AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus: The Pirate Bayn pitää poistaa torrent-tiedostoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.10.2009 23:45 Kommentteja (10)

Oikeus: The Pirate Bayn pitää poistaa torrent-tiedostoja Hollannissa toimiva tekijänoikeusjärjestö BREIN on jälleen saanut kotikentällään mehukkaan oikeusvoiton, kun Amsterdamin oikeuslaitos määräsi The Pirate Bay -sivuston poistamaan tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattoman lataamisen mahdollistavia torrent-tiedostoja.
TPB:n ylläpitäjille (Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm ja Peter Sunde) annettiin kolme kuukautta aikaa poistaa palvelusta joukko torrent-tiedostoja (listan toimittaa BREIN), ja jos ylläpitäjät eivät noudata tätä määräystä, tulee jokaisesta ylimenevästä päivästä uhkasakkoja, joiden suuruus on 5 000 euroa per päivä per ylläpitäjä.

Aiemmassa käsittelyssä TPB määrättiin estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsy sivustolle, mutta tehdyn valituksen myötä tätä kieltoa löysennettiin hieman ja jatkossa Hollannista tulevia surffaajia ei saa päästää käsiksi torrent-tiedostoihin, mutta sivuston muu käyttö on sallittua.

Ylläpitäjien puolustus vetosi siihen seikkaan, etteivät he enää omista sivustoa, vaan sivusto kuuluu nykyään Reservella-yritykselle. Ylläpitäjillä ei ollut kuitenkaan mitään papereita tai dokumentteja sivuston myymisestä, jonka johdosta oikeus totesi ylläpitäjien pyörittävän edelleen sivustoa ja täten he ovat vastuussa sen sisällöstä.

Oikeuden mukaan ylläpitäjät eivät ole syyllistyneet tekijänoikeusrikokseen, mutta sivuston pyörittäminen auttaa ihmisiä tekijänoikeusrikoksien tekemisessä, jonka takia ylläpitäjien pitää muuttaa sivuston toimintaa.

Ylläpitäjien asianajajana toiminut Ernst-Jan Louwers kertoi TorrentFreak-sivustolle ylläpitäjien miettivän tällä hetkellä sitä, että valittavatko he jutusta vai lopettavatko he oikeustaistelun tähän. Tappion myötä ylläpitäjien täytyy maksaa BREIN:in oikeudenkäyntikulut.

Elokuun lopulla BREIN sai vastaavan oikeusvoiton, kun Mininova-sivusto määrättiin poistamaan torrent-tiedostoja.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

123.10.2009 6:30

Tuntematta aivan kaikkia tosiseikkoja, siis vastaavaa.

Takahikiän käräjäoikeus Suomesta määrää Damilaiselle ”kukkabaarille” uhkasakon josko ne ei poista ”kukkaa” myynnistä ja varsinkin Suomen kansalaisia ei saa päästää kahvilaan sisään [HÄH]. Vai miten se meni /tai oli /vai, minkä mukaan tai miten.

223.10.2009 6:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NUIJJA:
Tuntematta aivan kaikkia tosiseikkoja, siis vastaavaa.

Takahikiän käräjäoikeus Suomesta määrää Damilaiselle ”kukkabaarille” uhkasakon josko ne ei poista ”kukkaa” myynnistä ja varsinkin Suomen kansalaisia ei saa päästää kahvilaan sisään [HÄH]. Vai miten se meni /tai oli /vai, minkä mukaan tai miten.
Näihän se tämän uutisen mukaan menis..

323.10.2009 8:58

Näitä bonus tuomioita tuntuu nyt satelevan kun ruotsissa tuli tuomio, mutta mitäs sitten jos korkeammissa oikeusasteissa todetaan syyttömäksi, eikös sitten BREINin pitäisi vähintään palauttaa vaaditut eurot? Tosin siinä vaiheessa taitaa to järjestöt unohtaneet mitään ikinä vaatineensa..

423.10.2009 10:21

Jaahas... "pätevää" toimintaa.

Vieläkin vähän harittaa että miten herrat Amsterdamilaiset meinaa soveltaa omia lakejaan Ruotsin kansalaisiin. Maailmassa taas mitään järkeä, mutta sen kyllä tiesin jo ennakkoon.

523.10.2009 12:01

Hollannissa saa polttaa pilveä mutta internetin käyttöä rajoitetaan. Lähtisin kyllä muuttamaan lakia ihan jostain muusta suunnasta kuin "laittomasta" lataamisesta.

623.10.2009 13:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Hollannissa saa polttaa pilveä mutta internetin käyttöä rajoitetaan. Lähtisin kyllä muuttamaan lakia ihan jostain muusta suunnasta kuin "laittomasta" lataamisesta.
saahan sitä lakeja muuttaa... mut kun ei niitä kuitenkaan noudatettais... laittakoot sen Judge Dreddin töihin

723.10.2009 15:07

Mikähän juttu tämä on vedota tuohon Reservella yritykseen kun tuohan on kuulunut ja rekistöröity Fredrik Neij:n nimiin jo ties miten kauan sitten? http://whois.domaintools.com/thepiratebay.org
tai EVG

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.10.2009 @ 01:49

824.10.2009 20:59

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 01:08

925.10.2009 2:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Mikähän juttu tämä on vedota tuohon Reservella yritykseen kun tuohan on kuulunut ja rekistöröity Fredrik Neij:n nimiin jo ties miten kauan sitten? http://whois.domaintools.com/thepiratebay.org
tai EVG
Ei sitä ainakaan ole pystytty todistamaan, että joku oikeasti kuuluisi reservellaan...

Lainaus:
...ainakaan Ruotsin kruununvouti ei löytänyt omissa tutkimuksissaan mitään todisteita siitä, että kukaan kolmesta Pirate Bay -aktivistista kuuluisi Reservellan omistajiin.
http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/1...-bay-oikeudenka

http://blog.brokep.com/2009/10/08/fail-in-nl/

1026.10.2009 11:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Mikähän juttu tämä on vedota tuohon Reservella yritykseen kun tuohan on kuulunut ja rekistöröity Fredrik Neij:n nimiin jo ties miten kauan sitten? http://whois.domaintools.com/thepiratebay.org
tai EVG
Toi ei todista mitään muuta kuin sen että Neijn nimi on laitettu tuohon kenttään domainia rekisteröitäessä. Ensinnäkin siihen kenttään voi laittaa mitä haluaa, ja vaikkei voisi, rekistereröijällä ei välttämättä ole enää mitään tekemistä yrityksen kanssa. Ei parkkisakkojakaan osoiteta auton rekisteröijälle, eli ensimmäiselle omistajalle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto