AfterDawn: IT-alan uutiset

Google avasi uudistetun musiikkihaun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.10.2009 11:36

Google avasi uudistetun musiikkihaun Hakujätti Google on vihdoinkin parantanut hakukoneensa musiikkikappaleiden hakuun tarkoitettuja ominaisuuksia. Yritys tiedotti muutoksista eilen virallisesti bloginsa kautta, jossa kerrottiin samalla myös uusista yhteistyökumppaneista.
Aluksi pelkästään Yhdysvalloissa toimivat hakuominaisuudet antavat kuluttajille mahdollisuuden näyttää hakutuloksien yhteydessä kuuntelulinkkejä, jos surffaaja on etsinyt hakusanoillaan jotain tiettyä musiikkikappaletta tai artistia. Kappaleen ja artistin nimen lisäksi musiikkia voi etsiä myös sanoituksien avulla ja tiettyjen kappaleiden kohdalla hakutulokset antavat linkin jopa musiikkivideoon.

Hakutuloksissa saattaa kuitenkin esiintyä hieman päällekkäisyyttä Googlen omien palveluiden kanssa, koska hakutulosten seassa saattaa olla esim. linkki YouTubeen, josta samaisen kappaleen voi kuunnella ja/tai katsoa.

Googlen tarjoamat linkit musiikkikappaleisiin eivät löydy sen omilta palvelimilta, vaan ne toistetaan esim. MySpacen tai Lalan palvelimilta. Musiikkihakujen yhteydessä kuluttajat voivat myös ostaa kappaleet kyseisten palveluiden kautta tai vaihtoehtoisesti etsiä samanlaista musiikkia mm. Pandora-, imeem- tai Rhapsody-palveluiden avulla.

Uudistus miellyttää surffaajien lisäksi musiikkiteollisuuden edustajia, jotka toivovat Googlen uuden toiminnan ohjaavan kuluttajia laillisten musiikkipalveluiden käyttäjiksi.

Googlen uudistuneet hakuominaisuudet eivät ole ennennäkemättömiä, vaan esim. Yahoo on tarjonnut vastaavia ominaisuuksia jo jonkin aikaa.

Eurooppalaisten kuluttajien kannalta on kuitenkin harmittavaa, ettei vastaavia ominaisuuksia tarjota heille, vaan kuluttajien on käytettävä esim. Groovesharkin tai Deezerin tapaisia palveluita.

Alla Googlen lyhyt esittelyvideo uudistuksista

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto