AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-ray-soittimet testissä: Pioneer BDP-120 -ensikatsaus

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 27.10.2009 16:18 Kommentteja (2)

Blu-ray-soittimet testissä: Pioneer BDP-120 -ensikatsaus Keräsimme suhteellisen kattavan valikoiman suosituimpien laitevalmistajien Blu-ray-soittimia, joita testasimme muutamien viikkojen ajan. Testin tavoitteena oli saada aikaiseksi vertailu markkinoilla olevista keskihintaluokan soittimista, jotka tukevat BD-Live-ominaisuutta. Keskityimme testeissä erityisesti käytettävyyteen, suorituskykyyn, tiedostotukeen sekä yleisesti ominaisuuksiin. Tämä katsaus on esimakua vertailun yhdestä osanottajasta.
Suorittamassamme Blu-ray-soitinten vertailussa oli mukana kaksi Pioneerin Blu-ray-soitinta. BDP-120 on kaksikosta edullisempi, joka näkyy lähinnä erillisenä USB-muistina sekä 48bit Deep Colourin ja DivX-tiedostotuen puutteena. Hintaa BDP-120:llä on hieman yli 100 euroa vähemmän kuin BDP-320:llä, eli noin 290 euroa. Kyseessä on siis Pioneerin halvin Blu-ray-soitin, joka valitettavasti näkyy myös laatuvaikutelmassa.

Pioneerin Blu-ray-soittimet ovat parhaimillaan valmistajan KURO-televisioiden parina, sillä tukevat aina KURO Link -teknologiaa, joka osaa säätää asetukset automaattisesti näyttölaitteelle sopivaksi. Vastinetta ei saa kuitenkaan tämän soittimen kohdalla paljoa rahalle, mikäli ei ole keskittänyt ostoksiaan jo aiemmin Pioneerin suuntaan.

Positiivisena puolena täytyy mainita BDP-120:stä löytyvä pika-aloitus-toiminto, joka nopeuttaa laitteen käynnistystä merkittävästi. Kyseisen toiminnon käyttäminen kuitenkin nostaa samalla stand-by-tilan tehonkulutuksen nelinkertaiseksi, jolloin se vastaa miltei idle-tilan (laite päällä toimettomana) kulutusta. Kyseistä ominaisuutta ei syystä tai toisesta löydy kalliimmasta BDP-320-mallista, joka käynnistyy siten huomattavasti hitaammin.

Tiedostotuki jää BDP-120:llä varsin laihaksi, sillä soitin osaa toistaa ainoastaan JPEG-tiedostoja. Kuvien katseleminen ei ole mahdollista USB-muistilta, vaan kuvat täytyy polttaa CD/DVD/BD-levylle -- vieläpä tiettyyn hakemistorakenteeseen. USB-väylään liitettävä muistitikku on tarkoitettu siis ainoastaan BD-Live-sisällölle.

Onko ylimääräisen sadan euron sijoitus BDP-320:een suositeltavaa? Kuinka BDP-120 vastaa kilpailevien valmistajien saman hintaisten laitteiden haasteeseen? Muun muassa nämä asiat selviävät piakkoin julkaistavasta vertailusta.

Pähkinänkuoressa:
  • Rajoitetusti ominaisuuksia
  • Ei tukea DivX:lle
  • Ei sisäistä flash-muistia, mukana 2GB muistitikku
  • Nopea käynnistys käytettäessä pika-aloitus-toimintoa
Muiden soittimien ensikatsaukset:

Tulemme julkaisemaan kaikista kuudesta Blu-ray-soittimesta tämänkaltaisen lyhyehkön katsauksen. Katsausten jälkeen julkaisemme varsinaisen vertailuartikkelin, joka sisältää testituloksia, vertailuvideoita ja luonnollisesti kruunaa vertailun voittajan. Pysykää siis kuulolla!

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

127.10.2009 17:18

Lainaus:
jotka tukevat BD-Live-ominaisuutta
Täysin yli arvostettu ohjelma
Lainaus:
Pioneerin Blu-ray-soittimet ovat parhaimillaan valmistajan KURO-televisioiden parina, sillä tukevat aina KURO Link -teknologiaa, joka osaa säätää asetukset automaattisesti näyttölaitteelle sopivaksi
Tiedän et kaikki ei haluu ja osaa säätää omaa taulu tv mut ton takia hankkia joku kuro tv ? tai siis Pioneer töllö kyllä Samsung tai Sonyn töllössä toimii yhtä hyvin 24p tuet ollut jo ikuisuuden kummassakin

mut aika hyvin tää heppu myy töllöä
Lainaus:

Onko ylimääräisen sadan euron sijoitus BDP-320:een suositeltavaa?
Niin missä se ostajan hinta raja menee se on monella ihmisellä erilainen

Itellä on Pioneer 939a DVD soitin oli osto hetkellä hyvä on vieläkin joten pinohiiri osaa tehdä soittimia mut telvisot on Samsung ja Sonyn valtteja

ja nyt kun Power DVD tuli iso päivitys PC Blu-ray asema toimii hyvin joten esim tää lite-on 80€ halpa tosin itellä on LG blu-ray

227.10.2009 18:06

Tässä on loistava esimerkki kuinka hinta on aika usein verrannollinen ominaisuuksiin. Ja varsinkin kun puhutaan markkinoinen halvasta päästä, se kyllä näkyy. Jos tätä pioneeriä verrataan esim. tuohon LG BD390 eroa on kyllä aika huomattavasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2009 @ 18:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto