AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3 Slim voisi olla pienempi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.12.2009 14:05 Kommentteja (7)

PS3 Slim voisi olla pienempi Alkusyksystä myyntiin tullut PlayStation 3 -pelikonsolin Slim-malli oli monien tahojen mielestä loistava uudistus, mutta jotkin tahot olisivat halunneet konsolistaan vieläkin pienemmän mallin. Näiden unelmoijien haaveet saattavat kuitenkin toteutua tulevaisuudessa, sillä Sonyllä työskentelevä Masayuki Chatani kertoi Nikkei-lehdelle, että konsolia olisi voinut vielä pienentää.
Ensimmäinen kutistuskeino olisi ollut virtalähteen siirtäminen pois konsolin sisältä, jolloin vapautuneen tilan lisäksi konsolin jäähdytystä olisi voitu muokata, ja täten pienentää konsolia vielä entisestään. Chatanin mukaan tämä olisi kuitenkin tehnyt konsolin kuljettamisesta ja käyttämisestä hankalampaa, jonka takia tätä suunnitelmaa ei koskaan otettu käyttöön.

Toinen konsolin pienentämiseen liittynyt suunnitelma oli mekaanisen kiintolevyn korvaaminen SSD-kiintolevyllä tai verkkoon tapahtuvalla tallennuksella. SSD-kiintolevyjen ongelma PS3:n kohdalla on kuitenkin nykyisellään niiden korkeampi hintataso, jonka takia ne eivät vielä ole vakiovaruste PS3:ssa. Tulevaisuudessa tämä asia saattaa kuitenkin muuttua, ja esim. miniläppäreistä tutut PCI Express Mini Card -paikkaan liitettävät SSD-ratkaisut voisivat korvata kiintolevypaikan kokonaan.

Verkkotallennuksen suurimmat ongelmat ovat Chatanin mukaan internet-yhteyksien hitaat nopeudet ja hajautetun tallennusratkaisujen korkeat hinnat. Verkkotallennuksen osalta kaikki pelitallennukset ja muut tiedot tallennettaisiin suoraan Sonyn palvelimille, jolloin kuluttajien ei tarvitse murehtia kiintolevyn rikkoutumisesta tai varmuuskopioiden tekemisestä. Verkkotallennusten pakollisuus aiheuttaisi luonnollisesti ongelmia myös niille ihmisille, joilla ei ole taloudessaan internet-yhteyttä.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

115.12.2009 14:56

Lainaus:
Alkusyksystä myyntiin tullut PlayStation 3 -pelikonsolin Slim-malli oli monien tahojen mielestä loistava uudistus, mutta jotkin tahot olisivat halunneet konsolistaan vieläkin pienemmän mallin.
Onko sillä koolla nyt niin paljon merkitystä? Ymmärtäisin jos alkuperäinen PS3 olisi ollut joku järjetön möhkäle. Käyttäisivät ennemmin resurssit seuraavan konsolin kehitykseen...tai vaikka pelien ja muun sisällön kehitykseen.

215.12.2009 15:23
AfterDawn Addict

Empä myöskään ymmärrä tuota koko asiaa... Itse ostin fätin, vaikka slimmiäkin olisi ollut saatavilla. Sopii vain paremmin muihin laitteisiin ja on muutenkin hienompi.

315.12.2009 16:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kerbo:
Empä myöskään ymmärrä tuota koko asiaa... Itse ostin fätin, vaikka slimmiäkin olisi ollut saatavilla. Sopii vain paremmin muihin laitteisiin ja on muutenkin hienompi.

Onhan tuossa slimissä nyt erojakin verratttuna tuohon fattiin, esim. Bravia sync:t ja äänekkyys.

415.12.2009 17:12

pitäähän se vähän jättää pelivaraa että voi sitten taas kohta rahastaa uudella entistä pienemmällä versiolla

516.12.2009 8:44

Voin kuvitella vain Mac-ihmisten valittavan Slimin koosta.

616.12.2009 11:03

En pidä nykyisestä muotoilusta yhtään, kulmikas sen kopan kuuluu olla ja hiljainen.

Itse olisin pitänyt hyödyllisenä semmoista uudistuksesta että konsolilla voisi tallentaa ftp-yhteyden välityksellä serverille.


716.12.2009 19:07

Eihän nettiyhteyksien nopeudessa ole mitään ongelmaa. Melkohelpostihan noita 10 megan yhteyksiä saa ja niillä siirtyy tiedostot jo ihan vikkelästi. Siis niin kuan kuin ei tarvitse lähettää mitään ulos. Yli yhen megan lähetysnopeukisia kun ei pahemmin näy järkevissä hintaluokissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....
iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää (18.9.2018 15:53)
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus ....

Uutisarkisto