AfterDawn: IT-alan uutiset

LG julkaisi superohuen LCD-TV:n

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.12.2009 20:03 Kommentteja (8)

LG julkaisi superohuen LCD-TV:n CES-messujen lähestyessä eri valmistajat julkaisevat kilvan uusia messutuotteita, joiden on tarkoitus saada kilpailijoiden tuotteet näyttämään eilisen päivän rojulta. Taulutelevisioiden osalta ensimmäisen nokituksen teki LG, joka julkaisi tänään 2,6 millimetrin paksuisesta LCD-televisiosta kertovan lehdistötiedotteen.
LG:n mukaan kyseessä on maailman ohuin LCD-tekniikalla toteutettu taulutelevisio. 42-tuumaisella LCD-paneelilla on painoa ainoastaan 4 kiloa ja sen resoluutio on 1920 x 1080 (120Hz). Paneelin ohuuden saavuttamiseksi LG mm. sijoitti LED-valaistuksen näytön reunoille, eikä paneelin taakse kuten monissa nykyisissä LCD-televisioissa.

Valitettavasti LG ei kuitenkaan paljastanut laitteen tarkkoja tietoja, joten esim. virrankulutuksesta, suositushinnasta tai HDMI-liitäntöjen määrästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

LG muistuttaa kuitenkin tiedotteessaan kuinka yrityksen kehitystyö LCD-paneeleiden osalta on mennyt tänä vuonna eteenpäin suurin harppauksin. Keväällä LG nimittäin esitteli 5,9 millimetrin paksuisia televisioita, joten yritys on saanut alle vuodessa kutistettua paneeleiden paksuuden alle puoleen. Yritys lupaa hyvän kehitystyön jatkuvan, joten jatkossa luvassa voi olla vieläkin ohuempia televisioita.

Alla kuvia uutukaisesta

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

121.12.2009 21:04

Siis 2,6 millimetriä??? Ja vielä ohuempia kaivataan? No huh huh sanon minä. Olisivat saaneet tyytyä siihen 5mm paksuuteen ja keskittyä esimeksiksi sähkönkulutekseen, kuvanlaatuun, ekologisuuteen, ja uusien teknologioiden kehittämiseen.

221.12.2009 22:21

olishan toi kiva jos se olis oikeesti ton paksunen niin sen sais nätisti seinälle. Noi kuvat on taas taktisesta kulmasta otettu, on siellä kuitenkin takana sellanen jumalaton mötti mihin kaikki liitännät tulee, joten ei mitään iloa tuosta ohuudesta. Mutta minkäs teet kun liittimet itsessään on niin isoja...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2009 @ 22:23

321.12.2009 22:39

Rullattavia paperitelkkareitahan täällä kaivataan... Pölyt saadaan pois pesemällä ne vedellä ja puistelemalla niitä pihalla mattopiiskan kera. Mikäs sen käytännöllisempää. :) Paitsi venytettä, antistaattinen ja vettä hylkivä TV.

422.12.2009 9:46

Itse en kauheasti ainakan ymmärrä, mikä noissa super ohuissa niin viehättää? Panoistavaisivat ennemmin muuhun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.12.2009 @ 09:47

522.12.2009 13:45

Henk.koht. ihan sama puhutaanko muutamista milleistä vai senteistä. Saisivat tosiaan panostaa ennemmin muihin ominaisuuksiin kuin tuohon paksuuteen.

Lainaus:
on siellä kuitenkin takana sellanen jumalaton mötti mihin kaikki liitännät tulee, joten ei mitään iloa tuosta ohuudesta.

Kuvista päätellen tuossa on jalusta josta liittimet löytyy. Eli ei siis edes saa seinälle laitettua.

622.12.2009 17:16

Aika turhaa. Miten tuollainen sitten korjataan? Ei varmaan mitenkään. Heitetään suoraan roskiin ja uusi tilalle jos sattuu rikki menemään?

722.12.2009 21:34

muistetaan kuitenkin muutama pointti..
lasketaan nyt että töllön paksuus on se 5mm ni paljos kaikki johdot tuo lisää paksuutta siihen?
hdmi, scart, usb, virtalähde ja esim av johdot vaikka kamerasta.
sillon voidaan jo ruveta laskemaan senttejä taas yli kymmeneen.
ja se että toikin ns innovaatio on tehty täysin rahastuksen merkeissä.
toisivat sitten telkun jossa on tupla tai triplaviritin ja tallentava systeemi.
mutta ei ko pitää ensin käydä rahastamassa tälläsillä.

EI SE OLE TYHMÄ JOKA PYYTÄÄ VAAN NE VITUN JUPIT JOTKA NÄISTÄ MAKSAA

828.12.2009 18:35

Voishan ne liittimet olla vaikka johdon päässä jossain erillisessä boksissa tai vaihtoehtosesti voitas käyttää mm. mini / micro HDMI liittimiä ja jättää wanhanaikaset scartit pois, ei joku scartti enää niin välttämätön ole.

Jos tuo oikeesti noin ohut on ja käytettäs esim. jompaa kumpaa yllämainitsemistani tavoista, niin ihan kätevähän tollanen olis seinälle liimata, eipähän tarvi pelätä että putoo sieltä kun vaan neljä kiloa painaa :p

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto