AfterDawn: IT-alan uutiset

FBI tutkii koulun harrastamaa läppärivakoilua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.2.2010 14:48 Kommentteja (7)

FBI tutkii koulun harrastamaa läppärivakoilua Tällä viikolla Yhdysvalloissa esiin tullut tullut läppärivakoilutapaus kiinnostaa myös liittovaltion poliisia eli FBI:ta (Federal Bureau of Investigation), joka on avannut jutun tiimoilta omat tutkimukset.
FBI tutkii ovatko Pennsylvaniassa sijaitsevan Harriton High Schoolin työntekijät mahdollisesti syyllistyneet esim. salakuunteluun, kun he ovat aktivoineet koulun jakamien kannettavien tietokoneiden valvontaominaisuudet ilman erillistä ilmoitusta.

Koulun edustajan mukaan ominaisuutta on käytetty yhteensä 42 kertaa varastettujen tai kadonneiden kannettavien löytämiseksi. Koneissa oleva toiminnallisuus mahdollistaa kuvankaappauksen ottamisen työpöydältä ja yksittäisten kuvien ottamisen web-kameralla. Otetut kuvat voidaan sitten siirtää internet-yhteyden avulla koulun tietohallintoon jatkokäsittelyä varten. 18 tapauksessa kannettava on löytynyt tämän ylimääräisen toiminnallisuuden avulla.

Oppilaiden vanhemmille näistä mahdollisuuksista ei ole kuitenkaan juuri informoitu, ja koulun mukaan tässä kohdassa olisi ollut parannettavan varaa. Etäkäyttö ei myöskään tiettävästi onnistunut aivan kaikkien henkilöiden toimesta, vaan sitä varten tarvittiin tietohallinnon apua, joka salli etäkäytön vain koulupiirin antamalla erikoisluvalla.

Negatiivisesta julkisuudesta huolimatta kannettavia tullaan jakamaan oppilaille jatkossakin, mutta valvontaan liittyviä asioita muutetaan jatkossa toisenlaisiksi, jotta vastaavilta ongelmilta vältyttäisiin.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

121.2.2010 15:15

Miten tämä turvaominaisuus ja sen joskus menestyksekkääksi havaittu toiminta liittyy faktaan, että oppilasta on huomautettu epäsopivasta käytöksestä kotona? Onko ollut syytä olettaa tämän kyseisen koneen olevan varastettu ja sitä kautta kameraa/turvaominaisuutta on käytetty? Onko tämä oppilas varastanut jonkun muun koneen?

Selittely vaikuttaa samalta kuin käden ollessa kipeenä "munille" potkaistaisiin. Kyllä se käsikipu unohtuu, mutta ei se mihinkään häviä. Huomio vaan siirtyy muualle.

221.2.2010 15:28

Milloinkohan tuota on ajateltu hyväksi ideaksi? Mitä jos joku oppilas olisi vaikka ottanut pois vaatteitaan ennen suihkua kameran näköetäisyydellä?

321.2.2010 16:05

"agentti 007" taisi varoo mainitsemasta jotta kyseessähän taisi olla vielä omppu-merkillä varustetut mallitViestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.2.2010 @ 16:05

421.2.2010 17:49

FBI tutkii miten kaikki maailman tietokoneisiin voitaisiin laittaa ko. ominaisuudet käyttöön itse käyttäjän tietämättä. Ollos huoleti, isoveli valvoo :)

521.2.2010 21:31

Olen ehdottomasti mukana jos vapaaehtoisia kyseltäisiin tuollaiseen kokeiluun. Mun puolestani kaikiin koneisiin vois tuollaisen ominaisuuden liittää. Varmaan miljoonia rikoksia voisi estää ennakolta. Ja ne joita tuollainen sylettää siirtyköön vaikka kynään ja paperiin tai mieluummin liituun ja rihvelitauluun jos nykyaika ei kiinnosta.

621.2.2010 22:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
FBI tutkii miten kaikki maailman tietokoneisiin voitaisiin laittaa ko. ominaisuudet käyttöön itse käyttäjän tietämättä. Ollos huoleti, isoveli valvoo :)
Ei sitä taida erillistä asennusta tarvita kun meillä on jo
722.2.2010 0:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jip59:
Ja ne joita tuollainen sylettää siirtyköön vaikka kynään ja paperiin tai mieluummin liituun ja rihvelitauluun jos nykyaika ei kiinnosta.
.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.6.2011 @ 20:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto