AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettivideoiden katselu korvaa TV:n katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.2.2010 12:50 Kommentteja (11)

Nettivideoiden katselu korvaa TV:n katselua Viestintäviraston teettämä tutkimus kertoo todellisen yllätyksen, sillä TV:tä ei katsella Suomessa enää niin paljon kuin aiemmin. Tutkimuksessa haastatelluista ihmisistä noin kolmannes kertoi TV:n katselun vähentyneen viimeisen vuoden aikana. Eniten katselu vähentyi 15–19-vuotiaiden parissa.
Toinen tutkimuksen kohutieto oli internetissä tapahtuvan videokatselun suosion kasvaminen. 54 prosenttia vastaajista kertoi nettivideoiden katselun yleistyneen omalta osalta viimeisen vuoden aikana ja suosituinta katselu on nuorten parissa. Suomessa suosituin videopalvelu oli vastaajien keskuudessa YLE Areena, toisella sijalla on MTV3 Katsomo, kolmantena Ruutu.fi ja neljäntenä Sub.fi, joiden lisäksi vastaajat mainitsivat mm. BBC:n, CNN:n, iltapäivälehtien videopalvelut, TV-kaistan ja YouTuben.

Internetin suosion noususta huolimatta ohjelmia katsotaan kuitenkin selvästi eniten suoraan TV:stä, ja 86 prosenttia vastaajista harrastaa tätä edelleen. Toiseksi suosituinta oli videokasettien ja DVD-elokuvien katselu (68 prosenttia), jonka jälkeen kolmannelta sijalta löytyy internet lyhyiden videoleikkeiden osalta (67 prosenttia). Digiboksille tai muulle medialle tallennettuja ohjelmia katsoo 57 prosenttia vastaajista ja pidempiä nettivideoita 40 prosenttia vastaajista.

Monille kuluttajille suurin ongelma nettivideoiden osalta on sisällön löytäminen, jonka vaivalloisuuden takia nettivideoita ei katsella. Muita syitä olivat mm. EVVK, tietokoneen sijainti ja liian hidas internet-yhteys.

Tutkimuksen toteutti IRO Research Oy viime vuonna loka-marraskuun välisenä aikana. Tutkimusta varten haastateltiin internetin avulla yhteensä 4399 ihmistä, joiden ikähaarukka oli 15–64-vuoden välillä.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

123.2.2010 13:32

Kuinka yleistä on katsoa p2p-videoita?

223.2.2010 14:39

"Suomessa suosituin videopalvelu oli vastaajien keskuudessa YLE Areena, toisella sijalla on MTV3 Katsomo, kolmantena Ruutu.fi ja neljäntenä Sub.fi, joiden lisäksi vastaajat mainitsivat mm. BBC:n, CNN:n, iltapäivälehtien videopalvelut, TV-kaistan ja YouTuben."

Siis missä ovat LADATUT VIDEOT???

Jengi katsoo tv-ohjelmat yleensä suoraan ladattuina, missä tästä on tutkimustieto??? Esim. Suomessa alkaa kait Nelosella Californicationin 3. tuotantokausi. Kait nyt olen sen katsonut jo viime syksynä netistä lataamalla, tsiisus...

323.2.2010 15:09

Melko mielenkiintoista, että TV on suosituin väline AV-sisällön katsomiseen vuorokaudenajasta riippumatta. Mitä katsottavaa TV:stä tulee keskiyön ja aamukuuden välillä?

423.2.2010 15:25
AfterDawn Addict

Nuo nettitv palvelut (katsomo, ruutu.fi, sub yms...) olisivat ihan käteviä, jos vaan toimisivat joskus kunnolla. Kuvanlaatu on huono ja pätkimättä ei mitään ohjelmaa pysty katsomaan edes 8 megan netillä.

523.2.2010 15:37

Sai noi (ruutu.fi, subin ja muiden) nettitv:t kyll parantua. Esim ruutu.fi:ssä tulee mainokset aivan älyttömän paskalla tavalla. Voisivat pistää ne oikeisiin kohtiin, eikä iskeä yks kaks johonki kohti ohjelmaa.
Onko noissa muissa mahdollista saada sitä ruutua "koko näytöks" vai ei ton mtv 3:n "katsomon" lisäks?

623.2.2010 15:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Sai noi (ruutu.fi, subin ja muiden)
Onko noissa muissa mahdollista saada sitä ruutua "koko näytöks" vai ei ton mtv 3:n "katsomon" lisäks?
Kyllä katsomon lisäksi ainakin subin, areenan, ruudun ja YouTuben videot saa näkymään koko näytöllä. Noista muista en sitten tiedä...

723.2.2010 20:33
äijä
Vahvistamaton

Itse en ole katsellut telkkaria noin viiteen vuoteen. uutiset, sarjat, leffat - kaikki tulee netistä. voin katsella ne koska haluan ja saan ne nopeaa ja vaivattomasti.

824.2.2010 10:53
aaaa
Vahvistamaton

MTV3 nettiohjelmia voi katsoa vain Internet Explorer selaimella, mikä on suuri miinus

924.2.2010 12:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aaaa:
MTV3 nettiohjelmia voi katsoa vain Internet Explorer selaimella, mikä on suuri miinus
Kyllä toimii muillakin selaimilla kuin explorerilla.

MTV3 katsomo on omasta mielestä tällä hetkellä parhaiten toteutettu katselupaikka, ruutu.fi:ssä tulee liikaa mainoksia. Jos kaikki sarjat olisi katsottavissa jälkikäteen netistä, suorat lähetykset tulis netissäkin suorana ja kuvanlaatu olisi parempi, niin tv:tä tai tallentavaa digiboxiakaan ei enää tarvitsisi mihinkään.

1024.2.2010 15:18

Itse mieluummin katson netistä ohjelmani, koska nyt vuodenvaihteen jälkeen kaikki kanavat suoltavat mainoksia yli puolet ohjelma-ajasta...

Mainokset pois niin voisin harkitakin siirtymistä takaisin tv:hen.

112.3.2010 22:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mahteri:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Sai noi (ruutu.fi, subin ja muiden)
Onko noissa muissa mahdollista saada sitä ruutua "koko näytöks" vai ei ton mtv 3:n "katsomon" lisäks?
Kyllä katsomon lisäksi ainakin subin, areenan, ruudun ja YouTuben videot saa näkymään koko näytöllä. Noista muista en sitten tiedä...
--> Klikkaa hiiren oikealla napilla ja valitse listalla zoom/koko näyttö...

Jep jep, eipä itselläkään vuosiin TV:tä ole ollut ja netistähän noita sarjoja ja uutisia on tullut katsottua. Pitää sanoa että aika lapsenkengissä on vielä suomalainen netti TV.
Vielä ärsyttävämpää on ettei esim usalaisia sarjoja nää niiden sivuilta tai Hulusta suoraan kun ollaan valtojen ulkopuolella enkä o jaksanut alkaa vääntää IP:n kanssa...
Kyllä sen tyhmempikin tajuaa että toi digiTV hössötys on ollut ihan vedättämistä. Olis voinut samalla rahalla vetää valokaapelit ja pistää kunnon nettisaitit pystyyn.
Toinen asia missä mennään perää laahaten on noi kauppojen sirukortin lukijat. Kattokaa niitä! niissä on jotain hikisiä kidenäyttöjä joita viimeksi nähtiin noksun kännyköissä 90 luvun lopulla. Tsiisus. Pelkkää huijausta, onhan sekin todettu että varmistuksen voi helposti ohittaa ja ostaa varastetulla kortilla. Olis mennyt sitten vaikka suoraan sormenjälkitunnistukseen kun niitä tuntuu olevan nykyään halpakoneissakin. Ei olis tarvinnu muistaa niitä ärsyttäviä pin-koodeja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto