AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2010 17:36

CES: Dreamer rakensi BD-Liven päälle oman Blu-TV-alustan Blu-rayn viimeisin Profile 2.0 -määritys toi mukanaan uudistuksia, jotka mahdollistavat sisällön lataamisen soittimelle suoraan internetistä. Monien elokuvien BD-Live-ominaisuudet ovat kuitenkin olleet melko heikkoja, ja kuluttajien usko BD-Liven hyödyllisyyteen onkin varsin heikko. Dreamer Corporation -niminen yritys aikoo kuitenkin pelastaa BD-Liven omalla Blu-TV-toteutuksellaan, joka muuttaa BD-Live-yhteensopivat laitteet IPTV-multimedialaitteiksi.
CES-messuilla julkaistun Blu-TV-tekniikkan ensimmäinen tukija on OPPO, joka lisäsi Blu-TV-toiminnallisuuden BDP-83-soittimeen firmware-päivityksen avulla. Muihin soittimiin Blu-TV-ohjelmiston saa pyörimään erillisen käynnistyslevyn avulla, mutta toistaiseksi Dreamer ei ole kertonut näiden levyjen saatavuudelle mitään aikataulua.

Blu-TV tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden käyttää esim. YouTube-, Twitter-, Facebook- ja Netflix-palveluita suoraan Blu-ray-soittimella. Laajennettavalla alustalla voi lisäksi toteuttaa erilaisia ohjelmia ja pelejä (jakelu onnistuu ohjelmistokaupan kautta), sekä tarjota kuluttajille elokuvien nettivuokrauspalveluita. Ohjelmien ja palveluiden tarjontaa voidaan tarvittaessa rajoittaa maakohtaisesti tai julkaista niistä joka maahan omat lokalisoidut versiot.

Laitevalmistajille Blu-TV:n lisäys Blu-ray-soittimen vakio-ominaisuudeksi ei vaadi suurta uhrausta, sillä internet-yhteyden pakollisuuden myötä Blu-TV-ohjelmiston tilavaatimus on kutistettu 100 kilotavuun, joten se mahtuu helposti monien soittimien firmwarelle tarkoitettuun muistiin. OPPO:n on kuitenkin tällä hetkellä ainoa valmistaja, joka on kertonut tukevansa tekniikkaa omissa Blu-ray-soittimissaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto