Kuusi Blu-ray-soitinta tiukassa testissä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 2.11.2009 16:23 Kommentteja (12)

Kuusi Blu-ray-soitinta tiukassa testissä Uuden sukupolven teräväpiirtomediat taistelivat muutama vuosi sitten kiivaasti paikasta auringossa. Helmikuussa 2008 taistelu päättyi Sony-vetoisen Blu-rayn voittoon, kun Toshiba ilmoitti lopettavansa HD DVD -laitteiden valmistuksen. Nyt reilu puolitoista vuotta myöhemmin markkinoilta löytyy huomattavasti enemmän teräväpiirtosoittimia entistä halvemmalla. Pian hinnat ovat siinä pisteessä, että tavallisimmatkin tallaajaat löytävät itsensä vertailemasta DVD-soittimia ja sinisellä laserilla varustettuja isoveljiä. Päätimme ottaa testiin markkinoiden merkittävimpien valmistajien Blu-ray-tuoteperheiden keskihintaluokan mallit ja katsoa mitä eri valmistajilta saa vaikkapa joululahjarahoilla. Vertailutuotteena toimii vastikään markkinoille saapunut uudistettu pelikonsoli, PlayStation 3 Slim, josta löytyy luonnollisesti myös Blu-ray-asema.
Testattavana oli kuusi BD Live -ominaisuudella varustettua soitinta, joiden hinnat sijoittuvat kalleinta soitinta lukuunottamatta 200 ja 300 euron väliin. Lisää hinnoista ja teknisistä tiedoista löydät AfterDawnin vertailuosiosta.

Soittimien ensikatsaukset ja hinnat:Soittimet järjestyksessä alhaalta ylös: Philips BDP7300, LG BD390, Pioneer BDP-320, Pioneer BDP-120, Samsung BD-P1600, PS3 Slim

Ominaisuudet


Soitinkuusikon ominaisuuksissa on paljon yhteistä. Kaikista laitteista löytyy muun muassa HDMI- ja komponenttiulostulot, ethernet-verkkoliitin, USB-väylä, optinen Toslink-ulostulo digitaaliselle äänelle sekä tuki DTS HD- ja Dolby TrueHD -ääniformaateille. Kaikki laitteet tukevat myös DVD-elokuvien skaalausta Full HD -resoluutiolle -- ominaisuutta tukevat myös useimmat uudet DVD-soittimet.

Suurimmat erot tulevat esiin tiedostotuessa, vaikkakin esimerkiksi DivX- ja AVCHD-tuet ovat vahvasti edustettuna. Palaamme tiedostotukeen tarkemmin myöhemmässä osiossa. Lisäksi LG BD390 -soittimesta löytyy PS3:n tavoin suoraan tuki WLAN-verkoille, DLNA- ja UPNP-verkkojaoille sekä jopa YouTubelle. Samsungin BD-P1600 puolestaan tukee langatonta verkkoyhteyttä erikseen ostettavan USB-palikan avulla. Philips BDP-7300:n takapaneelista löytyvät ulostulot analogiselle 5.1-tilaäänelle ja LG on ainoa soittimista, joka tulee analogisesti myös 7.1-tilaääntä.

Pioneerin soittimet eivät tarjoa mitään mullistavaa liitännöissä, pikemminkin päinvastoin. Ne ovat muun muassa vertailun ainoita soittimia, joiden USB-väylää ei voi hyödyntää tiedostojen toistossa.


Testin ainoa analoginen 7.1-tilaääniulostulo

LG BD390,
PS3 Slim,
Philips BDP-7300,
Samsung BD-P1600,
Pioneer BDP-120,
Pioneer BDP-320,Ulkonäkö


Koska soittimen sijoittaminen useimpien olohuoneiden kiintopisteen (television) läheisyyteen on lähes välttämätöntä, niin ulkonäkö voi olla yksi valintakriteereistä, vaikkakaan ei varmasti tärkein. Tämän osion kohdalla on tietysti huomioitava, että kauneus on katsojan silmässä, joten kuvia katsomalla voit tehdä omat johtopäätökset.


Pioneer BDP-120


Samsung BD-P1600


Pioneer BDP-320


Sony PlayStation 3 Slim


LG BD390


Philips BDP7300

Kaikki soittimet tukeutuvat tämän hetken trendiväriin, joka yllättää arvosteluraadin yhtä pahasti kuin jokavuotiset talvikelit. Mustaa ja mustaa. Hieman tosin joissain laitteissa myös hopeaa tai harmaata. Ehdottomasti allekirjoittaneen silmää miellyttää Pioneer BDP-320:n retrohenkiset käynnistys- ja toistonapit. Kyseinen soitin on muotoilultaan muutenkin ajattoman tyylikäs ja hieman yllättäen ainoa, jonka kelkka aukeaa laitteen keskeltä. Laitteista LG ja Samsung luottavat piiloitettuun kelkkaan, joka avatessa työntää kääntyvän etulevyn pois tieltään. Toisaalta tämä ratkaisu miellyttää piiloitetun kelkan ja Samsungin tapauksessa myös nappien kohdalta, mutta avonaisena repsottava etulevy ei kerää tyylipisteitä. Lisäksi vaikkakin Samsungin etulevyn ollessa kiinni eivät napitkaan ole häiritsemässä kiiltävän pleksin esteettisyyttä, niin vertailun ainoiden hipaisunäppäinten käytettävyys kärsii kun etupaneelia joutuu aukomaan. Suotavaa olisi, että ainakin kelkan saisi aukaistua ilman etulevyn liikuttamista (tai kaukosäädintä).Pioneerin halvempi BDP-120-malli ei pärjää isoveljelleen ulkonäössä, vaikka yhteisiä piirteitä löytyy yllin kyllin. Philipsin soittimen musta reunoista pyöristetty pleksilevy puolestaa vaikuttaa "päälleliimatulta". Lisäksi Philipsin etupaneelista löytyy avoinna ammottava USB-paikka, joka tiputtaa ulkonäköpisteitä, mutta käytettävyydessä voittaa helposti takapaneeliin tungetut paikat. Samsungissa USB-tikun voi sujauttaa avattavan pleksin takaa löytyvään USB-paikkaan tai takapaneeliin. LG:n soittimen etupaneelissa oleva USB-paikka on suojattu muovikappaleella, jonka irroittaminen vaatii pitkiä kynsiä tai jotain muuta terävää välinettä.

Laitteiden etupaneeleiden näytöissä edukseen eroaa LG, jonka näyttö on suurin ja selkein. Pioneerin BDP-120-mallissa näyttö on valitettavan pieni, joten rajoittunut näkökyky tai pitempi katselumatka voi olla helpommin haitaksi. Pioneer BDP-320, Samsung BDP-1600 ja Philips BDP-7300 ovat kutakuinkin samalla viivalla näytön koon suhteen.

PlayStation 3 Slimin ulkonäkö lienee jakaa mielipiteitä, sillä kyseessä ei ole tavanomaisen neliskanttinen soitin. Kaksi USB-paikkaa löytyy laitteen etuosan vasemmasta alareunasta, jossa ne ovat laitteen ollessa vaakatasossa hieman vaikeasti käsiteltävissä. Muotoilun lisäksi suurin ero muihin soittimiin löytyy levyjen syötöstä, sillä PlayStation 3 Slim noudattaa alkuperäisen konsolin tapaan kelkatonta ratkaisua. Tämä nopeuttaa levyjen syöttöä hieman. Pleikkarissa ei ole minkäänlaista näyttöä, joten toimintoja ei voi seurata ilman näyttölaitetta. Laitteen sijoittamista helpottaa mahdollisuus kääntää laite pystysuuntaan, jota varten on olemassa erillisenä myytävä jalusta.

Pioneer BDP-320,
LG BD390,
Samsung BD-P1600,
Philips BDP-7300,
Pioneer BDP-120,
PS3 Slim,Kaukosäädin


Kaukosäätimien väliset erot ovat suhteellisen suuria. Pioneer erottuu selvästi monipuolisimmilla kaukosäätimillä, jotka ovat samalla myös testin sekavimmat. Identtisen näköisiä pieniä neliskanttisia näppäimiä on vierivieressä, eikä pienien tekstienkään avulla näppäimien erotteleminen ole helppoa. Samsung on testilaitteista ainut, joka käyttää kiiltävää mustaa pintaa. Luonnollisesti makuasia, mutta mattamustat säätimet ovat enemmän allekirjoittaneen mieleen.

Philipsin kaukosäädin on hieman liian pieni, eikä tunnu jämäkältä kädessä kuten LG:n, Samsungin ja Pioneerin kaukosäätimet. LG BD390:n kaukosäädin on joukon ainut, jossa harvemmin tarvittavat näppäimet (kuten saman valmistajan television ohjaaminen) on piiloitettu liukuvan kannen alle. Kansi on varsin jäykkä ja vaikka testikäytössä oli kyseisen valmistajan televisio, niin sen ohjaamiseen käytti mielummin television omaa kaukosäädintä. Kuitenkin nappien piilottamisesta tarjotaan enemmän plussaa kuin miinusta, sillä se auttaa kaukosäätimen selkeydessä paljon. Valtaosa painalluksista kohdistuu tiettyihin muutamiin nappeihin, jotka LG:n tapauksessa on sijoiteltu järkevästi, selkeästi ja tarpeeksi väljästi.

PlayStation 3 Slimin mukana ei tule kaukosäädintä. Mikäli ei halua sijoittaa muutamaa ylimääräistä kymppiä, niin ohjaaminen tapahtuu DualShock 3 -peliohjaimella. Sillä laitteen ohjaaminen on varsin hidasta ja sekavaa, joten mikäli laite tulee ykkössoittimeksi, niin kaukosäätimeen investoiminen on ehdottomasti suositeltavaa. Kyseinen lisälaite on varsin mainio kaukosäädin ja muun muassa Bluetooth-teknologiansa ansiosta päihittää osan vertailun muista kaukosäätimistä. Pisteytykseen lasketaan kuitenkin vain laitteen mukana toimitettava DualShock 3 -ohjain.

Yksin huomionarvoinen seikka, joka osittain liittyy kaukosäätimeen, täytyy vielä mainita. Kaikki laitteet tukevat HDMI CEC:n mukaista laitteiden kontrollointia. Jokainen valmistaja kutsuu kyseistä toimintoa omalla nimellään, mutta pohjimmiltaan kyse on samasta ominaisuudesta. Laitteet keskustelevat television kanssa HDMI-liitännän kautta, joka mahdollistaa laitteiden käynnistämisen ja sulkemisen yhden kaukosäätimen avulla, yhdellä napin painalluksella. Vaikka pohjalla on sama HDMI CEC -standardi, niin jokaisen laitevalmistajien teknologia ei ole yhteensopivaa kaikkien valmistajien laitteiden kanssa. Tämän testin laitteissa epäyhteensopivaksi osoittautui Pioneer, jonka KURO Link teknologia ei suostunut yhteistyöhön testissä käytetyn LG:n television kanssa. Kaikkien muiden valmistajien laitteeet, mukaanlukien PS3 Slim, suostuivat avaamaan television kun soittimen virtanäppäintä painettiin. Laitteet osaavat myös mennä valmiustilaan kun televisio sammutetaan. Mikäli kyseistä ominaisuutta ei halua kuitenkaan päälle, sen voi poistaa käytöstä jokaisen soittimen asetuksista.
Kaukosäätimet vasemmalta oikealle: Pioneer BDP-120, Pioneer BDP-320, LG:n televisio, Samsung BD-P1600, LG BD390, Philips BDP7300, PS3 Slim

LG BD390,
Philips BDP-7300,
Pioneer BDP-120,
Pioneer BDP-320,
Samsung BD-P1600,
PS3 Slim,

Valikot ja käyttöliittymä
Valikkorakenteissa ja graafisissa elementeissä on monen soittimen osalta paljon toivottavaa. Silmäkarkkia -- olipa se turhaa tai ei -- ei löydy monestakaan laitteesta. Esimerkiksi Pioneerin soittimien valikot ovat varsin tylsät. Erityisesti Pioneer BDP-120:n valikot, ikonit ja (olemattomat) animaatiot kielivät ikäänkuin viimeistelemättömästä tuotteesta. Pioneer käyttää molemmissa soittimissa varsin matalaresoluutioisia kuvia ja pikselöityneitä tekstejä. Tämän takia myös BDP-320:n tukemat tekstitykset DivX-videoille sekä ilmoitustekstit/-kuvat kärsivät pahasti paitsi ulkonäössä, niin myös selkeydessä. Samaa ongelmaa ei ole onneksi Blu-ray-elokuvia toistettaessa.

LG käyttää käyttöliittymässä animoituja ikoneja ja transitioefektejä, jotka piristävät valikkojen ilmettä. Philips ja Samsung puolestaan nojaavat pääasiassa korkearesoluutioisiin ikoneihin, jotka viehättävät pelkistettyjä käyttöliittymägrafiikoita enemmän. Samsungin käyttöliittymän suurin ongelma on käyttöliittymän viive, joka hidastaa valikkojen selausta. Nopea scrollaaminen nopeasti nuolinäppäimiä painamalla on mahdotonta. Pioneerin soittimien, kuten myös LG:n ja Philipsin vasteaika näppäilylle on huomattavasti parempi.LG BD390:n kohdalla täytyy vielä mainita YouTube-sovellus, jonka käyttöliittymä on varsin kehittynyt. Käyttöliittymästä löytyy sekä hakumahdollisuus että eri selausnäkymiä, joiden avulla muun muassa suosituimpien videoiden selaaminen on mahdollista. Valitettavasti sovellus ei tue ainakaan toistaiseksi YouTuben teräväpiirtosisältöä.Pleikkarin käyttöliittymä päihittää ulkonäössä standalone-soittimet ja valikkojen selaus on nopeaa. Sen suurin pulma on kuitenkin toiston aikana avattavan valikon sekavuus, josta on varsinkin tottumattoman hankala löytää oikeita toimintoja. Tämä ongelma kuitenkin poistuu lähes kokonaan, mikäli sijoittaa erilliseen kaukosäätimeen, josta löytyvät napit useimmin käytetyille toiminnoille. Käyttöliittymä käyttää kautta linjan tarkinta saatavilla olevaa resoluutiota aina Full HD -tarkkuuteen asti, joten taulutelevision resoluutio käytetään hyväkseen myös käyttöliittymäelementeissä.LG BD390,
PS3 Slim,
Philips BDP-7300,
Samsung BD-P1600,
Pioneer BDP-320,
Pioneer BDP-120,

Suorituskyky


Suorituskyky-otsikon alla käymme läpi laitteiden käynnistys- ja latausaikoja, jotka ovat tärkeä osa käytettävyyttä. Minuuttitolkulla odottaminen ei ole varmasti kenenkään mielestä hauskaa. Useimmiten kilpailun kiristyessä laitevalmistajat panostavat entistä enemmän nopeaan toimintaan. Näin kävi DVD-soittimien kanssa ja samoin tulee käymään myös Blu-ray-soittimille.Koska soitinvalmistajat ovat kehitelleet Blu-ray-soittimia jo muutamien vuosien ajan, odotimme kaikilta heistä panosta myös toimintanopeuksiin. Saimme kuitenkin huomata, että soittimien välillä oli suuriakin eroja suorituskyvyssä. Laitteiden käynnistymisessä, kelkan aukeamisessa ja elokuvien latauksissa oli suuria nopeuseroja, ja saimme yllätykseksemme huomata, ettei korkeampi hinta puhu ainakaan nopeuden puolesta.

Testasimme soittimien käynnistys ja latausnopeuksia kahdella Blu-ray- ja yhdellä DVD-elokuvalla. Alla olevat kaaviot kertovat kunkin soittimen käynnistymisnopeuden, joka on mitattu stand-by-tilasta kelkan aukeamiseen, sekä itse elokuvan käynnistymiseen tarvittavan odotusajan levyn asettamisesta kelkkaan. Pioneer BDP-120 testattiin sekä pika-aloitusominaisuus päällä että pois päältä. Muistakaa kuitenkin, että pika-aloitus päällä BDP-120 kuluttaa virtaa lähes yhtä paljon päällä ollessa kuin stand-by-tilassa. Yön ritari -elokuvassa osa latauksesta koostui jostain soittimen tekemästä laskemisesta, jossa oli huomattavia nopeuseroja soittimien välillä. Tämä suuresti elokuvan kokonaislatausaikaan vaikuttava osio on mukana ainoastaan kyseisen elokuvan kaaviossa.

Koostimme myös videon, jossa demonstroidaan soittimien nopeuseroja Yön ritari -elokuvan Blu-ray-versiolla.Vaihdokas (Blu-ray)


Yön ritari (Blu-ray)


Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (DVD)
Testasimme pikaisesti myös tehonkulutusta. Siinä suurimmat erot todettiin PlayStation 3 Slimin kohdalla, jonka kulutus oli 2-3 kertaa suurempaa kuin muilla soittimilla. Lisäksi, kuten yllä mainitsimme, Pioneer BDP-120 kulutti stand-by-tilassa huomattavasti muita Blu-ray-soittimia enemmän, mikäli käytössä oli pika-aloitus-toiminto.

TehonkulutusLG BD390,
Philips BDP-7300,
PS3 Slim,
Samsung BD-P1600,
Pioneer BDP-120,
Pioneer BDP-320,
Tiedostotuki


Tiedostotukien laajuus vaihteli laitteissa niin ikään kovasti. LG on panostanut soittimen mediaominaisuuksiin ensisijaisia kilpakumppaneita paremmmin, sillä se tukee verkkopalvelimilta toistamista DLNA- ja UPNP-tukien muodossa -- samaan pystyy myös PlayStation 3 Slim.


Toiset soittimet tukevat, toiset eivät

DivX-tuen suosio ilmenee laitteisiin ja niiden pakkauksiin painetuista DivX-lisenssilogoista. Pieniä eroja löytyy myös DivX-tuista. Philipsin soitin tukee myös DivX Ultraa, joka mahdollistaa muun muassa tiedostonsisäiset menurakenteet ja tekstitykset, LG puolestaan mainostaa soittimessaan DivX HD -tukea, jonka avulla toistuvat DivX-videot aina täyteen teräväpiirtotarkkuuteen (Full HD, 1080p) asti ja Pioneer BDP-120 on ainoa soitin, josta ei löydy minkäänlaista DivX-tukea.

Pioneerin soittimet eivät muiden valmistajien soittimien tapaan tue ollenkaan tiedostojen toistamista USB-muistilta. USB-muisti on Pioneerin Blu-ray-soittimissa tarkoitettu ainoastaan BD Live -sisällölle ja ohjelmistopäivitykselle. Kalliimpi BDP-320 kuitenkin toistaa DivX-elokuvia teksteineen DVD-levyltä, jonka lisäksi levyllä olevat kuvat ja musiikkikappaleet aukeavat. Valitettavasti BDP-120 tiedostotuki rajoittuu JPEG-kuviin, joiden katsominen onnistuu DVD-levyltä ainoastaan, mikäli hakemistorakenne on tietynlainen.

Teimme laajemman kokeilun niille, jotka arvostavat soittimissaan laajaa tiedostotukea. Kokeilimme usempia suosittuja tiedostofomaatteja sekä ääni- ja kuvapakkausmuotoja. Tässä tulokset...

LG BD390,
PS3 Slim,
Philips BDP-7300,
Samsung BD-P1600,
Pioneer BDP-320,
Pioneer BDP-120,Kuvanlaatu (PÄIVITYS)


Testasimme alkusuunnitelmista poiketen myös hieman kuvanlaatua. Saimme käyttöön HQV Benchmark -testiohjelman DVD- ja Blu-ray-versiot, joiden avulla on mahdollista testata televisioiden, DVD- ja Blu-ray-soitinten sekä muiden AV-laitteiden tuottamaa kuvanlaatua. Valitettavasti kyseiset testit vaativat tiettyjä säätöjä laitteilta, jotta tulokset ovat luotettavia. Tämä tarkoitti sitä, että television ja Blu-ray-soittimien resoluution, kohinanpoiston ja deinterlacing-toiminnon säädöt oli oltava kunnossa. Blu-ray-testeistä pois jäivät Sony PlayStation 3 Slim lomistuksen poiston puutteen sekä Pioneer BDP-120 resoluutiovalinnan toimimattomuuden vuoksi. Edellä mainittujen syiden vuoksi ne eivät osallistuneet DVD Benchmark -testiinkään. Lisäksi DVD-testiin ei päässyt osallistumaan Pioneer BDP-320, jonka ulostuloa ei saanut säädettyä testissä vaadittuun 720p-resoluutioon.

Koska mikään laitteesta ei mahdollistanut esimerkiksi kohinanpoiston disabloimista, niin vertailu tietyissä segmenteissä tehtiin hyvin pitkälti mututuntumalla. Arviot tästä osa-alueesta eivät vaikuta loppupisteisiin, sillä emme saaneet testattua kaikkia laitteita.

Blu-ray Benchmark


Hieman yllättäen laitteiden välillä näkyi suurempia eroja ainoastaan teräväpiirtomateriaaliassa. DVD Benchmark -testissä ainoat erot nähtiin sahalaita-testissä, jossa Philips pärjäsi kolmikosta selvästi heikoiten.

DVD BenchmarkYhteenveto


Blu-ray-soittimien vertailu osoitti selvästi valmistajien ja mallien väliset erot. Yllätyimme kuinka paljon vielä tässäkin vaiheessa uuden sukupolven teräväpiirtosoittimilla voi olla eroa, vaikka hintalappujen luvut alkaisivat samalla numerolla. Käytännössä ainoa testi, missä ei havaittu suuria eroja stand-alone-soittimien kohdalla oli tehonkulutus. Niin soittimien suorituskyky, tiedostotuki, käyttöliittymä, käytettävyys kuin ominaisuudetkin erosivat merkittävästi toisistaan. Testejen aikana kävi kuitenkin selväksi, että yksi laite on lähes jokaisella osa-alueella ylitse muiden. Voittajan valttina oli siis ennen kaikkea monipuolisuus, jota arvosteluraati piti erityisen tärkeänä piirteenä.LG BD390Ominaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Valikot ja käyttöliittymä:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:

Philips BDP7300Ominaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Käyttöliittymä ja valikot:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:PlayStation 3 SlimOminaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Valikot ja käyttöliittymä:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:

Samsung BD-P1600Ominaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Valikot ja käyttöliittymä:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:Pioneer BDP-320Ominaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Valikot ja käyttöliittymä:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:

Pioneer BDP-120Ominaisuudet:
Ulkonäkö:
Kaukosäädin:
Valikot ja käyttöliittymä:
Suorituskyky:
Tiedostotuki:
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

12.11.2009 17:07

Olisi tuohon voinut ottaa tuon Sony BDP-S560 soittimen vaikka aika uuden karhea onkin..

22.11.2009 17:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Olisi tuohon voinut ottaa tuon Sony BDP-S560 soittimen vaikka aika uuden karhea onkin..
Sonylta oli tarkoitus tulla yksi soitin PS3:n lisäksi testiin, mutta valitettavasti se ei ehtinyt saapua, joten näillä mentiin. :)

32.11.2009 17:27

Olisi kiva saada jotain arvostelua upscaling ominaisuudesta. Itse olen juuri miettimässä Blu-Ray soittimen ostoa ja olen yrittänyt haeskella jotain testiä jossa nimenomaan verraittaisiin upscaling laatua. Valitettavasti vielä on ole löytänyt tuollaista mistään. Itselle tuo on tärkein ominaisuus koska ei ole aikomusta DVD kirjastoa dumpata mäkeen.

42.11.2009 21:10
Kimble
Vahvistamaton

Miten on skaalaus DVD:llä? entä yleinen kuvan/äänenlaatu?. vähänlaisesesti tulee tässätestissä näkyviin näitä monelle kuluttajalle tärkeitä asioita... Taino mistäs minä tiedän, mitä kuluttajat näiltä laitteilta vaatii. Ja mietityttää vähän tuo 7.1 analoginen lähtö.. Luulis, että HDMI/Optinen lähtö on melkolailla käytännölisempi, jos laittaa bluray soittimen, niin luulis, että televesio/vahvistinosastokin olis edes siinäkunnossa, ettei ny ihan RCA/Scarrtilla ala hommaa rakentamaan.. Mutta tämä nyt on minun mielipiteeni.

53.11.2009 07:49

Samsung BD-P1600:ään on ilmeisesti lisätty mkv (usb:n kautta) ja youtube tuki uusimmassa ohjelmistoversiossa?

63.11.2009 09:42

Jotenkin arvasin että järjestys tulee olemaan tämä. Noh pitää lukea artikkeli paremmin ajan kanssa :).

73.11.2009 13:21

Kyllä tuota LG:n testivoittoa osasi odottaa ja se on varmasti mun valintani Samsungin lcd-töllön rinnalle.

83.11.2009 14:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jopnet:
Olisi kiva saada jotain arvostelua upscaling ominaisuudesta. Itse olen juuri miettimässä Blu-Ray soittimen ostoa ja olen yrittänyt haeskella jotain testiä jossa nimenomaan verraittaisiin upscaling laatua. Valitettavasti vielä on ole löytänyt tuollaista mistään. Itselle tuo on tärkein ominaisuus koska ei ole aikomusta DVD kirjastoa dumpata mäkeen.
Testasimme hieman myös sekä DVD- että Blu-ray-kuvanlaatua, mutta osio pääsi unohtumaan testistä. Osio lisätty juttuun ennen yhteenvetoa. Toivottavasti tämä antaa jotain viitteitä soittimien eroista myös kuvanlaadun osalta.

99.11.2009 12:18

Tuosta LG:n mallista heräsi pari kysymystä, mitä ei testistä käynyt ilmi:
1. Tukeeko soitin smb/cifs verkkojakoja? Tämä on mielestäni huomattavasti fiksumpi tekniikka kuin nämä dlna- ja upnp-kikkareet.
2. Toimiiko .mkv-tiedostojen sisäiset tekstit?

1013.11.2009 14:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pasikuikka:
Tuosta LG:n mallista heräsi pari kysymystä, mitä ei testistä käynyt ilmi:
1. Tukeeko soitin smb/cifs verkkojakoja? Tämä on mielestäni huomattavasti fiksumpi tekniikka kuin nämä dlna- ja upnp-kikkareet.
2. Toimiiko .mkv-tiedostojen sisäiset tekstit?

Vastaus kysymykseen 1. on että tukee. Vaatii tosin riittävän tuoreen firmwaren, sen takia sitä ei varmaankaan markkinointimateriaaleissa ole otettu esille.
Kysymyksen 2. vastausta en tiedä.

1125.11.2009 15:31

yksi alue, mitä ei voi testata on asiakaspalvelu ja bugien ja toiveitten huomioiminen. Minulle on sanottu LG:n toimesta, että Suomen DVB-standardin mukaista, MPEG2-video + mpeg audio yhdistelmää (TS-filet)laite ei tue. En ole tuota vielä niellyt...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2009 @ 15:31

127.3.2010 15:34

Philipsillä on tarjolla myös saman sarjan Blu-ray-soitinmalli tyyppimerkinnällä BDP3000, joka MikroBitti-lehden 2009/9 numerossa oli toimituksen valinta. Turussa Kodin Ykkönen myy kyseistä soitinta hintaan 129 euroa eli huomattavan edullisesti.

7300-malli edustaa "väistyvää soitinmallia".

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikke...300_ensikatsaus

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto