AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawn kävijäennätykseensä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.1.2010 16:31 Kommentteja (16)

AfterDawn kävijäennätykseensä Vuoden ensimmäinen viikko on ollut perinteisesti varsin hyvä sivustollemme ja tämäkään vuosi ei tuottanut pettymystä. Suuren sivustouudistuksemme jälkeen on ollut mielenkiintoista seurata kävijämäärien kehitystä ja ainakin lukujen valossa uudistus on onnistunut varsin mainiosti.
TNS Metrixin "virallisten" lukujen mukaan AfterDawnissa kävi viime viikolla 266 423 yksittäistä kävijää - erillisiä käyntikertoja kertyi vastaavana aikana 426 801 kappaletta. Samalla sivustomme asema suurimpana IT/Tietotekniikka -ryhmän sivustona vankistui -- kakkosena listalla majailee Yhtyneiden Kuvalehtien omistama Muropaketti, jossa vieraili viime viikolla 179 481 yksittäistä kävijää ja kolmosena Iltalehden Digi-osio, joka keräsi viikon aikana 144 379 kävijää.

Englanninkielisellä AfterDawnillakaan ei mene hassummin, vaikka uutta ulkoasua ei sinne vielä jouluksi saatukaan käyttöön -- tuoreimpien QuantCastin tilastojen mukaan englanninkielisillä sivuillamme käy kuukaudessa lähes viisi miljoonaa yksittäistä kävijää.

Marraskuun alussa julkistettu uusi ulkoasu on kuitenkin vasta alkua tuleville muutoksille. Olemme viimeiset kuukaudet hieroneet sivuston taustalla löytyvää tekniikkaa täysin uuteen muottiin, tarkoituksenamme selkeyttää sivuston hallintaa varsin radikaalisti. Englanninkielinen AfterDawn tulee siirtymään samaan suomenkielisten sivujen jo käyttämään "v4"-muottiin lähiviikkoina, jonka jälkeen tulemme keskittymään useiden sivuston osa-alueiden jatkokehittämiseen, niin ulkoasun kuin käytettävyydenkin suhteen.

Kiitokset kaikille kävijöillemme mielenkiinnosta!

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

111.1.2010 16:37

Lainaus:
Samalla sivustomme asema suurimpana IT/Tietotekniikka -ryhmän sivustona vankistui -- kakkosena listalla majailee Yhtyneiden Kuvalehtien omistama Muropaketti

Voittajan on helppo hymyillä :-P

211.1.2010 16:49

Huhhuh, on kyllä melkoisen isoja lukuja, onneksi täällä sentään homma pysyy pystyssä isojenkin kuormituksien aikana :)

Ja eiköhän tästäkin voi jälleen kerran esittää onnittelut Afterdawnille!

311.1.2010 17:56

Aikamoisia lukuja tosiaan. Mikähän lienee todellinen yksittäisten kävijöiden määrä(itse esim. käyn duunipaikan koneelta, kännykästä, kotoa jne.)?

411.1.2010 18:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Aikamoisia lukuja tosiaan. Mikähän lienee todellinen yksittäisten kävijöiden määrä(itse esim. käyn duunipaikan koneelta, kännykästä, kotoa jne.)?
Noita ei oikein mitenkään saa puristettua ulos, oli mittaustapa mikä tahansa. Aina on "joku juttu", joka muuttaa mittaustapaa jollain tavalla. Ainoa hyvä puoli on se, että kaikki mittauksessa mukana olevat saitit käyttävät samaa mittaustekniikkaa, joten luvut ovat sikäli vertailukelpoisia keskenään.

511.1.2010 19:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Aikamoisia lukuja tosiaan. Mikähän lienee todellinen yksittäisten kävijöiden määrä(itse esim. käyn duunipaikan koneelta, kännykästä, kotoa jne.)?
Noita ei oikein mitenkään saa puristettua ulos, oli mittaustapa mikä tahansa. Aina on "joku juttu", joka muuttaa mittaustapaa jollain tavalla. Ainoa hyvä puoli on se, että kaikki mittauksessa mukana olevat saitit käyttävät samaa mittaustekniikkaa, joten luvut ovat sikäli vertailukelpoisia keskenään.
Eihän niitä tietenkään saa. Varovainen arvio tällaisten teknologisesti valveutuneiden käyttäjien sivuston kohdalla voisi kuitenkin olla keskimäärin 2-3 clienttiä/käyttäjä?

611.1.2010 20:00

Toisaalta taas samalta koneelta saattaa käydä useampiakin henkilöitä afterdawnissa. En tiedä tns-matrixin tapoja, mutta saattaa olla myös että samasta yhteydestä tulevat lasketaan yhdeksi, en usko että pelkästään keksihin tieto perustuisi. Näin ollen samalla työ/koulupaikalta tulevatkin lasketaan vain yhdeksi käyttäjäksi.

Luulen että clientti/käyttäjä on lähempänä yhtä kuin kahta.

711.1.2010 20:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Aikamoisia lukuja tosiaan. Mikähän lienee todellinen yksittäisten kävijöiden määrä(itse esim. käyn duunipaikan koneelta, kännykästä, kotoa jne.)?
Noita ei oikein mitenkään saa puristettua ulos, oli mittaustapa mikä tahansa. Aina on "joku juttu", joka muuttaa mittaustapaa jollain tavalla. Ainoa hyvä puoli on se, että kaikki mittauksessa mukana olevat saitit käyttävät samaa mittaustekniikkaa, joten luvut ovat sikäli vertailukelpoisia keskenään.
Eihän niitä tietenkään saa. Varovainen arvio tällaisten teknologisesti valveutuneiden käyttäjien sivuston kohdalla voisi kuitenkin olla keskimäärin 2-3 clienttiä/käyttäjä?

Oma veikkaukseni on lähempänä 1.1/käyttäjä, koska ns. aktiivit ovat kuitenkin aika pieni osa saitin kävijöistä. Ja taas noscriptit, jne laskevat kokonaislukua - ja tech saiteilla noiden käyttöaste on "aika" paljon kovempi kuin esim. Iltalehden sivuilla. Mutta TNS ei kerro tuota laskutapaa suoraan, tiedän että luvut ovat pääosin kekseihin pohjautuvia, mutta niitä alennetaan jollain kaavalla. Mutta samat säännöt kaikille - ja TNSn luvut ovat suht hyvin esim Google Analyticsin kanssa linjassa. Ja tarkempaa tämä mittaus on kuin televisiokanavien paneeliotantatyyli :-)

811.1.2010 21:02

Tosi jees!! Onnea vaa AD:lle! =)


edit. typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2010 @ 21:03

911.1.2010 22:24

Onnea AD! :)

1012.1.2010 10:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Aikamoisia lukuja tosiaan. Mikähän lienee todellinen yksittäisten kävijöiden määrä(itse esim. käyn duunipaikan koneelta, kännykästä, kotoa jne.)?
Noita ei oikein mitenkään saa puristettua ulos, oli mittaustapa mikä tahansa. Aina on "joku juttu", joka muuttaa mittaustapaa jollain tavalla. Ainoa hyvä puoli on se, että kaikki mittauksessa mukana olevat saitit käyttävät samaa mittaustekniikkaa, joten luvut ovat sikäli vertailukelpoisia keskenään.
Eihän niitä tietenkään saa. Varovainen arvio tällaisten teknologisesti valveutuneiden käyttäjien sivuston kohdalla voisi kuitenkin olla keskimäärin 2-3 clienttiä/käyttäjä?

Oma veikkaukseni on lähempänä 1.1/käyttäjä, koska ns. aktiivit ovat kuitenkin aika pieni osa saitin kävijöistä. Ja taas noscriptit, jne laskevat kokonaislukua - ja tech saiteilla noiden käyttöaste on "aika" paljon kovempi kuin esim. Iltalehden sivuilla. Mutta TNS ei kerro tuota laskutapaa suoraan, tiedän että luvut ovat pääosin kekseihin pohjautuvia, mutta niitä alennetaan jollain kaavalla. Mutta samat säännöt kaikille - ja TNSn luvut ovat suht hyvin esim Google Analyticsin kanssa linjassa. Ja tarkempaa tämä mittaus on kuin televisiokanavien paneeliotantatyyli :-)
Jeps, toki tärkeintä on vertailukelpoisuus, ei siinä mitään, enkä epäile hetkeäkään afterdawnin suosiota, itsekkin istun täällä päivät pitkät.
Tuntuu vain niin uskomattomalta että joka 20 kadulla vastaantulija kävi viime viikolla afterdawnissa, joten pakko kehittää päässä jotain selityksiä :)

Onnea nyt kuitenkin omastakin puolestani lempi-sivustolleni!

1112.1.2010 11:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Tuntuu vain niin uskomattomalta että joka 20 kadulla vastaantulija kävi viime viikolla afterdawnissa, joten pakko kehittää päässä jotain selityksiä :)
En meinaa uskoa tuota itsekään, en ole moniin vuosiin halunnut uskoa, koko ajatus on sen verran absurdi -- lukujen ja ns. demografiajakauman mukaan homma menee niin, että jos menen vaikka kapakkaan kaljalle, jossa on 25-35 -vuotiaita suomalaisia miehiä, tuosta jengistä puolet on käynyt saitilla viimeksikuluneen parin viikon aikana. Sick =)

Toki jengistä iso osa tulee hakukoneista, naamakirjasta, jne vain lukemaan ratkaisun ongelmaansa tai vastaavaa, eikä niinkään ajattele sitä, mikä se sivusto edes oli, jossa he kävivät. Mutta silti nuo numerot ovat joskus aika pelottavat :-)

1212.1.2010 12:57

Tässä yhteydessä tuleekin väistämättä mieleen kaupallinen potentiaali muutenkin kuin mainosten suhteen.. onko suunnitelmissa verkkokauppaa, lehteä tai vastaavaa?

Edit:
Ja jos suunnitelmissa on esimerkiksi tv-ohjelma tai mainos, tähän suuntaan voi ottaa yhteyttä :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2010 @ 12:59

1312.1.2010 13:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Tässä yhteydessä tuleekin väistämättä mieleen kaupallinen potentiaali muutenkin kuin mainosten suhteen.. onko suunnitelmissa verkkokauppaa, lehteä tai vastaavaa?
Kyllä tämä verkkojulkaiseminen on se "meidän juttu" ainakin nyt lähitulevaisuuden näkymissä -- menee helposti focus hukkaan, jos aletaan tekemään liian erilaisia juttuja. Jos jotain tuollaista joskus jaksettaisiin ryhtyä miettimään, noihin lähdettäisiin todennäköisesti jonkin kumppanin kautta, eikä omin nokkineen. Mutta never say never :-) Tän vuoden päätavoite on kuitenkin laajentaa tuota oikean yläkulman lippuvalikoimaa ihan reilusti ja samalla kehittää paria saitin osa-aluetta toimivampaan suuntaan (vertailu ja kysy/vastaa).

1412.1.2010 13:08

Tohon kysy/vastaa hommaan voisi miettiä jotain pistesysteemiä, motivoi kummasti :)

1512.1.2010 13:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Tohon kysy/vastaa hommaan voisi miettiä jotain pistesysteemiä, motivoi kummasti :)
Juu. Lisäksi todnäk nykyisestä monen vastauksen systeemistä siirrytään siihen, että voi olla vain yksi vastaus ja se on sitten kaikkien muokattavissa, wikityyliin. 10 vastausta, joista jokainen täsmentää vähän toisiaan, on aika sekava malli, kun ennemminkin niin, että joku vastaa ja muut voivat sitten parantaa vastausta.

1612.1.2010 13:34

Toisaalta jos kysyjä rewardaa parhaan vastauksen pisteillä, pakottaa se vastaamaan kysymyksiin tyhjentävästi eikä vain täydentelemään.

Experts exchangessa toimii aika hyvin toi, kannattaa tsekata.

Toi wiki-mallikin saattaisi toki olla hyvä, joskin sodilta ei voine välttyä :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto