AfterDawn: IT-alan uutiset

LCD-televisio myy kuin häkä

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 24.2.2010 13:34 Kommentteja (7)

LCD-televisio myy kuin häkä DisplaySearchin tutkimuksen mukaan viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä maailmalla myydyistä televisioista noin kolme neljästä perustui LCD-tekniikkaan. Yhteensä televisiomyynti ylisi 67,8 miljoonaan myytyyn televisioon, joista LCD-televisioita oli 50,7 miljoonaa.
Koko viime vuoden aikana televisioita myytiin yhteensä huimat 211 miljoonaa kappaletta. Kasvua edellisvuodesta tuli kaksi prosenttia. Viime vuonna myydyistä televisioista LCD-televisioita oli yhteensä 146 miljoonaa kappaletta.

Vaikka kuvaputkitelevisioita ei enää kaupoissa juurikaan näy, myytiin niitä maailmalla viime vuoden viimeisellä neljänneksellä yhteensä 12,3 miljoonaa kappaletta. Kuten oletettua, kuvaputken markkinaosuus jatkoi kuitenkin laskuaan, sillä viime vuonna niitä myytiin 37 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2008.

Paljon medianäkyvyyttä saaneet OLED-televisiot eivät myy, tutkimus kertoo. Kalliin hintansa ja tuotantoprosessivaikeuksien takia OLED-paneelit eivät ole saaneet jalansijaa kuluttajamarkkinoilla. OLED-televisioita myytiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä DisplaySearchin mukaan vain 400 kappaletta.

Plasmatelevisioita myytiin loka-joulukuussa noin 4,7 miljoonaa kappaletta. Kasvua viime vuonna edellisvuoteen verrattuna tuli kuusi prosenttia, kun LCD-televisiomyynti kasvoi puolestaan 50 prosentilla.

Televisiovalmistajista pisimmän korren veti viimeisellä vuosineljänneksellä Samsung lähes 22 prosentin markkinaosuudellaan. Kakkosena tuli LG Electronics (12,9 %) ja kolmantena Sony (9,9 %). Neljäs ja viides olivat Panasonic (9,2 %) ja Sharp (5,7 %).

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

124.2.2010 14:28

Mitenkähän suomessa vastaavat luvut menee? Yllätys tuo plasman pieni osuus. Kuitenkin isommissa kokoluokissa plasmat ovat suorastaan edullisia lcd-töllöihin verrattuna.Tosin full hd plasmojen hinnat ovat korkealla myös.

Ja saahan parempien värien lisäksi huikean sähkön kulutuksen ja lämmityksen lisäksi koko ajan kiinni palavan kuvan kaupan päälle.

Itsellä molempaa mallia olevat tv:t, kummassakin hyvät ja huonot puolensa.

Oled ylihintainen vaikkakin ohut ja eikös tuo käyttöikä ole huomattavasti lyhyempi kuin kilpailevilla tekniikoilla vai miten se oli?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2010 @ 14:29

224.2.2010 18:51

Varmaan sen takia, että suosituin kokoluokka televisioissa taitaa tällä hetkellä olla 32" ja plasmojen koot alkavat 37-tuumasta. Sen lisäksi plasmoissa esiintyy harvinaisen usein ns. kusetusta, myydään hd-ready merkinnällä 1024x768/720 reson telkkaria.

324.2.2010 19:01

Lainaus:
Sen lisäksi plasmoissa esiintyy harvinaisen usein ns. kusetusta, myydään hd-ready merkinnällä 1024x768/720 reson telkkaria.

no eihän se nyt mitään kusetusta ole, täyttää hd readyn vaatimukset, ja kun niissä plasmoissa on suorakaiteen muotoiset pixelit niin toi on ihan normaali kuvasuhde

mut on plasma silti paska

424.2.2010 20:21

Herää vain kysymys. JOS samalla hinnalla saa 32" full hd lcd:n TAI 50" hd ready plasman, miksi kuluttajat valitsevat pienemmän. Kuitenkin matka sohvalta telkkariin olohuoneessa on melko suuri joten (bru-raytä) katsellessa suurempi tarkkuus hukkuu suureen katseluetäisyyteen eli silmän epätarkkuuteen.

Toisaalta hd ready telkkarit omistavana olen jäävi sinällään vertailemaan eroa mutta joku jolla on vaik molemmat vois vinkata puhunko ihan palturia.

525.2.2010 23:49

4@ On siinä huomattava ero, kun vertaa 1080p videota 720p videoon. 50" 720p näyttäisi varmaan jo aika kamalalta HD:ksi, eikä moneen paikkaan sellaista edes kokonsa puolesta kannattaisi laittaa.

37" fullhd on aika optimi normaali kokoiseen huoneeseen.

616.5.2011 4:13

Apua tarvittaisiin. Kannattaako ostaa lcd telkkari vai siirtyä suoraan 3d:n pariin. Merkki on jo päätetty, eli tuolta pitäisi löytyä:

http://www.sony.fi/hub/bravia-lcd-televisiot

716.5.2011 9:12

No siis älä maksa LCD-telkkarin 3d-ominaisuuksista, jos et niitä käytä. Ehkä parhaita vehkeitä tällä hetkellä on tausta-ledeillä valaistut mallit, joiden kontrasti on ihan omaa luokkaansa (ei muuten selviä paketin kyljestä). En tiedä, onko Sonylla näitä, mutta philipsiltä pitäisi löytyä näitä testipärjääjiä. Toki normaalikäyttäjä ei huomaa eroa kuin valikoissa ja kaukosäätimessä (käyttökokemuksessa), jotka minusta ovat LG:llä helposti parhaat.

Eli älä maksa ominaisuuksista, mitä et käytä. 3D on hankalaa lasien takia, ja verkko-ominaisuudet kalliita jos ei edes kytke kaapeliin. Ihan puhtaaseen televisiokäyttöön minusta mukavimman kuvan saa plasmapaneelilla. LED-syö silti paljon vähemmän virtaa.


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto