AfterDawn: IT-alan uutiset

Surffaajat haluavat HTML5-videoita tarjoavan YouTuben

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.1.2010 11:16 Kommentteja (11)

Surffaajat haluavat HTML5-videoita tarjoavan YouTuben Tiistaina YouTuben blogissa kerrottiin tulevasta kevätsiivouksesta, jonka yhteydessä YouTubea parannetaan ja muokataan. Monien muiden sivujen tavoin YouTube pyysi palvelun käyttäjiltä palautetta ja toiveita, joita onkin tullut runsaasti.
Toivelistan suosituimpia asioita ovat olleet DMCA-käytäntöihin liittyvät uudistukset ja HTML5-version tarjoaminen YouTubesta. HTML5-version kohdalta palautetta tuli niin paljon, että YouTube kommentoi tilannetta välittömästi ja yritys kertoi HTML5-version olevan työn alla.

Tarkempia tietoja HTML5-version edistymisestä YouTube ei vielä antanut, mutta videosivusto lupasi kertoa lähiaikoina lisää tietoa YouTuben HTML5-versiosta.

Annettujen palautteiden mukaan nykyinen Flash-selainlaajennuksen päälle rakennettu YouTube ei kelpaa surffaajille, koska Flashin tietoturvaongelmat ja patenttiepäkohdat eivät ole kaikkien mieleen.

Adobelle YouTuben HTML5-versio olisi paha takaisku, koska Flashin suosio on pitkälti sidoksissa internetin videosivustoihin, joista suurin osa hyödyntää Flash-laajennosta videoiden näyttämisessä. Tähän mennessä vain muutamat videosivustot ovat tarjonneet HTML5-versiota, mutta YouTuben tulevan muutoksen myötä muutkin videosivustot saattavat harkita HTML5-version tekemistä.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

116.1.2010 12:40
Maade
Inactive

Eli porukka haluaa yhdysvaltojen ihraisten sormien ulottuvan jopa tänne Eurooppaan, joka tarkoittaa käytännössä kaikkien musiikkivideoiden ja livekuvausten poistamista kaikilta bändeiltä? Haluaakohan sama porukka myös lobotomian että niistä tulee mahdollisimman persoonattomia kansalaisia?

Jos tuo DMCA menee läpi niin kaikki kopiointi Youtubesta on rikollista, kaikki "väärän" materiaalin lähettäminen on rikollista. Ja jos laitat linkin jonnekin sivulle josta löytyy musiikkivideo se on myös rikollista. Kiitos myös teidän hemmetin V-päiden hyväksymien päätösten mukaan jokainen rikollinen joka rikkoo yhdysvaltainlakia, tai aiheuttaa turvariskin niille, luovutetaan suomesta yhdysvaltoihin tuomittavaksi jos suomessa annettava maksimi tuomio rikoksesta on yli vuoden.


Helvetti minä lähden takaisin maailmalle, ei teitä mistään tietämättömiä ahdasmielisiä idiootteja jaksa..

216.1.2010 15:02

Youtubea pystyy jo nyt katsomaan HTML5:llä Chromessa selainlaajennuksen avulla.

https://chrome.google.com/extensions/detail/kchoimdlcbapmcdnheaahjcdpdjdpfco

316.1.2010 15:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maade:
Jos tuo DMCA menee läpi niin kaikki kopiointi Youtubesta on rikollista.
Käy [helvetti] nyt lukemassa mitä se DMCA -uudistus pitää sisällään. Nykyisen YouTuben DMCA-politiikka on sellaista että kuka tahansa voi ilmiantaa minkä tahansa videon DMCA-rikkeeksi ja se poistetaan saman tien. Ongelmana siinä on se, että vääriä ilmiantoja tehdään vaikka kuinka ja väärin perustein. Tämän uudistus tarkoittaa, että halutaan YouTuben tarkistavan onko ilmoittajalla ihan oikeasti oikeuksia materiaaliin ennenkuin mitään toimenpiteitä tehdään.

416.1.2010 16:02

Lainaus:
nykyinen Flash-selainlaajennuksen päälle rakennettu YouTube ei kelpaa surffaajille, koska Flashin tietoturvaongelmat ja patenttiepäkohdat eivät ole kaikkien mieleen.
puhumattakaan flashin infernaalisesta prosessoritehon rohmuamisesta

516.1.2010 17:59
OiLähteetLähteet
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maade:
...
Onkohan tälle avautumiselle olemassa jokin selityskin? (Ei kannata syödä noin paljoa niitä vihreitä ja sinisiä sieniä.)

Aika monelta ns. warez-sivultakin löytyy DMCA-ilmoitus, jonka turvin ylläpito välttyy vastuulta. DMCA tarkoittaa, että sivusto käsittelee ilmoitukset laittomasta sisällöstä ja tarvittaessa poistaa ne. Laiton sisältö saa olla näkyvissä, kunnes siitä on tehty DMCA-valitus.

Youtubessa DMCA:ta on tulkittu paljon tiukemmin ja monesti on poistettu jopa Creative Commons -lisenssoitua musiikkia. Millään todisteilla suuntaan taikka toiseen ei ole ollut merkitystä: laittomaksi väitetty sisältö on kyselemättä deletoitu.

617.1.2010 0:07
WumWum
Inactive

Kyllä flash toimii paremmin kuin wma mutta näkisin flashin olevan vain välivaihde videotiedostojen esityksessä. Ensin se oli täysin vain ärsyttäviin mainoksiin sopiva, sitten sillä tehtiin ärsyttäviä websivuja ja nyt melko hyviä videopätkiä. HTML5 on kyllä potentiaalia mutta hei... olikos se html5 videostandardi jo valmis ja päätetty?

717.1.2010 0:44

HTML5 video olisi poikaa. Mäkin tuulettimet alkaa huutaa kivasti lähinnä YouTubea katsellessa, kiitos Adoben puolivillaisen ja prosessorisyöpön Flashin.

Olisi hienoa, jos päästäisiin muissakin videopalveluissa pikkuhiljaa HTML5 videoihin, niin Flashi jäisi lähinnä peleihin ja hassuihin animaatioihin, joiden tekemiseen ja esittämiseen se sopii muutenkin paremmin.

817.1.2010 1:30

html-5 video/audiossa on vaan patentit esteenä. Theora ei rokkaa noilla bittinopeuksilla. Chrome hyväksyy kuitenkin h.264-videot html-5-koodissa.

917.1.2010 13:53
OjM
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti windown:
html-5 video/audiossa on vaan patentit esteenä. Theora ei rokkaa noilla bittinopeuksilla. Chrome hyväksyy kuitenkin h.264-videot html-5-koodissa.
Ai? Näkemieni vertailujen mukaan Theora rokkaa lujempaa kuin Youtuben nykyiset.
http://www.techcrunch.com/2009/07/06/htm...video-standard/

1017.1.2010 18:56

Youtube on vihdoinkin siirtynyt oikeasti hyvään enkooderiin. Eikä siitä ole kauaa aikaa.
Tietysti kakalla enkooderilla, pakkasi se mitä tahansa, saa kakkaa jälkeä. Lisäksi theora on hidas pakkaaja, kun huomioidaan mitä se tekee.

Testaa itse. Big Buck Bunnyn png-kuvat voit ladata ilmaiseksi.

1117.1.2010 19:01

"Ai? Näkemieni vertailujen mukaan Theora rokkaa lujempaa kuin Youtuben nykyiset.
http://www.techcrunch.com/2009/07/06/htm...video-standard/"

Artikkelin kirjoittaja ei ollut aivan edes perillä siitä, että x264 on vain H.264 standardia noudattava enkooderi. :) Youtube aitaa nykyisin käyttää x264-pakkaajaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto