AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomimusaa maailmalle Meteli.netin ja Record Unionin voimin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.10.2009 20:23

Suomimusaa maailmalle Meteli.netin ja Record Unionin voimin Suomalaisten indie-yhtyeiden ja -artistien mahdollisuus saada musiikkiaan myyntiin kansainvälisiin nettilataamoihin on helpottunut tänään yhden pykälän verran, kun Meteli.net ja Record Union ilmoittivat uudesta yhteistyöstä.
Kumppanuuden myötä levy-yhtiöttömät artistit ja yhtyeet voivat halutessaan myydä musiikkiaan Meteli.netin oman verkkokaupan lisäksi helposti mm. iTunesin, Amazonin ja eMusicin kautta sekä saada kappaleensa kuultaviksi esim. Spotifyn palvelimille.

"Record Union -yhteistyö on meille todella iloinen asia. Se antaa aivan erilaiset mahdollisuudet paikallisille indieartisteille päästä meidän verkkokauppamme lisäksi kansainväliselle areenalle. Nyt me voimme aktiivisesti auttaa heitä digitaalisen jakelun kanssa" kommentoi Meteli.netin perustaja Patrik Lindberg lehdistötiedotteessa.

"Olemme todella innoissaan yhteistyöstä Meteli.netin kanssa jonka kautta voidaan tukea riippumattomia artisteja Suomessa. Sen lisäksi että pystymme yhdessä saattamaan heidän musiikkiaan julkisuuteen Suomessa ja kansainvälisesti, saamme myös arvokasta näkyvyyttä Meteli.netin palveluissa" toteaa Record Unionin toimitusjohtaja Daniel Nilsson.

Vuonna 2008 Ruotsissa perustettu Record Union on kohtuullisen tuore musiikin digitaaliseen jakeluun keskittynyt yritys, joka ottaa digitaalisista myynneistä ja kuunteluista tulevista tuloista 15 prosentin siivun. Loppu osuus jää suoraan artistille tai yhtyeelle, ja artisteille positiivisena asiana kappaleen tekijänoikeuksia ei tarvitse luovuttaa Record Unionille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto