AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerin uudet Blu-ray-julkaisut sisältävät DVD:n

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.12.2009 12:30 Kommentteja (7)

Warnerin uudet Blu-ray-julkaisut sisältävät DVD:n Viime viikolla Warner Home Video kertoi yllättäviä uutisia, kun yritys paljasti kaikkien uusien Blu-ray-julkaisujen muuttuvan ensi vuoden alkupuolella Blu-ray- ja DVD-levyn sisältäviksi kombo-paketeiksi. Jatkossa Warner ei siis julkaise enää pelkän Blu-rayn sisältäviä julkaisuja, vaan mukana ovat lisäksi elokuvan DVD- ja Digital Copy -versiot.
Kuluttajien kannalta muutos ei onneksi kasvata myyntipakettien hintaa, vaan Warnerin lupauksen mukaan kombo-paketit ovat saman hintaisia kuin nykyiset Blu-ray-julkaisut. Studiolla toivotaan uuden paketoinnin tuovan kuluttajalle lisäarvoa, koska he voivat katsella elokuvaansa useammilla eri laitteilla.

Tuleviin DVD-julkaisuihin muutos ei vaikuta, joten kuluttajat voivat edelleen ostaa itselleen pelkän DVD-julkaisun.

Warnerin lisäksi erilaisia yhdistelmäjulkaisuja suosivat mm. Disney ja Universal, ja muidenkin elokuvastudioiden odotetaan panostavan jatkossa vastaaviin julkaisuihin.

Kombo-pakettien ohella Warner julkaisee vanhemmista elokuvista kahden elokuvan Blu-ray-paketteja, joissa nähdään mm. Analyze This (Terapian tarpeessa) + Analyze That (Jatkoterapian tarpeessa) ja Miss Congeniality (Miss Kovis) + Miss Congeniality 2 (Miss FBI – Aseistettu ja ihana). Näiden tuplajulkaisujen suositushinta on Yhdysvalloissa 24,98 dollaria.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

121.12.2009 12:47

Mitenköhän tämän myötä käy levyjen pinnan taiteelle? Ainakin ne dvd:t jotka olivat kaksipuolisia, olivat kirkkaita molemmin puolin. Siitä tulee vain pieni ärsyke, kun et tiennyt helposti mikä levy oli kyseessä, tai kumpi puoli oli se jonka halusit katsoa.

221.12.2009 13:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti beget:
Mitenköhän tämän myötä käy levyjen pinnan taiteelle? Ainakin ne dvd:t jotka olivat kaksipuolisia, olivat kirkkaita molemmin puolin. Siitä tulee vain pieni ärsyke, kun et tiennyt helposti mikä levy oli kyseessä, tai kumpi puoli oli se jonka halusit katsoa.
multa löytyy hyllystä sellasia dvd leffoja joissa toinenpuoli käsittää 16:9 kuvasuhteen ja toinenpuoli 4:3 kuvasuhteen.
ja ainakin niissä leffan nimi lukee siinä keskireijän ympärillä samaten kuvasuhde jne jne. vaikkakin on pientä tekstiä mut kyl sen lukee.

jos toi maksaa jenkkilässä pauttiarallaa 25dollaria ni suomessa tosta saadaa pulittaa vähintää viiskybää.

321.12.2009 13:01

Tässähän ei puhuta kaksipuolisista levyistä, vaan

Lainaus:
Blu-ray-julkaisujen muuttuvan ensi vuoden alkupuolella Blu-ray- ja DVD-levyn sisältäviksi kombo-paketeiksi

421.12.2009 18:26

Hommasin yhden BD DVD kompon, sis. digitaalinen kopio. BluRay soittimella ei huomannut eroa kumpaa levyä katsoi. BD-levyllä olisi ollut 7.1. ääni alkuperäiskielellä. Koska kyseessä oli lasten piirretty, katsoimme elokuvan suomenkielellä.

Kannattaako BD -levyjä ostaa, etenkään kalliilla? BluRay -soitin kannattaa ostaa, mikäli nykyinen DVD-soitin ei skaalaa kuvaa ylöspäin. Halvimmillaan Blu Ray soittimen saa reiluun 100 euroon sisältäen myös BD -live. Toki Usb -muistitikku pitää ostaa koneeseen ja saada jostain käsiin sellainen BD -levy, joka tukee BD-liveä, ts. BD -livestäkään ei ole ollut vielä mitään hyötyä.

Paljon on laitettu panoksia BD varaan. Saas nähdä milloin aletaan heikentämään DVD:n laatua, että BD alkaa kiinnostamaan :-).

521.12.2009 21:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pitokokka:
Hommasin yhden BD DVD kompon, sis. digitaalinen kopio. BluRay soittimella ei huomannut eroa kumpaa levyä katsoi. BD-levyllä olisi ollut 7.1. ääni alkuperäiskielellä. Koska kyseessä oli lasten piirretty, katsoimme elokuvan suomenkielellä.


Kyllä se näköradion koko ja katseluetäisyys vaikuttaa hyvin paljon siihen huomaako eroa eri versioiden välillä. Omalla 46":lla ja lyhyehköllä katseluetäisyydellä ero on selkeä, ei tarvitse kotelosta tarkistaa kumpi versio sitä tulikaan ostettua. Myöskin ääniraidassa on iso ero DVD-versioon verrattuna. Oma vahvistin ei edes osaa purkaa uusimpia HD-ääniä, mutta jo pelkkä HD-raidan core kuulostaa huomattavasti normaalia DD/DTS -raitaa paremmalta.

Jos siis haluat katsoa elokuvat pieneltä ruudulta ja tv:n omilla kaiuttimilla, älä turhaan laita rahojasi mihinkään BD-soittimeen. Jos taas haluat nauttia BD:n paremmasta kuvasta ja äänestä, kannattaa varautua panostamaan muuhunkin kuin pelkkään soittimeen.

622.12.2009 10:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä
Kyllä se näköradion koko ja katseluetäisyys vaikuttaa hyvin paljon siihen huomaako eroa eri versioiden välillä. Omalla 46":lla ja lyhyehköllä katseluetäisyydellä ero on selkeä, ei tarvitse kotelosta tarkistaa kumpi versio sitä tulikaan ostettua. Myöskin ääniraidassa on iso ero DVD-versioon verrattuna. Oma vahvistin ei edes osaa purkaa uusimpia HD-ääniä, mutta jo pelkkä HD-raidan core kuulostaa huomattavasti normaalia DD/DTS -raitaa paremmalta.

Jos siis haluat katsoa elokuvat pieneltä ruudulta ja tv:n omilla kaiuttimilla, älä turhaan laita rahojasi mihinkään BD-soittimeen. Jos taas haluat nauttia BD:n paremmasta kuvasta ja äänestä, kannattaa varautua panostamaan muuhunkin kuin pelkkään soittimeen. [/quote:


No täällä katsottiin vaan 37 tuumaista noin 3 m eikä vahvistimen äänet olleet kovalla. Kyse oli piirrettystä enkä usko, että piirretyissä on suuri ero katsotko BD vai DVD:ta. Oikeissa elokuvissa BD- ja DVD:n eron huomaa kun asiaan kiinnittää huomiota. Suurempi ero on siinä katsotko DVD:tä keskitasoisella DVD-soittimimella vai Blu-Ray soittimimella.

Totta, BD:sta nauttiminen vaatii panostuksia (jotka tosin on hoidettu riittävälle tasolle). Allekirjoittaneen elokuvanautintoon, niihin harvoihin, riittää hyvin DVD. Voin ostaa BD-DVD:n kompon, jos sellaisen saa halvalla, käytänössä DVD:n hinnalla. Ylimääräistä en ole valmis maksamaan.

722.12.2009 12:59
jaki33
Vahvistamaton

Ostin tytölle Bolt animaation joka sisälsi kummatkin versiot. Itselläni on 50" Full Hd telkku ja kyllä sen eron huomaa. 2 levyn julkasusta on sekin hyöty että, tyttö saa itse käsitellä dvd versiota ja isi taas käsittelee bd versiota :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto