AfterDawn: IT-alan uutiset

Pom-ponien ex-heiluttelija liittyi Jammien ja Joelin kerhoon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.2.2010 12:07 Kommentteja (8)

Pom-ponien ex-heiluttelija liittyi Jammien ja Joelin kerhoon Yhdysvalloissa määrättiin torstaina taas suuria tekijänoikeuskorvauksia musiikin luvattomasta nettijakelusta, kun Whitney Harper määrättiin korvaamaan musiikkiteollisuuden etuja puolustavalle RIAA:lle (Recording Industry Association of America) 27 750 dollaria eli noin 20 000 euroa.
Syytteiden mukaan Harper oli cheerleadauksen ohella jaellut 14-16 ikävuoden välillä tekijänoikeudella suojattua musiikkia luvatta eteenpäin Limewire-ohjelman avulla. Yhteensä oikeudessa käsiteltiin 37 kappaleen luvatonta jakelua, ja jokaisesta kappaleesta korvattavaa määrättiin 750 dollaria.

Alemmassa oikeusasteessa korvaussummaksi määrättiin 200 dollaria per kappale. Tuolloin Harper vetosi omaan tietämättömyyteensä eli hän ei omien sanojensa mukaan tiennyt, että tekijänoikeudella suojattujen musiikkikappaleiden jakelu Limewiressä rikkoisi lakia. Tämä puolustustaktiikka ei kuitenkaan toiminut New Orleansin valitustuomioistuimessa, jossa kaikki tuomarit olivat sitä mieltä, ettei korvauksia voida alentaa tietämättömyyden takia.

Muiden luvattomaan lataukseen liittyvien oikeusjuttujen tavoin asiaa on haudottu jo vuosien ajan, sillä Harper on nykyään 22-vuotias. Asian käsittely oikeussaleissa saattaa vielä jatkua, koska Harperin asianajajana toimiva Scott Mackenzie miettii parhaillaan tuomiosta valittamista.

750 dollaria per kappale on toistaiseksi pienin summa mihin Yhdysvalloissa on päädytty vastaavissa tapauksissa. Jammie Thomasin kohdalla nykyinen summa on 2 250 dollaria per kappale ja Joel Tenenbaumin vastaava vertailuluku on 22 500 dollaria per kappale. Thomasin ja Tenenbaumin juttuja käsitellään kuitenkin edelleen oikeudessa, joten summat saattavat muuttua.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

127.2.2010 16:43

Lamewire

227.2.2010 17:10

Kalliita ovat kappaleet, huhhuh.

327.2.2010 19:47

Pöh. Miten niin kallista? :D Hinnathan on suorastaan romahtaneet 22 500 eurosta 750 euroon. Harvemmin tälläisiä alennusmyyntejä näkee muualla.

427.2.2010 20:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Junafani:
Pöh. Miten niin kallista? :D Hinnathan on suorastaan romahtaneet 22 500 eurosta 750 euroon. Harvemmin tälläisiä alennusmyyntejä näkee muualla.Juu,miekin katsoin jotta onko uutisesta unohtunut pari nollaa loppu päästä kun summahan näyttää jopa matemaattisesti ymmärretävältä.

527.2.2010 22:33

Oikea summa olisi kyllä 1$/biisi + 1$*(jakojen määrä) joka RIAAn pitäisi todistaa oikeudessa.

Näin toimittaessa todellinen aiheutunut vahinko tulisi korvattua, eikä näitä summia/biis tarvitsisi taikoa hatusta!

628.2.2010 2:00

Niin tuli Teostolle kiire oikeuteen kun oli jo 6 vuotta vanha juttu kaikki paitsi murha vanhenee 10-vuodessa tosin jenkien oudoista pykälistä en ole varma

728.2.2010 10:18

Millä ne enää todistaa yhtään mitään 6 vuoden jälkeen? Niillä on ip osote ja pelkästään ip osote eikä mitään muuta. Järjetöntä alkaa vaatimaan tollasia summia 22 vuotiaalta joka on 14-16 vuotiaana tehny jotain tyhmää. Puuttusivat kaupalliseen piratismiin ennemmin, eli siis niihin jotka myyvät poltettuja levyjä katukaupassa rahottaakseen huumebisneksiä tai muutenvaan kaupallisen hyödyn takia. Tällänen 14-16 vuotiaana tehtyjen hölmöilyjen takia ihmisten konkurssiin ajaminen on pelkästään tyhmää ja menettävät asiakkaita.

828.2.2010 19:09

On kyllä hyödyttömin otsikko ikinä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Elegant_variation

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto