AfterDawn: IT-alan uutiset

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.11.2009 16:15

OpenBitTorrentin internet-operaattori haastettu oikeuteen Keväällä The Pirate Bayn (TPB) oikeudenkäynnin aikaan toimintansa aloittanut OpenBitTorrent-trakkeri on joutunut oikeudellisiin ongelmiin, kun sille internet-yhteyksiä tarjoava Portlane-operaatori haastettiin oikeuteen Ruotsissa.
Oikeusjutun takana ovat Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot, jotka haluavat saada OpenBitTorrentin pois linjoilta. Studioita edustava asianajaja Monique Wadsted kertoi Ruotsin tietotoimisto TT:lle, että OpenBitTorrentia käytetään apuna tiedostojen luvattomassa jakelussa, jonka lisäksi he epäilevät OpenBitTorrentin taustalta löytyvän TPB:n ylläpitäjiä. TPB-kytköksen perusteluina mainitaan Fredrik Neij, joka rekisteröi alun perin OpenBitTorrent-domainin, jonka lisäksi TPB on lisännyt OpenBitTorrent-trakkerin käytettäväksi kaikkiin TPB:n kautta jaettaviin torrent-tiedostoihin.

Portlane on ollut aiemminkin ongelmissa tekijänoikeuksiaan puolustavien tahojen kanssa, ja mm. IFPI on vaatinut aiemmin operaattoria sulkemaan useita BitTorrent-sivustoja.

OpenBitTorrentin sivuilla kiistetään TPB:n ylläpitäjien osallisuus trakkerin pyörittämiseen. Sivuston oman tekstin mukaan sivustojen ylläpitäjät ovat Limassa asuvia opiskelijoita.

Kaikille avoinna oleva OpenBitTorrent-trakkeri on noussut lyhyessä ajassa todella suosituksi trakkeriksi, vaikka se ei tarjoa muita palveluita kuin pelkän trakkerin. OpenBitTorrent tukee DMCA-lain mukaisia poistopyyntöjä, joiden avulla voidaan estää trakkerin käyttö tiettyjen torrent-tiedostojen kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto