AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI käyttää likaisia otteita oikeudessa?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.11.2009 11:46 Kommentteja (2)

EMI käyttää likaisia otteita oikeudessa? MP3.comin perustaja Michael Robertson on tottunut taistelemaan oikeudessa yritystensä puolesta, mutta viimeaikoina hänellä on ollut entistä suurempi huoli myös omasta, henkilökohtaisesta taloudesta. Kaksi vuotta sitten Robertsonin perustama MP3Tunes sekä mies itse haastettiin oikeuteen EMI Groupiin kuuluvien levy-yhtiöiden toimesta. Haaste tekijänoikeusrikkomuksesta oli kaiken kaikkiaan kyseenalainen, mutta erityisesti henkilökohtainen hyökkäys ihmetytti. Tuomari kuitenkin hylkäsi häneen kohdistuneet syytökset vuotta myöhemmin, joten Robertson sai hengittää hieman rauhallisemmin -- vuoden.
Pari viikkoa sitten oikeus avasi levy-yhtiöille jälleen ovet haastaa Robertson, kun esiin astui jo kertaalleen oikeudessa kuultu todistaja, Emily Richards. Entinen, Robertsonin erottama, MP3Tunes-pomo kertoi nyt jotain mitä aiemmin ei ole kuultu. Lähteiden mukaan asiat muistuivat uudella tapaa todistajan mieleen, kun EMI oli ensin maksanut hänelle 10 000 dollaria.

Henkilökohtainen hyökkäys on monien mielestä likaista peliä ja anteeksiantamatonta. Robertson ei anna pelottelun kuitenkaan tehota. Hän neuvoo blogissaan levittämään sanaa EMIn valheista ja on jo valittanut tuomiosta.

MP3tunes.com on verkkopalvelu, jossa käyttäjät voivat säilyttää digitaalista musiikkiaan. Säilötyn musiikin kuunteleminen palvelusta onnistuu lähes millä tahansa internetiin kytketyllä laitteella. Palvelu ei mahdollista musiikin jakamista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.11.2009 11:49

Eipä mitään uutta, levy-yhtiöt ovat/tulevat käytämään kaikkiakeinoja myös ne vähemmän valoakestävätkin, eli siis mafia otteita....

24.11.2009 21:20

maailmanlaajunen EMI boikotti päälle selkeesti

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto