AfterDawn: IT-alan uutiset

LG panostaa entistä enemmän 3D-televisioihin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 15.12.2009 12:28 Kommentteja (2)

LG panostaa entistä enemmän 3D-televisioihin LG Electronics on kertonut tänään yhteistyöstä satelliittijakelija SkyLifen kanssa. Korealaisyritysten yhteistyö tulee poikimaan lisää 3D-laitteistoa ja -materiaalia aluksi Korean markkinoille. LG on aiemmin kertonut uudesta 3D-näyttöpaneelista sekä ensimmäisestä massatuontantoon siirtyneestä 3D-televisiomallista. SkyLife puolestaan on aiemmin testannut digitaalisia 3D-lähetyksiä kotimaassaan ja aloittaa toiset 3D-koelähetykset ensi kuussa.
LG kertoi samalla, että se aikoo laajentaa 3D-televisioiden tarjontaa ensi vuonna merkittävästi. Yritys tuo markkinoille televisiomalleja laajalla rintamalla kattaen kokoluokat 42-72 tuumaa. Myös ensi vuoden lippulaivamallit tulevat tukemaan 3D:tä. Televisioden paneeleiden ohuuteen on kiinnitetty erityistä huomioita, jotta 3D-efektin vaikutus saataisiin maksimoitua. Televisioiden lisäksi tulossa on myös 3D:tä tukevia projektoreita.

Varsinaisten 3D-tuotteiden lisäksi yritykset haluavat yhteistyöltä myös kehitystä 3D-teknologioissa. Tarkoituksena on saavuttaa mahdollisimman vähän silmiä väsyttävää ja ärsyttävää 3D-kuvaa.

Vaikka aluksi testilähetykset ja tuotejulkistukset koskevat Koreaa, niin LG pyrkii ensi vuonna myös Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille. Yrityksen tavoitteena on myydä 400 000 3D-laitetta vuonna 2010 ja 3,4 miljoonaa vuonna 2011. LG odottaa merkittävää kasvua 3D-televisioiden saralla, sillä tutkimuksen mukaan yli puolet kuluttajista haluaisivat ostaa 3D-television. Saman tutkimuksen mukaan kolme neljästä 3D-kuvaa nähneestä haluavat katsella sitä myös jatkossa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

115.12.2009 14:27

Vielä kun 3d-materiaalia olisi enemmän. :) Vaikka olen kyllä ihan tyytyväinen tuohon 2d kuvaan.

En oikein näe tuon 3d yleistyvän ennen kuin tv-lähetykset käyttävät kyseistä tekniikkaa. Sekä yksi suurimpia jarruja mielestäni on se lasien käytön pakollisuus, jatkossa toki voi tulla toimivia tekniikoita joissa ei tarvita laseja.

215.12.2009 15:47

Ittee ei kiinnosta 3D ennen sitä aikaa, että laseja ei tarvi käytää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto