Poliisi tutkii TVkaista-nettipalvelua

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 23.12.2009 12:39 Kommentteja (25)

Poliisi tutkii TVkaista-nettipalvelua Mediayhtiöiden mielestä nettitelevisiopalvelu TVkaista toimii kyseenalaisesti -- tai jopa laittomasti -- toimittaessaan televisio-ohjelmia asiakkailleen ilman ohjelmien tuottajien lupaa. Poliisi vastaanotti viime kesänä tutkintapyynnön, jonka tekivät suomalaiset mediayhtiöt. Mukana ovat MTV Media, Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos sekä Ääni- ja kuvatallennetuottajat. Salaiseksi luokiteltu tutkinta on edelleen kesken, kertoo Helsingin Sanomat.
Eräänlaisena nettidigiboksina toimiva TVkaista tarjoaa maksaville asiakkailleen ohjelmia kaikilta 11 suomalaiselta ilmaiskanavalta, joita on mahdollista katsoa vielä kaksi viikkoa ohjelman ilmestymisestä. Palvelua on moitittu mediayhtiöiden toimesta useaan kertaan. Ensimmäisen kerran kerroimme asiasta jo vuonna 2006, jolloin Yleisradio hallintojohtaja Jussi Tunturi totesi, että Yle tulee "puuttumaan asiaan". Myös viime ja tämän vuoden puolella olemme kertoneet useampaan otteeseen MTV Oy:n, Nelosen sekä Yleisradion osoittavan syyttävän sormensa suositulle nettipalvelulle.AfterDawn testasi TVkaista-palvelun maaliskuussa 2009. Palvelu todettiin erinomaiseksi ja erityisesti ulkomailla asuville suomalaisille hyvin soveltuvaksi.

Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

123.12.2009 12:54

No tämä nyt tästä vielä puuttui. Ensin he rakentavat omat vastaavat palvelut kasaan ja sitten pyrkivät saamaan nurin ainoan oikeasti toimivan nettiTV palvelun.

Ihme touhua.

223.12.2009 13:02

Nii tästä pitäis kans maksaa jotain veroa varmaan!Tai ainakin jokin maksu mennä "oikeille henkilöille"

323.12.2009 13:07

taitaa kysymyksessä olla vaan mainostulot..

423.12.2009 13:23
Shadown
Inactive

Oli kyllä aika liki etten itsekkin pistänyt kyseistä lafkaa poliisin tutkintaan hyvin kyseenalaisten liikesuhteiden hoidosta kanssani ja heidän aiheuttamista vahingoista itselleni.

523.12.2009 14:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Oli kyllä aika liki etten itsekkin pistänyt kyseistä lafkaa poliisin tutkintaan hyvin kyseenalaisten liikesuhteiden hoidosta kanssani ja heidän aiheuttamista vahingoista itselleni.
No,oli kyllä niin roisi veto julkisesti jotta olisi asiaa jos valaisisit asiaa hieman enempi muillekkin..

623.12.2009 15:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Oli kyllä aika liki etten itsekkin pistänyt kyseistä lafkaa poliisin tutkintaan hyvin kyseenalaisten liikesuhteiden hoidosta kanssani ja heidän aiheuttamista vahingoista itselleni.
Olen ollut vuoden asiakkaana. Asiakaspalvelu toimii jnekkimalliin. Vastaukset maileihin tulevat pikapikaa, myöhään illallakin. Jos nauhoituksissa on olut virhe, on kompensoitu lisäpäivillä. Minusta firma on hyvin reilu ja asiakaspalvelu mallikelpoisesti hoidettu. Itse pihvi eli nauhotteiden katsominen on great. Tv-lupani tietenkin olen maksanut.

723.12.2009 15:55

Täällä kanssa maksetaan TV-Luvat sun muut. Vaihtoehto, että ostaisin kotiini superkuluttajan suosikin - joka vuosi vaihdettavan digiboksin - ei todellakaan kiinnosta niiden epävarmuuden ja kulutusarvonsa vuoksi. Sekään ei ole vaihtoehto, että voin katsoa noiden kanavien valikoitua tarjontaa netissä heidän omilta sivuiltaan. Siellä tulee pakotettuja mainoksia, huonolaatuista kuvaa ja selainrajoituksia vastaan.

Haluan pitää TV-Kaistan. Asun Suomessa. En kiinassa tai muinaisessa Neuvostoliitossa. Haluan, että minulla on vapaus valita mistä ostan palveluni. Jos yle haluaa MediaMaksunsa, niin minä haluan TV-Kaistan.

823.12.2009 16:02

TV-Kaistahan pelaa sillä kortilla että he myyvät asiakkaalle "etädigiboksin" johon taleentuu kaikki ohjelmat, he siis kauppaavat tallennustilaa, ja siihen liitettyä palvelua, mikä ei ollenkaan ole väärin.

Tässä tapauksessa vaan jokaiselle asiakkaalle pitäisi olla jossain se "digipoksi" joka tosissaan tallentaa ne ohjelmat, eikä järjestelmä saisi olla rakennettu niin, että kaikki asiakkaat ovat yhteydessä samaan palvelimeen, kuten todennäköisesti asia on.

Toivon TV-Kaistalle voittoa tästä tapauksesta, sillä se on vaan niin hyvä liikeidea, ja asiakkaalle mahtava palvelu !

923.12.2009 16:05
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

No,oli kyllä niin roisi veto julkisesti jotta olisi asiaa jos valaisisit asiaa hieman enempi muillekkin..
http://www.consoleforums.net/showthread.php?t=7632

Siinähän se koko viestiketju on foorumeiltani.

Asiakaspalveluun minäkin olin tyytyväinen muinoin. Itse johtajien asenteeseen liikeasioissa taasen en.

1023.12.2009 16:34

"Myymme samaa vanhaa p****a vanhalla mallilla ja jos joku tuo reviirillemme kuluttajaa hyödyttävää innovaatiota, se pitää tuhota."

Missäköhän muualla tämän tyyppinen ajattelumalli on jo aikasemmin nähty...ai nii musiikin jakelu.

1123.12.2009 16:46
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spotteri:
"Myymme samaa vanhaa p****a vanhalla mallilla ja jos joku tuo reviirillemme kuluttajaa hyödyttävää innovaatiota, se pitää tuhota."

Missäköhän muualla tämän tyyppinen ajattelumalli on jo aikasemmin nähty...ai nii musiikin jakelu.
Aika iso erohan tuossa Kaistan touhussa on. TV-yhtiöt on jo ikään kuin vähittäisostajia, jotka kustantavat ostokset mainoksilla tai TV-luvilla.
Mainosrahoitteisiin kanaviinhan tuo koskettaa kaikkein eniten. Ne kun ovat tyystin sidoksissa siihen miten suosittuja kanavat ovat katsojaluvuiltaan.
Yhteinen yhtäläisyys on toki siinä, että he (mainosrahoitteiset ja luvalliset) ovat ostaneet ohjelmiin oikeudet tai tehneet itse ne. Heillä on siis oikeudet ohjelmiinsa mitä lähettävät. Kellään ei pitäisi olla uudelleen välitysoikeutta ohjelmiin, puhumattakaan välitykseen, josta kerätään rahaa ihan itselleen, ilman provikoiden välitystä tahoille, jotka itse asiassa omistavat oikeudet ohjelmiin mistä TVKaista kerää itselleen rahat.

Kaiken kaikkiaan kokemuksieni perusteella TVKaistasta voin täysin kuvitella mitä Pasi vastailee TV-yhtiöille, kun he oikeuksiaan penää. Siinä on varmasti Herkon luuri kuumana.

Mutta joo, ihan kiv palveluhan tuo on. Ei siinä mitään. Kaikkein parhaintahan liikeideassa on juuri se, että voi lähettää ohjelmaa, josta muut maksaa oikeudet.

Edittinä sen verta, että aika kallis digiboxi on kyseesssä, jos vähänkään järjelisesti miettii vuosittaista maksua. Siis ihan jos ajattelee palvelua pelkkänä omana digiboxina, eikä palveluna, joka välittää netin yli muiden ohjelmia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.12.2009 @ 16:50

1223.12.2009 16:59

Lainaus:
Edittinä sen verta, että aika kallis digiboxi on kyseesssä, jos vähänkään järjelisesti miettii vuosittaista maksua. Siis ihan jos ajattelee palvelua pelkkänä omana digiboxina, eikä palveluna, joka välittää netin yli muiden ohjelmia.
Onhan se "kallis", kun jokainen voisi itelleen rakentaa vastaavan linuxpohjaisen vehkeen 1000 €:lla, mutta kun taas ajattelee tuon kätevyyttä... :D

1323.12.2009 17:09
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aapeli94:

Onhan se "kallis", kun jokainen voisi itelleen rakentaa vastaavan linuxpohjaisen vehkeen 1000 €:lla, mutta kun taas ajattelee tuon kätevyyttä... :D
Tonnia moisen rakentamiseen ei kulu. Lisäksi tekniikan ei tarvitse muutenkaan olla sellainen, jossa kaikki mahdollinen menee koko ajan "nauhalle". Tehtävään riittää masiina, jonka saa kaupasta reilulla satasella.

Jos palvelua sitten tosiaan miettii juttuna, josta saa kaiken "ilmaisen" TV-lähetyksen kahden viikon viiveelläkin, niin kyse on melko yksinkertaisesti palvelusta, joka markkinoi itseään muiden kustantamilla oikeuksilla. Se on melko selviö. Meinaan vaan, että jos kaikki siirtyisi Kaistalle, niin TV-yhtiöillä ei olisi katsojia ja sitä kautta ei rahoittajiakaan ja sitä kautta ei olisi TV-yhtiöitä EIKÄ TVkaistaa.


1423.12.2009 18:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


http://www.consoleforums.net/showthread.php?t=7632

Siinähän se koko viestiketju on foorumeiltani.

Asiakaspalveluun minäkin olin tyytyväinen muinoin. Itse johtajien asenteeseen liikeasioissa taasen en.
No jaa-a aikamoisella ristiretkellä suorastaan kuulostat olevan :) En minä kyllä löytänyt ainakaan mistään kohtaa jossa sulla olisi jotain kongreettisia todisteita tuon väitteen tueksi mitä tuolla foorumeilla kirjoittelit.. jos toi tosiaan olisi totta niin totta helvetissä tuosta pitäisi ja pitääkin tehdä rikosilmoitus. mutta en ole kyllä itse vielä tuosta avautumisesta kovinkaan vakuuttunut.. tosin en ole edes palvelun käyttäjä mutta siltikin vähän ehkä liioiteltua kun kuitenkin käyttäjä kuntaa löytyy ja tuollainen peli ylläpidon puolelta olisi kyllä touhua jossa menee pillit pussiin samontein MURTAUTUMINEN PALVELIMELLE on kyllä sen verran vakava syytös ainakin kenen tahansa webbisivuja ylläpitävän korviin..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.12.2009 @ 18:50

1523.12.2009 18:58
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


http://www.consoleforums.net/showthread.php?t=7632

Siinähän se koko viestiketju on foorumeiltani.

Asiakaspalveluun minäkin olin tyytyväinen muinoin. Itse johtajien asenteeseen liikeasioissa taasen en.
No jaa-a Aikamoisella ristiretkellä näytät olevan :) En minä kyllä löytänyt ainakaan mistään kohtaa jossa sulla olisi jotain kongreettisia todisteita tuon väitteen tueksi mitä tuolla foorumeilla kirjoittelit.. jos toi tosiaan olisi totta niin totta helvetissä tuosta pitäisi ja pitääkin tehdä rikosilmoitus. mutta en ole kyllä itse vielä tuosta avautumisesta itse kovinkaan vakuuttunut.. tosin en ole edes palvelun käyttäjä mutta siltikin..
En ole millään riskiretkellä, enkä retkellä laisinkaan. Mutta missä kohtaa ei ole näyttöä? Mitä minulla pitäisi tuon kaiken lisäksi olla muille kertoa tai näyttää?

Miten asiaan liittyy sinun osallistuminen yleensäkkään mihinkään?

Onhan tuolla ketjun perässä myöskin Pasin "avautuminen", joka antaa myöskin ihan selkeitä viitteitä asioihin, tai lähinnä se, mihin Pasi ei ota kantaa. Sehän ei yksilöi mikä kohta minun jutussa on heidän mielestää vale. En yksiselitteisesti voi, enkä ole sitä mieltä, että he ovat esim. murtaantuneet palvelimeeni. Se oli kuitenkin fakta, että kernelin korkkaamseen tarvittavat työkalut oli Pasin omassa home-kansiossa. Se on jo yksistään rikos.
Olisi meinaan aika hyvä yhteensattuma, että palvelimella, jossa on kymmenittäin asiakastilejä, olisi nimen omaan Pasin home-kansioon joku kolmas osapuoli pistänyt nuo työkalut murron jälkeen.

Sopimuksen laitonta irtisanomista en voi mitenkään "näyttää". Pasi puhelimessa yksiselitteisesti purki sopimuksen vedoten siihen, että kokee häiritseväksi sen, että koetan saada selvyyttä viikonloppuna palvelimeni tilaan, kun ei herralle koko viikon muina päivinä sopinut vastata sähköposteihin. Juridisesti toiminta oli laiton, riippumati mihin hän koetti vetää linjaa.

Rikosilmoitustahan minä en tosiaan tehnyt, enkä nähnyt sitä kovinkaan oleelliseksi siinä tilanteessa. Vahingot olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan melko lievät ja tuo kirjoitus on mielestäni ihan riittävän iso rangaistus heille. Tuskin tuomio tapahtuneesta olisi sen koommin hetkeutta ketään. Sen sijaan mahdollinen tuomio tästä asiasta mikä heillä on nyt meneillään, hetkauttaa varmasti.

1623.12.2009 19:17

"Miten asiaan liittyy sinun osallistuminen yleensäkkään mihinkään? "
No ihan yhtä paljon kun sinun valitus virsi täällä myös yleensä!
ja lisäksi sinun avautuminen ei kyllä liity taas tämän foorumin uutiseen millään tavalla.

Mutta hyvät joulut sinulle kuitenkin..

1723.12.2009 19:22
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
"Miten asiaan liittyy sinun osallistuminen yleensäkkään mihinkään? "
No ihan yhtä paljon kun sinun valitus virsi täällä myös yleensä!
ja lisäksi sinun avautuminen ei kyllä liity taas tämän foorumin uutiseen millään tavalla.

Mutta hyvät joulut sinulle kuitenkin..
Ei liity sinänsä, mutta itsehän kysyit. Alkuperäisessä viestissäni viittasin vain, ettei olisi ensikerta kun TVKaistalla on vaikeuksia liikesuhteissa. Jos Pasin asenne on vanha tuttu, niin se tyyppi tulee olemaan useamminkin vaikeuksissa liikesuhteissaan. Noh, tietenkään TV-yhtiöiden ja TVKaistan suhteita ei voi millään ajatuksella miettiäkkään liikesuhteiksi.

Itse toivoisin, että vastaavan lainen konsepti olisi olemassa, mutta eri omistajilla ja ihan järjellisellä sopimuksella TV-yhtiöiden kanssa.

...ja niin. Kertomukseni ei ole mikään "itkuvirsi". Itse asiassa olen nykyiseen tilanteeseen paljon tyytyväisempi, kuin TVKaistan "sopimukseen" ja osaltaan tietysti tästä pitää kiittää Pasia, kun ajoi minut tähän tilanteeseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.12.2009 @ 19:26

1823.12.2009 19:31

..aivan. Onhan tuo asia joka tod. pistää miettiin. Varsin kun nimeät joka nurkassa k.o henkilön palvelun "ruumiillistumaksi"joka lähinnä on nuo omat fibasi aiheuttanut lieneekö tämä kaveri vielä vastaavassa virassaan edelleen?

1923.12.2009 19:43
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
..aivan. Onhan tuo asia joka tod. pistää miettiin. Varsin kun nimeät joka nurkassa k.o henkilön palvelun "ruumiillistumaksi"joka lähinnä on nuo omat fibasi aiheuttanut lieneekö tämä kaveri vielä vastaavassa virassaan edelleen?
Virkasuhteissa ei voi olla kuin valtion tai kunnan hommissa...mutta joo... Kyllä se varmasti yrityksen toisena omistaja edelleenkin on.

2023.12.2009 22:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Virkasuhteissa ei voi olla kuin valtion tai kunnan hommissa...mutta joo... Kyllä se varmasti yrityksen toisena omistaja edelleenkin on.
Pilkun nussijalla ei yleensä muutenkaan ole toivoa tulevaisuuden suhteen..

2124.12.2009 08:14
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Virkasuhteissa ei voi olla kuin valtion tai kunnan hommissa...mutta joo... Kyllä se varmasti yrityksen toisena omistaja edelleenkin on.
Pilkun nussijalla ei yleensä muutenkaan ole toivoa tulevaisuuden suhteen..
Noo, se oli vain huomautus, koska ei voinut tietää vaikket asiaa edes tiennyt. Monihan ei meinaan tiedä viran eroa muihin työsuhteisiin. ;)

2224.12.2009 13:52

Lainaus:
Edittinä sen verta, että aika kallis digiboxi on kyseesssä, jos vähänkään järjelisesti miettii vuosittaista maksua. Siis ihan jos ajattelee palvelua pelkkänä omana digiboxina, eikä palveluna, joka välittää netin yli muiden ohjelmia
Palvelu ei maksa kuin noin satasen vuodessa. Sillä hinnalla saan "digipoksin", joka ei edellytä, että muistan laittaa jonkun nauhoitukseen. Samasta "digipoksista" saan vedettyä ohjelmat podcastina ipodiini ja voin käyttää sitä kaikilta kotini laitteilta. En tarvitse digipoksillista televisiota tai erillistä digipoksia vaan voin käyttää sitä todellakin tietokoneeltani.

Se, että digipoksi ei ole täällä hurraamassa 24H tallenteita kiintolevylleen tuo sähköetua noin 80 € / vuosi (Miksi siis sähköyhtiöt eivät ole myös haastaneet TV-Kaistaa oikeuteen?). Minulla ei myöskään ole sitä tuskaa, että digipoksini hajoaa yllättäen ja pääsen ostamaan uutta. Menetän todennäköisesti tallentamani elokuvat jne...

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko Saunalahden kimppuun hyökätty yhtä voimalla?

Luin itsekkin Shadownin vuodatuksen ja katsonut tässäkin keskustelussa hieman äimistyneenä, että peräät oikeuksia ja oikeudentajua mutta silti kiteytät yritysten välisen kisman yhteen henkilöön. Nimeät tämän henkilön jatkuvasti julkisesti täällä ja omassa ahdistuksen purkauksessasi menet vielä pidemmälle; syytät kyseistä henkilöä arvauksien varaan perustuvilla syytöksillä. Viestisi alkuperäinen aihe oli asiasta kyllä, mutta pysyitkö mielestäsi asiallisella linjalla?

Oli miten oli, tämä ei ole Consoleforumin, Megatuutin, eikä minkään ghettohostingin threadi...

2324.12.2009 14:31
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lanttu42:

Se, että digipoksi ei ole täällä hurraamassa 24H tallenteita kiintolevylleen tuo sähköetua noin 80 € / vuosi (Miksi siis sähköyhtiöt eivät ole myös haastaneet TV-Kaistaa oikeuteen?). Minulla ei myöskään ole sitä tuskaa, että digipoksini hajoaa yllättäen ja pääsen ostamaan uutta. Menetän todennäköisesti tallentamani elokuvat jne...
Kannattaa noin kallis sähköyhtiö ehdottomasti vaihtaa! Tai sitten vaihtaa se digiboxi, joka vie aikas paljon virtaskaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lanttu42:

Oli miten oli, tämä ei ole Consoleforumin, Megatuutin, eikä minkään ghettohostingin threadi...

Totta. Asia tuli nyt enempi julki, koska sitä joku vaati. Itse kyllä pysyin ihan asialinjalla. En sinänsä haukkunut palvelua, haukuin nimenomaan henkilöä, joka yrityksen nimissä on toiminut kyseenalaisesti, tuomitsemati koko toimintaa. Tietysti (PERUSTELLEN) annoin mietintää TVKaistan toiminnasta ihan noin yleisellä tasolla. Eri asia onkin, pystytkö itse ajattelemaan asiaa johdonmukaisesti. Kuten sitä, onko pitkällä juoksulla TVKaistan toiminta kenelekkään järkevää toimintaa. Ilman TV-yhtiöitä ja heidän maksamia/tekemiä ohjelmia EI OLE TVKaistaa.

Mietinnän jälkeen siltä varalta, että joku alkaa edelleenkin jankkamaaan "yhden ihmisen tuomitsemista", niin entäs jos olisi tuominnut koko firman yhden ihmisen virheistä ja kokoajan puhunut TVKaistasta ja sen edesottamuksista? Aivan varmasti joku olisi jaksanut nurista, kun tuomitsen yhden ihmisen töppäyksistä koko lafkan. Samalla pitää kuitenkin muistaa, että Pasi omistaa saatujen tietojen perusteella (on julkisia tietoja) puolet toiminnasta. Siis OMISTAA.

Vaikka osa tapahtuneesta onkin veikkauksiani (joihin kuitenkin on ihan painavat perustelut), niin osa on täyttä totta ihan sen perusteella, että olin kuulemassa puhelimessa ihan itse asiasta Pasilta itseltään.

Murto-osuushan olettamuksistani olisi asiassa, millä rakennettiin osuus millä minusta pääsee eroon.
Painotan kuitenkin tässä kohtaan, ettei minulla Nebulan kanssa ole ollut mitään ongelmia ja tämä diili on kestänyt jo nyt pidempään, kuin Kaistan kanssa koskaan. Palvelimen ongelmatapaukissa vastaukset on Nebulalta tullut heti, riippumati siitä, vaikka olenkin ikään kuin pummilla. Nebulan kokoiselle firmalle tuskin on merkitystä minun mainostamisesta sivuillani. Isompi etu minulle on heistä, kuin toiste päin. Sen sijaan Kaistan kanssa meillä oli oikeasti molempia hyödyntävä sopimus.

Ja tämä "purkaantuminen" ihan vain otoksena siitä miten Kaistalla todennäköisesti toimitaan kaikissa vastaavissa suhteissa, kuten TV-Yhtiöiden kanssa. Sanomista varmasti tulee, mutta se on tietysti vaikeaa kaikkien myöntää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.12.2009 @ 15:59

2427.12.2009 08:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aapeli94:

Onhan se "kallis", kun jokainen voisi itelleen rakentaa vastaavan linuxpohjaisen vehkeen 1000 €:lla, mutta kun taas ajattelee tuon kätevyyttä... :D
Tonnia moisen rakentamiseen ei kulu. Lisäksi tekniikan ei tarvitse muutenkaan olla sellainen, jossa kaikki mahdollinen menee koko ajan "nauhalle". Tehtävään riittää masiina, jonka saa kaupasta reilulla satasella.
Ei tuota kyllä reilulla satasella tehdä, eikä edes tonnilla. Yksi iso osa tvkaistan kätevyyttä on, että niitä ohjelmia voi katsoa missä tahansa missä on internet. Toteuta tämä kotikonstein niin rahaa palaa. Tehokkaan koneen tarvitsee jo videoiden pakkaamista varten, puhumattakaan nopeasta internetyhteydestä(upload), jos tahtoo striimata tv ohjelmia muullakin kuin pa*kalla laadulla. Sen lisäksi tuollaisen linux palvelimen pystyttäminen ei kyllä onnistu kuin alan harrastajilta, sen verran scriptaustakin pitää suorittaa, jotta kaikki toimii sujuvasti.

Aika paljon saa tvkaistan hinta nousta, että tulee kannattavammaksi rakentaa tuollainen itse. Jo parhaalla laadulla ohjelmien striimaaminen netin yli tarvitsee 10 megasen upin. Siihenkin saa jo pistää mukavasti rahaa kiinni.

2528.12.2009 07:47
Shadown
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stanner:

Ei tuota kyllä reilulla satasella tehdä, eikä edes tonnilla. Yksi iso osa tvkaistan kätevyyttä on, että niitä ohjelmia voi katsoa missä tahansa missä on internet. Toteuta tämä kotikonstein niin rahaa palaa. Tehokkaan koneen tarvitsee jo videoiden pakkaamista varten, puhumattakaan nopeasta internetyhteydestä(upload), jos tahtoo striimata tv ohjelmia muullakin kuin pa*kalla laadulla. Sen lisäksi tuollaisen linux palvelimen pystyttäminen ei kyllä onnistu kuin alan harrastajilta, sen verran scriptaustakin pitää suorittaa, jotta kaikki toimii sujuvasti.

Aika paljon saa tvkaistan hinta nousta, että tulee kannattavammaksi rakentaa tuollainen itse. Jo parhaalla laadulla ohjelmien striimaaminen netin yli tarvitsee 10 megasen upin. Siihenkin saa jo pistää mukavasti rahaa kiinni.
Väitin yhä, että tonnia ei pala rahallisesti. Työpääomaa voikin mennä senkin edestä. Netin yli tietysti on kämästä kotiverkosta lähettää isohkoja tiedostoja. Toisaalta, harvalle tulee liiemmin tarvettakaan moiseen, jos se purkki onkin omissa nurkissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto