AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner ei enää tue ilmaisia musiikin Streaming-palveluita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.2.2010 10:46 Kommentteja (7)

Warner ei enää tue ilmaisia musiikin Streaming-palveluita Netin musiikkistreamauksia ilmaiseksi tarjoavien palveluiden määrä ei enää välttämättä kasva jatkossa, sillä Warner Music on ilmoittanut, ettei yritys enää lisensoi musiikkia tällaisille palveluille.
Syy tälle päätökselle on raha. Warner Musicin johtoon kuuluva Edgar Bronfman Jr kertoi BBC:lle, että ilmaiset suoratoistopalvelut eivät ole musiikkiteollisuuden näkökulmasta kannattavia, joten yritys ei enää lisensoi musiikkiaan näille palveluilla.

Bronfmanin mukaan Warner ei halua tukea palveluita, joissa ihmisiä houkutellaan mukaan ilmaisella musiikilla ja tämän jälkeen heistä yritetään taikoa maksavia asiakkaita. Warner keskittyy siis jatkossa tukemaan ainoastaan maksullisia palveluita.

Warnerin edustaja ei kertonut miten esim. Last.fm- tai Spotify-palveluiden nykyisille sopimuksille käy tulevaisuudessa. Monet tahot pelkäävätkin, että Warner ja muut suuret levy-yhtiöt vetävät tulevaisuudessa musiikkinsa pois myös näistä palveluista elleivät ne muuta toimintaansa.

Spotify ei suostunut vielä kommentoimaan Warnerin päätöstä, mutta musiikkialan monitoimiyritys Music Ally ei usko ilmaisten streaming-palveluiden synkkään tulevaisuuteen. Music Allyn konsultti Paul Brindley sanoo Warnerin vain ottavan tiukemman asenteen mainosrahoitteista musiikkia kohtaan, ja hän ei usko muiden levy-yhtiöiden seuraavan Warnerin jalanjälkiä. Brindleyn näkemystä tukee Universal Music Groupin johtoportaaseen kuuluvan Rob Wellsin viime kuussa antama lausunto, jonka mukaan Spotifyn liiketoimintamalli on taloudellisesti toimiva.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.2.2010 11:46

Olisi varsin ikävää jos Warnerinkin kokoinen levy-yhtiö poistuisi Spotifystä.

211.2.2010 12:34

Ei kyllä mua ainakaan häiritsis tippaakaan. Siellä on yhä lukuisia oikeesti hyviä bändejä ja levy-yhtiöitä.

311.2.2010 13:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jzw:
Ei kyllä mua ainakaan häiritsis tippaakaan. Siellä on yhä lukuisia oikeesti hyviä bändejä ja levy-yhtiöitä.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Warner_Music_Group_artists

Ai ei häiritse? Saat sanoa hyvästi kaikille listalla oleville artisteille.

411.2.2010 13:47

Itse maksan kyllä kernaasti tuon $3 groovesharkista kuukaudessa(vaikkei maksullisella jäsenyydellä kovinkaan suurta lisäarvoa saakkaan. Mainokset häviävät, ja saa clientin koneelle ja kännykkään, ei tarvitse käyttää webbipohjaisena.). Toivottavasti summa on riittävä.

Mitä spotifyhin tulee, paska tarjonta ja audiomainokset = ei tule ikävä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.2.2010 @ 13:47

511.2.2010 14:43

Voihan Spotifystakin maksaa, ellei mainoksista pidä?

Mutta Warnerin kaltaisen toimijan poistuminen varmasti vaikuttaisi esim. Spotifyihin. Vaikkei itse yhtään sen artistia kaipaisikaan, niin moni muu käyttäjä kaipaa, ja se taas tiputtaa käyttäjämääriä, mikä helposti heijastuu mainosten ja maksujen määrään, mikä taas heijastuu muidenkin musiikkiyhtiöiden innokkuuteen olla mukana ja koko palvelun pyörittämiseen.

611.2.2010 16:23

No sitten aloitetaan taas musiikin lataaminen netistä. Ei siinä sen kummempaa.

711.2.2010 21:08

Kyllä Warnerin ja muidenkin pitäisi pikkuhiljaa ymmärtää että ajat ovat muuttuneet eikä sitä mennyttä kultakaivosta saa enää samalla tavalla toimintaan.
Toiminta on sopeutettava nykyiseen maailmaan ja skaalattava sitten pienimuotoisemmaksi ellei rahaa tule enää ovista ja ikkunoista eikä sitä enää riitä entisenkaltaiseen massiiviseen koneistoon.
Se mitä he nyt yrittävät kaikilla rintamilla on lähinnä epätoivoista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto