AfterDawn: IT-alan uutiset

Opiskelijat eivät halua ostaa CD-levyjä tai maksaa streaming-musiikista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2009 13:25 Kommentteja (14)

Opiskelijat eivät halua ostaa CD-levyjä tai maksaa streaming-musiikista Readingin yliopistossa tehdyn kyselyn perusteella musiikkiteollisuuden tulevaisuus näyttää synkältä, sillä suurin osa opiskelijoista jättää maksulliset streaming-palvelut ja CD-levyt oman onnensa nojaan.
Yli 10 000 vastausta kerännyt kysely kertoo, että 75 prosenttia opiskelijoista ostaa mieluimmin musiikkinsa iTunesin tapaisista maksullisista latauspalveluista, jos musiikista on pakko maksaa jotakin. Opiskelijoita kiinnosti erityisesti musiikin siirtäminen kannettavaan musiikkisoittimeen, joka onnistuu helpoiten niissä musiikin latauspalveluissa, joissa latauksia ei ole suojattu DRM-suojauksilla.

Vaikka streaming-palveluiden suosio on noussut selvästi viimeisen vuoden aikana, ei niistä maksaminen tunnu kiinnostavan kuluttajia. Tämä seikka tuli aiemmin esiin myös tutkimusyhtiö Demosin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Britanniassa vain 10 prosenttia Spotifyn käyttäjistä käyttää palvelun maksullista versiota, ja loput tyytyvät mainoksilla varustettuun palveluun.

CD-levyjen heikko suosio opiskelijoiden keskuudessa ei puolestaan ole kova yllätys, koska levyjen myyntimäärät ovat laskeneet jo useiden vuosien ajan, ja erityisesti nuoret ihmiset ovat omaksuneet internetistä ladattavan musiikin omakseen.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

111.11.2009 13:32

CD itse on jo kuollut formaatti. Kuka niitä haluaa nykyajan digitaalisilla laitteilla vinguttaa vähän niin kuin kaikki fyysiset mediat. Itselläni DRM ollut suurin syy miksi en edes harkitse maksamista, haluan että se mistä maksan voin muokata ja käyttää kuten haluan. Onneksi firmat alkavat viisastumaan tuon suhteen.

211.11.2009 13:44

Olen valmis maksamaan Spotifystä, kunhan se S60-versio vaan valmistuisi. Mikä ihme siinäkin kestää...

311.11.2009 13:58

-> #1
Niin no. Itse en musiikkiani tule ladattavassa muodossa ostamaan nyt tai tulevaisuudessa. Kyllä siinä fyysisessä levyssä on sitä jotain mitä ykkösistä ja nollista kovalevyllä ei oikein irti saa. Puhumattakaan, että kansilehtinen on melkein puolet kuuntelukokemuksesta. Enkä jaksa edes aloittaa vanhoista kunnon vinyyleistä. Samaa mielipidettä jakaa kaveripiirini, mutta ehkä me sitten vain kuulumme jonkin sortin vähemmistöön.

411.11.2009 14:00

opiskelija? millä rahalla?

511.11.2009 14:53

Itselle olisi vihoviimeinen keino ostaa musiikkia iTunesin kaltaisista palveluista. Ei ihmekkään kun tulokset ovat tämänsuuntaisia kun jenkeissä tehty.
Streaming on se musiikin tulevaisuus.

611.11.2009 15:00

Streaming on hyvä homma, mutta entä sitten kun ei olekaan sitä internettiä käsillä. En tiedä mutta minun käsitääkseni Spotify ei salli tallentaa kappaleita vaikka olisi premium. #3 Olen samaa mieltä tuosta ettei digitaalinen korvaa ikinä sitä tuoksuvaa vinyyliä ja kansitaidetta. Itsekin omistan hyllyllisen aitoja lp.tä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.11.2009 @ 15:00

711.11.2009 15:13

uutisen viesti: opiskelijoille lisää massia

811.11.2009 16:22

Musiikin kuuntelussa on paljon asteita ja tällähetkellä opiskelevat ihmiset haluavat että musiikkia niin että se kulkee helposti mukana. Tästä johtuu iTunes tms suosio verrattuna streamingiin(ei nyt suoraa mutta uskon sen vaikuttavan paljon). Itse aijon maksaa streamingistä vasta kun sen saa mukaan (koska muuten sitä ei saa). Tarkoittaen siis S60 version tulemista, jos sitten ei tule n900 hankittua sitä ennen.

CD levy on monessa asiassa pahasti jäljessä. Se oli ennen se joka ottettiin mukaan ja soi myös kotona ja autossa. Nyt se on enään kotisoitossa ja osittain autoissa toimiva musiikin käyttömuoto. Latauspalvelut erityisesti iTunes on mukaan otettavan musiikin ostettava muoto, jota ihmiset käyttävät. Waretus on myös tällä mukaan otettavan ja tietokoneelta soitettavan musiikin voittajia. Lisäksi vinyylit vetavät kotimusiikin tosi harrastelijoita pois CD ostoksilta.

Itse en koskaan ole jaksanut kannettavaan musiikkisoittimeeni yhtäkään CD ladattua biisiä ottaa. En edes tietokoneelle ole niitä jaksanut siirtää moniin vuosiin. Enkä siten ole moneen vuoteen CD ostoksille mennyt. Waretus on omista kanavista hallinnut musiikin kuuntelua sen helppouden vuoksi kunnes spotify tuli ja sen jälkeen en ole kuin yhden kappaleen ladannut kun sitä ei spotifystä löytynyt. Tämä tosin on aiheuttanut sen että kannettavan soittimen valikoima ei ole uudistunut melkeenpä vuoteen, joten todella odotan saavani spotifyn myös mobiilisti käyttöön!

911.11.2009 16:38

CD:nä mieluiten musiikkini ostan, mutta opiskelijalla vaihtoehtoja rajoittaa eniten raha.

1011.11.2009 17:04

Opiskelu on vain turhan paksu tekosyy sille ettei voi musiikkia ostaa..

Itse opiskelen ja rahaa löytyy silti keikkoihin ja levyihin. Musiikkia kyllä lataan vertaisverkosta mutta kyllä se kiekko tuntuu aina mukavammalta ja varvemmalta tallennustyypiltä

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.11.2009 @ 17:06

1111.11.2009 22:32

Lainaus:
En tiedä mutta minun käsitääkseni Spotify ei salli tallentaa kappaleita vaikka olisi premium.
Spotify antaa talleentaa 3333 vai oliko se 4444 kappaletta offline tilaan, siis jos on premium.

1212.11.2009 8:42

Siis saahan kaiken äänen mitä äänipiiriltä ulos tulee niin talteen. Täytyy vaan vähän osata. Streamatut kappaleet saa nätisti talteen, palvelusta kuin palvelusta...

1312.11.2009 22:33

CD-levyjä tulee edelleen ostettua, tosin ei montaa vuodessa mutta parhaat levyt tulee hommattua ihan fyysisessä muodossa... Kovalevyt jne. muistit missä on liikkuvia ja rikkoontuvia osia eivät ole tarpeeksi luotettavia mm. musiikin säilytykseen, varsinkaan kun olen niistä maksanut...

1414.11.2009 0:40

Ei musiikista ole järkeä maksaa, kun hinnat on aivan naurettavia ja pahin asia on se, että suurimman osan ottaa se ahde levy-yhtiö. Omakustanne levyjä parilta amatööribändiltä tullut ostettua, kun hintakin ollut halvempi, sillä siinä vaihessa tiedän sen menevän oikeille ihmisille, eikä TO-mafian sioille.

FLAC-muodossa musiikista vois maksaa sen 10snt/kpl, sekä koko levy vaikka 1€ ja siitäkin puolet pitäisi mennä artistille. Kyllä ne yhtiöt pystyssä pysyy ilman monen miljoonan vuosituottoja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto