AfterDawn: IT-alan uutiset

R4-kasettien maahantuonti ja myyminen toi vankeutta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.1.2010 10:52 Kommentteja (4)

R4-kasettien maahantuonti ja myyminen toi vankeutta Nintendon DS-pelikonsoleilla kotikutoisten ohjelmien ja varmuuskopioitujen pelien ajaminen on helppoa ns. latauskasettien avulla. Joissain maissa paikallinen lainsäädäntö ei kuitenkaan hyväksy tällaisten laitteiden myyntiä tai maahantuontia, ja tämän sai huomata myös Britanniassa asuva Yun Can Meng, joka tuomittiin näistä toimista vuodeksi vankilaan.
Kyseinen rangaistus ei kuitenkaan tullut muutaman R4-kasetin luvattomasta maahantuonnista ja myynnistä, vaan syytteiden mukaan mies oli tuonut maahan yli 26 500 R4-laitetta. Luvaton maahantuonti oli tapahtunut Heathrown ja Nottinghamin lentokenttien kautta ja toiminta jatkui yli vuoden ajan ennen kuin viranomaiset saivat hänet kiinni.

Syytetty myönsi oikeuskäsittelyssä syyllisyytensä, jonka johdosta tuomiota todennäköisesti lievennettiin. Mahdollisista vahingonkorvauksista ei ole toistaiseksi mainittu mitään.

Briteissä pelialaa edustavan ELSPA:n (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) johdossa työskentelevä Michael Rawlinson oli mielissään tuomiosta ja hän on tyytyväinen myös maassa tapahtuvaan tekijänoikeuksien valvontaan, joka johti tuomitun pidättämiseen. Rawlinsonin mukaan tekijänoikeusasiat ovat tärkeitä maan peliteollisuudelle ja ELSPA tulee jatkossakin taistelemaan tekijänoikeusrikoksia vastaan yhdessä viranomaisten kanssa.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

119.1.2010 11:05

Ovat mielisssään siitä että saavat yksinoikeuden eli monopolin myydä tuotteita jollekkin laitteille. Härskiä muutenkin nintendon meininki, ko firma uhkaili erään tietyn fanielokuvan tekijöitä ja tuottajia käräjille joten ko joutuivat ottamaan vaivalle tehdyn elokuvan pois jakelusta.

Tässä toiminnassa ei ole tekijäinoikeudella ole yhtään mitään tekemistä.

219.1.2010 16:56

Entäs ne jotka käyttää ko. kortteja homebrewiin/musiikin/videoiten kattoluun? Sehän ei ole laitonta..

319.1.2010 20:31

Lainaus:
Entäs ne jotka käyttää ko. kortteja homebrewiin/musiikin/videoiten kattoluun? Sehän ei ole laitonta..
Monen maan lainsäädäntö kieltää laitteet jotka mahdollistavat laittoman käytön. eli käyttötarkoitus ei välttämättä ole oleellista.

419.1.2010 21:28

Miksi ne muuten kieltää ärnelosen, sillä se on vanhentunut ja huono fläsh kortti nykyään(liikaa feikkejä), kun esim. cycloDS ja acerkard on huomattavasti parempia, ellei ne tarkoita kaikkia fläsh kortteja..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto