AfterDawn: IT-alan uutiset

Luvattomien lataajien kiusaaminen nosti musiikin myyntiä 18 prosenttia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.11.2009 19:38 Kommentteja (11)

Luvattomien lataajien kiusaaminen nosti musiikin myyntiä 18 prosenttia Ruotsissa luvattomia lataajia vastaan tänä vuonna kohdistetut keinot ovat nähtävästi auttaneet Ruotsin musiikkiteollisuutta toden teolla, sillä tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana musiikin myynti on kasvanut länsinaapurissamme 18 prosenttia.
CD-levyjen myynti nousi kyseisellä ajanjaksolla 9 prosenttia ja musiikkia tarjoavien latauspalveluiden myynti puolestaan huimat 80 prosenttia. Lisäksi musiikkia myyvien kivijalkamyymälöiden määrä on lisääntynyt esim. Tukholmassa, joka osoittanee kysynnän kasvaneen.

Musiikkiteollisuuden etuja puolustavan IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) mukaan kasvun syynä ovat maan tiukentuneet tekijänoikeuslait ja uudet innovatiiviset musiikkipalvelut. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedy pitää kehitystä rohkaisevana, mutta hänen mielestään ei voida vielä sanoa, että ovatko ruotsalaiset todella luopuneet luvattomasta lataamisesta vai onko kyseessä vain hetkellinen muutos. Kennedy kuitenkin toivoo muutoksen olevan pysyvää, jonka myötä muutkin maat voisivat ottaa oppia Ruotsin positiivisesta muutoksesta.

Positiivisen käänteen myötä Britanniassa levyteollisuutta edustavan BPI:n johtaja Geoff Taylor toivoo samanlaista muutosta myös Britanniaan, jossa hyväksytään pian uusia lakimuutoksia, joiden on tarkoitus vähentää luvatonta lataamista.

Huhtikuussa Ruotsissa otettiin käyttöön uusi IPRED-direktiiviin perustuva laki, joka mm. tuplasi InProdiconin mittausten mukaan laillisten latauspalveluiden musiikkimyynnin. Lisäksi mediateollisuuden edustajat ovat taistelleet oikeudessa tänä vuonna The Pirate Bay -palvelua vastaan sekä auttaneet¨poliisia Warez-skeneläisten pidätyksissä.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

124.11.2009 19:47
_Henkka_
Inactive

BS?

224.11.2009 20:05

Sellaiset asiat kuten Michael Jacksonin kuolema tms. ei oteta huomioon?

Sama kuin vertaisi 2009 pelimyyntiä ennen Modern Warfare 2sta ja sen jälkeen, sitten ihmettelisi että mitä to-järjestöt teki oikein kun pelejä ostettiin niin paljon.

324.11.2009 20:27

Tuskinpa tuohon kukaan uskoo. Selvää propagandaa kuinka hyvin laki on muka toiminut jotta voidaan taas ruveta pulaamaan uusia lakeja. Tuolta voi seurata ruotsin nettiliikenteen kehitystä:

http://stats.autonomica.se/mrtg/sums/All.html

Pudotus johtuu uudesta laista. Puolen vuoden jälkeen pudotuksesta alettiin paukutella taas ennätyksiä ja kasvu on edelleen jyrkkää.

424.11.2009 21:20

näää propaganda uutiset o jees :D syöttää to mafian prinsessoille lisää halua kaataa kaikki piraatit ja laittaa lisää rahaa et lait saadaa voimaa... -.-

524.11.2009 21:21

Paskapuhetta, näillä kahdella ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Luvattomia lataajia on kiusattu vuodesta toiseen, eli tästä voidaan vetää johtopäätös että luvattomien lataajien kiusaaminen päinvastoin vähentää musiikin myyntiä.

624.11.2009 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaussi:
Paskapuhetta, näillä kahdella ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Luvattomia lataajia on kiusattu vuodesta toiseen, eli tästä voidaan vetää johtopäätös että luvattomien lataajien kiusaaminen päinvastoin vähentää musiikin myyntiä.
Pyh.. kun kiusaamiselle yhdenkin kerran saadaan tulosta, niin se kiistattomasti osoittaa, että lataajien raiskaaminen on välttämätöntä ja sitä tulee suorittaa keinoja kaihtamatta.

725.11.2009 2:58

Ei tuolla vielä kuuhun mennä. Tollasia piikkejä levymyynnin kasvus on aina ollu ja sit on taas vähä hiljasempaa,eli toi on vaa sweduista .Entäs muut maat,kaikkiallahan to-kyrvät on parhaansa yrittäny.Niistä piikeistä vaan ei puhuta ainoastaan myynnin laskusta.

825.11.2009 9:14

Uutislinkissäkin siellä tekstien koukeroissa ehdoteltiin että Spotifyn yleistyminen samoihin aikoihin olisi myös voinut vaikuttaa asiaan. TO-järjestöt eivät tätä näkemystä kuitenkaan puoltaneet. Yllätys?

925.11.2009 11:48

Vau joku sharettaja on käyny ilmeisesti hankkimassa uusimmat levyt jakoon, ehkä ollu kerrankin ruotsissa halvemmalla kuin jossain play.comissa?

1025.11.2009 13:50

lasketaaks tohon 80% latauspalveluihin mm. spotify ja kumppanit?

Toivotaa että piratismi kasvaa, niin alkaa isot levy-yhtiöt etsimään vikaa oikeasta paikasta, eli itsestään. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2009 @ 13:51

1127.11.2009 18:16
Croft
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaussi:
Luvattomia lataajia on kiusattu vuodesta toiseen, eli tästä voidaan vetää johtopäätös että luvattomien lataajien kiusaaminen päinvastoin vähentää musiikin myyntiä.
Sinä puhut asiaa!!! :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2009 @ 18:17

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto