AfterDawn: IT-alan uutiset

Humaxin DVB-T2-digiboksin hinta selvisi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.12.2009 13:53 Kommentteja (6)

Humaxin DVB-T2-digiboksin hinta selvisi Kuluttille suunnattuja DVB-T2-digibokseja ei ole näkynyt markkinoilla, mutta ensi vuoden alkupuolella markkinoille tuleva Humaxin HD-FOX T2 korjaa onneksi tämän epäkohdan.
HD-FOX T2:n tarkat tekniset yksityiskohdat ovat vielä pimennossa, mutta laitteen suositushinta pyörii Britanniassa noin 180 punnan eli noin 200 euron hujakoilla. Tämän summan vastineeksi kuluttaja saa sekä DVB-T2- että DVB-T-virittimillä varustetun laitteen, josta löytyvät myös USB- ja Ethernet-liitännät.

Kyseisten liitäntöjen käyttö ei kuitenkaan onnistu heti kun laite tulee markkinoille, vaan Humaxin mukaan niiden käyttömahdollisuus lisätään laitteeseen firmware-päivityksellä. USB-liitännän kautta laite voi toistaa USB-massamuisteilta löytyviä mediatiedostoja ja tallentaa televisio-ohjelmia. Verkkoliitännän kautta pitäisi onnistua puolestaan firmware-päivitysten tekeminen ja kotiverkosta löytyvien DLNA-palvelimien käyttö, jolloin esim. tietokoneelta löytyvät mediatiedostot saa toistettua helposti olohuoneessa. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tiedossa tuettujen mediaformaattien listaa, joten esim. DivX- tai Matroska-tuesta ei ole varmuutta.

Videota HD-FOX T2:sta saa ulos HDMI:n, SCART:in ja komposiitin kautta. HDMI:n kanssa suurin käytettävissä oleva resoluutio on 1080p ja myös laitteen käyttöliittymä on optimoitu tälle resoluutiolle. Audion osalta laite on varustettu optisella Toslink-ulostulolla ja analogista audiota saa ulos kahden RCA-liitännän kautta. Audion osalta laite tukee mm. Dolby Digital- ja Dolby Digital Plus -formaatteja, joten teräväpiirtoisten DVB-T2-ohjelmien seurana voidaan toistaa myös laadukasta monikanavaääntä.

CNET UK -sivuston tekemän testin perusteella laitteen käyttöliittymä on vauhdikas ja laite osaa etsiä automaattisesti uudet kanavat sekä lisätä ne ohjelmalistaan, jolloin erillisiä kanavahakuja ei tarvitse suorittaa, jos kanavanippuihin ilmaantuu uusia kanavia.

Alla Electricpig-sivuston ottama kuva boksista

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

129.12.2009 14:52

Lähdelinkkiä tarkemmin katsoen on hinta noin 170 £, eikä 180 £. Lisäksi toiselta sivustolta kun katsoin, on tästä mallista tulossa tallentava 500 Gt:n kiintolevyllä oleva malli myöhemmin ensi vuonna.

229.12.2009 15:20

Mites nämä canalin HD-comboboxsit? Minun käsittääkseni viimeksi kun tuli päivitys siinä piti olla myös tuki DVB-T2 lähetyksille.
Voin kyllä olla väärässäkin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.12.2009 @ 15:22

329.12.2009 15:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:
Mites nämä canalin HD-comboboxsit? Minun käsittääkseni viimeksi kun tuli päivitys siinä piti olla myös tuki DVB-T2 lähetyksille.
Voin kyllä olla väärässäkin.
Vaatii uuden raudan

429.12.2009 15:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wizmarsu:
Lähdelinkkiä tarkemmin katsoen on hinta noin 170 £, eikä 180 £. Lisäksi toiselta sivustolta kun katsoin, on tästä mallista tulossa tallentava 500 Gt:n kiintolevyllä oleva malli myöhemmin ensi vuonna.
..missä on korttipaikka, tuskin on HD kanavat suomessa ilmaisia ?

529.12.2009 16:58
matikkapää
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wizmarsu:
Lähdelinkkiä tarkemmin katsoen on hinta noin 170 £, eikä 180 £.
INTERNET OFFER: £179.95

ihan miten haluaa pyöristää

63.1.2010 21:35
inkognito
Inactive

Ai nyt sit tuli eka dvb-t2 boksi.. Onnee vaan kaikille "suomen ois pitäny siirtyä suoraan hdtvseen" porukalle..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto