AfterDawn: IT-alan uutiset

Final Fantasy XIII rikkoi myyntiennätykset Japanissa ja nosti PS3:n myynnit kattoon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.12.2009 18:50 Kommentteja (16)

Final Fantasy XIII rikkoi myyntiennätykset Japanissa ja nosti PS3:n myynnit kattoon Japanissa viime viikon torstaina myyntiin tullut Final Fantasy XIII on paljastunut todelliseksi myyntihitiksi, sillä peliä myytiin neljän ensimmäisen päivän aikana yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Media Createn keräämien myyntilukujen valossa peli on täten PlayStation 3 -pelinkonsolin myydyin peli Japanissa. PS3:n edellinen superhitti Japanissa oli Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, jota on myyty elinkaarensa aikana Japanissa noin 700 000 kappaletta.
Japanissa ainoastaan PS3:lle julkaistu Final Fantasy XIII oli Sonylle todellinen onnenpotku, koska se yli kolminkertaisti (75 086 -> 237 086) PS3-koneiden myyntiluvut. Final Fantasy XIII -pelin ja PS3-konsolin sisältävää pakettia myytiin kyseisellä viikolla 92 000 kappaletta. Tämä on erinomainen saavutus, jos sitä verrataan esim. PS3 Slim -mallin julkaisuun, jolloin uusia konsoleita myytiin ensimmäisen viikon aikana noin 152 000 kappaletta.
Euroopassa ja Yhdysvalloissa Final Fantasy XIII julkaistaan maaliskuun 9. päivä, jolloin odotettavissa on myyntipiikki PS3- ja Xbox 360 -konsoleille, mutta todennäköisesti myynnit eivät nouse yhtä paljon kuin Japanissa, jossa Final Fantasy -pelisarjan suosio on valtaisa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

125.12.2009 19:05

FF13 jo tilattu itselleni ja tippunee postiluukusta tammikuun alussa jos ei tulliin hyydy kiinni. En malta odottaa. :)

225.12.2009 20:17

Osaisi japania niin voisi ostaakkin :D Joo mikään ihmehän tuo ei ole, että menee kaupaksi.

325.12.2009 21:31

Näyttää hienolta tää FF XIII Trailer

Itwe pelasin FF7 FF8 läpi mut kyllästyin kun 5v lapset heiluttaa kilsan pituista miekkaa

Mut tää taas näyttää FF8 kaltaiselta johon aikoinaan ihastuin

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.12.2009 @ 00:45

425.12.2009 21:44

Joo kyllähän tuo menee tilaukseen heti kun ilmestyy X360. Ja ihan eurooppalaisena versiona, jota saa varmaan odotella kesäkuussa koska kuitenkin venyy vähintään sinne saakka kunnes julkaistaan. :) Tuo seikka vähän kyrsiikin näissä mut hyvää kannattaa odottaa. :P

526.12.2009 02:49
Croft
Inactive

Square Enix tuottaa kyllä todella laadukkaita pelejä(mukaanluettuna entiset Squaren pelit). =)

626.12.2009 20:37

Ainakin tämän perusteella näyttää erittäin huonolta:

'Final Fantasy XIII on kuin suoraviivainen leffa'
http://www.v2.fi/uutiset/pelit/10273/Fin...iivainen-leffa/

"Tässä kuva materiaalia että tyhmäkin ymmärtää!:"
http://www.sankakucomplex.com/2009/12/18...iece-of-string/

Täällä myös vähän lisää: http://www.sankakucomplex.com/2009/12/20...-is-a-bad-game/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.12.2009 @ 20:51

726.12.2009 21:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
Ainakin tämän perusteella näyttää erittäin huonolta:

'Final Fantasy XIII on kuin suoraviivainen leffa'

ainahan ne on ollut, eli miten niin juuri tuon perusteella näyttää huonolta?

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

826.12.2009 23:02

Juuh, no vanhemmat pelurit on joskus muinoin pelanneet jotain FF VII:tä ja sellainen pitäisi tämänkin olla. FFXII oli täysin suolesta, ei jaksanut edes koodeilla pelata lähellekään läpi. FFX oli samaa kauraa, hiukan parempi kuitenkin. Sen jaksoin pelailla koodeilla läpi. Viimeisin hyvä FF oli luultavimmin IX, Tacticsit sun muut ovat asia erikseen.

927.12.2009 11:51

Ite en ole kuin kolmee eri Final Fantasyy pelannut ne oli FF5 -> FF7 -> FF8 josta FF8 pidin erityisen paljon

FF7 oli ihan hyvä mut FF8 oli 10x visuaaliset hienompi

FF8 tais olla ainut jossa oli täysin vapaa kartta tosin piti pelata siihen saakka et sai sen ilma laivan sillä pysty lentää mihin vaan

Mut FF8 vapaan kentän hyötykin oli alun jälkeen tylsä koska tehtävät piti suorittaa järjestyksessä niin kuin kaikissa FF on ollut tapana

Vapaan kentän hyöty esim Far Cry 2 oli sivu tehtävissä mut siihen kyllästy jonkin ajan päästä

Kaikissa peleissä on tarina ja siinä on alku -> keski -> kohta ja loppu

Onhan niitä jotain juonettomia pelejä mut niitä jaksaa mätkiä pari tuntia sitten vie vaihtoon

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.12.2009 @ 00:46

1027.12.2009 13:44

Olen kyllä pettynyt tästä kehityssuunnasta minkä Square Enix on yhdynnällään valinnut... Olisi vaan VII-VIII-IX -tyylinen tullut tästä hienoilla grafiikoilla niin olisi ollut varma myyntimenestys. Niin paljon vanhaa fanikuntaa riittää jotka odottaa samantyylistä peliä. Hyvin toimivaa on turha mennä uudistamaan, mielestäni ympäriinsä haahuileminen sitä mukaa mitä itse halusi oli juuri pelin paras osa, sai etsiä piilotettuja systeemejä ja kierrellä kylissä ja kaupungeissa, ostaa eri kaupoista parempia tavaroita ja taistella eri alueilla vaikeampia vastuksia vastaan. Voi voi kun ymmärtäisivät tehdä edes seuraavasta FF:stä vanhan tyylisen... Eiköhän pistetä adressia pystyyn? >:)

1127.12.2009 15:30

Joo ei taida paljoa päästä haahuilemaan, tai salaisuuksia etsimään. :(
Menee kyllä edelleen ostoon, mutta hyvä tietää millaista on tulossa. Muuten olisi saattanut shokeerata, kun pistää pyörimään.

1228.12.2009 00:24
Croft
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti necq:
Olen kyllä pettynyt tästä kehityssuunnasta minkä Square Enix on yhdynnällään valinnut... Olisi vaan VII-VIII-IX -tyylinen tullut tästä hienoilla grafiikoilla niin olisi ollut varma myyntimenestys. Niin paljon vanhaa fanikuntaa riittää jotka odottaa samantyylistä peliä. Hyvin toimivaa on turha mennä uudistamaan, mielestäni ympäriinsä haahuileminen sitä mukaa mitä itse halusi oli juuri pelin paras osa, sai etsiä piilotettuja systeemejä ja kierrellä kylissä ja kaupungeissa, ostaa eri kaupoista parempia tavaroita ja taistella eri alueilla vaikeampia vastuksia vastaan. Voi voi kun ymmärtäisivät tehdä edes seuraavasta FF:stä vanhan tyylisen... Eiköhän pistetä adressia pystyyn? >:)
Joo, ei pistetä. :) Laatua nämä Square(n &) Enixin pelit silti on vaikka jotkut jaksaa valittaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.12.2009 @ 00:26

1328.12.2009 12:49

No, suurin osa jaksaa valittaa. :)

1428.12.2009 13:05

Lineaarinen = yhtäkuin FFX joka myöskin oli samantyylistä. FFXII:tä en ole jaksanut kymmentä tuntia enempää pelata sillä en tykännyt pelistä yhtään. FF8 on kyllä visuaalisesti hienompi kuin FF7, mutta pelattavuus täyttä kuraa. Parhaimpia final fantasy pelejä tällä hetkellä ovat FF4,FF6,FF7,FF9 ja FF10. Itseä ei nuo hienot välianimaatiot haittaa, koska olen aina niistä tykännyt (Vähän lieventää tuskaa, kun odottaa square enixiltä uutta elokuvaa) Aina oon pelannut siihen tahtiin, että "tuliskohan kohta taas joku siisti välianimaatio". Kyllä tämä tulee ostettua PS3:lle ja FFXIV PC:lle.

1529.12.2009 00:22
Croft
Inactive

Minä todella pidän pelien elokuvakohtauksista siis välianimaatioista, sitä en ymmärrä jos joku valittaa että ne on huonoja tai ne on liian pitkiä tai jotain... ;)

1630.12.2009 00:53

Lainaus:
Minä todella pidän pelien elokuvakohtauksista siis välianimaatioista,
Itellä MGS-4 iski kovaa lähinnä koska se on pelattava leffa

ite olen pelannut oliko FF5 Nintendolla ja FF7 ja FF8 Pleikalla kyllä FF8 animaatiot oli se suola josta pidin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto