AfterDawn: IT-alan uutiset

Welho kiihdyttää 200 megabitin sekuntivauhtiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.12.2009 15:21 Kommentteja (18)

Welho kiihdyttää 200 megabitin sekuntivauhtiin Kerroimme kaksi kuukautta sitten kaapelioperaattorina tunnetun Welhon ja YIT:n projektista, jossa pieni osa Helsingin Lauttasaaren asukkaista pääsi nauttimaan gigabittinopeusluokan internet-liittymistä. Nyt Welho on aloittamassa 200 megabitin laajakaistaliittymien beta-testauksen, kerrotaan Welhon lehdistötiedotteessa.
"Beta-testauksella haemme aktiivikäyttäjien kokemuksia nopeiden yhteyksien toimivuudesta ja kartoitamme, millaisia pullonkauloja toimivuudessa on. Tällä hetkellä monen kotikäyttäjän haasteena näyttäisi olevan, ettei nopeaa yhteyttä pystytä hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla kodin laitteista ja ohjelmistoista johtuen", Welhon tekninen johtaja Kari Ruopsa kertoo.

Welho on päivittänyt palvelualustaa ja kuituverkkoansa ripeällä tahdilla. Tämä mahdollistaa tiedotteen mukaan kokonaan uuden luokan nopeudet kaikkialla Welhon verkossa. Joulukuussa käynnistettävä beta-testaus tekee käyttäjien internet-liittymistä jopa 100 kertaa peruslaajakaistaliittymää (2 Mb/s) nopeampia.

Liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteen mukaan ensi kesänä jokaisella suomalaisella täytyisi olla mahdollisuus hankkia itselleen vähintään yhden megabitin nopeusluokan laajakaistaliittymä. Sadan megabitin sekuntivauhdista täytyisi nykyisen tavoitteen mukaan kaikkien suomalaisten päästä nauttimaan vuonna 2015.

"Welho toi 110 megan liittymät tarjolle jo viime vuoden syksyllä, mutta Liikenne- ja viestintäministeriön asettaman hyvän kansallisen keskiarvotavoitteen saavuttaminen ei saa riittää meille taajama-alueen toimijoille. Pääkaupunkiseudun tulee toimia nopeiden laajakaistayhteyksien veturina, jotta laadukkaat palvelut voidaan taata jatkossakin. Suomi ei saa muuttua tietoliikenneyhteyksien etanavaltioksi", Ruopsa muistuttaa.

"Vain riiittävän nopeat laajakaistayhteydet mahdollistavat laadukkaaseen elävään kuvaan ja ääneen perustuvien palveluiden kehittämisen. Me haluamme toimia tällaisena mahdollistajana. Käyttäjille on jatkossakin pystyttävä tarjoamaan entistä parempia digitaalisia viihde-elämyksiä helposti ja nopeasti, heidän omassa kodissaan", painottaa Welhon kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jarno Haikonen.

200 megabitin internet-liittymiä testaamaan rekrytoidaan Welhon nykyisistä 110 megabitin laajakaista-asiakkaista 500 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Welho kertoo uuden nopeusluokan liittymän saapuvan kuluttajamarkkinoille ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

18.12.2009 15:31

Nii kai sitä voi päästä nauttimaan 100 megasta vuonna 2015 mutta eri asia miten paljon se lasku silloin saa sinut nauttimaan, kun edelleen joutuu maksamaan 8 megan liittymästä maltaita, jos asut hiukankin ydinkeskustoista pois :S :(

28.12.2009 15:36

100/5, 200/... 10?

38.12.2009 15:48

nyt äkkiä MAFIAA jotain toimia kehiin, selkeetä avunantoa piratismiin

48.12.2009 16:22

Tuohan on hurja nopeus, mutta meneekö netti oikosulkuun, jos tökkään meisselin E-pistorasiaan jolloin kaikki bitit menee maihin? Toinen ongelma voisi olla, että tietoa tulee niin paljon et siinä ihan sokaistuu ja pitää mennä lääkärin. Emmä oikein tiedä noista suurista nopeuksista, pelottaa kaikki yli 1 Megan nopeudet.

58.12.2009 16:28

Missäs pääsee ilmoittautumaan testaukseen, entä missä on uutisen lähteet?

68.12.2009 16:31
AfterDawn Addict

Lainaus:
Emmä oikein tiedä noista suurista nopeuksista, pelottaa kaikki yli 1 Megan nopeudet.
Repesin ;DD Upea postaus muutenkin ;)

78.12.2009 16:51

Sit vaan odotellaan että keskustelupalsta täyttyy kysymyksistä: "Pitäis olla 200-meganen mut en saa lähellekään sitä?"
Nykyisin taitaa lähes kaikissa tietokoneissa olla gigabitin verkkokortti, ettei se ainakaan ahdista.

88.12.2009 17:07

Mielestäni pitäis saada uppi nopeudet eka kuntoon. Mielummin ottaisin 10/100 liittymän kun 100/10.

Pystyis tekeen pikkasen enemmän tällä nykyiselläkin 8/1 liittymällä jos upload nopeus olis kanssa toi 8mbit.

98.12.2009 17:34
folkewest
Vahvistamaton

Welhohan on tarjonnut jo kauan 110/5 yhteyttä hintaan 54,90.

108.12.2009 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti folkewest:
Welhohan on tarjonnut jo kauan 110/5 yhteyttä hintaan 54,90.
tuohon hintaan kun saisi edes yli 8M liittymän niin olisin tyytyväinen.

118.12.2009 18:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zacksa:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti folkewest:
Welhohan on tarjonnut jo kauan 110/5 yhteyttä hintaan 54,90.
tuohon hintaan kun saisi edes yli 8M liittymän niin olisin tyytyväinen.
Me vähänkään syrjemmillä seuduilla asuvat olemma vaan niin eriarvoisessa asemassa tämän suhteen, koska täällä on edelleen nuo vanhat rätinäpiuhat, jotka talvisin katkeilevat pisin pitkin maita ja mantuja. Itse olisin iloinen jos tämä oma 8/1 toimisi edes ilman katkeilua edes 183 päivää vuodessa...

128.12.2009 19:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arlong:
Missäs pääsee ilmoittautumaan testaukseen, entä missä on uutisen lähteet?
Welholta tuli juuri postia. Eli todellakin tuohon testaajaksi pääsee vain nuo +100megasen liittymän käyttäjät.


138.12.2009 19:31

njaah.. kun vielä keksis millä tuota kuormittais :P kuin luotu hd-leffojen imuun. Ja mitähän muuta sitten ko wareksiminen?

No voi tietenkin warea letkut punasena ja kattoa youtubea ja yle areenaa yhtäaikaa. Ohhoh.. Ihan on hieno juttu, että nopeudet kasvaa, kohta on kokomaailman kuin lanissa olisi.

Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin melko harvalla ihmisellä on tarvetta tuollaisille nopeusluokille, nettisivut eivät tule yhtään sen nopeammin. Youtube myös hd:na, Spotify, Videovuokraamot, nettitv.. ei mikään näistä kuluta noin paljoa kaistaa.

:D mut kyllä se mulle kelpais, jos uppi olis vaikka 50 megaa. Ja hinta ei eroaisi siitä 110-liittymästä.

149.12.2009 10:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zacksa:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti folkewest:
Welhohan on tarjonnut jo kauan 110/5 yhteyttä hintaan 54,90.
tuohon hintaan kun saisi edes yli 8M liittymän niin olisin tyytyväinen.
Me vähänkään syrjemmillä seuduilla asuvat olemma vaan niin eriarvoisessa asemassa tämän suhteen, koska täällä on edelleen nuo vanhat rätinäpiuhat, jotka talvisin katkeilevat pisin pitkin maita ja mantuja. Itse olisin iloinen jos tämä oma 8/1 toimisi edes ilman katkeilua edes 183 päivää vuodessa...
Eikä tarvii olla edes kovin syrjässä. Vanhemmat asuu alle kaksi kilometriä kaupungin keskustasta 80-luvun alussa rakennetulla asuinalueella. Nettiyhteyden nopeus on neljä megaa. Kasiakin on kokeiltu, mutta yhteys oli useammin alhaalla kuin ylhäällä. Pyydettiin operaattori tarkistamaan linja ja kyllähän vikasietoisuus paljon parani mutta tuomio oli silti sama. Asentaja kertoi että puhelinlinjat sillä alueella on sen verran kehnosti tehty että noin kuusi megaa voi maksimissaan saada luotettavasti toimimaan.
Valokuitua odotellessa...

EDIT: Se näissä opiskelijakämpissä on hyvä että netti on nopea ja halpa. 10/10 Sonera HOASilla, kolme euroa vuokran päälle lisää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2009 @ 10:39

159.12.2009 11:15

EDIT: Se näissä opiskelijakämpissä on hyvä että netti on nopea ja halpa. 10/10 Sonera HOASilla, kolme euroa vuokran päälle lisää.


No johan nyt. Mun pitäisi HOAS:lla maksaa 10€ lisää niin saisin 10/10 yhteyden ja 20€ lisää niin sais 100/100

169.12.2009 13:15

Olis mukavaa jos operaattorit panostais tosiaan siihen uppikaistaankin, kun paljon on hyötyä jostain 200/1 liittymistä, jos haluaisi vaikka käydä vähän tarkemman kuvan webbikamerakeskusteluja. Vielä mahtavampaa ois jos jollain konstilla saisivat parannettua niitä latenssiaikoja niin silloinhan netti vasta nopeutuskin.

179.12.2009 15:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Sit vaan odotellaan että keskustelupalsta täyttyy kysymyksistä: "Pitäis olla 200-meganen mut en saa lähellekään sitä?"
Nykyisin taitaa lähes kaikissa tietokoneissa olla gigabitin verkkokortti, ettei se ainakaan ahdista.
Hyvä kun mainitsit tuon verkkokortin, mulla on vain satanen joten enpä taida osallistua sittenkään testaamiseen.

1813.12.2009 8:12

Kannattaa aina katsoa minne asti suuri nopeus ulottuu. Hitain kohta käyttäjän ja käytettävän palvelimen välissä määrää todellisen nopeuden. Siis jos minulla on 11 Mb/s ADSL-yhteys lähimpään keskittimeen ja käytän on-demand videopalvelinta, joka syöttää kuvaa 10 Mb/s nopeudella Internettiin, niin ei se video kuitenkaan aina tule kunnolla näkyviin, koska matkalla saattaa olla jokin väli vain 0.5 Mb/s nopeudella. Käytännössä maailmalle saa harvoin yli 2 Mb/s jatkuvanopeuksisen yhteyden, paitsi joidenkin oppilaitosten kautta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto