AfterDawn: IT-alan uutiset

Kommentti: Mitä vaihtoehtoja on iPadille?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 2.2.2010 13:50 Kommentteja (27)

Kommentti: Mitä vaihtoehtoja on iPadille? Applen hiljattain julkaiseman iPad-tabletin myötä niin median kuin kuluttajinkien kiinnostus tablet-tietokoneita kohtaan on herännyt. Apple iPad on jakanut ihmisten mielipiteet selkeästi kahteen leiriin: joko kyseessä on mullistava laite ja varma ostos tai täysin turha, isompi versio iPod Touchista. Riippumatta iPadin menestymisestä muut tablet-valmistajat ovat varmasti tyytyväisiä lisähuomioon. Erityisesti pienemmille valmistajille tablettejen esiinmarssi on tervetullutta.
Tabletteja on tehty jo pidemmän aikaa -- Nokia N900:n edeltäjätkin olivat varustettu lisänimellä Internet Tablet. Tablet-koneiden nykysukupolvi on siirtynyt huomattavasti suurempiin näyttöihin, jotka ovat kokoluokaltaan ja resoluutioltaan miniläppäreiden kanssa samalla viivalla. Tosin esiteltiinhän jo 90-luvulla kynänavigointiin perustuva QBE Tablet Aqcess-nimisen firman toimesta. Massamarkkinoilla tällaisia laitteita ei ole syystä tai toisesta toistaiseksi näkynyt. Onko siis kyse tarpeettomasta laitteesta, jonka markkinarako läppärin ja kännykän välissä on liian pieni?


Aqcess QBE Tablet

Ilmeisesti Apple oli oikeaan aikaan liikenteessä, sillä muun muassa Hewlett-Packard on kertonut, että vasta nyt teknologia ja markkinat ovat kypsiä slate-malliselle tablet-tietokoneelle. Apple ei ole kuitenkaan iPadinsä kanssa yksin. Useat muutkin yritykset yrittävät kahmia itselleen tämän toistaiseksi vaatimattoman laitekategorian osuuksia.

Pienemmistä valmistajista tunnetuimpia lienee Archos, joka valmistaa viiden, seitsemän ja yhdeksän tuuman näytöllä varustettuja tabletteja. Archosin laitteissa pyörivät muun muassa Android- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmät. Hinnat alkavat 250 dollarista ja päättyvät iPad-hintaluokan 550 dollariin.


Archos 9

Raskalaisvalmistajan ExoPC Slate on tarkoitus tulla markkinoille iPadin tavoin maaliskuussa. Kovasti iPadia muistuttava tabletti on varustettu 8,9 tuuman monikosketusnäytöllä. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 7, jonka päälle on rakennettu oma käyttöliittymä.


ExoPC Slate

Allekirjoittaneelle uusin tuttavuus on JooJoo-niminen tablet-tietokone, joka on vasta ennakkotilattavissa. Laitetta odotetaan markkinoille noin parin kuukauden päästä. Laitetta valmistava Fusion Garage ilmoitti eilen, että iPad-julkistuksen jälkeen ennakkotilaukset pomppasivat. Yritys on saamassa myös uutta rahoitusta vajaan 10 miljoonan dollarin verran. Kyseessä on hieman iPadia isompi, 12,1 tuuman näytöllä varustettu kone, jossa on Apple-tyylisesti vain yksi fyysinen nappi. Laite tukee monikosketusta ja lupaa helppoa ja tehokasta kosketusnavigointia.


JooJoo

Pienempien valmistajien lisäksi liikkeellä ovat muun muassa PC-valmistajat Hewlett-Packard ja MSI. Molempien tablet-laitteita esiteltiin tämän vuoden CES-messuilla viime kuussa. Markkinoille ne saapuvat vielä tämän vuoden aikana.Edeltävien slate-mallisten tablet-koneiden lisäksi tarjolla on useita fyysisellä näppäimistöllä varustettuja tablet-tietokoneita. Näistä valtaosa on kääntyvällä näytöllä varustettuja läppäreitä, jotka eivät välttämättä ole vertailukelpoisia hintansa ja/tai kokonsa puolesta.

Mikä tableteista on suosikkinne ja mitä mieltä olette laitekategoriasta yleensä? Olkaa hyvä ja kommentoikaa alla.

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

12.2.2010 14:02

Edellä mainituista ehdottomasti parhaimmistoa edustavat HP:n ja Archosen tabletit. Eli toinen edellä mainituista tullee tähän taloon.

22.2.2010 14:28
PSBötti
Vahvistamaton

Mielestäni Apple on kaikista haukuista huolimatta oikeilla jäljillä laitteineen ja palveluineen. Yksinkertaisuudessaan idea on nerokas: tarjotaan ihmisille sitä, mitä ihmiset keskimäärin eniten netissä kuluttavat, mutta helppokäyttöisemmässä muodossa. Mitäs ihmiset sitten verkosta kyttäävät? Ainakin itselläni suurimmassa kulutuksessa ovat uutiset, videot ja yhteisöpalvelut. Apple tuo kaikkea tätä lähemmäs ihmistä ja saa sen tuntumaan omalta. Mielestäni juuri tässä muut valmistajat menevät metsään. "Jos Applekin kerran saa tabletin myytyä niin kyllä mekin saadaan". Muut valmistajat kuitenkin paketoi sen tavallisen PC:n sinne kosketusnäytön alle ja sekä käyttöjärjestelmän että selaimella toimivien internetpalveluiden käytettävyys vain heikkenee entisestään.

Apple yrittää siis myydä tietokoneorintoituneiden ihmisten jo pitkään käyttämiä palveluita ja materiaaleja tavallisille kuluttajille. iPad ei siis yritäkään olla nörttien kaikkivoipa tehotyökalu. Jo pelkkä ajatuskin on kiehtova, että voisin tilata nyt kotiin tulevat lehdet tai netin uutispalvelut automaattisesti päivittymään kevyeen ja fiksun näköiseen, helppokäyttöiseen tauluun. Samoin vaikka tv-sarjoja. Yhteisöpalvelutkin olisi koko ajan auki ilman läppärin liikkumista hankaloittavaa kantta tai puhelimen pientä ruutua.

Toki kritiikkikin on perusteltua. Itsekään en pidä flashin puutteesta (tulisihan tabletilla varmaan joskus selailtua ihan verkkoakin). Samoin huonot liitännät ja alhainen resoluutio sekä väärä kuvasuhde harmittavat. Ehkä ne korjaantuu seuraavaan versioon mennessä. Kilpailijoiden speksien paremmuudesta ja kaikesta muustakin huolimatta Apple on mielestäni palveluidensa vuoksi muita valmistajia vahvemmilla tabletsodassa.

32.2.2010 14:42

Tabletit, hmm. Mulla on N800 ja aika alkuun kaipasin siihen jotain suojusta näytölle. Eihän sillä tee mitään, jos kosketusnäyttö kulahtaa repussa/taskussa pyöriessään. Ostin "nahka"kotelon.

Nykyään on jo näkö mennyt ja kaipasin kannettavalta isompaa näyttöä - ostin samalla sen suojakannen, eli Acerin 11" subnotebook täytti tarpeen. Siinä tosin ei ole kosketusnäyttöä, mutta en sitä näppiksen ja monikosketus-ohjainlevyn lisäksi ole vielä kaivannut.

No, ehkä ihmiset hankkivat noita tabletteja kotikäyttöön ja patiolle. Taskuunhan ne eivät oikein mahdu ja reppua roudatessa Mr. Murphy pitää huolen, että suojaamaton näyttö saa kipeetä.

Sohvalla ja aamiaispöydässä tuollainen tabletti voisi kyllä olla erittäin kätevä, mutta turha kuvitella, että sisältö siihen ilmaiseksi alkaisi valua. Kallis lelu siis - mikä ei tarkoita, ettei kalliita leluja myytäisi paljonkin meillä hyvinvointimaissa.

Apple on tarjokkaista mielenkiintoisin teknisestä "huonoudestaan" huolimatta, koska käyttötuntuma pesee kilpailijat, jos historiasta jotain voi oppia. Se on aito lelu, muut yrittävät olla vähän myös työkaluja.

42.2.2010 14:57

@PSBötti osui naulankantaan analyysissaan. Kyse on nimenomaan Applen iPadin kanssa tulevasta ekosysteemistä ja helppoudesta. Muut valmistajat voivat ehkä luoda samanlaisen fyysisen tuotteen, mutta softapuoli on iPadissa se jutun ydin.

USB, Web-kameran ja TV-outin puute kuitenkin pitää huolen, että en ensimmäistä iPadia hanki, ehkä v2. sitten vuoden päästä...

52.2.2010 15:08

paras vaihtoehto on jättää ostamatta, koska jollain tabletilla ei tee hevonpersettäkään, on kyllä turhin keksintö ikinä, kaikki nörtit tietty ostaa ku jostain syystä pitää olla kaikki uusimmat villitykset (varsinkin jos applen tekemä) vaikka sillä ei mitään tekisikään

62.2.2010 15:09

Nuo Tabletit ovat jossain tapauksessa turhia, ja eräältä kannalta asiaa voisi ajatella niin, että kun tekniikkaa ei vain ole saatu mahtumaan perinteisen pocket pc kokoluokan kuoriin, niin on vain tehty isompi malli, paremmilla tehoilla. Kyllä itse mieluiten hankkisin Archosin, mutta silti luulisi pocket pc:iden jyräävään tabletteja paremmin markkinoilla, jos vain tehoa olisi enemmän.

72.2.2010 15:24
Vieras
Vahvistamaton

Tästäkin artikkelista oli jäänyt pois jo markkinoilla jonkunaikaa ollut ollut Smart Devices, joka erityisesti on Aasian markkinoilla vetänyt erittäin hyvin. Esimerkiksi SmartQ V7 laitteeseen kannattaa tutustua, jos kuvittelee iPadin edustavat alan parhaimmistoa; hintaakin kannattaa katsoa...

82.2.2010 15:50

Onhan nuo kivoja pelejä, mutta ei niillä oikeen mitään tee. Itselläni on vanha archos av700, jossa ei ole kosketusta tai verkkoyhteyksiä ja se on tiettyinä hetkinä ollut erinomainen media masiina, mutta yleisesti sillä ei kauheasti ole ollut tekoa. Parhaiten se on toiminut tilantessa jossa ei normaaleja laitteita oikein voi käyttää. Matkustaessa bussissa ja lentokoneessa se on ollut parhaimmillaan myös inttiaikana siitä oli paljon iloa. Tärkeitä ominaisuuksia on ollut kohtuulliset kajarit, tv liitännät, videotoisto ja pitkä akunkesto.

Uusia juttuja joilla tabletit yritetään saada myytyä on kirja ja sanomalehtien lukeminen, jossa kindle ja nook ovat parhaimmillaan ja siihen luotuja, valokuvien katselu joka on tabletilla varmasti parempaa kuin tietokoneella tai kännykällä. Nämä kaksi ovat olleet sellaisia mitkä ovat pysyneet realimailmassa edelleen vaikka digitaaliset ohjelmat niiden lukemiseen tai katseluun on olemassa. Kirjaa on vaan hyvä lukea kirjana tai sanomalehteä sanomalehtenä ja valokuvia on kiva olla kansiossa. Se saako nämä uudet tabletit ihmiset muuttamaan kirjansa ja kuvansa digiaikaan jää nähtäväksi.

Itselle vähäsen himottaisi ostaa archosin tabletti, mutta varmasti ipad on apple eli taas muita edellä käytettävyydessä mutta muita rajoittuneempi tekniikaltaan. Jos innostuisi taas lukemisesta olisi Nook varmasti erinomainen ratkaisu.

92.2.2010 17:03

Eiköhän Lenovo vieny tän jo aika pitkälle konseptillaan, jossa yksinkertaisesti läppäristä saa näytön erikseen irti? :) Minä ainakin odotan tuota mallia.

102.2.2010 17:04
opiskelija
Vahvistamaton

Onhan näillä kysyntää jos laitetaan vaikka opetus metodit uusiksi kaikissa Suomen kouluissa ja yliopistoissa. Opiikirjojen sijaan jokaiselle jaettaisiin tuollainen tablet laite opintojen alkaessa ja siihen sitten saisi kaikki opiskeluun liittyvän materiaalin ja muistiinpanot vielä kirjoiteltua. Todennäköisesti tuollainen laite olisi ihanteellinen juuri opiskelu ympäristössä pitkällä aikajänteellä ja toisi valtavasti säästöjä koulukirjoissa paperissa ja muissa välineissä. Etäoppiminenkin olisi aivan eri tasolla, kun luokanopettaja/ luennoitsija voisi koko ryhmälle lähettää ekstra tehtviä tai keskustela kiperistä kysymyksistä vielä kouluajan jälkeenkin luentojen ulkopuolella. Tässä olisi hyvä sauma nostaa Suomalaista opiskelu tyyliä ja tapoja kertaheitolle edelläkävijöiden joukkoon.

112.2.2010 17:13

Näillä ei kyllä tee koti- ja opiskelukäytössä yhtään mitään. Nämä ovat enemmänkin tarkoitettu yrityskäyttöön. Sitä ajatellen iPad on melko hataralla pohjalla. Normi läppäri (niitäkin saa myös kosketusnäytöllä) on opiskelukäytössä on aina kätevämpi ja parempi vaihtoehto. Voisihan tuollaisen tietty kalliiksi leluksi hankkia, jos olisi varaa.

122.2.2010 17:23

"Onko siis kyse tarpeettomasta laitteesta, jonka markkinarako läppärin ja kännykän välissä on liian pieni? "

On.

132.2.2010 17:41

Lainaus:
Kommentti: Mitä vaihtoehtoja on iPadille?
Gee, I don't know, death?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.2.2010 @ 17:41

142.2.2010 18:43

omena ei erotu tässä osaa lajia kun järkyttävällä haloolla..(kuten aina) mutta kuten uutisessa viitattiin tämä tässä tapauksessa tekee palvelusta muillekkin. ...toinen kysymys sitten on mitä helvettiä tabletilla tekee tavan junnu? :)

152.2.2010 19:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opiskelija:
Onhan näillä kysyntää jos laitetaan vaikka opetus metodit uusiksi kaikissa Suomen kouluissa ja yliopistoissa...

Eikö läppäri ajaisi melkein saman asian lähes yhtä hyvin? Luultavasti jopa parammin. Käsittääkseni läppärissä on kuitenkin helpompi kirjoittaa, kuin kosketusnäytöllä.

162.2.2010 19:59

"Onko siis kyse tarpeettomasta laitteesta, jonka markkinarako läppärin ja kännykän välissä on liian pieni?" Naulan kantaan. En näe tabletille mitään käyttöä yksityisellä ihmisellä.

172.2.2010 20:59

Itse menen suomihintojen takia iPod Touchilla.

182.2.2010 21:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Näillä ei kyllä tee koti- ja opiskelukäytössä yhtään mitään. Nämä ovat enemmänkin tarkoitettu yrityskäyttöön. Sitä ajatellen iPad on melko hataralla pohjalla. Normi läppäri (niitäkin saa myös kosketusnäytöllä) on opiskelukäytössä on aina kätevämpi ja parempi vaihtoehto. Voisihan tuollaisen tietty kalliiksi leluksi hankkia, jos olisi varaa.
Vai että yrityskäyttöön. Kommenttisi perusteella et ole luultavasti tehnyt päivääkään työtä jossa konetta tarvii. Yrityskäytössä vaaditaan vähintään seuraavat perus juttut: tekstin käsittely, pdf, taulukko, laskenta, pakkaus yms softaa. Puhumattakaan näppäimistöstä. Kyllä nämä on nimen omaan surffaamista, ebookin lukemista, pelailua netissä yms varten.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.2.2010 @ 23:01

192.2.2010 23:32

...Tai sitten asiakkaalle demoamiseen ja palavereihin esitysten tueksi, myyjälle liikkeesseen apuvälineeksi jne. kyllähän noita käyttökohteita on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.2.2010 @ 23:36

202.2.2010 23:52

http://www.amazon.co.uk/Pavilion-Media-C...ref=pd_sxp_f_pt

Eli, tuollaisella padilla tee hevon hornaa. Tuki Bluetooth näppikselle ja hiirelle. Niin sitä voisi johonkin käyttää.

Pihlis12:in kommenttiin:
Kyllä se oikea läppäri siinä palaverissa on kaikkein paras.

Tota kun pitäisi opiskelussa käyttää, milläs hitolla kirjotat tunnilla, roudaat sitä telakkaa mukana ?

Muutenkin, mitä hevilettiä? Nyt kun joka pirun älyluurissa on qwerty-näppis koska porukka oikeasti tahtoo kirjoitaa. Niin joku idiootti keksii ottaa sen läppäristä pois ?

213.2.2010 1:54

Kun en ole itse ehtinyt vielä kokeilemaan iPadiä, on tietysti paha ottaa kantaa, mutta voiko sillä oikeasti hoitaa esim. tälläisen kirjoittelun foorumille? Epäilen, ettei senkään kosketusnäyttö ole kovin mukava tapa kirjoittaa edes kohtuullisia määriä tekstiä.

Epäilen myös suuresti, että näyttö olisi riittävän hyvä ja rasittamaton esim. kirjojen lukemiseen, kuten Apple yrittää väittää. Sellaiseen en ole nähnyt kuin yhden käyttökelpoisen ratkaisun, bistabiilin LCD-näytön, jossa akun kesto on omaa luokkaansa ja (mustavalkoinen) kuva silmiä rasittamaton.

Koska laitteesa ei ole kunnon massamuistia, se ei mielestäni korvaa myöskään nettilatailuun tarvittavaa tietokonetta. Ja pienten lasten Muumi yms. pelitkään eivät toimi siinä, 3D peleistä nyt puhumattakaan. Myöskään se ei korvaa matkapuhelinta. Entä HD-videon syöttö telkkarille?

Eli laite pitäisi hankkia kaikkien muiden kodin tietokoneiden lisäksi eikä minkään tilalle. No, toisaalta jos vaimo tabletilla Facebookkinsa kanssa pärjäisi, laite voisi vaikka tulla meille ostettuakin, vaikkei sillä sitten muuta tekisikään. Aika kallis on vaan lisäleluksi.

223.2.2010 11:09

Tulisi joku kunnollinen Android-tabletti niin voisi jo harkita ostoakin(Archos 5=Ruman ja kömpelön näköinen, ja etenkin liian pieni(5")).

233.2.2010 19:00

En ikimaailmassa ole ostamassa tuollaista vempainta, ja ihmettelen kyllä jos joku tuollaista himoitsee. Eiköhän tämä perinteinen läppäri ole ihan paras mahdollinen, hyvin tätäkin voi sylissä vauvaotteella kantaa. Lisäksi laitteisiin ei voi laittaa kovin hyvää rautaa jotenka noi on vaan noita rikkaitten egoilijoiden laitteita, jotka sitten pääsee egobuustaamaan naapureille minkä kerkee. Huhheijaa. :P

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
...Tai sitten asiakkaalle demoamiseen ja palavereihin esitysten tueksi, myyjälle liikkeesseen apuvälineeksi jne. kyllähän noita käyttökohteita on.
Myyjälle apuvälineeksi? :D Hyvin ne nyttenkin siellä porskuttaa eivätkä tarvitse tuollaisia... Tietääkseni? En tiedä miten siellä teidän Siwan kassalla... Tai missä tahansa muualla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2010 @ 19:04

245.2.2010 14:24

Ai, "Mitä vaihtoehtoja on iPadille?"
No tietysti Gpad.Lisää juttua:
http://crave.cnet.co.uk/laptops/0,39029450,49304878,00.htm

255.2.2010 19:56

Monelta kyllä katoaa ihan ymmärrys mikä iPadissa viehättää ihmisiä ja miksi ne ovat viimeisten 20 vuoden aikana epäonnistuneet. Joka vuosi tulee useita erilaisia tabletteja markkinoille, Apple ei ole ensimmäinen eikä viimeinen. Mutta kaikki ovat epäonnistuneet.

Ensiksi pitää katsoa että mihin käyttöön tabletti on tarkoitettu. Onko se jatkuvasti mukana oleva kuin joku autonavigaattori ja kämmykkä sekoitus ja puhelut hoidetaa kännykällä. Vai onko se joku PC missä on kääntyvä näyttö näppäimistön päälle vai onko se pelkkä kosketusnäyttö eri kokoisina vaihtoehtoina. Hyödynnetäänkö sillä jo sisältöä vai luodaanko sillä sisältöä.

Ne mitkä Applen iPadista tekee loistavan:

Tabletin pitää olla kevyt ja silti sopivan suuri että sitä voi pitää sylissä mutta sellainen että se ei silti vaadi pöydältä tilaa ja kulkee salkussa mukana muiden papereiden joukossa. Muotoilun täytyy olla pehmeä ja pyöreä niin että ei ole teräviä kulmia ja liittimet eivät saa olla siten että ne tulisivat eteen kun konetta kääntelee. Koneen myös täytyy näyttää hyvältä että se ei ole mikään pinkki ja neonvaloilla varustettu missä tuulettimet huutaa kesken elokuvan. Apple hoiti homman oikein hyvin kotiin tässä asiassa.

Ohjelmistojärjestelmän täytyy olla kokonaan sormin ohjattavissa. Joku MS valmistama seiska ei kelpaa kuin käyttikseksi mutta explorer pitää korvata jollai paremmalla shellillä.
Apple onpi jo ottanut koko homman huomioon iPhone OS missä täysiverinen UNIX käyttöjärjestelmä ja hylätty koko typerä WIMP käyttöliittymä joka on seiskan akilleen kantapää. Kukaan ei halua siirrrellä ikkunoita ja katsella niide läpi toisia ikkunoita. Käyttäjä haluaa tabletillaa vain hoitaa ne muutamat tehtävät. Oli se sitten lukemista tai katsomista niin siinä ei mitää ikkunakehyksiä aleta katselee ja hallitsemaa ikkunoita. Silloi se feilaa heti välittömästi.

Palvelut ovat tärkeässä asemassa ja MS ei tarjoa mitää. Taas käyttäjälle tusinoittain eri softia sinne pyörimää, jokaine huutamaa päivityksistä ja muistuttamaa että pitää olla virustorjunta että tietokone olisi jotenkin suojattu. Apple ottanut tämänkin huomioo omalla apple storella ja toimittaa turvallisesti ja helposti ohjelmistot ja sisällön iPadiin. Muilla ei ole mahdollisuuksiakaan tätä vastaan kun eivät windowsia omista ja pääse käpistelemää sitä mitenkää.

Apple listasi ne yhdet tehtävät joita tabletilla halutaan tehdä ja toteutti ne hyvin. Kuka haluaa jollain kosketusnäytöllä kirjoittaa romaania? Kuka haluaa käsitellä kuvia tai musiikkia ja kotivideoita sormella raahaamalla? Kuka haluaa ajaa kaikki softia yhtä aikaa rinnakkain ja sitte leikkiä itse tehtävänhallintaa kun windows ei sitä tee?

iPadissa on myös huonoja puolia. Siinä näyttää olevan yksi kaiutin äänilähteenä jote se on monona tai lähes monona. Mutta laitetta ei ole tarkoitettu elokuvanautintoihin kaveriporukalla vaa yksiksee. Musiikkia voi soittaa samaa aikaa kun selaa nettiä tai käyttää muita softia. Safari toimii taustalla ja samate sähköpostit. Jote kolmanne osapuole softat on selkeitä ja toimivia ja koko konee käyttö on tavalliselle käyttäjälle sopiva.

Miksi 10 000 nörttiä valittaa siitä että iPad on surkea kun se on suunniteltu 100 miljoonan tavallise käyttäjän käyttöö joita ei kiinnosta asiat joita nörttejä kiinnostaa?

Applella on vuosikymmenten kokemus tehdä loistavia käyttöliittymiä, sekä laitteen käyttöliittymä (muotoilu ynnä muut) että ohjelmiston käyttöliittymä (työpöytä, sovellusohjelmat). HP ja MS taas eivät kumpikaa ole kumpaakaa osanneet tehdä. Heidä vahvuus on liiketoiminnassa eikä tuotteissa joita valmistavat.

266.2.2010 2:41

Fri13 puhuu asiaa.

Näin tänään MS:n ja HP:n yhteisen mainosjulisteen asemalla. Kuvassa on Windows 7 HP:n tabletissa. Tuote jota ei ole edes olemassa. Kuvastaa vain noiden kahden firman kauhua iPadin suhteen. Yrittävät viivyttää ihmisten ostopäätöstä.

Muutamien ammattikuntien uutissivuilla ja blogeissa puhutaan jo tulevasta arkityökalusta. Esim. lääkärit, maanmittarit, rakennusala ja luennoitsijat ovat innoissaan.

2713.2.2010 16:50

Tuo Archos 9 on Britanniassa nyt testattu ja osottautunut pettymykseksi (5.9/10)
Lisää tuolta:
http://reviews.cnet.co.uk/laptops/0,39030093,49304982,00.htm

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto