AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony rakentaa 3D-lähetinautoa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.2.2010 11:28 Kommentteja (4)

Sony rakentaa 3D-lähetinautoa 3D-videomateriaalin kuvaaminen vaatii uudenlaista kalustoa, jonka johdosta monet valmistajat ovat jo julkaisseet 3D-kuvauslaitteitaan. Televisioyhtiöille pelkät 3D-kamerat eivät kuitenkaan riitä, vaan lisäksi tarvitaan mm. jälkikäsittelykalustoa ja kuvausautoja, joista varsinkin jälkimmäiset tuntuvat olevan harvassa, sillä Sony on tiettävästi ensimmäinen valmistaja, joka rakentaa 3D-lähetinautoja (tässä tapauksessa rekkoja).
Ensimmäisen tuotteen tilasivat Britanniassa toimiva BSkyB-TV-yhtiö ja TV-tuotantoon keskittynyt Telegenic, jotka saavat uutukaisen näillä näkymin käyttöönsä tämän vuoden huhtikuussa. Investoinnin avulla BSkyB:n on helpompi tarjota suoria 3D-lähetyksiä uudelle huhtikuussa aloittavalle Sky 3D -kanavalleen.

Kaupan hintaa ei ole kerrottu julki, mutta kyseessä on hinnakas menopeli, sillä kuvauskalustoon kuuluu mm. HDC-1500R -videokameroita (suositushinta 90 000 dollaria per kamera) sekä MVS-8000G Vision Mixer -laite, jonka suositushintaa Sony ei edes listaa laitteen kotisivulla.

Yhdysvalloissa on tulossa vieläkin isompi kokonaisuus, sillä All Mobile Video (AMV) ja Sony ilmoittivat CES-messujen jälkeen rakentavansa 16 metriä pitkää rekkaa 3D-kuvauskalustolle. Rekkaan pakatulla laitteistolla voi kuvata samanaikaisesti kahden eri 3D-kameran avulla ja yhdelle rekalle tulee hintaa 8-10 miljoonaa dollaria.

Alla kuva Sonyn työn alla olevasta uutukaisesta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.2.2010 16:55

halpaa huvia :)

24.2.2010 19:04

Taitaa tulla 3D:hen siirtyminen vielä kalliimmaksi kuin digisiirtymä?

35.2.2010 0:46

Lainaus:
Rekkaan pakatulla laitteistolla voi kuvata samanaikaisesti kahden eri 3D-kameran avulla...

Ja näin toimittaja paljastaa olevansa aiheesta aivan pihalla.

Kannattaa vaikka seuraavan kerran urheilua katsoessa laskea kuvakulmien määrä, niin saa jonkun käsityksen siitä, miten niitä ohjelmia tehdään...

47.2.2010 18:45
torsti000
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toke0:
Lainaus:
Rekkaan pakatulla laitteistolla voi kuvata samanaikaisesti kahden eri 3D-kameran avulla...

Ja näin toimittaja paljastaa olevansa aiheesta aivan pihalla.

Kannattaa vaikka seuraavan kerran urheilua katsoessa laskea kuvakulmien määrä, niin saa jonkun käsityksen siitä, miten niitä ohjelmia tehdään...
Taidat olla itse ihan pihalla, minä en ainakaan tajunnut mitä ajat takaa kommentillasi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto