AfterDawn: IT-alan uutiset

Broadcomilta virtapihi HD-piiri miniläppäreille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.12.2009 14:50 Kommentteja (3)

Broadcomilta virtapihi HD-piiri miniläppäreille Johtava puolijohdevalmistaja Broadcom on julkaissut BCM70015 -piirinsä laitevalmistajien käyttöön. Erityisesti teräväpiirtovideoiden toistoon tarkoitettu, Crystal HD -teknologiaa käyttävä piiri on sekä virtapihi että tehokas. Se on suunniteltu toimimaan miniläppäreissä käytettävien Intelin Atom N450 -suorittimen ja NM10 Express -piirisarjan kanssa.
Crystal HD -teknologia tukee useiden eri formaattien videopurkua, niin SD- kuin HD-kuvanlaadulla. Virtapiheyden ja nopeuden lisäksi Broadcom kertoo piirin olevan lisäksi edullinen, joten se soveltuu hyvin halvempiin miniläppäreihin. Tuetuista videoformaateista tiedotteessa mainitaan muun muassa H.264/AVC, MPEG-2, VC-1, WMV9, MPEG-4, DivX® ja Xvid. Tämä tarkoittaa, että piiri mahdollistaa tuen esimerkiksi Blu-ray-toistolle. Lisäksi piiri suoriutuu teräväpiirtoisesta Flash-videosta.

Ensimmäiset Broadcomin Crystal HD -teknologiaa hyödyntävät miniläppärit tullaan näkemään ensi vuoden alussa, kun Asus, Dell ja Samsung julkaiset omat laittensa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

122.12.2009 20:55

Sinänsä hienoa, mutta huomaa kai, että ei käytetty samaa soitinta molemmis koneis? :D Joten voinee olla yhtä kusetusta.

226.12.2009 13:06

Ei varmaan huijausta vaan demo kiihdytetystä ja prosessoripurusta.


Ei mitään uutta, paitsi sen saa nyt läppäriin.

Eipä näytetty virrankulutusta...

Olipas typerä video.

330.12.2009 13:35
admins
Inactive

XBMC tukee uutta piiriä

http://xbmc.org/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto