AfterDawn: IT-alan uutiset

FBI pidätti Wolverinen luvattoman jakelijan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.12.2009 22:02 Kommentteja (13)

FBI pidätti Wolverinen luvattoman jakelijan Ajojahti X-Men Origins: Wolverine -elokuvan luvattomien jakajien kiinnisaamiseksi on tuottanut lopulta tulosta, kun liittovaltion poliisi eli FBI (Federal Bureau of Investigation) ilmoitti tänään pidättäneensä Bronxissa asuvan Gilberto Sanchezin, jota epäillään kyseisen elokuvan luvattomasta jakelusta.
47-vuotiaan Sanchezin uskotaan laittaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion jakoon viime keväänä Megaupload.com-palveluun, josta useat tahot sitten latasivat elokuvan ja jakelivat sitä edelleen eteenpäin.

Jos Sanchez todetaan syylliseksi, voidaan hänet tuomita kolmeksi vuodeksi vankeuteen, jonka lisäksi häntä voidaan rangaista 250 000 dollarin sakoilla ja elokuvastudio Fox voi pyytää vielä korvauksia heidän tekijänoikeuksiensa rikkomisesta.

Sanchezin pidätys ei välttämättä jää ainoaksi, sillä FBI:n edustaja Laura Eimiller sanoi muiden pidätysten olevan mahdollisia, joka tarkoittaisi Sanchezin saaneen elokuvan itselleen joltain muulta henkilöltä, eikä hän välttämättä ole täten elokuvan ensijakelija.

Keväällä ennen ensiesitystä nettiin vuotaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion katsoi BigChampagnen mittausten mukaan luvatta yli 4 miljoonaa ihmistä ja tämä kismittää myös Foxia, joka aikoo tehdä kaikkensa, jotta luvattoman levityksen taustalla olevat tahot saadaan kiinni ja tuomittua.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

116.12.2009 22:12
WumWum
Inactive

Hui! Taidanpa mennä takaisin piiloon waretus sivulle, kun tälläisten uutisten lukeminen syö kaistaa. :)

216.12.2009 23:21

En oikein ymmärrä, että mikä järki on laittaa hivittävät rapsut vaikka varmaankin hyvin tietää ettei ihminen pysty ikuna noita summia maksamaan.

316.12.2009 23:43

http://boxofficemojo.com/movies/?id=wolverine.htm

elokuva tuotti vain $373,062,569 pitää sitä nyt Gilbertolta saada vähän voita leivän päälle.

417.12.2009 0:09

ajatelkaa paljon elokuvayhtiöt sais rahaa jos ne vaikka sais 10 000 warettajaa kiinni. kaikille miljoonan sakot ja ne ois tienannu 10 000 000 000 dollaria =D

517.12.2009 1:02
nbsih
Inactive

Tuo kuulostaa mahtavalta. Mulle ois ihan se ja sama paljonko mut tuomittas maksaan. Olipa se mikä hinta hyvänsä niin ikimaailmassa eivät sais senttiäkään. Hehe varettaisin vaan lisää ja jakaisin vielä enempi ja kannustaisin kaikkia tuttuja tekemään samoin!

617.12.2009 3:07

Lainaus:
Tuo kuulostaa mahtavalta. Mulle ois ihan se ja sama paljonko mut tuomittas maksaan. Olipa se mikä hinta hyvänsä niin ikimaailmassa eivät sais senttiäkään. Hehe varettaisin vaan lisää ja jakaisin vielä enempi ja kannustaisin kaikkia tuttuja tekemään samoin!

Mut jenkeissä on myös kuolemantuomio...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2009 @ 03:08

717.12.2009 5:00

Lainaus:
Tuksu82=
Lainaus:
Mut jenkeissä on myös kuolemantuomil....
Niimpä, eihän Texasilaisista tiedä, eka 20v kakku, sitten miljoonan taalan sakot, ja vielä myrkkyä suoneen. Sehän komiaa olis.. Lisää waretusta kehiin, just tais uus Winukka saapua..

817.12.2009 7:26

Ei näköjään näytä kiinnostavan poliisia elokuvan alkuperäiset jakajat. Ei näiden RapidShare-MegauUpload -jakajien kiinniotto hyödytä mitään.

917.12.2009 8:55

FBI tutkii tällaisia...varmaan olisi ihan oikeitakin rikollisia kiinniotettavana. Ihan oikeasti! Taas kerran saadaan naurettavan suuret tuomiot ja etenkin korvaukset tällaisesta kopioinnista, josta todellista haittaa ei tule kenellekään. Ei, nuo kaikki neljä miljoonaa kopioijaa eivät olisi koskaan ostaneet tuota elokuvaa, tai käyneet sitä katsomassa, ja kyllä vaan, monet jotka tämän "laittoman" version katsoivat nimenomaan innostuvat siitä myös maksamaan, käyvät katsomassa ihan oikean version leffateatterissa tai jopa ostavat levyn.

1017.12.2009 10:33

Hyvä ku edes huumeista saa hikisee noi palio linnaa :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2009 @ 10:33

1117.12.2009 14:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:
Hyvä ku edes huumeista saa hikisee noi palio linnaa :D
Ei huumeiden myynti sen epänormaalimpaa ole kuin viinan myynti, joten sinänsä itse en tajua miksi siitä saa joskus jopa naurettavia tuomioita. Varsinkin kun 90% huumeista on turvallisempia kuin perus viina.

Toisaalta taas pidän naurettava sitä, että toisen murhaamisesta tai raiskaamisesta saa välillä parin kuukauden tuomiot ja taputuksen selkään, "ethän enää tee toisten, ei jakseta pitää sua täällä tuhlaamassa yhteiskunnan rahoja"

Maailma on sairas paikka...

1217.12.2009 16:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Perho92:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:
Varsinkin kun 90% huumeista on turvallisempia kuin perus viina.
Ai että silleen.. Ton voisi tulkita niin että esim, heroliini, kokkeliini, äläsdee, sienet, ooppiumi, amffetamiini, olis niinku turvallisempii ku kossu? No tosta saat kyllä pistää jotain konkreettista todistetta.
Ganjaa en tuohon ottanut mukaan, koska se on oikeasti viinaa turvallisempaa, mutta ei pidä sisällään tuota 90% huumeista, valitettavasti. Mut, koska tää menee aikas räikeesti ot:ksi nyt, niin pistä vaikka privaa.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

1317.12.2009 20:03

”Keväällä ennen ensiesitystä nettiin vuotaneen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan työversion katsoi BigChampagnen mittausten mukaan luvatta yli 4 miljoonaa ihmistä ja tämä kismittää myös Foxia, joka aikoo tehdä kaikkensa, jotta luvattoman levityksen taustalla olevat tahot saadaan kiinni ja tuomittua.”
Ilmeisesti ei Gilbertto tuota työversiota jakanut. Luulisi työversiota saavan suhteellisen pienen joukon käsiinsä ja FBI.n kaltaisen koneiston helpostikin asian selvittävän.

Tuntuu kummalliselta, jotta keskeneräisiä/ arvostelu versoja ym. vastaavat pääsevät ”jakeluun” ehkäpä tarkoituksella. luulisihan noiden osaavan laittaa "vesileiman/ jäljen" jokaiseen työ/arvostelu tiedostoon ja näkevän mistä vuotaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto