MySpace haastaa Spotifyn myös Euroopassa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.12.2009 16:03 Kommentteja (2)

MySpace haastaa Spotifyn myös Euroopassa Suosiotaan viimeajat muille yhteisö- ja musiikkipalveluille menettänyt MySpace on haastamassa ruotsalaispalvelu Spotifyta nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa, kertoo Telegraph. Aiemmin Yhdysvalloissa toiminut ja nyt Briteissä lanseerattu MySpace Music tarjoaa ilmaiseksi musiikkia ja musiikkivideota kaikilta neljältä suurelta levy-yhtiöltä. Levy-yhtiöt ovat mukana palvelussa myös omistajina, kuten Spotifyssäkin. Palvelu rahoitetaan täysin näyttöpohjaisilla mainoksilla, joten Spotify-käyttäjiä ärsyttäneet äänimainokset eivät keskeytä kuuntelua.
Eroavaisuuksia Spotifyihin löytyy tosin useita. Ensinnäkin palvelua käytetään nettiselaimella erillisen sovelluksen sijaan. Rekisteröityminenkään ei ole pakollista, mutta soittolistojen tekeminen ja sisällön jakaminen muiden käyttäjien kanssa vaatii tunnukset. Maksullista palvelua MySpace Musicista ei ainakaan toistaiseksi nähdä.MySpace Musicista löytyy miljoonia musiikkikappaleita, kymmeniätuhansia musiikkivideoita sekä MySpacen ja artistien tuottamia videoita. Tarkkaa musiikkikappaleiden määrää MySpace ei kertonut.

Nähtäväksi jää kuinka MySpace onnistuu rahoittamaan mainoksilla palveluaan sekä mukana olevia levy-yhtiöitä ja niiden artisteja. Spotifyn kohdalla olemme kertoneet mainosrahoitteisen palvelun korvaavan artisteille vain taskurahoja. Palvelun laajentumisesta muualle Eurooppaan ei ole vielä tietoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

13.12.2009 18:10

Lol joku "myspace" :)

(Spotifyn käyttäjä)

24.12.2009 07:50

Jossain MySpace-musicissa tuskin koskaan tulee olemaan yhtä hyvä tarjonta kuin Spotifyssä. Kyllähän nuo luvut isoilta kuulostaa, mutta Spotifystä löytyy semmoisiakin ylläreitä mitä tuskin MSM:sta tulee löytymään. Lisäksi Spotifyn etuna on Last.fm-tuki, ilman sitä en käyttäisi sitäkään. Lisäksi Spotify omassa ohjelmassaan on paljon kätevämpi kuin selainpohjainen.

Flopin käryä ilmassa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto