AfterDawn: IT-alan uutiset

BPI: Luvaton lataaminen ei ole laskussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.12.2009 16:35 Kommentteja (7)

BPI: Luvaton lataaminen ei ole laskussa DRM-suojauksien katoamisen ja tiukentuvien lainsäädäntöjen myötä monet tahot uskoivat luvattoman lataamisen suosion laskevan musiikin osalta, mutta ainakaan Britanniassa ei ole näin käynyt, jos levyteollisuutta edustavan BPI:n julkaisemat luvut pitävät paikkaansa.
Luvut perustuvat Harris Interactiven tekemään kyselyyn, johon vastasi viime kuussa 3 442 britannialaista. Kyselyn perusteella tekijänoikeudella suojattua musiikkia lataa noin kolmasosa vastaajista (29,4 prosenttia) ja suosituin luvattoman lataamisen keino on P2P-ohjelmien käyttäminen. P2P-ohjelmien käyttäjät lataavat kuukaudessa luvattomasti noin yhdeksän tekijänoikeudella suojattua kappaletta ja vuodessa britannialaiset tekevät yhteensä noin miljardi luvatonta musiikkilatausta.

P2P-ohjelmien suosio ei ole kuitenkaan juuri muuttunut viime aikoina, ja se on saamassa tulevaisuudessa kilpailijoita mm. maksullisista latauspaikoista, uutisryhmistä ja tavallisista webbilatauksista, joiden kaikkien suosio on kasvanut selvästi luvattomien lataajien keskuudessa. Kasvua on luvassa myös jatkossa, sillä vastaajat kertoivat vain lisäävänsä luvattomien latausten määriä jatkossa.

BPI:n toimintaa johtava Geoff Taylor oli luonnollisesti pettynyt kyselyn tuloksiin. Taylor toivookin lainsäädännöllisten muutosten vauhdittamista, jotta luvaton lataus saadaan kuriin ja samalla laillisten musiikkilataamoiden suosio kasvuun. Taylorin mukaan on myös tärkeää ottaa lainsäädännössä huomioon kaikki luvattoman lataamisen keinot, eikä keskittyä ainoastaan P2P-lataamisen rajoittamiseen, jotta tilannetta saadaan parannettua.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

119.12.2009 16:48

Odottiko ne, että luvaton lataus vähenisi DRM:n poiston yhteydessä? Eikö oleellista ole että se ei siitä mihinkään noussutkaan vaikka levynostajien elämää helpotettiin.

219.12.2009 18:14

Aika outoa käytöstä levyteollisuudella potentiaalisia asiakkaitansa kohtaan...

Ahdistetaan asiakkaita, mutta ei panosteta omien palveluiden laatuun -> tulevat ostamaan heidän tuotteitaan

Aika oudolla ajatusmallilla meinaavat rahansa saada...

http://www.piraattiliitto.org/uutiset/20...uksen-voittajia

319.12.2009 18:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Samakot:
Odottiko ne, että luvaton lataus vähenisi DRM:n poiston yhteydessä? Eikö oleellista ole että se ei siitä mihinkään noussutkaan vaikka levynostajien elämää helpotettiin.
Monethan perustelevat laitonta latausta sillä, että he eivät halua kopiosuojattuja levyjä eivätkä DRM:ää. No nyt on molemmat poistuneet kuvioista lähes kokonaan, eikä ihmiset vieläkään maksa musiikista.

419.12.2009 20:14

Taas nähtiin miten tekopyhiä ne warettajat on.

519.12.2009 20:34

"P2P-ohjelmien käyttäjät lataavat kuukaudessa luvattomasti noin yhdeksän tekijänoikeudella suojattua kappaletta"

Noh eihän tuossa nyt niin suoren luokan piratismista onneks ole kyse ;)

Itse en edes muista millon olisin viimeks waretellu musiikkia. Spotifya käytän ja levyjäkin tulee yhä ostettua minkä kerkeää.

620.12.2009 12:43

Lainaus:
P2P-ohjelmien suosio ei ole kuitenkaan juuri muuttunut viime aikoina, ja se on saamassa tulevaisuudessa kilpailijoita mm. maksullisista latauspaikoista..
Juu, maksulliset musiikkisaitit ovat kilpailija "ilmaiselle" musiikille varmaan aika tarkalleen samassa suhteessa kun maksullinen seksi on kilpailija ilmaiselle seksille..

Muiden realiteettien ohessa näiltä levy-yhtiöherroilta on päässyt unohtumaan kapitalistisen markkinatalouden määritelmä: ihmiset maksavat rahaa sellaisista asioista jotka kokevat hintansa arvoisiksi. Levy-yhtiöt eivät valitettavasti tällä hetkellä tarjoa mitään sellaista jota monet kokisivat rahojensa arvoisiksi, koska saman tuotteen saa netistä helpommalla ja 100% halvemmalla.

Koska tässä on jo nähty että mukautuminen tai peräti joka liikemallinsa kehittäminen ei levy-yhtiöitä kiinnosta, ainoiksi vaihtoehdoiksi jää A) vallallaolevan markkinatalousmallin radikaali uudistaminen tai B) nykymuotoisen internetin tuhoaminen lataamisten pysäyttämiseksi. Kuten tässä on jo nähty levy-yhtiöt nykyisellään panostavat voimavaransa jälkimmäiseen vaihtoehtoon, siitä huolimatta että se aika pitkälti yhtä mahdoton tehtävä kuin ensimmäinenkin.

Mutta mikäpä siinä, jatkakoon räpistelyä tuhoontuomitun yritysmallin pinnalla pitämiseksi, suosittelen heikäläisiä vaan että vilkaisevat vaikkapa wikipediasta sellaista sivua kuin "Dinosaurus", ja pohtivat millä tavalla sivun sisältö on verrannollinen heidän omaan nykytilanteeseensa.

720.12.2009 18:52
WumWum
Inactive

on se vaan kumma, kun tekijänoikeusjärjestöt eivät mene itseensä!

Käyttävät oikeuslaitoksia hyväkseen ja eivät panosta omaan toimintaan.

Hävetkää!

p2p RULES!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto