AfterDawn: IT-alan uutiset

MySpace haastaa Spotifyn myös Euroopassa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.12.2009 16:03 Kommentteja (2)

MySpace haastaa Spotifyn myös Euroopassa Suosiotaan viimeajat muille yhteisö- ja musiikkipalveluille menettänyt MySpace on haastamassa ruotsalaispalvelu Spotifyta nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa, kertoo Telegraph. Aiemmin Yhdysvalloissa toiminut ja nyt Briteissä lanseerattu MySpace Music tarjoaa ilmaiseksi musiikkia ja musiikkivideota kaikilta neljältä suurelta levy-yhtiöltä. Levy-yhtiöt ovat mukana palvelussa myös omistajina, kuten Spotifyssäkin. Palvelu rahoitetaan täysin näyttöpohjaisilla mainoksilla, joten Spotify-käyttäjiä ärsyttäneet äänimainokset eivät keskeytä kuuntelua.
Eroavaisuuksia Spotifyihin löytyy tosin useita. Ensinnäkin palvelua käytetään nettiselaimella erillisen sovelluksen sijaan. Rekisteröityminenkään ei ole pakollista, mutta soittolistojen tekeminen ja sisällön jakaminen muiden käyttäjien kanssa vaatii tunnukset. Maksullista palvelua MySpace Musicista ei ainakaan toistaiseksi nähdä.

MySpace Musicista löytyy miljoonia musiikkikappaleita, kymmeniätuhansia musiikkivideoita sekä MySpacen ja artistien tuottamia videoita. Tarkkaa musiikkikappaleiden määrää MySpace ei kertonut.

Nähtäväksi jää kuinka MySpace onnistuu rahoittamaan mainoksilla palveluaan sekä mukana olevia levy-yhtiöitä ja niiden artisteja. Spotifyn kohdalla olemme kertoneet mainosrahoitteisen palvelun korvaavan artisteille vain taskurahoja. Palvelun laajentumisesta muualle Eurooppaan ei ole vielä tietoa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

13.12.2009 18:10

Lol joku "myspace" :)

(Spotifyn käyttäjä)

24.12.2009 7:50

Jossain MySpace-musicissa tuskin koskaan tulee olemaan yhtä hyvä tarjonta kuin Spotifyssä. Kyllähän nuo luvut isoilta kuulostaa, mutta Spotifystä löytyy semmoisiakin ylläreitä mitä tuskin MSM:sta tulee löytymään. Lisäksi Spotifyn etuna on Last.fm-tuki, ilman sitä en käyttäisi sitäkään. Lisäksi Spotify omassa ohjelmassaan on paljon kätevämpi kuin selainpohjainen.

Flopin käryä ilmassa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalaiset kuluttavat suoratoistopalveluja entistä enemmän kotisohvilta Suomalaiset kuluttavat suoratoistopalveluja entistä enemmän kotisohvilta (22.1.2019 11:46)
Viaplayn vuoden 2011 lanseerauksesta asti suomalaiset ovat kuluttaneet suoratoistopalvelun sisältöä enemmän pieneltä, kuten puhelimen näytöltä kuin television isolta näytöltä. Vuonna 2018 iso ....
Tesla Model 3 saapuu vihdoin Suomeen – Sai tarvittavat luvat Tesla Model 3 saapuu vihdoin Suomeen – Sai tarvittavat luvat (22.1.2019 11:13)
Tesla on saanut Alankomaiden tieliikennehallinnolta (RDW) luvan aloittaa Model 3 -sähköauton myynnin. Käytännössä lupa tarkoittaa sitä, että Tesla voi aloittaa uuden automallinsa myynnin Alankomaiden ....
Viaplay tuo lineaarisen TV:n kanavia palveluunsa – YLE:n kanavat mukana Viaplay tuo lineaarisen TV:n kanavia palveluunsa – YLE:n kanavat mukana (22.1.2019 11:05)
Viaplau suoratoistopalvelun takana oleva Nordic Entertainment Group lanseeraa Suomessa uuden Viaplay TV -palvelun. Viaplay-suoratoistopalveluun lisätään 18 televisiokanavaa, jotka asiakas ....
MobilePay sai uuden pankkikumppanin Handelsbankenista MobilePay sai uuden pankkikumppanin Handelsbankenista (22.1.2019 10:38)
Danske Bankin mobiilimaksusovelluksesta itsenäiseksi tytäryhtiöksi ponnistanut MobilePay on solminut Handelsbanken Suomen kanssa kumppanuussopimuksen. Yhteistyön myötä MobilePay parantaa toimintakatt....
Mobiilisovelluksiin uppoaa hurja määrä rahaa – Katso Suomen suosituimmat sovellukset täältä! Mobiilisovelluksiin uppoaa hurja määrä rahaa – Katso Suomen suosituimmat sovellukset täältä! (22.1.2019 10:04)
Älypuhelinmarkkinoilla on nähty merkkejä siitä, että laitteiden myyntimäärät eivät enää tahdo kasvaa eikä laitteiden myyntihintaa kasvattamallakaan tahdota saada lisää potkua yritysten liikevaihtokehitykseen. ....

Uutisarkisto