AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Intel ja Alioscopy esittelivät katselulaseista vapaata 3D-näyttöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2010 12:50 Kommentteja (3)

CES: Intel ja Alioscopy esittelivät katselulaseista vapaata 3D-näyttöä Tietokoneiden suorittimista parhaiten tunnettu Intel harrastaa kehitystyötä useissa eri kategorioissa ja CES-messuilla yritys on esitellyt yhdessä Alioscopyn kanssa 3D-näyttölaitetta, jota katseltaessa erillisiä katselulaseja ei tarvita lainkaan.
Kuluttajille laseista vapautuminen ei ole kuitenkaan aivan ongelmatonta, sillä Intelin demoaman näytön kanssa hyviä katselupaikkoja oli ainoastaan kahdeksan kappaletta, ja muissa paikoissa 3D-efekti ei toimi aivan oikein. Engadget-sivuston tekemän testin perusteella esitellyn näyttölaitteen luoma 3D-efekti on kuitenkin selvästi parempi kuin katselulaseja vaativan tekniikan, joten tekniikassa on selvästi potentiaalia.

Sisällöntuottajille asia ei ole kuitenkaan yhtä ruusuisa, sillä Intelin kertoman mukaan esillä ollut sisältö oli kuvattu varta vasten näyttölaitetta varten, joten muun 3D-sisällön näyttäminen laitteella saattaa vaatia hieman lisätyötä. Alioscopyn lehdistötiedotteesta selviää myös, ettei tekniikkaa nähdä kuluttajien kotona vielä useisiin vuosiin, joten joulupukilta kyseistä näyttölaitetta voivat toivoa lähinnä yritysten toimitusjohtajat.

Näyttölaitteen alapuolelle oli sijoitettu vertailua varten 3D-lasien käyttöä vaativa näyttölaite, jonka avulla kuluttajien on helpompi hahmottaa tekniikoiden eroa.

Alla Engadgetin kuvaama lyhyt video laitteesta

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

110.1.2010 14:00

Minua kyllä kiinnostaisi erityisesti että miten 3D näyttö toimii ilman laseja. Miten molempien silmien kuvat päivitetään ruudulle niin, että eri silmät näkevät eri kuvat?

210.1.2010 14:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Minua kyllä kiinnostaisi erityisesti että miten 3D näyttö toimii ilman laseja. Miten molempien silmien kuvat päivitetään ruudulle niin, että eri silmät näkevät eri kuvat?

http://local.wasp.uwa.edu.au/~pbourke/mi...ics/lenticular/ (englanniksi)
http://foto.hut.fi/opetus/270/esitelmat/2005/jarvinen_jaakko.pdf (suomeksi)
noissa on selitetty yksi tapa havainnollistavien kuvien kanssa.

319.1.2010 1:19
Redflame
Inactive

Ite oon tässä ootellu sitä acerin GD245HQ 3D ready näyttöä, ei taida sitäkään suomeen saada tämän kevään aikana, alkaa jo keittään ku tullu odoteltua jo sitä monta kuukautta ja tää intelin näyttö varmaan tulee tällä menolla suomeen 3 vuoden päästä kun kaikki on tänne päin niin hidasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto