Testissä hiirien maasto-ominaisuudet ja kantomatkat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.11.2009 18:11 Kommentteja (174)

Testissä hiirien maasto-ominaisuudet ja kantomatkat

Alkusanat

Tietokoneiden käskyttämiseen käytettävien laitteiden kehitys on edennyt viimeisen kymmenen vuoden aikana todella nopeasti ja erityisesti hiiret ovat kokeneet suuren muutoksia mm. langattomuuden ja optisen tekniikan kehittymisen myötä. Tässä testissä allekirjoittanut päätti tutustua neljän hiiren ominaisuuksiin olohuonekäyttöä ajatellen, jotta selviäisi kannattaako olohuone-PC:n kaveriksi valita hieman tavallista parempi hiiri vai tyytyä halvimpaan mahdolliseen hiireen.
Testauksen kohteena olivat sekä langattoman lähettimen ominaisuudet (kantomatka ja esteiden läpäiseminen) että hiirien maasto-ominaisuudet eli kuinka hyvin hiiret toimivat erilaisten alustojen ja materiaalin kanssa. Lisäksi tarkistettiin hiirten toimivuus Linux-käyttöjärjelmän kohdalla, koska hiirille lupaillaan toimivuutta pääsääntöisesti ainoastaan Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa.

Kilpailijat


Testiin otettiin mukaan kaksi Microsoftin ja kaksi Logitechin hiirtä. Molemmilta firmoilta mukana ovat mallistojen lippulaivat ja kannettavan kaveriksi tarkoitetut mallit. Verrokkilaitteeksi maastotestiin valittiin muutaman vuoden ikäinen Trustin MI-2150, joka edustaa testissä edullista perushiirtä.
Performance Mouse MX


Logitechin tuoreimpana lippulaivana testiin otettiin mukaan Performance Mouse MX, joka sisältää mm. useilla eri pinnoilla toimivan DarkField Laser -tekniikkaan perustuvan optisen silmän, useita eri syöttölaitteita samanaikaisesti tukevan Unifying Receiver -vastaanottimen ja Micro-USB-liitäntää hyödyntävän sisäisen laturin.

Myyntipakkaus edestä

Etukansi avattuna

Oikeakätiseen käyttöön suunniteltu hiiri on hieman isompi kuin tavalliset hiiret ja painoa sillä on ilman patteria 125 grammaa. Käyttövoimansa hiiri saa yhdestä AA-patterista (Logitechin mukaan hiiren kanssa saa käyttää ainoastaan ladattavia Ni-MH-pattereita) ja hiiren mukana seuraa Sanyon ladattava Eneloop HR-3UTG -patteri (1,2 V ja 2 000 mAh). Erinäisten testien perusteella patteri kestää yhdellä latauksella hieman päälle viikon aktiivista käyttöä.

Hiirtä voi ladata käytön aikana ja mukana tulevalla USB<->Micro-USB-johdolla on pituutta 170 senttiä.

Nappien määrän osalta hiiri on omiaan mediakäyttöön, koska rullan ja kahden perusnapin lisäksi hiiressä on neljä peukalolle tarkoitettua nappia, joihin saa kätevästi sidottua esim. mediasoittimien pikatoimintoja sopivien apuohjelmien avulla. Rullan vierestä löytyy lukitusnäppäin, jolla rullan saa pyörimään joko vapaasti tai portaittain. Rullaa voi myös painaa (kallistaa) oikealle ja vasemmalle.Nappien ohella hiirestä löytyy kolme lediä, jotka ilmaisevat akun varaustasoa ja asetettua DPI-tarkkuutta.

Hiiren sopivuus käteen

Myyntipakkaus sisältää hiiren (paristo valmiiksi sisällä) ja Unifying-vastaanottimen lisäksi ohjekirjan, ajurilevyn, USB-jatkokaapelin vastaanottimelle, USB<->Micro-USB-johdon, verkkolaturin (USB-liitännällä) sekä keinonahkaisen pussin latausosien säilyttämistä varten.

Pakkauksen tarjonta

Hintansa puolesta laite on testin kallein ja hiirestä on saatavilla hieman edullisempi Anywhere Mouse MX -malli, joka on muotoiltu molemmille käsille sopivaksi.


V550 Nano Cordless Laser Mouse for Notebooks


Logitechin V550 Nano julkaistiin jo viime vuonna ja se on tarkoitettu kannettavan tietokoneen kaveriksi. Pienen kokonsa, langattomuuden, mukana toimitettavien klipsien ja laserinsa vuoksi se sopii kuitenkin muuhunkin käyttöön.

Myyntipakkaus edestä

Molempia käsiä suosiva hiiri on keskivertohiiren kokoinen ja painoa sillä on ilman pattereita 69 grammaa (pattereiden kanssa 120 grammaa). Käyttövoimansa hiiri saa kahdesta AA-patterista ja hiiren mukana toimitettiin kaksi Duracellin tavallista AA-patteria. Logitechin omien lupausten mukaan laite jaksaa kahdella paristolla normaalia käyttöä jopa 18 kuukauden verran.Hiiressä on kahden perusnapin ja rullan ohella yksi ylimääräinen nappi rullan alapuolella. Rullaa voi myös painaa (kallistaa) oikealle ja vasemmalle, ja rullaa painamalla vaihdellaan joko vapaasti tai portaittain pyörivään tilaan.

Hiiren sopivuus käteen

Hiiren pohjasta löytyy paikka Clip-and-Go-kiinnitimille, joita on paketissa mukana kaksi kappaletta. Logitechin omissa tuotekuvissa Clip-and-Go-kiinnitin on laitettu kiinni suoraan kannettavaan tietokoneeseen, mutta kiinnittimet voi liittää myös esim. seinään tai hyllyihin, jolloin hiirelle saa olohuoneeseen mukavan sijoituspaikan.

Myyntipakkauksesta löytyy hiiren ja vastaanottimen lisäksi kaksi Clip-and-Go-kiinnitintä, Clip-and-Go-kiinnittimen irrotuslaite, USB-jatkokaapeli vastaanottimelle, ohjekirja ja kaksi paristoa.

Pakkauksen tarjonta


SideWinder X8


Microsoftin viime vuonna julkaisema SideWinder X8 on BlueTrack-optiikalla varustettu hiiri, joka on suunnattu paketin ulkoasun perusteella pelikäyttöön.

Myyntipakkaus edestäOikeakätisille suunnattu hiiri on hieman suurempi kuin keskiverto hiiri ja painoa sillä on 162 grammaa. Hiiren energianlähteenä toimii yksi AA-patteri ja hiiren mukana seuraa ladattava GP 210AAHC -patteri (1,2 V ja 2 100 mAh). Microsoft lupaa yhdelle lataukselle peliaikaa noin 30 tuntia.

Nappeja SideWinder X8:ssa on riittävästi, sillä rullan alapuolelta löytyy neljä nappia (kolmea näistä käytetään DPI-asetuksen vaihtamiseen) ja peukalon puolelta löytyy vielä kolme nappia lisää. Rullaa voi myös painaa (kallistaa) oikealle ja vasemmalle.

Peukalon puolelta löytyy myös valaistu näyttö, joka kertoo käytössä olevan DPI-asetuksen ja varoittaa patterin loppumisesta.

Hiiren sopivuus käteen

Muista vertailun hiiristä poiketen SideWinder X8 ei sisällä pientä vastaanotinta, vaan suuren kiekon, jonka avulla tapahtuu myös hiiren lataaminen. Lataamiseen käytettävä johto kiinnittyy hiiren alaosaan magneetin avulla, ja latausjohto ei varsinaisesti estä hiiren käyttöä latauksen yhteydessä, mutta hiiren pitää olla tällöin lähellä vastaanotinta, koska latauskaapelin pituus on noin 95 senttiä.

Myyntipakkauksesta löytyy hiiren ja vastaanottimen lisäksi paristo, ohjekirja ja ajurilevy. Vastaanottimen sisältä löytyy vaihdettavia jalkoja hiireen, joilla voi optimoida hiiren liukumista erilaisilla alustoilla.

Pakkauksen tarjonta

Wireless Mobile Mouse 4000


Microsoftin kesällä julkaisema Wireless Mobile Mouse 4000 on BlueTrack-optiikalla varustettu hiiri, joka on suunnattu käytettäväksi kannettavan tietokoneen kanssa.

Myyntipakkaus edestäSekä vasemmalle että oikealle kädelle sopiva Mobile Mouse 4000 on keskivertohiiren kokoinen ja painoa sillä on yhden AA-pariston kanssa 105 grammaa. Käyttövoimansa hiiri saa yhdestä AA-patterista ja hiiren mukana toimitettiin Energizerin AA-patteri. Microsoftin tiedotteen mukaan tavallisella patterilla laite kestää normaalissa käytössä jopa 10 kuukauden verran.

Hiiressä on kahden perusnapin ja rullan ohella yksi ylimääräinen nappi, joka on sijoitettu hiiren vasemmalle puolelle (oikean käden peukalon kohdalle). Rullaa voi myös painaa (kallistaa) oikealle ja vasemmalle.

Hiiren sopivuus käteen

Myyntipakkauksesta löytyy hiiren ja vastaanottimen lisäksi paristo, ohjekirja ja ajurilevy.

Pakkauksen tarjonta

Yhteispotretti


Alla vielä muutamia potretteja hiiristä, joista näkee hieman muotoilu- ja kokoeroja.

Hiiret ylhäältä


Hiiret yläviistosta


Hiiret selällään
Hiiret selällään yläviistosta


Vastaanottimien erot

Testit


Toimivuus erilaisten materiaalien kanssa


Materiaalitestit suoritettiin puisen kehyksen (liikutteluala 22,7x16,7 cm) avulla, joka rajoittaa hiiren liikettä. Hiirtä liikutettiin kehyksen reunoja myöten ympäri kolme kertaa, ja hiiren liikkuma matka tämän kolmen kierroksen aikana mitattiin Tuomas Puolivälin kehittämän Hiiren matkamittari 1.1 -ohjelman avulla. Jokainen testi toistettiin kolme kertaa ja tulos on ilmoitettu keskiarvona pikselit kohdasta.

Kehys hiirille

Mittauksia varten Windowsin hiiriasetuksista otettiin kiihdytys pois päältä ja osoittimen liikuttelunopeus asetettiin toiseksi hitaimpaan asetukseen. Valmistajien omia ohjelmia ei asennettu ja SideWinder X8:n kanssa käytettiin DPI 500 -asetusta.

Windowsin säädöt

Koska hiiret eivät ole saman kokoisia, eikä niiden kalibrointia voida yhtenäistää, ovat varsinaiset matkat eli pikselit vertailukelpoisia ainoastaan saman hiiren muihin testituloksiin. Verrokkina toimineeseen hiirimattoon matkalukemia verrattaessa selviää kuitenkin se, että kuinka hyvin hiiret pärjäävät erilaisilla alustoilla ja tätä ilmoitetaan alla olevissa taulukoissa suhdelukuna, jossa yhtä pienemmät (< 1,00) tulokset tarkoittavat heikentymistä hiirimattoon verrattuna ja yhtä suuremmat tulokset (> 1,00) tarkoittavat parannusta hiirimattoon verrattuna.Varsinaiset materiaalit jaettiin neljään ryhmään, joita ovat kankaat, puut, lasit ja muut. Tarkoituksena oli poimia mukaan materiaaleja, joita löytyy yleensä ihmisten olohuoneista. Täten kyseiset materiaalit voivat toimia mediakeskuksena toimivan tietokoneen hiirialustana joko satunnaisesti tai jatkuvassa käytössä.

Hiirimatto
Ensimmäisenä testattiin hiirien matkat tavallisella hiirimatolla, joka on tosin vuosien saatossa hieman kulunut.
HiiriMatka pikseleinä
Performance Mouse MX 3188
V550 Nano Cordless Laser Mouse
6290
SideWinder X8
1466
Wireless Mobile Mouse 4000
3642
MI-2150
/td>
2525


Sohvakangas
Ensimmäinen varsinainen vertailutulos saatiin kangassohvalta, jossa ainoa yllättävämpi tulos oli V550:n heikko suhdeluku hiirimattoon verrattuna. V550 on kuitenkin käyttökelpoinen tällä alustalla suhdeluvun suuresta tiputuksesta huolimatta.
HiiriMatka pikseleinäSuhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 29610,93
V550 Nano Cordless Laser Mouse32990,52
SideWinder X813870,95
Wireless Mobile Mouse 400035490,97
MI-215026431,05


Matto
Jo kolme vuosikymmentä hyvin palvellut olohuoneen matto oli seuraava testikohde. Ihmetystä herätti tässä testissä X8:n tulos, joka on selvästi suurempi kuin tavallisella hiirimatolla, vaikka muilla hiirillä tulos oli hieman hiirimattoa heikompi.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 2872 0,90
V550 Nano Cordless Laser Mouse 5581
0,89
SideWinder X8 1628 1,11
Wireless Mobile Mouse 4000
32960,90
MI-2150 2523 1,00
Ryijy
Viimeisenä kangasryhmän testialustana oli noin 3 cm pitkiä lankoja sisältävä ryijy. Lankojen muodostama möykky ei luonnollisesti ole tasaisin mahdollinen alusta, joten hiiren jatkuva käyttö tällaisella alustalla ei ole kovin miellyttävää, mutta onnistuu kyllä.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX2646 0,83
V550 Nano Cordless Laser Mouse 4499
0,72
SideWinder X8 1271 0,87
Wireless Mobile Mouse 4000
2332
0,64
MI-2150 2101 0,83


Tumma lakattu puu
Puuryhmän ensimmäisenä alustana sai luvan toimia tumma lakattu puu, jota löytyy monista huonekaluista. Lakan kiiltävyys ja pöydän pienet kulumajäljet asettavat hiirille haasteita. Eniten ongelmia pöytä aiheutti V550:lle, jonka käyttäminen onnistui kuitenkin tälläkin alustalla ilman ongelmia.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX2909 0,91
V550 Nano Cordless Laser Mouse 36790,58
SideWinder X8 1454 0,99
Wireless Mobile Mouse 4000
35690,98
MI-2150 2492 0,99


Valkoiseksi maalattu puu
Toisena puuryhmän tuotteena oli valkoiseksi maalattu puu, jossa oli myös hieman käytön jälkiä. Tällä alustalla BlueTrack-hiiret tuntuivat pärjäävän selvästi parhaiten, mutta muidenkaan hiirien käyttö ei juuri hankaloitunut, vaikka V550:n tulos ei ollutkaan paras mahdollinen.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX2445 0,77
V550 Nano Cordless Laser Mouse 29440,47
SideWinder X8 1439 0,98
Wireless Mobile Mouse 400035270,97
MI-2150 16210,64


Kulunut puu
Viimeisenä puumateriaalina oli kulunut puu, joka tuotti jälleen eniten vaikeuksia V550:lle, mutta normaalia käyttöä alusta ei estänyt.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX2759 0,87
V550 Nano Cordless Laser Mouse 3542
0,56
SideWinder X8 1404 0,96
Wireless Mobile Mouse 4000 35460,97
MI-2150 2544
1,01
Lasipöytä
Testin hankalimpaan ryhmään kuulunut lasipöytä on 0,6 cm paksu ja ainoastaan Performance Mouse MX toimi tällä alustalla jatkuvasti hyvin. V550:n käyttö ei luonnistunut lasilla lainkaan ja Microsoftin hiirien kanssa liike ei ollut aivan tasaista.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 2882 0,90
V550 Nano Cordless Laser Mouse 00,00
SideWinder X8 6260,43
Wireless Mobile Mouse 4000 17620,48
MI-2150 2880,11


Peili
Hiirille kaikkein hankalin alusta oli odotetusti peilipinta, joka pestiin vielä erikseen ennen testiä. Hiiristä ainoastaan Performance Mouse MX oli tällä alustalla käyttökelpoinen.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 14040,44
V550 Nano Cordless Laser Mouse 120,00
SideWinder X8 200,01
Wireless Mobile Mouse 4000 3
0,00
MI-2150 780
0,31


Muovialusta
Sekaryhmän ensimmäisenä alustana toimi muovinen ruokailutabletti, jonka kiiltävä pinta heikensi hieman hiirien tulosta, mutta ainoa ongelmia kokenut laite oli V550, jonka käyttö kuitenkin onnistui tämänkin alustan kanssa.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 27990,88
V550 Nano Cordless Laser Mouse 23890,38
SideWinder X8 14270,97
Wireless Mobile Mouse 4000 34710,95
MI-2150 21750,86


Teräs
Metalleja testissä edusti teräksinen tarjotin, jonka kanssa ongelmia ei ilmaantunut.
Hiiri Matka pikseleinä Suhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 2704 0,85
V550 Nano Cordless Laser Mouse 4752
0,76
SideWinder X8 1452 0,99
Wireless Mobile Mouse 4000 35630,98
MI-2150 2336 0,93
Nahka
Viimeisenä testialustana toimi tuolin nahkapinta, joka on hieman kiiltävä. Isoin pudotus tapahtui taas V550:n kanssa, mutta mitään varsinaista ongelmaa ei senkään kanssa ollut.
HiiriMatka pikseleinäSuhdeluku verrattuna hiirimattoon
Performance Mouse MX 2765 0,87
V550 Nano Cordless Laser Mouse 38350,61
SideWinder X8 1400 0,95
Wireless Mobile Mouse 4000 3400 0,93
MI-2150 2457 0,97


Langattomuuden kantomatka


Kantomatkaa testattiin muutamassa erilaisessa tilanteessa. Ensimmäisessä testissä mitattiin pisintä suoraa esteetöntä matkaa, jolloin hiiri oli vielä käyttökelpoinen. Käytössä olleen asunnon arkkitehtuurista johtuen pisin esteetön etäisyys jota voitiin testata oli noin 11 metriä, joten V550:lle ja X8:lle ei voitu mitata pisintä toimintaetäisyyttä.

HiiriKantomatka metreinä
Performance Mouse MX 8
V550 Nano Cordless Laser Mouse11
SideWinder X811
Wireless Mobile Mouse 4000
8


Toisessa testissä kannettava tietokone laitettiin hiiren vastaanottimen kanssa puisen lipaston sisään (puun paksuus lipastossa on vähintään 2,1 cm), ja tämän jälkeen tutkittiin VNC-yhteyden avulla, että toimiko hiiri suoralta etäisyydeltä 3,5 metrin päästä. Lisäksi testattiin lipastossa olleen koneen toimintaa, kun hiirtä käytettiin toisesta huoneesta käsin (etäisyyttä hiiren ja lipaston välissä noin 3 metriä) kivisen seinän takaa.Näistä testeistä kaikki laitteet suoriutuivat moitteetta, joten hiirien lähettimet ja vastaanottimet jaksavat raivata tiensä näköesteiden yli.

Linux


Hiirten toimivuutta testattiin myös Ubuntu 9.10:n (Karmic Koala) kanssa. Testaaminen tapahtui käynnistämällä Ubuntu Live-levyltä, jonka jälkeen hiiret laitettiin yksi kerrallaan kiinni koneeseen ja tutkailtiin toimivatko hiiren molemmat napit ja rulla.

Koska kaikki hiiret toimivat Windowsissa ilman ajureita, oli odotettavissa normaali toiminta myös Ubuntussa. Näin myös kävikin eli kaikki hiiret toimivat perusnappien ja rullan osalta myös Linuxissa.

Yhteenveto


Testattujen hiirien ominaisuudet yllättivät allekirjoittaneen positiivisesti. Erityisesti lähettimien ja vastaanottimien hyvä toiminta oli mukava huomata, sillä allekirjoittaneen saamat palautteet langattomien laitteiden kantomatkoista eivät ole usein kovin hyviä.

Maastotestin osalta kokonaisuutena parhaiten suoriutui Performance Mouse MX, joka joukon ainoana hiirenä oli käyttökelpoinen myös lasi- ja peilipinnoilla. Microsoftin BlueTrack-hiiret pärsivät testeissä lasi- ja peilipintoja lukuun ottamatta erinomaisesti, joten sekä Darkfield että BlueTrack ovat harkinnan arvoisia ratkaisuja, jos tarkoituksena on hankkia hankaliakin alustoja tukeva hiiri.

Maastotestissä heikoimmin menestyi V550, joka ei kuitenkaan ollut missään tapauksessa huono hiiri, mutta ainakin allekirjoittanut odotti lasertekniikalla varustetun hiiren peittoavan verrokkina toimineen optisen hiiren useimmissa testeissä.

Hinta/laatu-suhteen osalta testin paras hiiri oli Wireless Mobile Mouse 4000, jonka saa halvimmillaan mukaansa noin 30 eurolla.

Kilpailu


Koska allekirjoittanut ei tee ylimääräisillä hiirillä mitään, jaetaan testissä käytetyt Performance Mouse MX-, Sidewinder X8- ja Wireless Mobile Mouse 4000 -hiiret eteenpäin kilpailun muodossa. Hiirien lisäksi jaossa on yksi Microsoftin lahjoittama pipo eli yhteensä palkintoja on neljä kappaletta. Arvonnan voittaja saa itselleen Performance Mouse MX:n, toiseksi tullut Sidewinder X8:n, kolmanneksi tullut Wireless Mobile Mouse 4000:n ja neljänneksi tullut pipon.Kilpailuun osallistuminen tapahtuu kirjoittamalla kommentti tähän laitetestiin (useamman kommentin jättäminen ei paranna arpaonnea). Anonyymejä kommentteja ei oteta mukaan arvontaan, vaan ainoastaan käyttäjätunnuksen AfterDawnin keskustelufoorumeille omaavat tahot ovat mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan joulukuun 4. päivä 2009 kello 18.00, jonka jälkeen voittajiin otetaan yhteyttä yksityisviesteillä.
Kilpailu on päättynyt ja voittajat arvottu. Kiitoksia kaikille osallistujille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

174 kommenttia

118.11.2009 18:30

Loistava juttu, että testasitte myös linux toimivuutta. Yleensä hiiritesteissä tämä unohtuu. Hyvä arvostelu muuten, mutta mukana tulevien ohjelmistojen toimivuuden arvostelu olisi ollut hyvä lisä.

218.11.2009 18:34

Ihan mielenkiinoisia vertailuja eri pinnoilla. Arpalippu kelpaa. :)

318.11.2009 18:39

Logitech performance mx ylivoimaiseen voittoon ja maksaa vain 2 kertaan enemmän kuin perusrotta.

418.11.2009 18:45

Hyvästä hiirestä maksaa mieluusti vaikka sitte ihan tuntuvastikki. Itellä on Mx Revolution ja G5, media ja pelikäyttöä varten erit. Revolution mukavempi kädelle ja ajaa kaukosäätimen asemaa sängystä, mutta ei ehkä niin hyvä taasen nopeatemposeen peliin.

518.11.2009 18:48

Testi tuli tarpeeseen juuri mietin uutta hiirtä koneeseeni jota käytän satunnaisesti tvn kanssa

618.11.2009 18:49

Ihan hyödyllinen ja hauska testi.
Multimedia näppiksistä voisi tehdä myös vastaavanlaisen testin.

718.11.2009 18:51
tubbana
Inactive

Onko kommentin oltava aiheeseen liittyvä että voi osallistua kilpailuun :P No heitetään jotain... "hieno ryijy"

818.11.2009 18:56

Ihan kätevä tommonen langaton hiiri kun kattoo elokuvia.

918.11.2009 18:59

"on arvontalaulun aika..." :)

1018.11.2009 19:05
SpaaTTeLi
Vahvistamaton

Ihan kiinnostava artikkeli, aina joskus halunnut pelat räiskintä pelejä telkkarilla ja langaton hiirihän siihen on paras vaihtoehto.

1118.11.2009 19:11

Wireless Mobile Mouse 4000:n kantomatka yllätti, itsellä on tuosta vähän parempi 6000-malli ja hyvä että kolmea metriä jaksaa ilman pätkimistä vaikka ei esteitä ole välissä.

1218.11.2009 19:12

Itse käytin joskus logitechin antiikinaikaista langatonta hiirtä ja totesin että taidan vaihtaa takaisin hännän omaavaan rottaan. Testin perusteella sitä voisi jopa uskaltaa hankkia ihan langattoman hiiren.

1318.11.2009 19:23

Kallein ei aina ole paras.

1418.11.2009 19:28

Nanoa tuli joskus mietittyä kaveriksi miniläppärille hiiren koon ja pienen lähettimen takia. Tuli sitten kuitenkin totuttua kosketusalustaan.

Testistä oli mukava huomata, että kantomatkat ovat noinkin hyviä ja kokeilut eri alustamateriaaleilla olivat mielenkiintoisia.

1518.11.2009 19:31

Razerin langatonta odotellesa.

1618.11.2009 19:32

Tässä juuri kannettavalle etsimässä langatonta hiirtä :) .

1718.11.2009 19:36

Mielenkiintoa herättävä testi. Itse pidän langattomista hiiristä, joita olen jo käyttänyt vuosia. Microsoftin 4000:n herätti mielenkiintoa, voisin jopa harkita sen hankkimista.
Eräs asia on sitte laatu, kuinka nämä tulevat kestämään käyttöä, mutta sen näkee vasta vuoden/parin päästä.
Kiitokset kuitenkin kattavasta testistä.

-arpa on heitetty.

1818.11.2009 19:40

ocz equalizer on silti paras hiiri imo, vaikka se onkin langallinen

1918.11.2009 19:41

Tuli tuossa reilu kuukausi sitten käytyä Lidl:ssä ja mukaan tarttui langaton näppis&hiiri yhdistelmä mukaan, hintaa setille oli 25 euroa. Näppis ei ole jostain syystä toiminut, kuin sen hetken kuin sitä ensimmäisen kerran pöytäkoneella testasin. Lähinnä tuon kuitenkin ostin langattoman hiiren vuoksi. Hintakun ei ollut kovin paha.

No tässä olen kyseistä hiirtä (merkki Silvercrest, ja valmistettu Kiinassa) käyttänyt sekä Linuxilla leffa/digi tv käytössä, ja Windowsissa satunnaisemmin kannettavan kaverina.
Kovin suurta moitteen sijaa en voi tuolle Silvercrestille antaa, vaan itse-asiassa on loistava hiirulainen omaan käteen. Tarkkuutta on riittävästi jne. Mutta huonoksi ominaisuudeksi, tai kentiesn viaksi voisin mainita tuon hiiren kantaman, sekä toiminnan vastaanottimen kanssa.
Ensiksikin, vastaan-ottimen ollessa kiinni pöytäkoneen emolevyn USB:ssa ei se toimi kuin todella lyhyellä etäisyydellä (noin 2 metriä, jonka jälkeen sillä ei käytännössä ohjata mitään ilman hermojen menemistä). Mutta suoran näköyhteyden ollessa kyseessä hiiri toimii vielä hyvin noin 5 metrin päästä. Sovitin mikä tuossa on, on perus usb palikka. Ilmeisesti toiminee siis radio taajuuksilla.

Tästä testistä jäi positiivinen kuva. Mikäli jossakin vaiheessa langatonta hiirtä (parempaa) tarvitsen, ostanen tuon MX:än.

Pöytäkoneella peli ja muussa vakinaisessa käytössä minulla on Logitechin MX-518, joka on palvellut vuoden päivät moitteetta ja mikäli tuo Performance MX on lähellekään yhtä hyvä omaan käteeni, niin ostan sen.

Kiitoksia mielenkiintoisesta ja hyvästä arviosta. Itselläni kun käyttö osuu juurikin nahkasohvalta ohjastettavaan Ubuntuun.
Nyt pitää käyttää tuota USB lähetintä koneen etu-paneelissa. Mutta pitänee vielä itse koettaa tuota Silvercrestiä USB jatkiksella..

2018.11.2009 19:49

Joo kyllä uusi hiiri kelpaisi. Vanha Logitekninen Dual action vilkkuu villisti ihan omia aikojaan =)

2118.11.2009 19:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hape:
Ihan mielenkiinoisia vertailuja eri pinnoilla. Arpalippu kelpaa. :)
Toimivuus eri pinnoilla on ainakin itselleni tärkeää... Tälläkin viikolla hiireni on juoksennellut sohvalla, sängyllä, parketilla ja lakatulla sohvapöydällä. Miten on ihmiset, onko hiirissä teidän mielestä suuria eroja (perustyöpöytä käytössä)? Itselleni on nimittäin tähän asti kelvannut melkein mikä vaan perusrotta. Ainoa tärkeä kriteeri on ollut koko.

2218.11.2009 19:54

Testin nimi pakotti kurkkaamaan. :) Ensimmäinen ajatus oli jostain puunkannon päällä testaamisesta.

2318.11.2009 19:59

Kerrankin muutakin kuin isoja numeroita ja käteensopivuuksia..

2418.11.2009 20:04

Omat kokemukset langattomiin hiiriin rajautuu kahteen eivätkä ne silloin kovin säväyttäneet. Taitaa noissa langattomissa olla kuitenkin potentiaalia kun valitsee oikein. Ehkä seuraava hiiri on langaton ehkä ei. Odotellaan katsotaan, mutta nykyistä hiirtä en lähde kuitenkaan vaihtamaan vielä tässä vaiheessa(logitech g5). Mielenkiintoinen testi ja hyvin kirjoitettu artikkeli, sopivasti kuvia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2009 @ 20:05

2518.11.2009 20:19

Yllättävää, että laser hävisi optiselle hiirelle.

2618.11.2009 20:24
AfterDawn Addict

Upeeta, että tänne afteriin on alkanut tulemaan vähän enemmän näitä testejä!!

Lainaus:
Testin nimi pakotti kurkkaamaan. :) Ensimmäinen ajatus oli jostain puunkannon päällä testaamisesta.
Heh, sama tuli mieleen mullakin

2718.11.2009 20:25

Uusi hiiri kelpaisi kyllä. Saa laittaa tulemaan ^^

2818.11.2009 20:33

Omat käyttökokemukset rajoittunut muutaman viime vuoden aikana MX-518:aan. Kannettavaan pitäs joku langaton hiiri saada. Tässä arvostelussa on kyllä huomioitu kiitettävästi se, miten hiirtä oikeasti käytetään, ja siten mitä testejä se tarvitsee..!

2918.11.2009 20:36

kehun testiä jotta voisin osallistua kilpailuun!

3018.11.2009 20:36
tommis
Vahvistamaton

tosi kiva että tarkistitte myös linux sopivuuden.

3118.11.2009 20:42

MX1000 käytössä nahkasella alustalla (laiskanlinnan käsinojalla) ja toimii moitteettomasti jopa räiskintäpeleissä (ja aivan loistava kätöseen). Kantomatka sit taas aivan järjettömän surkee x( alkaa sekoileen jo alta 2m... alustalla kun alustalla.
Kakkoskoneella langallinen G5 (ei sovi käteen parhaiten), on toimannu buenosti valkosella puupinnalla.

Ton Performance Mouse MXn ottaisin ite näistä - dinovo näppiksen kaveriks. Kiitos tästä testistä \o/

3218.11.2009 20:58

Mäkin haluun uuden hiiren =) Mahdollisimman tarkan ettei tule hutiklikkauksia banninapin kohdalla.

3318.11.2009 21:05

Kiitos hyvästä arvostelusta, jälleen kerran! tuli taas tarpeeseen kun pitäsi hankkia uusi hiiri läppäriin

3418.11.2009 21:09

Tuo PM-MX Olisi imo ihan mukava vaikka hintaa onkin mutta omassa käytössä pitää olla johdollinen koska ainainen latailu ei ole hauskaa, vaikka tuota voikin käyttää laturijohdonsta kanssa.

3518.11.2009 21:37

Uusi pelihiiri täälläkin hakusessa. Vanha Logitech kun on alkanut hyppimään pelatessaä ikävästi. Performance kelpaisi hyvin :)

3618.11.2009 21:38

Kiitos hyvästä arvostelusta ja varsinkin pelihiirten vertailu
perus-hiirten kanssa oli positiivista, jos nyt munkki kävis nii sais pitkän odotuksen jälkeen sen pelihiiren :D

3718.11.2009 21:44

Koitetaan onnea.

3818.11.2009 21:44

Hiiriä on ollut ja tullut, kaikissa puolensa ja itswe fatal1tyn versioon päätynyt josta en löydä kun yhden häiritsevän tekijän joka tosin on sama kaikissa hiirissä meinaa mikse näiden pitää naksua, ymmärrän että se helpottaa varmaan joissain asioissa mutta minulla sille ei ole mitään virkaa.

3918.11.2009 21:53

Uus hiiri olisi kyllä tarpeen, kun vanha rupee sanomaan sopimusta irti. :P

4018.11.2009 21:59

Propsit testaajille. Testejä ei ole koskaan liikaa ja mielestäni testinne oli ilmeikäs, hauska ja asiallinen. Seuraavaksi voisi tulla testit vaikka hiirimatoista!

Ja virallinen arvontakone pyöräyttää pallokoneen käyntiin...
Voittajiksi selviävät... joulukuun 4. päivä 2009 kello 18.00... neljä henkilöä, jotka ovat: !"#%, ^^, \0/ ja #¤)

4118.11.2009 22:13

hyvä testi näitä lisää =)

4218.11.2009 22:20

Hiiri tänne kiitos :)

4318.11.2009 22:22

Oikein hyvä, havainnollinen arvostelu! :)

4418.11.2009 22:45

Heh, oli aika hauska että peilipinnalla oli kanssa testattu :)

Hyvin tehty testi.

4518.11.2009 23:09
tonttila
Inactive

Kiitos, kiitos, voitto tuli kyllä ihan yllätyksenä mutta hyvä näin.

Ei vaas, vielä kun testailette BT-hiiriä( ja miksei näppiksiä) muutamat niin sais pleikkarille kaverin olohuoneeseen

4618.11.2009 23:24

Nyt onki vähä helpompi päättää minkälaisen rotan ostaa ukolle joululahjaks

4718.11.2009 23:25
Juhani08
Inactive

yllättävän hyvin noi näyttää toimivan, itse en tosin ole koskaan langatonta hiirtä edes harkinnut... uusi mx518 tuli ostettua pari kuukautta sitten.

4818.11.2009 23:35

Joo näitä testejä lisää, etenkin kiinnostaisi testit esimerkiksi pelikäytössä. Eli jossa oikeasti arvioidaan hiiren tarkkuutta. Hiiri jonka osoitin liikkuu mahdollisimman vähän pienellä liikutuksella kiinnostaisi. Eli osuisi kohteeseen vaivatta.;)

4918.11.2009 23:58

Mielenkiintoinen tuo sidewinder kun pelikäyttöön suunnattu jopa. Kyseinen hiiri ei aivan vastaa Razerin mambaa, mutta langaton ehdokas silti.

5019.11.2009 00:05

Itselläni on tuo vanhempi Performance ollut jo pitkään ja paras hiiri mitä ikinä käyttänyt. Jos arpaonni suo testataan seuraavaksi evoluutiomallia :)

5119.11.2009 00:06

testit myös langattomista näppiksistä ois poikaa (+hiiri/näppis setit)!

5219.11.2009 00:27

Olipas mielenkiintoinen artikkeli.. tälläisiä lisää!

Voisiko jossain vaiheessa testata langattomia näppiksiä myös, ja mielellään sellaisia näppäimistö ratkaisuja joihin sisältyy hiiri. Ei siis erillisenä laitteena, vaan näppäimistössä itsessään.

Jospa sitä kerrankin kävisi mäihä :)

5319.11.2009 00:36

ihan mielenkiintoisia oli, mutta olis vielä ollu kiva kun ois ollu laajempi testi vielä muutama muukin hiiri, esim. logitech mx air ja sit microsotin se uus taittuva rakenteinen, ja mitä mniitä muita erikoisia onkaan...

5419.11.2009 00:59

Hienoa, että AfterDawnissa näitä testejä tehdään. Mielenkiintoista lukea.

Itsellä tällä hetkellä käytössä langaton Microsoftin hiiri. Pelaamiseen ei hirveän hyvin kelpaa, mutta muuten kyllä ihan hyvä.
En tosin tykkää kun tuo vastaanotin tupakkiaskin kokonen ja metrin pitusen johdon päässä.

5519.11.2009 01:07

Ihan mielenkiintoinen vertailu.. itellä ollu käytössä pitkään Logitechin S 510 langaton näppist + hiiri setti jonka hiirtä käytän randomisti TVn kanssa sohva alustana. Peli käytössä langallinen MX518. Kuten arvata saattaa niin tuon S 510 setin perus optinen hiiri on aikas kuraa et vois ihan harkita hommaavansakkin esim tuon Wireless Mobile Mouse 4000:sen tilalle tuon testin perusteella... toivottavasti arpaonni suosii (vaikka mun tuurilla ei oo näkymässä)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 01:25

Core 2 Quad Q6600,Sapphire Radeon 6970 2gb, 4gb DDR2 800Mhz, Samsung Spinpoint F1 750GB, Enermax Modu82+ 625W, Samsung SyncMaster 226BW & 50" Samsung PS50C7705 3D plasma.

5619.11.2009 01:31

Mielenkiintoinen testi. Harvalla on mahdollisuutta testata rottia ennen ostoa näinkään perusteellisesti. Virrankulutus noista olisi vielä ollut hauska saada tietää, mutta kaiken maailman säästötilojen vuoksi mittaus lienee lähes mahdotonta ilman pitkäaikaistestiä. Kantomatkojen pituus yllätti, ilmeisesti tekniikka on parantunut muutamassa vuodessa.

5719.11.2009 02:40

Fiksu ja selkeä vertailu. Lisää vaan vastaavia.

Minä ainakin yllätyin tuon Microsoftin edullisemman hiiren menestyksestä. Edullisestikin saa hyvin toimivan hiiren, jos on valmis tinkimään muotoilusta.

Näillä palkoilla ostaisin varmasti sen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 02:55

5819.11.2009 02:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti weski:
Joo näitä testejä lisää, etenkin kiinnostaisi testit esimerkiksi pelikäytössä. Eli jossa oikeasti arvioidaan hiiren tarkkuutta. Hiiri jonka osoitin liikkuu mahdollisimman vähän pienellä liikutuksella kiinnostaisi. Eli osuisi kohteeseen vaivatta.;)
Samalla vois testata(jos ei vaan mee testi ihan mahdottomaks) et kuinka kauan noi patterit suunnilleen kestää kunnon pelikäytössä.

Itellä on ainakin jäänyt jostain sellanen kuva päähän et ei kovin kauan mene kun hiiri imee patterit tyhjäks. Ja sen takia sitten suosinu johdollista hiirtä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 02:50

5919.11.2009 03:15

Pelikäytössä ei oikein nuo langattomat ole hyviä, juurikin jos tulee jotain patteri ongelma tai sitten kontakti häiriöitä. Itsellä oli läppärin kanssa Logitechin nano v450 joka oli kylläkin todella hyvä pieni läppäri hiiri. Suosittelen. Pelihiireksi Razer DeathAdder.

6019.11.2009 05:31

Vastaavaa testiä hiiri näppis yhdistelmistä ootellessa.

6119.11.2009 06:40

Mielenkiintoinen tapa testata hiirien tarkkuutta.

6219.11.2009 08:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Saami:
Pelikäytössä ei oikein nuo langattomat ole hyviä, juurikin jos tulee jotain patteri ongelma tai sitten kontakti häiriöitä. Itsellä oli läppärin kanssa Logitechin nano v450 joka oli kylläkin todella hyvä pieni läppäri hiiri. Suosittelen. Pelihiireksi Razer DeathAdder.
Kaverilla ainakin aiheutti patterit joskus ongelmia varsinkin pelikäytössä, sen takia oliskin mielenkiintoista tietää et onko patterien kestävyyttä saatu jollain parannettua.

6319.11.2009 09:05

Olishan tuolle langattomalle hiirelle jo tarvetta... :)

6419.11.2009 09:28
djabu
Inactive

Olipas piristävä testi hiiristä :) Läppärillä on niin per*eleen moista liikuttaa hiirtä tuolla kosketustasolla.

Näihin minä kiinnittäisin taviskäyttäjänä kyllä huomioni.


-Lähettimen koko.
Joka siis PITÄÄ olla pieni. Läppärissä on turha pitää mitään mokkulaa joukossa. [sori jos loukkaan mokkulan omistajia, mutta ne on kyllä luomakunnan rumimmat luomukset Ford Ka:n lisäksi]

- Hinta.
Mitään 100e hiirtä en tarvitse jos vain nettiä käyttelen. Pelitkin onnistuu halvemmilla hiirillä ihan mainiosti, silloin harvoin kun pelailen.

+ on jos pakettiin kuuluu ohut näppis, kun käytän joskus HD leffojen katsomiseen konetta, niin on mukava vain kotisohvalta käyttää konetta.

Ainut mikä tähän asti on ollut hyvä mielestäni, on juurikin tuo Lidl:n halpa hiirinäppis setti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 09:35

6519.11.2009 09:41

Noiden hiirien "suositushinnat" olisi voinut myös laittaa artikkeliin mukaan, nyt joutui etsimään jokaisen hinnan erikseen.

6619.11.2009 10:13

Jooh hinnatki ois ollu jutus kivat

6719.11.2009 10:14

Palvelimessa on niin onneton pallohiiri, että olis kiva voittaa siihen uusi hiiri. Kiitos.

6819.11.2009 10:56

Hyvä arvostelu kiitokset laatijoille.
Itselläni ollut hyvät tovit Performance Mouse MX käytössä ja ei tuosta enää hiiri paljoa voi parantua.. vaikka en tuota vielä ole peilin päällä pahemmin raahaillutkaan

6919.11.2009 11:23

Jatkakaa samaan malliin näiden testien kanssa. Vanha hiiri näyttääkin jo valkoisen sijaan ruskealta, niin voisihan sen vaihtaa tai sitten Mac Minin kaveriksi HTPC käyttöön.

7019.11.2009 11:27

R.I.P. vanha MS Wireless Mouse, tahtoo Performance Mouse MX:n!

7119.11.2009 12:13

Arvontalaulun aika?

7219.11.2009 12:20

Hienoa, nyt mahdollista saada olkkariin kunnon hiiri.

7319.11.2009 12:24
miles_
Inactive

Luxuksen näköinen tuo Logitechin Performance Mouse MX.

7419.11.2009 12:43

Testi tukikin jo käsitystäni hiirien kuninkaasta.

7519.11.2009 13:02

Kiitos hyvästä testistä ja itselleni läheisestä aiheesta. Uusi olkkarihiiri onkin hankinnassa.

7619.11.2009 13:07

ee hele, oikiasti mikrop ska voitti kaikki paitsi peili ja lasipinnat... en ois uskonu. lokkitekki kuitenki tekee ultiamtehiiriä...silti laittasin kyllä logitechin vaikka hiirimatto ei ookkaa lasia eikä peliä :) ergonomisemman näkönenki...

7719.11.2009 13:13

Mahtavaa! Tämmöistä olen juuri kaivannut!

Itse olen viime vuosina tapellut paljon olohuoneessa monien langattomien hiiri+näppis yhdistelmien kanssa. Tietääpähän nyt mimmoista hiirtä kannattaa lähteä metsästämään joulun jälkeen kauppojen syövereistä. :P

7819.11.2009 13:17

Hyvä että tällaistakin testataan sillä paketissa luvattuihin tietoihin ei todellakaan aina voi luottaa. Itse etsin muutama vuosi sitten hiirtä jossa hyvä kantama ja ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi löysin silloin logitechin Bluetoothilla toimivan langattoman näppiksen ja hiiren. Ja kyllä olen ollut tyytyväinen näihin.

7919.11.2009 13:19

Kiva testi.

8019.11.2009 13:35
qkkeli
Inactive

Onko outoa toivoa Microsoftin pipoa?

8119.11.2009 14:02

hyvä testi, jossa etenkin sain vastausken siihen, onko mistään hiirestä sohvakäyttöön, nimenomaa kantomatkansa osalta. Olen useita turhaan kokeillut

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 14:02

8219.11.2009 14:10

Hyvä ja kattava testi. Kyllä hiirissä on eroja. Tarvitsisin itsekin uutta hiirtä joka MX:n tapaan toimii erilaisilla pinnoilla. Lisää tällaisia testejä, jossa selkeät erot tulevat ilmi!

8319.11.2009 14:24
henmat
Inactive

Hiano testi jyrsijöistä! Ja tosi hyviä kokemuksia muutaman viikon ajalta juuri tosta Performance Mouse MX:stä. Melkein yhtä hyvä, kuin tossa työpöydällä oleva MX 5500 Revolutionin sarjan hiiri.

8419.11.2009 14:25

Nyt tiedän minkä ostaa kun pitäisi käyttää hiirtä olohuoneen lasipöydällä.

8519.11.2009 14:26

joo meillä on vaimon koneessa köytössä microsoftin langaton hiiri,on pelannut hyvin paitsi syö paristoja melko nopeasti voi pysätä kesken pasianssin

8619.11.2009 14:34

Asiallinen testi! Mulle kelpais tuollainen pienempi hiiri linux läppärin seuraksi. :)

8719.11.2009 14:37

Läppärissä V500, joka toiminut yllättävän hyvin normialustoilla. Plussaa kyseisen hiiren matkakuntoon pakkaamisesta!

8819.11.2009 14:40
paltzai
Inactive

Loggarin hiirillä ei ole monivuotisessakaan käytössä ollut minkään näkösiä käyttöongelmia,kalliita ne on kuin mikä mutta jospa ne sitten siksi juuri toimivatkin vuosia moitteitta.

8919.11.2009 14:52
patuko
Inactive

Koira söi langallisen hiiren ja ulosottomies vei veropalautukset niin olis kiva saada joululahja. Pöutäkin on pieni mutta kyllä siihen pieni hiirulainen sopis.
Hyvä kun testailette ihan käytännön juttuja vaikka ajan kuluksi.

9019.11.2009 14:54

Mielenkiintoinen ja varmasti joillekkin hyödyllinen testi.

9119.11.2009 15:15

Katotaan tärppäiskö!?

9219.11.2009 15:29
mikkii-2
Inactive

Mielenkiintoista. Kiva kun saa näin tietoa.

9319.11.2009 15:41

Kiintoisa artikkeli ynnä muuta. Hyväntekeväisyyttäkö-kö-kö?

9419.11.2009 15:49

Just oikeella hetkellä tuli tää testi, ite juuri miettimässä ostaisko uuden hiiren langalla vaiko ilman lankaa ja tän perusteella voi todeta että ei ne langattomatkaan ihan kelvottomia ole.

Jos ny arpaonni osuis kohalleen ja sais tästä kunnon hiiren =)

9519.11.2009 15:56
X_Ted
Inactive

Itse olen tuota SideWinder X8 havitellut, mutta on vielä jäänyt ostamatta hinnan takia.

Toki ei nuo muutkaan taida huonoja vaihtoehtoja olla.

Hyvä testi.

9619.11.2009 15:59

Olisinpa voinut lukea samankaltaisen arvostelun omasta MS Natural Ergo Wireless Laser Mouse 7000:ni. Hiiri kun hyppii lähes kaikilla muilla alustoilla paitsi hiirimatolla. Käsituntuma on kuitenkin itselläni sen verran hyvä, että jaksaa raahata mattoakin tarvittaessa mukana. Rannekin kiittää - ja oli edullisempi kuin Vertical Mouset. (+ Samassa setissä tuli myös yhtä hyvällä tuntumalla varustettu näppäimistö, jonka ainoa haitta taitaa olla välilyönnin meteli...)

Performance MX näyttäisi kyllä hyvältä tarkkuushiireltä, ja hieman on (oikeakätisten) ergonomiaakin ajateltu. Pinta voisi kyllä kallistua enemmän, mutta varmaan perinteinen asento miellyttää massaa enemmän tai ainakin sopii useammalle.

Vaikka on sääli, että on erikätisiä tietokoneen käyttäjiä, niin mielummin kyllä ostan erityisesti oikealle kädelle suunniteltuja hiiriä. Vasureille voisi olla omat versiot kaikista hiiristä - vaikka vain pienenä eränä maahantuojalla, josta niitä voisi erikseen tilata.

9719.11.2009 16:01

Olisi ollut jees jos olisi myös hiirien viiveitä tutkittu verrattuna langallisiin malleihin.

9819.11.2009 16:03

Ihan pätevän olonen testi, ja kyllä tuo Logitechin MX kelpais vaikka G5:nen onkin tällä hetkellä käytössä.

9919.11.2009 16:04

Testitulos oli suoraan sanoen järkytys.. mun keytronicin langaton pallohiiri ei enää olekaan kehityksen huipulla :D

10019.11.2009 16:22
TWare
Inactive

Hyvä testi. Tietääpä ainakin minkälaisen yleishiiren ostaa. .D

10119.11.2009 16:32

Kiitos testistä, on pidemmän aikaa ollut hiiren hankita ajankohtainen.

10219.11.2009 16:56

Itsellä MX Revolution käytössä. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, lukuunottamatta alkutaipaleella esiintyneitä yhteyden pätkimisongelmia. Tämä korjautui ajurin päivityksellä. Nyt tuntuu, että akunkesto on alkanut heikentymään, mutta hiiri on kyllä tainnut olla aktiivikäytössä jo pari vuotta.

10319.11.2009 17:25

Mielenkiintoinen testi. Kiinnostaa myös tuleva arvontavoitto?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arvi1969:
Itsellä MX Revolution käytössä. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, lukuunottamatta alkutaipaleella esiintyneitä yhteyden pätkimisongelmia. Tämä korjautui ajurin päivityksellä. Nyt tuntuu, että akunkesto on alkanut heikentymään, mutta hiiri on kyllä tainnut olla aktiivikäytössä jo pari vuotta.

10419.11.2009 17:37

Loistava testi, ei voi muutakuin kehua. Lasin ja peilin päällä käytettävyys vain yhdellä hiirellä yllätti, liekö siinä sitten tekniikassa niin suuri ero. Laserilla näytti toimivan...

10519.11.2009 17:38

Mielenkiintoinen testi. Toivottavasti jossain vaiheessa testataan myös langallisia hiiriä.

10619.11.2009 17:41

Itsellä käytössä Logit. V220, läppärin kanssa ihan ok.
Olen hankkimassa uutta hiirtä pc:n yhteyteen, tämä testi tuli hyvään aikaan ja helpottaa päätöksentekoa. Pitänee kuitenkin odottaa arvonnan tulokset.

10719.11.2009 17:55
Dumbass9632
Inactive

Hauska testi

10819.11.2009 17:56

Hyvä juttu.
Minulla oli Logitech hiiri ja kesti vajaa kaksi kuukautta, kun lakkasi toimimasta. Langattomat hiiret ovat hyviä käyttää nopeutensa johdosta.

10919.11.2009 17:58

Testille isopeukku... kaipa sitä pitää käydä hiiri kaupoilla jos täältä ei onnista.

11019.11.2009 18:03

Sidewinderiä olen jo pitkään katsellut. Tuntuu pärjäävän tasolla kuin tasolla tarvittavan hyvin. Saattaa hyvinkin joutua joulupukin konttiin. Hyvin tehdyt tilastot! Lisää vastaavia experimenttejä! Moar mouses. Jos sitä voiton tästä kotiin vielä veisi, vaikka arpaonni onkin huono.

11119.11.2009 18:15

Lisää lisälaitetestejä. Seuraavaksi vaikkapa ulkoiset kovot, ja jakoon.
Pitäähän jyrsijällä häntä olla!

11219.11.2009 18:20

No, langatonta ootetaan pukilta ja jos pukki ei tuo, nii sitte ootan teiltä! (´¤`)

11319.11.2009 19:06

Hyvä ja asiallinen vertailu. Oli hienoa nähdä minkälaisia ominaisuuksia hiirillä on. Itselläni on joku Logithecin langanton hiiri, joka on ihan vain peruskäyttöön (ei riittäny raha parempaa :D). Tuo SideWinder olisi aika makee. :D Tässä sitä sitten jännitetään tuloksia. :)

Onnea kaikille!

- _GAS_

11419.11.2009 19:08

Olen tullut huomaamaan, jotta Logitech:in Trackball toimii sangen luotettavasti kaikilla alustoilla ;-)

11519.11.2009 19:20

Hyvä ja perusteellinen vertailu ja ennen kaikkea se miellytti, että myös hiirulaisten painot oli muistettu mitata, sillä mielestäni hiiressä täytyy olla vähän painoa, jotta sitä olisi miellyttävä käyttää.

11619.11.2009 20:04

Itse hankin tuollaisen X8:n Logitech Revolutionin korvaajaksi eikä siitä ole juuri hyvää sanottavaa. Tassut olivat kaikki uutena hirveän karheita ja raapivat ja rahisevat (muovimatto). Valkoisista tassuista yksi on eri korkuinen kuin muut joten hiiri keikkuu niillä. Kuluneena tassuissa ei ole havaittavia eroja keskenään. Kaikki ovat jotenkin tahmeita eikä hiiri liiku matolla pehmeästi.

X8:sta on vaikea pitää kiinni nostettaessa ja materiaali on muutenki aika liukasta ja halvan oloista (ei mitään kumipinnoitteita vaan hiostavaa muovia). Rulla on vähän liian kankea ja liukas eikä siitä kuuluva räks-räks ääni herätä luottamusta.

Hiiren päälle on ympätty neljä nappulaa mutta mitä niillä tekee? Kolme vaihtaa DPI-asetusta ja yksi avaa Game Explorerin vistassa...

Tarkkuus on kyllä luvattua tasoa mutta muuten X8 on ollut paha pettymys.

Lahjoittakaa mulle tuo Logitech Performance ja päättäkää kärsimykseni.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 20:04

11719.11.2009 20:12
paltzai
Inactive

Ei se mikään ihme ole jos loggarin uusin toimii hienosti,minulla on ollut mx revolution siitä asti kun se markkinoille tuli.hinta tosin oli silloin lähes kaksinkertainen nykyiseen verrattuna mutta ei vieläkään voi valittaa ominaisuuksista.

11819.11.2009 21:07

Sitten kun saisi vielä testattua tuon maksimi kantaman...

11919.11.2009 21:20

Razer Orochin (http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-orochi/) arvostelu olisi ollut mukava nähdä, mutta hyvä näinkin :)

12019.11.2009 21:40
worxfly
Inactive

Testi ja sen tulokset tulivat tarpeeseen sillä olohuonehiiren hankinta on edessä. Vanha langallinen Logitech MX518 (suosittelen) palvelee silti erittäin hyvin työpöydällä.

12119.11.2009 22:15

Hieno testi! Olenkin testaillut Mobile Mouse 4000 läppärin kaveriksi ja se on tuntunut varsin hyvältä. Varsinkin hiiren rullasta olen tykännyt.

12219.11.2009 22:47

Hyvä testi, näppiksille myös tervetullut. Itellä käytössä Logitechin V320 langaton, ja voin sanoa että todella tyytyväinen oon ollu.

12319.11.2009 23:30

Minulla on jo toinen Logitechin langaton kannettavassa, edellinen ei ollut nano mutta nykyinen on. Mutta tämä ei ollut tärkein syy kirjoittaa mielipide: kuinka ihana on lukea satiirinen, humoristinen arvostelu, jossa ryijypohja on aivan oikein verrattu rankkaan maastoon...hiiri edestä, hiiri takaa, hiiri makaa...puuttui vain hiiri kakkaa...
en ole pitkään aikaan nauranut niin paljon kuin tätä testiä lukiessa! Nyt osaan arvosta hiirtäni ikään kuin maastoautoa. Eipä ollut koskaan ennen tullut mieleen. sitäpaitsi vasurina on oleellista tietää, onko hiiri suunniteltu vain oikean käden käyttäjille.
Kiitos hauskasta hyödyllisestä hupihetkestä!

12419.11.2009 23:30

Aika jännä muuten, että parhaiten ja huonoiten toimivat hiiret tulivat samalta valmistajalta.

12520.11.2009 03:20

Mielenkiintoinen testi!

12620.11.2009 03:29

Seo Hjallun nimipäevä nynni koetetaas voettaa vaek tua ämmäksä nyssitte...

12720.11.2009 09:43

Tällaisia testejä vaan enemmän!

12820.11.2009 10:55

ollu laser 3vuotta lokitekin nyt vähän joutuu hakkaa mut ollu tyytyväinen muuten .hyvä kun testaatte nekin kun kuulee välil mitä ihmeellisempii kommenteja.

12920.11.2009 11:07

Minunkin hiiret on mitä sattuu niin koitetaas täältä parantaa tilannetta.

13020.11.2009 11:08

Hienoa, että suomenkieliseen Afterdawniin tulee myös laitearvosteluja!

13120.11.2009 11:09

Itselle tärkeimpiä ominaisuuksia on paristojen/akun kesto, joten valinta omalla kohdalla painottuu tuonne Logitechin tai Wireless Mobile Mouse 4000:n suuntaan.

Nykyiseen Logitechin V200 ollut erittäin tyytyväinen. (paristojen kesto n. 1 vuosi)

13220.11.2009 11:29

Hyvä testi, kiitokset tästä. Mukava nähdä, että myös toimivuus Linuxissa on otettu huomioon. Alkoi testin perusteella tuo Performance Mouse MX houkuttelemaan kovasti.

Ovat muuten hiirten kantomatkat parantuneet huomattavasti. Mulla on pari vuotta vanha Logitechin langaton perushiiri, jonka kantomatka on hädin tuskin kaksi metriä.

13320.11.2009 13:22

Kivoja noi hiiret. Ainakin näyttävät aika mukavilta pitää kädessä, eli Sidewinder ja mx.

Toivottavasti mun Luck on 10! XD

13420.11.2009 15:07

Tosi hyvä artikkeli. Koska en juurikaan pelaa, minulle kelpaisivat kyllä nuo yksinkertaisemmat mallit.

13520.11.2009 18:59

Hyvä arvostelu. Hiirikin ois iha jees.

13620.11.2009 19:11

Kyllähän tuommonen langaton hiiri kelpais ;D

13720.11.2009 20:52

HTPC on rakenteilla, joten uusi hiiri löytäisi kyllä paikkanasa.. Kiitos kuitenkin testistä, antaa jotain osviittaa jos-ja-kun (oma arpaonni huomioon ottaen) en kuitenkaan voita mitään.. ;)

13820.11.2009 21:09

Jahas...ihan kiva testi, näitä ei todellakaan ole liikaa

13920.11.2009 23:23

Mukava lukea että kantomatkat ovat pidentyneet. Mulla on Trust Ami 250S langaton jonka kantomatka on hikiset 2 m. Kun näköyhteyttä TV:n ja PC:n välillä ei ole niin homma hoituu sanallisesti: "hieman ylös ja vasemmalle, ääh meni yli, takas oikeelle ja vähän alas, ääh..."

14020.11.2009 23:33

Hyvä testi etenkin kun olen tässä harkinnut uuden hiiren ostoa itselle.

14121.11.2009 00:10

Ois kiva tietää mitä rautaa käytitte testissä ja näyttikö Linux suoraan akun varauksen ilman ajurien asennusta?

14221.11.2009 00:38

kotitalouden toisen koneen muinainen hiiri joutaisi jo vaihtoon. hiiren tassut ovat kuluneet hiiren pohjan tasalle.

14321.11.2009 02:36

kilpailu

14421.11.2009 09:33

Mielenkiintoinen testi.

14521.11.2009 11:43

Tällaista artikkelia olisin kaivannut omaa HTPC:tä kasatessani. Myös langattomien näppisten testit kiinnostavat varmasti monia.

14621.11.2009 11:49

Tuo Logitechin Performance Mouse MX -hiiri kyllä kiinnostaisi, mutta skeptisyys langattomia hiiriä kohtaan sai minut vielä pysymään hyvin palvelleessa langallisessa hiiressä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 11:49

14721.11.2009 13:39

Hyvä testi. Sai harkitsemaan langattomaan hiireen vaihtoa perinteisestä langallisesta.

14821.11.2009 13:50

Kiitokset testistä.Performance ja Sidewinder alkoivat kovasti kiinnostaa...pitääpä mennä kaupassa kokeilemaan tuotteita miltä ne tuntuu kädessä.

14921.11.2009 15:21

oli ihan mielenkiintoinen testi ja uusi rotta olisi ihan jees hankinta, alkaa jo toi langallinen rotta vähän jurppimaan.

15021.11.2009 16:51
Croft
Inactive

Mielenkiintoinen testi ja oikeastaan ensimmäinen jonka luin kokonaisuudessaan läpi. :)

Itseäni eniten noista hiiristä miellytti SideWinder X8 -hiiri, tosin kaikki ovat varmasti aivan mainioita (itsellä kun ei ole tapana käyttää hiiren alla esim. peiliä, lasia, ryijyä tai mattoa, eikä sohvaa) =D

Käytän tällä hetkellä jotain kiinalaista halpa hiirtä (langattoman patterit loppu), on myös perushiiri avaamattomana.

Millanen se pipo on? ; )

15121.11.2009 20:12

kommentti

15222.11.2009 09:15

Kerrankin kunnon arvostelu erillaisten pintojen kanssa, joka jää aika monissa hiiriarvosteluissa uupumaan. Pienoinen yllätys oli kuinka hyvin "Performance Mouse MX" pärjäsi lasi / peili pinnalla.

Olis aika jees, jos tulis samantyyppinen testi langattomsita näppiksistä / näppis-hiiri yhistelmästä.

15322.11.2009 13:13

Uudelle hiirelle olisikin käyttöä, koska vanha hiireni ei näköjään pidä kangaspäällysteisestä sohvastani, jonka päällä sitä yleensä käytän. Performance Mouse MX:n hinta kyllä hirvittää. Kehtaavatkin pistää näitä markkinoille juuri kun olen suurimmat ostokseni tehnyt. :D

15422.11.2009 15:04

Ainahan sitä erilaista hiirtä voisi kokeillakkin :P

15522.11.2009 15:32

Hienot testausmetodit.

15622.11.2009 16:21

Erittäin monipuolinen ja perusteellinen testi. Hiirihankinta on muutenkin nyt ajankohtainen ja tämä testi antoi lisää vaihtoehtoja - kiitokset!

15723.11.2009 01:36

Hyvä testi ja paljon kalastettuja vastaajia ;)

15823.11.2009 06:30

Olisi voinut kertoa hieman enemmän käyttökokemuksista.
Varsinkin tuo Microsoftin X8 hiiri kärsii pölyn kertymisestä lediin, joka aiheuttaa ajoittaista hyppimistä.
Hiiri on siitä huolimatta hyvä ja toimiva pelihiiri.

15923.11.2009 22:10

Logitech Performance Mouse MX näytti pärjänneen odotuksieni mukaan parhaiten. Olisi ollut kiva tietää oliko langattoman siirtotien aiheuttamissa viiveissä eroja eri hiirten kesken.

16024.11.2009 08:15

Mielenkiintoinen testi, ja vieläpä ajankohtainen allekirjoittaneelle.

16124.11.2009 12:05

Olisi pitänyt verrata keskimääräiseen hiirialustalla kulkemaan matkaan. Jos logitech nano kulkee muita enemmän, ei se voi olla huonoin.

16224.11.2009 23:15

Aina sanotaan ettei puhelinta saisi pitää koneen vieressä... tuossapa se kuitenkin on. Yhtä hyvin Noksu voisi tehdä puhelin hiiren. Sittenpä sen aina muistaisi ottaa mukaan ja olisi varmasti yhteensopiva koneeseen :)

16325.11.2009 11:34

Ihan hyvä testi, mutta olisi ollut kiva tietää miten hiiret tulevat toistensa kanssa toimeen lähietäisyydellä käytössä, esim. myymälässä jossa käytetään hiiriä kassaohjelmiston ohjaamiseen ja myyjät toisistaan muutaman metrin päässä. Eri merkkiset hiiret ja saman malliset hiiret yhdessä ja sekaisin, joissakin toimistoissa taas saattaa olla kantaman sisällä todella monta käyttäjää. Työpaikallani kaksi Logitechin perus Cordless Mousea katkovat toisiaan vaikka ovat eri kanaville laitettuna ja välimatkaa n. metri.

16425.11.2009 17:20

Hieno artikkeli, harkinnut jonkun aikaa jo tuon logitechin ja ms:n välillä. Logitechin muotoilu ei vaan niin toimi ainakaan omaan käteen, joten x8:a pitää käydä jossain vielä koittamassa.

16528.11.2009 11:51

Koskahan ensimmäinen aurinkoenergialla latautuva langaton hiiri tulee markkinoille?

16628.11.2009 16:13

Hyvä! Lisää testejä eri laitteista, kaupoissa ite hankala "testata".

1671.12.2009 22:32

Aivan mahtava testi!!!Lisää vaan samanlaisia!!!
Hyvät sivut teil!!!

1683.12.2009 08:26

hirveesti kommentteja eihän noita kaikkia jaksa lukee xD

itse suosin logitechiä KAIKILLE! merkkinä ja laatuna ainakin omasta mielestäni kestäviä ja luotettavia jos halppistakin meinaa ni suosittelen merkiksi logitech ;)

1693.12.2009 11:22
josses
Inactive

Ajankohtainen arvostelu, just pitäisi tädille kehittää sohvakelpoinen langaton rotta.

1703.12.2009 12:57

Ihan mukavaa löytää tällainenkin testi suomeksi. Itse päädyin ostoon jo muutama viikko sitten ja uuden kodin sai Targuksen Bluetooth Comfort Laser Mouse. Hiiri on tuollaiseksi halvan hintaluokan mediaPC-vehkeeksi ihan ok, mutten mihinkään raskaampaan pelikäyttöön suosittelisi. Laite myös vaatii erillisen bluetooth-donglen tai muun vastaavan, joka allekirjoittaneelta sattui löytymään sopivasti laatikon pohjalta, kun ajurit eivät ikinä päätyneet ongelmattomaan kuosiin windows xp:llä. (Seiskalla pelittää ilman ajuriasennusta<3)

1714.12.2009 20:37
AfterDawn Addict

Hiiret ilmeisesti arvottu tänään... Eipä näkyny yksityisviestiä, eli ei onni suosinut arvonnassa :(


1725.12.2009 15:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kerbo:
Hiiret ilmeisesti arvottu tänään... Eipä näkyny yksityisviestiä, eli ei onni suosinut arvonnassa :(


Palkinnot on arvottu ja voittajille lähetin yksityisviestit juuri äsken. Kiitoksia kaikille osallistujille.

1735.12.2009 20:18

Arvatkaa kuka voitti pipon!?

Muhahahaa! :D Ei enää tän miehen päätä palele! xD

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2009 @ 20:20

17414.3.2010 23:06

Pitkä testi. Ittelle kelpaa ihan usb hiiri.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto