AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.11.2009 15:51

Oikeus määräsi Bluebeat.comin poistamaan EMI:n tuotannon Kerroimme eilen kuinka levy-yhtiö EMI haastoi Yhdysvalloissa toimivan Bluebeat.com-sivuston oikeuteen, koska musiikkilataamo kauppasi levy-yhtiön mukaan kappaleita luvatta.
Kuten odottaa saattoi, paljasti oikeusjuttu pian karun totuuden Bluebeat.comin taustalla toimivien tahojen rehellisyydestä tai pikemmin sen puutteesta, sillä yrityksen aiemmin kertomat tarinat maksetuista lisenssi- ja rojaltimaksuista eivät pidäkään paikkaansa.

Oikeudessa Bluebeat.comin tarina oli muokkautunut siihen pisteeseen, että yritys väitti myyvänsä kappaleita, joita eivät ole esittäneet alkuperäiset artistit, vaan kappaleet on luotu uudelleen tietokoneen avulla käyttämällä apuna "psykoakustista simulaatiota". Täten kappaleiden myyntioikeudet eivät kuuluisi levy-yhtiöille, vaan ne omistaisi Bluebeat.com, ja tällöin kappaleista ei tarvitsisi juuri maksaa korvauksia alkuperäisille esittäjille tai levy-yhtiöille, vaan kyseessä olisi cover-julkaisuihin verrattava tilanne.

Juttua käsitellyt tuomari hylkäsi kuitenkin Bluebeat.comin tarinan, koska yrityksen edustajat eivät voineet todistaa väitteitään millään tavalla. Tämän johdosta Bluebeat.comille langetettiin EMI:n kappaleita koskeva myynti- ja suoratoistokielto, joka on voimassa kunnes toisin määrätään.

Asian käsittely oikeudessa jatkuu tämän kuun 20. päivä, jolloin molemmat puolet pääsevät kertomaan oikeudelle näkemyksensä asiasta. Jos Bluebeat.comin todetaan syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin, joutuu yritys todennäköisesti maksamaan huimat tekijänoikeuskorvaukset kaikille levy-yhtiöille, joiden tuotantoa se on myynyt luvatta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto