttaja, Tosi Tarina, dokumentit, Uutisvuoto, Kino Kauko, konsertit, Kotikatsomo, urheilu, Elävä Arkisto

Aika paljon sellaista mihin ei kaupalliset kanavat pystyisi/haluaisi

507.3.2010 21:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Muutama esimerkki hyvästä tarjonnasta YLE:n kanavilla: MOT, Silminnäkijä, Kuningaskuluttaja, Tosi Tarina, dokumentit, Uutisvuoto, Kino Kauko, konsertit, Kotikatsomo, urheilu, Elävä Arkisto

Aika paljon sellaista mihin ei kaupalliset kanavat pystyisi/haluaisi

Tämä onkin hyvä otos sellaisista ohjelmista mitä ylen pitäisikin tarjota ja mihin sen kuuluisi keskittyä.

Itse olen hyvin paljon vastaan nykysuuntausta missä yle lähtee haastamaan kaupallisia kanavia.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

517.3.2010 22:39
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti p2pman:
Mihin valuvat YLEn rahat? Mielenkiintoista luettavaa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml

No todellakin. Ylen touhu on kyllä jotain täysin käsittämätöntä...

Tässä ei tarvita mitään muuta kuin kunnon säästökuuria. Mediamaksun esittäminen on huono vitsi noiden tietojen valossa...
Todella populistinen kirjoitus, juuri iltalehden tyyliin. Lakkautetaan vain yle niin kaikki uutiset ovat sitten tuonlaisia.

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

527.3.2010 22:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Todella populistinen kirjoitus, juuri iltalehden tyyliin. Lakkautetaan vain yle niin kaikki uutiset ovat sitten tuonlaisia.

Onpa melkoinen yleistys kun väität että yle on ainoa taho suomessa joka tarjoaa laadukasta uutisointia.

Kärjistyksesi menee muutenkin liian pitkälle. Lähinnähän täällä on puhuttu ylen toimintojen supistamisesta. Se on ihan eri asia kuin ylen lopettaminen.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

538.3.2010 12:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
YLE sais kyllä jättää ton TV tarjonnan kokonaan kaupallisille kanaville. On se hieno maksaa mediamaksua jostain a-studiosta ja sunnuntaivekkarista. Kaikko ohjelma mainostelevisiolle, niin saadaan mediamaksu järkevän suuruiseksi
Olen samaa mieltä. Eihän Ylellä ole muuta hyvää, kuin urheilut. Vain vanhempia ihmisiä kiinnostaa turhat ajankohtaisohjelmat.

548.3.2010 16:59

Minä tahtoisin tietää, että miksi ihmeessä tätä ei rahoiteta valtion budjetista kuten vaikkapa terveydenhuoltoa tai koulutusta? Emme maksa erikseen 2000€ vuodessa "veroa" näistäkään, vaan ne rahoitetaan valtion budjetin kautta. Tällä tavalla kerättynä tuo maksu ehkä nostaisi prosenttiyksikön (jos sitäkään, en ole laskenut?) yleistä verokantaa, mutta saisi aikaan sen, ettei asiasta enää tarvitsisi kenenkään rutista. Ja maksajia olisivat ne, keneltä eniten verotulojakin saadaan. Kaiken tavoin reilu ratkaisu. Kertokaa vaikka te täällä jokin järkiperuste miksei näin toimita. Samaa olen eduskunnan suuntaan kysellyt, mutten ole älyllistä vastausta keneltäkään saanut.

559.3.2010 12:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Minä tahtoisin tietää, että miksi ihmeessä tätä ei rahoiteta valtion budjetista kuten vaikkapa terveydenhuoltoa tai koulutusta? Emme maksa erikseen 2000€ vuodessa "veroa" näistäkään, vaan ne rahoitetaan valtion budjetin kautta. Tällä tavalla kerättynä tuo maksu ehkä nostaisi prosenttiyksikön (jos sitäkään, en ole laskenut?) yleistä verokantaa, mutta saisi aikaan sen, ettei asiasta enää tarvitsisi kenenkään rutista. Ja maksajia olisivat ne, keneltä eniten verotulojakin saadaan. Kaiken tavoin reilu ratkaisu. Kertokaa vaikka te täällä jokin järkiperuste miksei näin toimita. Samaa olen eduskunnan suuntaan kysellyt, mutten ole älyllistä vastausta keneltäkään saanut.
No syyhän on se, että jos YLE menisi budjettiin, joutuisi se kilpailemaan rahoituksesta aivan kuten muutkin valtionorganisaatiot. Nyt YLE on mahtavassa asemassa, varsinkin jos mediamaksu sidotaan johonkin indeksiin. Tällöin siellä voidaan törsätä bättrefolkkiin niin paljon kuin lystätään ja tuottaa käsittämättömiä määriä vanhojen ämmien keskustelumoskaa ilman että kukaan kauheasti kyseenalaistaa. Rahaa kun on nii nse on käytettävä.

Jotta YLEn kirouksesta päästäisiin eroon pitäisi muuttaa lakia, joka erittelee YLE tehtäviksi tiedotusvastuun lisäksi mm. suomalaisen kulttuurin vaalimisen. Mielestäni yksi TV- ja yksi radiokanava riittäisi tuon tiedotusvastuun täyttämiseen ja mitään muita tehtäviä ei pitäisi koko laitoksella olla, ainakaan jos se saa kerätä tälläistä rankaisuveroa.

569.3.2010 20:25

Itse jo meinasin menettää uskoni poliitikkoihin. TV-maksu piti tulla vain väliaikaisesti mutta rupesi näyttämään että se olisi tullut jäädäkseen. Nyt onneksi päästään TV-maksusta eroon... jes.

5710.3.2010 16:01

"Lähtökohta oli, että mediamaksu täytyy saada, ja sen on oltava kohtalaisen suuruinen, jotta urheilutarjonta voidaan pitää nykyisellään" kommentoi Sasi Aamu-TV:ssä.

Juupajuu. ne purnaavat jotka sanovat että joutuvat maksamaan vaikka ei katso telkkaa ollenkaan. samassa asemassa ovat ne jotka katsovat mutta ei urheilua. eli lisähinta tuli taas penkkiurheilua harrastavien takia.
kuitenkin joka kanapaketissakin on vähintään kaksi urheilukanavaa.
niistä maksamme jo turhaan.
sitten vielä tungetaan joka väliin.

urhehilu, urheilu, urheilu...
ei suotta sanota että Suomi on urehiluhullua kansaa.

5823.3.2010 23:02
lalaoo
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Ihmiset tuntuvat arvostelevan täällä yleä vain siksi että sieltä ei tule hyvää ohjelmaa. Mutta unohtavat sitten kokonaan sen faktan että yle on ainoa media joka tuottaa riippumatonta tietoa. Se saa rahoituksensa valtiolta eikä yksityisiltä ihmiselta, joten sen toimintaa ei kukaan pysty manipuloimaan. Valitettavasti suomesta ei löysy yhtäkän vastaavaa palvelua. Kaikki suurimman lehdet ovat omistajiensa räätälöimiä esittämään juuri heidän arvostamiaan arvoja.

Yle ei todellakaan tuota vain televisio-ohjelmia, vaan myös asiallisia uutisia nettiin, radio ja televisioon. Valitettavasti Suomen kaltaisessa pienessä valtiossa ei ole tarpeeksi kilpailua jotta toinen ylen kaltainen media voisi nousta.
"jooo, ei todellakaan kukaan pääse manipuloimaan uutisia" POLIITIKOTHAN sitä manipuloi ja käyttää hyväksi. ajattele vähän

5924.3.2010 0:35

Mielestäni YLEn toiminta on ehdottomasti turvattava. En halua herätä joku päivä siihen, että YLE on toimintakyvytön ja joku Berlusconi on ostanut Maikkarin ja Nelosen. Siinä niitä puolueettomia uutisia ja asiaohjelmia sitten saataisiin.

YLEn budjettia pitäisi kuitenkin karsia. Musiikkitalon ja Tangomarkkinoiden rahoitus, turhan suuri henkilöstö, ylenpalttinen urheilutarjonta, 'perus'-TV-sarjat (vaikkakin keskivertoa laadukkaammmat), FST - siinä ainakin melko helppoja säästökohteita. Ei siis ensimmäistä lukuunottamatta kokonaan lopetettavia, mutta niistä voisi karsia. Radiokanaviakin taitaa olla 1 tai 2 aika turhaa. Säästöä saisi varmaan n. 50 miljoonaa euroa. Jos se siirrettäisiin suoraan kaavailtuun YLE-maksuun, 195 euroa muuttuisi 170 euroksi.

Oikea tapa rahoittaa YLEä olisi kuitenkin valtion budjetti. Menon suuruus vaatisi tietysti korottomaan veroja. Vertailun vuoksi, tarvittava 400 milj. EUR olisi samaa suuruusluokkaa kuin mitä nyt käytetään opintotukiin.

6024.3.2010 1:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Mielestäni YLEn toiminta on ehdottomasti turvattava. En halua herätä joku päivä siihen, että YLE on toimintakyvytön ja joku Berlusconi on ostanut Maikkarin ja Nelosen. Siinä niitä puolueettomia uutisia ja asiaohjelmia sitten saataisiin.

YLEn budjettia pitäisi kuitenkin karsia. Musiikkitalon ja Tangomarkkinoiden rahoitus, turhan suuri henkilöstö, ylenpalttinen urheilutarjonta, 'perus'-TV-sarjat (vaikkakin keskivertoa laadukkaammmat), FST - siinä ainakin melko helppoja säästökohteita. Ei siis ensimmäistä lukuunottamatta kokonaan lopetettavia, mutta niistä voisi karsia. Radiokanaviakin taitaa olla 1 tai 2 aika turhaa. Säästöä saisi varmaan n. 50 miljoonaa euroa. Jos se siirrettäisiin suoraan kaavailtuun YLE-maksuun, 195 euroa muuttuisi 170 euroksi.

Oikea tapa rahoittaa YLEä olisi kuitenkin valtion budjetti. Menon suuruus vaatisi tietysti korottomaan veroja. Vertailun vuoksi, tarvittava 400 milj. EUR olisi samaa suuruusluokkaa kuin mitä nyt käytetään opintotukiin.
Aikas samoilla linjoilla.
Itseäni kiinnostaa kuitenkin katsella myös esim Ajankohtaista kakkosta, samoin 45 minuuttia maikkarilta. Molemmissa on usein ihan asiallista asiaa. Mitkään A-Studiot tai muut vastaavat eivät kiinnosta. Mutta tulee YLE:n kanavilta aina väliin ihan hyvääkin ohjelmaa, esimerkiksi Prisman dokumentit ovat useimmiten laadukkaita, samoin YLE Teeman tarjoamat historia pätkät.

Ja tietty ne harvat hyvät elokuvat, jotka voi katsella ilman h*lvetin tyhmiä vaippa/päänsärkylääke mainoksia.
YLE saisi mielestäni joskus tehdä ihan kyselyitä kansalta että minkä tyyppistä ohjelmaa sieltä halutaan katsoa. Nuo keskustelu ohjelmat ovat monille vanhemmille ihmisille tärkeitä ja heitä asiat kiinnostavat. Muutoinkin yleis sivistävänä tuota YLE:n tarjontaa pitäisi ylläpitää.

Se että sieltä jo tulee mm. Olympialaiset, jonkin Maikkarin sijaan on jo todella hieno juttu. Lisäksi live konsertit harvinaisimmilta bändeiltä ja/myös suosituilta ja tunnetuilta (esim Robbie Williams:in Englannin keikka) on välillä mukavaa seurattavaa. Näistä kaikistako pitäisi luopua, ja ottaa tilalle ne maikkarin ja nelosen 10 minsan välein tulevat vaippa mainokset. Mua ei ainakaan kiinnosta katsella.

Saattaa olla että olen joko liian vanha tai elämääni kyllästynyt, mutta ei mua kyllä kiinnosta mitkään salkkarit, huippumallit, osaatko v*ttu tanssia, tai idiootit saarella.
Mieluummin katselen dokumenttia esimerkiksi antiikin ajan ihmisistä, tapahtumista jne.
Ainoat viihdyttävät ohjelmat tällä hetkellä jotka maksullisilta kanavilta tulee, ovat Simpsonit, South Park (joka tuokin taitaa olla tauolla), Prison Break (katsoisin ellen jo olisi sitä vuosi sitten tsekannut) ja House. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän tilan täytettä, uusintoja tai muuten vain silkkaa kuraa.

Eipä silti ei YLE:n kanaviltakaan aina loisto ohjelmaa tule, mutta silloinkun sitä tulee, niin mielellään sitä myös katselee. Hitaan sytyksen omaavana aloin vasta YLE:lle tulon jälkeen seuraamaan mm.Sopranosia, loistava sarja, eikä tarvitse miettiä mainoksia.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto